Ostrava – Slavia 2:1 (kon.) | Teplice – Jablonec 1:2 (kon.)
konec
FK Teplice
1:2 (1:1)
FK Jablonec
Neděle 30.09.2018, 18:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný podvečer z teplických Stínadel, kde se v rámci 10. kola střetnou domácí FK Teplice, a roli hostujícího týmu bude dnes plnit FK Jablonec.

    Malé severočeské derby
    bude mít zajímavou příchuť pro oba dnešní kouče. Domácí trenér Stanislav Hejkal, kdysi asistoval aktuálnímu trenérovi Jablonce Petru Radovi v pražské Spartě.
     
    FK Teplice

    V Teplicích se toho od posledního ligového utkání v Opavě (0:2) událo až, až. Vedení FK Teplice se rozhodlo odvolat trenéra Daniela Šmejkala, společně s asistentem Radimem Nečasem a sportovním ředitelem Jakubem Dovalilem

    Novým hlavním trenérem se stal bývalý trenér juniorského týmu FK Teplice a naposledy součást skautingu Sparty Stanislav Hejkal. Asistentem se stal, ještě nedávno hlavní kouč pražské Dukly Pavel Drsek. Křeslo sportovního ředitele poté obsadila legenda Teplic Štěpán Vachoušek.

    Hlavní trenér Stanislav Hejkal má již za sebou úspěšnou premiéru, když v týdnu dokázal vyhrát na půdě Vltavína utkání MOL cupu v poměru 2:1.

    Fakta – Sezona 2018/2019:
    Odehrané zápasy: 9.
    Umístění: 9. místo.
    Počet bodů: 9 bodů.
    Bilance: 2 – 3 – 4.
    Nejlepší střelec: David Vaněček – 5 branek (4. nejlepší střelec Fortuna:Ligy)
    Poslední ligový zápas: Opava – Teplice 2:0 (1:0).
     
    FK Jablonec
    Bývalý kouč Teplic Petr Rada se vrací na místo činu s týmem, který dokázal v minulém týdnu jednoznačně přehrát mistrovskou Plzeň 3:0 a má sebou první utkání v EL. To však severočeši nezvládli a ve Francii padli s Rennes 2:1. Kouč Petr Rada se musí vypořádat s náročným programem a již ve čtvrtek jeho tým čeká další utkání EL proti Dynamu Kyjev.

    Fakta – Sezona 2018/2019:
    Odehrané zápasy: 9.
    Umístění: 7. místo.
    Počet bodů: 13 bodů.
    Bilance: 4 – 1 – 4.
    Nejlepší střelec: Martin Doležal – 4 branky
    Poslední zápas: Jablonec – Plzeň 3:0 (2:0). Branky Jablonce: 2xTrávník, Chramosta.
     
    Vzájemné zápasy – sezona 17/18:
    17. kolo: Jablonec – Teplice 2:1 (1:1). Branky: Jovovič, Chramosta – Hora.
    3. kolo: Teplice – Jablonec 1:1 (0:0). Branky: Fillo – Mihálik.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevaković (C), Kučera – Žitný, Shejbal – Vaněček, Hora.
    Náhradníci: Němeček – Moulis, Soungole, Čmovš, Hyčka, Jindráček, Trubač. Trenér: Hejkal

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust, Trávník, Považanec, Jovović – Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – D. Ikaunieks, R. Acosta, Sobol, Janković, Břečka, V. Kubista. Trenér: Rada

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Caletka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy již nastoupily na hrací plochu teplických Stínadel. Domácí samozřejmě oblékli žlutou sadu dresů. Jablonec dnes vyběhl v klasické zelené sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku obstaral teplický Jakub Hora.
     
    1
    V prvním hlavičkovém souboji byl úspěšnější David Hovorka, který si pohlídal Davida Vaněčka.
     
    2
    A o Patrika Žitného se postaral u postranní čáry Lukáš Masopust. Teplice však zůstávají na míči.
     
    4
    Rozvážnou akci Jablonce po pravé straně nakonec ranou z poza šestnáctky po přihrávce Masopusta Vladimir Jovovič. Rána Černohorského záložníka však zamířila vysoko nad branku Jakuba Diviše.
     
    5
    Jan Chramosta sice vyhrál na hrotu hlavičku za sebe, ale tam byl pouze Jan Krob, který míč poslal až na brankáře Jakuba Diviše.
     
