Kladno – Sudoměřice 12:3 (kon.) | Pardubice – Karviná 0:8 (kon.) | Kovo Praha – Ústí n/L 3:4 (po pr.)
konec
HBC Pardubice
0:8 (0:3, 0:3, 0:2)
HbK Karviná
Neděle 30.09.2018, 14:00CROSSDOCK Extraliga • 3 • 3. kolo
     
    Senzace dokonána! Karviná vítězí v Pardubicích vysoko 8:0 a svoji první extraligovou výhru po návratu do nejvyšší soutěže tak veze z východních Čech. Pardubice naopak za víkend ani jednou neskórovali! (15:36:14)
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Sladký – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:34
    Zápas se už jenom dohrává, hosté se hrou baví a stále se snaží přidat branku. Zároveň ale ještě myslí na zadní vrátka, protože nechtějí inkasovat.
     
    41:05
    Urbanec se prosmýkl přes modrou čáru a bránící hráče, jenomže poslední z nich ho nakonec o míček stejně obral.
     
    40:11
    Povedené přečíslení Karviné! Hosté se najednou dostali do kombinace tři na jednoho, což zakončoval Pala z mezikruží do břevna domácí svatyně!
     
    38:23
    Strkanice za brankou hostů už nic nezmění, dnes diktují tempo hry jednoznačně hosté, kteří jsou už opět nastěhovaní před brankou Autoskla.
     
    36:40
    Karviná právě vstřelila branku!
    Frustrovaní domácí dostávají další branku! Po rychlé souhře zakončoval před brankou stojící LADISLAV GENGEL, který dostal míček s velkým štěstím za brankovou čáru... 0:8!
     
    35:02
    Karviná právě vstřelila branku!
    Ondřej Farský přihrál na pravém kruhu pro JANA STROMKA, který zamířil zřejmě mezi nohy pardubického gólmana a už je to o sedm branek!
     
    32:21
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Zarenba – 2 min.).
     
    30:58
    Česák se snažil proskočit mezin dvěma beky, to se mu sice povedlo, o míček už ale záhy přišel, takže celá akce neměla pokračování.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    28:45
    Hosté bezpečně hrají i nadále s vysokým náskokem útočnou hru a snaží se, aby si do kabiny odnesli ještě větší gólový rozdíl!
     
    27:16
    Moravec proběhl kolem pravého mantinelu, až se vydal do zakončení. To ještě Solar lapil, stejně se mu to pak povedlo i proti dorážce Strouhala!
     
    25:53
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hostům to nestačí a už je to o šest kousků! Po vhazování se míček od Lumíra Rosůlka dostal na hůl LUKÁŠE PACASE, který neváhal a prudce pálil za záda pardubické brankáře!
     
    25:43
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Urbanec – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:19
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Korbel – 2 min., sekání).
     
    23:26
    Autosklo se nyní dostalo konečně také do delší kombinační akce, karvinský strážce svatyně ale díky hráčům před nim však příliš zasahovat nemusel.
     
    22:27
    Po delší ofenzivní odmlce domácích střílel Langr, jeho koncovka nebyla vůbec špatná, šla ale těsně vedle pravé tyče!
     
    21:04
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karvinský hokejbalový koncert v Pardubicích pokračuje! Ve správný čas a na správném místě stál před brankou TOMÁŠ VOSYKA, který tak už kompletuje hattrick – 0:5!
     
    20:32
    Pacas krásnou individuální akcí přes tři hráče Pardubic se dostal až k zakončení, které ale ke smůle Karviné končí na levé tyčce Dvořáčkovi branky!
     
    18:48
    Karviná právě vstřelila branku!
    Ano, tak je to nakonec tady, hosté přidávají další branku a skutečně to je za dnešní výkon zaslouženě! Po prudké ráně, kterou z mezikruží vypustil Martin Pala, se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal TOMÁŠ VOSYKA – 4:0!
     
    16:34
    Tentokrát to byl Moravec, který se vydal k brance hostů, a to hned v samostatném úniku. Míček mu ale špatně poskočil, takže z toho nic nebylo.
     
    16:16
    Mladíci v pardubické sestavě teď zavařili hostům a málem došlo i na snížení, Solar ale bezpečně zasáhl!
     
    15:47
    Čtvrtá karvinská branka visela na vlásku, ale tedy na extra tenkém! Farský totiž oběhl branku a poté zakončil mezi betony. Míček byl ale jako přilepený na brankové čáře a po obrovském závaru se nakonec pouze přerušuje hra.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:19
    Hostující Farský předvedl skvělé napadání, ze ztracené situace na polovině domácích získal míček, poslal ho pod sebe na Palu. Ten pálil po zemi a dorážel ještě prvně jmenovaný, Pardubice měly opět hodně namále!
     
