Hoffenheim – RB Lipsko 1:2 (kon.) | Norimberk – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Schalke – Mohuč 1:0 (kon.)
Stuttgart – W. Brémy 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:4 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:4 (2:0)
Borussia Dortmund
Sobota 29.09.2018, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Dortmund vidíme na vedoucí pozici Bundesligy se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:29:07)
     
    Dortmund se díky třem bodům dostává do čela Bundesligy! Hostující celek tahal pětašedesát minut za kratší konec provazu a i já jsem ho už odepisoval. Jenže po první vstřelené brance to byla žlutá lavina, která se valila na branku Leverkusenu. Neskutečné, co tým kolem Marca Reuse rozjel za podívanou. Bayer v utkání nebyl lepším celkem, ale z minima vytěžil maximum. Jenže proti Dortmundu to prostě nestačilo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Paco ALCÁCER - 2:4
     
    90+4
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí celek už hrál na absolutní riziko, kdy se k brance Dortmundu vydal i brankář. Borussia na nic nečekala a poslal míč na PACA ALCÁCERA, který dává svůj druhý gól v zápase a pečetí stav utkání.
     
    90+2
    Nyní do vápna Dortmundu lítá jeden centr za druhým. Poslední z pravé strany si pohlídal Roman Bürki, který výborně vyběhl a pomohl svým spoluhráčům.
     
    90+1
    Po standardní situaci se Bayer k zakončení nedostal. Ovšem situace pokračovala a míč letěl zpátky do pokutového území, kde zcela sám naskakoval Jonathan Tah. Jeho hlavička minula levou tyč asi o metr.
     
    90
    A další faul hostujícího celku, tentokrát u postranní čáry. Leverkusen pošle do šestnáctky další centr. Zároveň k lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty navíc.
     
    89
    Leverkusen po faulu Axela Witsela vybojoval standardní situaci. Ovšem centr do šestnáctky si pohlídala obrana Dortmundu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Wendell (Bayer Leverkusen), který bez balonu dohrál soupeře a je to další zbytečná karta, spíše z flustrace.
     
    88
    Pokud by Dortmund dnes zvítězil, dostal by se do čela Bundesligy!
    85. Paco ALCÁCER - 2:3
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Že se Borussia do dalších velkých šancí nedostává, to jsem tomu dal! Sotva jsou tuto větu dopsal, Dortmund otáží stav zápasu na svou stranu. Po několika narážečkách přišel centr, za kterým šel PACO ALCÁCER. Nejnovější posila hostů ve skluzu nastavila kopačku a dává třetí branku svého mužstva. Asistence: Achraf Hakimí.
     
    85
    Dortmund kombinuje na polovině soupeře, ale zatím se znovu do nebezpečné pozice nedostává.
     
    83
    Střídají Jadon Sancho oživil hru a je velmi nebezpečný. Borussia kopala další rohový kop, ale po vysokém centru se ke střele na branku nedostala.
     
    81
    Bayer se pokusil o pas po pravé straně, ale žlutá obrana si poradila. Ovšem Leverkusen bude vhazovat a hlavně bude u míče.
     
    80
    Jdeme do finále! Hra se trochu zklidnila, ale Dortmund bude chtít jistě dokonat obrat. Nutno přiznat, že Leverkusen jim to hodně ulehčuje svou hrou.
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Paulinho.
     
    78
    Z velké dálky se do míče opřel Jacob Bruun Larsen, ale jeho rána ohrozila místo brankáře jen fanoušky za brankou.

    Michal Luxa

    Branky: 9. Weiser (Alario), 39. Tah – 65. Bruun Larsen, 69. Reus (Sancho), 85. Alcácer (Hakimí), 90+4. Alcácer (Sancho)

    Karty:   88. Wendell (LEV) – 6. Delaney (DOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0.
    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser (71. Jedvaj), Tah, S. Bender (C), Wendell – Kohr, L. Bender – Volland, Havertz, Brandt (79. Paulinho) – Alario (71. Bailey).
    Náhradníci: R. Özcan – Bailey, Dragović, Jedvaj, Kiese Thelin, Paulinho, Schreck.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Delaney (46. Dahoud) – Pulisic (68. Sancho), Reus (C), Bruun Larsen – Philipp (63. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Guerreiro, Alcácer, Sancho, Weigl, M. Wolf.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    thejrc.org