    6
    Tomáš Holeš a Lukáš Masopust si několikrát vyměnili míč u pravé lajny, a druhý jmenovaný posílal i svou pravačkou centr před branku domácích, tak však včas zasáhl opět Jan Krob a odklidil míč do bezpečí z pohledu „sklářů“.
     
    7
    Opět to zkoušeli jablonečtí po pravé straně, ale Masopustovi míč utekl do zámezí.
     
    8
    Michal Trávník samozřejmě chce dirigovat hru Jablonce, ale dobře to ví i kapitán Teplic Admir Ljevaković, který svým ostrým, ale čistým skluzem ukázal, že dnes to nebude mít špílmachr Jablonce vůbec jednoduché.
     
    9
    Lukáš Masopust kouzlil s míčem, ale Patrik Žitný si na jeho kličku počkal a o míč jej obral. Teplice jsou však už delší dobu zalezlé na své polovině a nechávají hrát zatím aktivnější Jablonec.
     
    11
    Po dlouhé době se do útočné akci dostali tepličtí, ale centr Jakuba Hory skončil vysoko nad brankou Vlastimila Hrubého.
     
    12
    Jan Krob fauloval Lukáš Masopusta na středu hrací plochy. Hrát bude s míčem Jablonec.
     
    13
    Hlavní sudí Zelinka pustil kontroverzní zákrok na Michala Trávníka, ale tepličtí toho nevyužili. Jakub Hora se chtěl uvolnit na hranici šestnáctky přes Davida Hovorku, ale ten se zachoval zkušeně a zmocnil se míče.
     
    14
    Michal Trávník se posunul ze středu k pravé postranní lajně, odkud se dostal k centru, ale před brankou nebyl žádný z jeho spoluhráčů a Jakub Diviš byl v čas se svým zákrokem na trávníku.
     
    15
    Jablonečtí jsou jednoznačně aktivnější v úvodu zápasu. Tomáš Holeš nevěděl co s míčem, a tak jej za 25 ti metrů poslal na branku, ale trefil pouze boční síť. Nutno říct, že vše jistil u tyče Jakub Diviš.
     
    16
    Teplice právě vstřelily branku!
    Stínadla jsou ve varu! Z ojedinělé akce jdou Teplice do vedení! Patrik Žitný udělal velký kus práce u levé lajny, když o míč obral trestuhodně Tomáše Holeše, naservíroval svým centrem míč na zadní tyč, kde jej ve skluzu poslal do sítě JAKUB HORA – 1:0! Asistence: Patrik Žitný.
    16. Jakub HORA - 1:0
     
    18
    Jablonec logicky chce hned odpovědět. Matěj Hanousek hledal centrem na zadní tyči Tomáše Holeše, ale ve vzduchu si poradil Jan Krob.
     
    19
    Opět centroval Matěj Hanousek a opět hledal Tomáše Holeše, tentokrát jej našel, ale hostující obránce míč z první pořádně netrefil, a tak si pro něj vyběhl brankář Jakub Diviš.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Admir Ljevaković (FK Teplice). Ten pozdě dostoupil Michala Trávníka a musel jej faulovat. Jablonec má přímý volný kop jen těsně za hranicí velkého vápna.
     
    21
    Čekal bych že se do míče opře z vynikající pozice Michal Trávník, ale nakonec to na sebe vzal Jan Chramosta a jeho pravačka poslala míč trestuhodně vysoko nad branku Teplice!
    21. Chramosta mířil z přímáku nad!
     
    22
    David Vaněček si při zpracování míče na hrotu útoku pomohl rukou, a to neuniklo pozornosti Miroslavu Zelinkovi, který také odpískal tento prohřešek.
     
    23
    Lukáš Masopust si pomohl rukama v souboji s Patrikem Žitný. Míč přisouzen domácím.
     
    24
    Černohorský záložník Vladimir Jovović se uvolnil zhruba 30 metrů od branky, přichystal si míč na pravačku, ale jeho pokus kontroloval Jakub Diviš ve svých rukavicích.
     
    25
    Michal Trávník se snaží na sebe brát odpovědnost. Teď nasadil jesličky Janu Shejbalovi, ale míč na hrací ploše již nestihl. Odkopávat od branky bude Jakub Diviš.
     
    26
    Tepličtí se nedohodli při dlouhém míči za obranu, a toho chtěl využít Jan Chramosta , ale nakonec hodně rychlým sprintem dostihl míč Alex Král a uklidil hru přihrávkou na Jakuba Diviše.
     