    13:32
    Před Židkem sice došlo na dvě strkanice, pořádná šance z toho ale pro Pardubice nebyla.
     
    12:46
    Vyloučení v týmu HbK Karviná, Sladký vyhodil míček mimo hrací plochu a domácí budou hrát chvíli proti třem.
     
    12:16
    Východočeši jsou jako opaření, směrem dopředu se jim nedaří podstatě vůbec nic, nyní jejich snaha končí zakázaným uvolněním, což hosté samozřejmě kvitují.
     
    11:23
    Autosklo kombinuje převážně okolo modré čáry, hosté jsou dobře rozestaveni, takže to mají domácí hodně těžké.
     
    11:06
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Konečný – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:56
    Karviná právě vstřelila branku!
    Nepovedená útočná akce se nakonec domácím hrubě nevyplácí, po vhazování už domácí branky se totiž dostal ke střele od modré Ladislav Gengel, jenž sice zařízení netrefil, míček se ale od mantinelu odrazil na TOMÁŠE VOSYKU, který posílá Karvinou už do tříbrankového trháku – 0:3!
     
    08:46
    Snad první zakázané uvolnění domácích nyní zastavuje dobře se rozvíjející přečíslení.
     
    08:16
    Už se chvíli hraje pět na pět, nic na hře to ale nezměnilo, protože míček se i nadále drží více na polovině hostů, tedy v moci Autoskla. Stejně tak ale platí, že více podstatného už se neděje.
     
    06:36
    Bucek se dostal přes dva bránící hráče až k brance hostů, kde se mu ale skákající míček už za čáru dostat nepodařilo. Pardubice jsou i v početní výhodě hodně bezzubí.
     
    05:49
    Ve vlastním oslabení se hnal za míčkem Pala, nakonec ale musel až za branku, takže Dvořáčka ohrozit nemohl.
     
    05:23
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Konečný – 2 min., hákování).
     
    04:44
    Další chvíle zápasu toho moc nepřinášejí, hraje se převážně mezi oběma brankami bez nebezpečnějších koncovek.
     
    03:11
    Otřesené Pardubice se poprvé od dvou inkasovaných branek usadily v útoku, Solar v brance hostů ale ještě vážněji zasahovat nemusel.
     
    02:27
    Karviná právě vstřelila branku!
    Co se s domácími děje?! Po vhazování se míček odrazil na DANIELA ČAPKU, který dokázal rychlou kličkou překonat během krátké chvíle podruhé domácího strážce svatyně. Tohle vedení je pro hosty hodně cenné, jak s nim naloží?
     
    02:13
    Karviná právě vstřelila branku!
    To je překvapení panečku! Po první udržení pásma Karvinou se od levého mantinelu odpoutal a hned vystřelil LUKÁŠ PACAS, který posílá hosty do vedení – 0:1!
     
    01:49
    Hru zatím tvoří domácí, Pardubice se ale zatím nějaké zásadnější situace nedokázali prokombinovat, nyní je hra poprvé přerušena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré nedělní odpoledne z pardubických Polabin, CROSSDOCK Extraliga hokejbalu přináší v neděli své předehrávky a jedna z nich se odehraje právě i na východě Čech. Domácí Autosklo totiž přivítá Karvinou, která si na dalekou cestu přibalila první extraligové body po návratu mezi elitu – včera porazila Most. To pardubičtí hokejbalisté jednoznačně prohráli s Kladnem, kdo se bude radovat dnes?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Ondřej Novotný

    Branky a nahrávky: 3. Pacas, 3. Čapka, 9. Vosyka (Gengel), 19. Vosyka (Pala), 22. Vosyka (Korbel), 26. Pacas (Rosůlek), 36. Stromko (Farský), 37. Gengel (Rosůlek, Kalus)


    HBC Pardubice: Dvořáček (Stárek) – Filip, A. Bucek, Turyna, Deml – Česák, Vlasák, Březina, Moravec, Urbanec, Förstl, Moravec, Zajíček, Strouhal, Langr, J. Bucek.
    HbK Karviná: Solar (Židek) – Sladký, Kalus, Zarenba, Korbel – Pacas, Pala, Farský, Vosyka, Rosůlek, Gengel, Stromko, Konečný, Čapka.