    26
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak toto byla paráda. Centr z levé strany od Matěje Hanouska zamířil přesně na kopačku Tomáš Holeše, který nad ničím nepřemýšlel a poslal míč hned z první svou ranou na branku, míč ještě těsně před Divišem tečoval JAN CHRAMOSTA a brankář Teplic se jen podivil, že se míč opravdu zatřepal v jeho sítí – 1:1! Asistence: Matěj Hanousek.
    26. Jan Chramosta - 1:1
     
    28
    A hosté mohli svoji územní převahu přetavit v další branku. Vladimir Jovović se uvolnil za šestnáctkou a jeho utažené ráně od pravé tyče moc nechybělo!
     
    30
    Lukáš Masopust se chtěl prodrat mezi dvěma domácími hráči, ale narazil na Jana Shejbala, a ten se zmocnil míče.
    Považanec z jasné pozice trefil dvacátou řadu!
     
    32
    Jakub Hora míč posunul do lepší pozice na Jana Kroba, tomu však centr hrubě nevyšel a skončil nad brankou Hrubého.
     
    33
    Jakub Považanec si podržel v souboji za dres Davida Vaněčka a hlavní i na popud domácích diváků zapískal nedovolený zákrok přesně na polovině hrací plochy.
     
    35
    Michal Jeřábek sice vystihl záměr Jakuba Považanece, ale Teplice dnes hřeší na nepřesnost a míč odevzdali okamžitě opět na kopačky Jablonce.
     
    36
    Matěj Hanousek si naběhl ve velkém vápně do volného prostoru, ale přihrávku si nezpracoval a míč mu odskočil do zámezí.
     
    37
    Teď však odevzdal míč i hostující Jakub Považanec, který svým našel pouze brankáře Teplice Jakuba Diviše.
     
    38
    Po dlouhé době útočná akce Teplice. Admir Ljevaković se vysunul až na hrot odkud sklepával míč na Davida Vaněčka, tomu však rána ze záklonu nesedla a skončila vysoko nad brankou Vlastimila Hrubého.
     
    40
    Lukáš Masopust si pomohl v souboji s Admirem Ljevakovićem útočným faulem.
     
    41
    Jakub Hora dokázal z pravé strany odcentrovat a hledal Davida Vaněčka, který v hodně ostrém souboji přetlačil sice Davida Hovorku, ale míč jen lízl špičkou kopačky a míč skonči daleko vedle branky Jablonce.
     
    42
    Jan Krob hodně dlouho váhal s míčem na kopačce a nakonec byl moc rád, že trefil napadajícího Lukáše Masopusta, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    44
    Jablonec obehrává vápno Teplic, ale bez jakéhokoliv ohrožení.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Michal Trávník (FK Jablonec), který dohrál Admira Ljevakoviče a po zásluze je tak potrestán.
     
    45
    Přihrávka Holeše byla tečována, a tak uvidíme ještě v prvním poločase rohový kop.
     
    45
    Teplice si s centrem Michala Trávníka poradily.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    FK Teplice – FK Jablonec po 1. poločase 1:1.
    Hosté z Jablonce jasně diktovali vývoj první půle, přesto inkasovali jako první. V 16. minutě poslal do vedení Teplice Jakub Hora. Za Jablonec srovnával zaslouženě v minutě dvacáté šesté Jan Chramosta.
     
    Statistiky po 1. poločase:
    Držení míče: 45% – 55%.
    Střely na branku: 1 – 2.
    Střely mimo branku: 2 – 5.
    Rohové kopy: 0 – 1.
    Zásahy brankářů: 1 – 0.
    Žluté karty: 1 – 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:00 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájil rozehrávkou Michal Trávník .
     
    47
    Jak skončil první poločas, tak začal i druhý a Jablonec si vypracoval velkou šanci. Na centr Lukáše Masopusta si naskočil nikým nehlídaný Michal Trávník a hlavou trestuhodně minul branku Teplice!
     
    48
    Kombinace Tomáše Vondráška s Janem Shejbalem u rohového praporku úspěch neslavila. U míče opět hosté.
     
    49
    Teď si naopak nerozuměl Tomáš Vondrášek s Jakubem Horou a míč skončil v zámezí.
     
    50
    Jan Shejbal zastavil nedovoleně Jakuba Považanece, hrát bude Jablonec.
     
    51
    Tomáš Holeš dostával z pravé krásný míč do ideální pozice a již se chystal zakončovat, když přijel s riskantním skluze zezadu Admir Ljevaković. Logicky chtěl hostující obránce pokutový kop, ale Miroslav Zelinka jasně gestikuloval, že domácí kapitán zasáhl míč a tak se pokračovala ve hře.
    51. Hosté v další akci, Holeš mířil do boční sítě
     
    53
    Dnešnímu utkání přihlíží 2531 diváků.
     
    55
    Tomáš Vondrášek trochu nešťastně trefil míč před svou brankou a naštěstí pro Teplice pouze do náruče připraveného Jakuba Diviše.
     
    56
    Po ruce Davida Hovorky budou zahrávat domácí volný přímý kop od levé postranní lajny.
     
    56
    Jan Krob našel svým centrem Alexe Krále, ale ten hlavičkoval v trajektorii ve které se k hlavičce dostal a míč tak skončil daleko od branky Vlastimila Hrubého.
     
    56
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází David Vaněček, přichází Martin Jindráček.
     
    57
    David Hovorka tečoval centr Jana Kroba a to zajistilo klidnou práci por brankáře Jablonce Hrubého, ten si v klidu doběhl pro míč a kryl jej.
     
    59
    Michal Jeřábek sice vyhrál souboj s Tomášem Hübschanem, ale míč poslal pouze do zámezí. Tepličtí však druhý poločas přeci jen jsou aktivnější, než tomu bylo v poločase prvním.
     
    60
    Jan Chramosta vyhrál hlavičkový souboj s Alexem Králem, ale jelikož byl na hrotu tak mu za ním chyběli spoluhráči, kteří by jeho práci zužitkovali.
     
    61
    Vladimir Jovović si narazil Jakubem Považanecem, ale poté si černohorský záložník předkopl míč příliš před sebe a odkopávat od branky bude moci brankář Teplic Jakub Diviš.
     
    63
    Jan Krob to zkusil snad z třiceti metrů a dopadlo to ranou hodně vysoko nad branku Vlastimila Hrubého.
     
    64
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
     
    65
    Admir Ljevaković předvedl hodně bídnou rozehrávku, kterou nabídl míč Michalu Trávníkovi, který rozdal míč do strany na Lukáše Masopusta, ale ten trefil centrem Michala Jeřábka.
     
    66
    Opět v akci „špílmachr“ Jablonce Michal Trávník. Dostal se k odraženému míči za velkým vápnem a jeho pěkná rána protáhla Jakuba Diviše!
     
    68
    Martin Jindráček – Jan Krob a tento trojúhelník nedoplnil svým pohybem ve druhém poločasu malinko více ofensivně laděný Tomáš Vondrášek.
     
    69
    David Hovorka si pohlídal svůj prostor u pravé lajny a míč odklidil do zámezí.
     
    70
    Jan Krob chtěl vybojovat rohový kop na pravé straně a to se mu také povedlo.
     
    70
    Jan Krob si vzal exekuci rohového kopu na starost a dokázal najít Patrika Žitného, ale od jeho hlavy se míč odrazil daleko vedle pravé tyče Jablonce.
     
    71
    David Hovorka opět úspěšný ve svém prostoru, když si pohlídal pohyb Martina Jindráčka s míčem.
     
    72
    Michal Trávník si počkal na faul Michala Jeřábka zhruba 35 metrů od branky Teplic.
     
    73
    Centr Lukáše Masopusta sražen na rohový kop.
     
    73
    Centr Michala Trávníka si našel Jakub Hora a poslal míč za velké vápno.
     
    74
    Jakub Považanec našel na hranici ofsajdu Davise Ikauniekse, ten však ale poté poslal nepřesnou přihrávku na Michala Trávníka a míč zkontroloval až do zámezí Jan Shejbal.
     
    75
    Jakub Hora poslal přízemní centr před branku Jablonce, a moc nechybělo aby se po něm ve skluzu natáhl Martin Jindráček a uklidil tuto nabídku do sítě!
     
    78
    Michal Trávník byl v dobré pozici za šestnáctkou, ale nakonec ještě zbytečně nahrával a našel pouze kopačku Tomáše Kučery.
     
    80
    Poslední minuty patří Jablonci, který je nastěhovaný na své útočné polovině. Teplice však vykrývají prostory velmi dobře a tak se hosté nemohou dostat vůbec k ohrožení Divišovi branky.
     
    81
    Centr Matěje Hanouska odvrátil Michal Jeřábek pouze na kopačku Jakuba Považance a jeho volej mířil pod horní tyč! Zaskvěl se však Jakub Diviš, který míč vyrazil nad břevno své branky!
     
    81
    A následný rohový kop Michala Trávníka byl také nebezpečný, Naskočil si na něj David Lischka a jen těsně minul svou hlavičkou branku Teplic!
     
    81
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Alois Hyčka.
     
    83
    Alois Hyčka se hned zapojil do hry, ale po jeho souboji s Matějem Hanouskem budou vhazovat Jablonečtí.
     
    85
    Alois Hyčka přišel na hřiště s jasným záměrem a hned také ukázal své přednosti, když utekl na pravé straně Hanouskovi, ale jeho odvracel před brankou David Hovorka, který při svém odkopu trefil sice Davida Lischku, ale účel tento odkop splnil.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Vojtěch Kubista.
     
    88
    Alex Král teď velmi důležitým zákrokem zastavil přihrávku na Davise Ikauniekse, který by jinak šel sám na brankáře Diviše.
     
    89
    Tomáš Kučera si nerozuměl s Aloisem Hyčkou a druhý jmenovaný se nerozběhl za jeho přihrávkou. Autové vhazování pro Jablonec.
     
    90
    Alois Hyčka se parádně uvolnil přes dva protihráče, ale jeho centr ve vápně našel pouze kopačku Davida Lischky, kterým míč raději odkopl do zámezí.
     
    90+1
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně kruté pro Teplice! Za šestnáctkou se s míčem otočil LUKÁŠ MASOPUST, a z kroku poslal svou pravačkou míč do šibenice teplické branky! Nádherná branka – 1:2! Asistence: David Lischka.
    90+1. Lukáš MASOPUST - 1:2
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Patrik Žitný, přichází Pavel Čmovš.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Rafael Acosta.
     
    90+2
    Martin Jindráček fauloval Trávníka ve středu hrací plochy a Jablonce to bude chtít již zkušeně dohrát.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ligová premiéra Stanislava Hejkala na lavičce Teplic nedopadla vůbec šťastně. Teplice inkasovali rozhodující branku v první minutě nastavení, když se trefil krásnou ranou z poza šestnáctky Lukáš Masopust! Teplice – Jablonec 1:2!
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3.
    Střely mimo: 5:8.
    Rohy: 3:4.
     
    Tisková konference po zápase:

    Petra Rada (FK Jablonec):
    „Samozřejmě jsme rádi, že jsme udělali tři body. Věděli jsme, že v týdnu proběhla v Teplicích výměna trenéra, a to je vždy pro tým motivující. Z tohoto pohledu jsme měli obavy a hráče jsme na to upozorňovali.

    Na druhou stranu musím říct ze jsme inkasovali zbytečnou branku, protože jsme vstoupili do zápasu dobře. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát opět aktivně,, dobře jsme kombinovali, ale trochu nám vázla finální přihrávka. Nakonec sem rád, že jsme hráli až do konce a převážili jsme zápas na svou stranu ranou Lukáše Masopusta.

    Stanislav Hejkal (FK Teplice):
    „Chtěli jsme zesílit dneska střed pole, tak abychom zabránili náběhům Jovoviče. Jinak sem zklamán z kruté prohry, hráčům nemám co vytknout, hráli to na co měli. Bohužel se stalo, co se stalo v nastavení a výsledek je tak pro nás velmi krutý. Musíme však zvednout hlavy a půjdeme dále“
     
    To je ze Stínadel dnes vše. Já vám děkuji za pozornost. Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek. (20:28:37)

    Tomáš Suchánek


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 16. Hora (Žitný) – 26. Chramosta (Holeš), 90+1. Masopust (Lischka)

    Karty:   20. Ljevaković (TEP) – 44. Trávník (JAB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:4.
    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevaković (C), Kučera – Žitný (90+1. Čmovš), Shejbal – Vaněček (56. Jindráček), Hora (81. Hyčka).
    Náhradníci: Němeček – Moulis, Soungole, Čmovš, Hyčka, Jindráček, Trubač.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust, Trávník, Považanec (86. V. Kubista), Jovović (90+1. R. Acosta) – Chramosta (64. D. Ikaunieks).
    Náhradníci: Hanuš – D. Ikaunieks, R. Acosta, Sobol, Janković, Břečka, V. Kubista.

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Caletka

    Diváci: 2531
    thejrc.org