Kunlun – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 2:3 (po pr.)
konec
Red Star Kunlun
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 03.10.2018, 09:00 • Feiyang Ice Skating Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního dne. (11:23:18)
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Kundrátek (KUN) (0+0), 1 střela, 22:40 čas na ledě
    Tomáš Mertl (KUN) (0+0), 0 střel, 10:30 čas na ledě
     
    Pokud nám první dvě dvacetiminutovky moc hokejové krásy a gólů nepřinesly, třetí část nám to všechno vynahradila. Magnitogorsk dvěma slepenými góly odskočil do tříbrankového vedení, čímž bylo jasné, kdo si dokráčí pro vítězství. Arťom Zagidulin sadal po čistém kontu, které mu Kunlun sebral šest vteřin před závěrečnou sirénou.

    Střely na branku: 24:31.
    V této třetině: 11:6.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Brandon YIP - 1:3
     
    59:54
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Šest vteřin dělilo Arťoma Zagidulina od čistého konta. Ovšem o čestný zásah se postaral BRANDON YIP. Od modré čáry vypálil Ville Lajunen, jehož pokus na hranici brankoviště tečoval právě domácí kapitán. Brankář Metallurgu neměl moc šancí zasáhnout. Asistence: Ville Lajunen a Marc-Andre Gragnani.
     
    59:29
    Krásnou ulici viděl Martin St. Pierre, jenž na levé straně viděl najíždějícího Brandona Yipa. Bohužel, ten nechal vyniknout brankáře.
     
    58:40
    Celá akce se opakuje, po zakázaném uvolnění hra směřuje zpátky před domácího gólmana.
     
    58:34
    Ještě jeden icing v podání Kunlunu, hra se vrací opět před Alexandra Lazušina.
     
    57:42
    Po vyhraném vhazování nebezpečně pálil od modré čáry Alexej Běreglazov, jehož dělovka nadělal domácímu brankáři potíže. Ovšem Alexandr Lazušin si poradil a betonem kotouč vyrazil.
     
    57:39
    Hra se v krátkém sledu podruhé přerušuje. Nejprve se Magnitogorsk dostal do ofsajdového postavení a nyní Kunlun rozehrál na zakázané uvolnění.
     
    56:57
    Dlouho to vypadalo, že Kunlun bude sahat po bodech nebo se o ně porve. Jenže během tří minut se i tato naděje rozplynula. Čínský tým se alespoň pokusí o čestný zásah.
     
    56:10
    Kunlun získal kotouč a chtěl se vydat do útoku. Jenže ve středním pásmu o něj přišel a bude se muset opět rychle vracet.
     
    56:02
    Domácí v plném počtu.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Patrik Lundh – 2 min., podrážení).
    53:50 Pavel VARFOLOMEJEV - 0:3
     
    53:50
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Stejná trojice dává otázkám definitivní odpověď. Roman Ljubimov viděl před brankou osamoceného PAVLA VARFOLOMEJEVA, který si s brankářem pohrál a střelou k pravé tyči mu nedal šanci zasáhnout. Asistence: Andrej Čibisov.
     
    52:45
    Magnitogorsk se opět v útočném pásmu, ale zakončení Sergeje Mozjakina srazil do rohu hrací plochy obránce. Čínský celek jen posunul hru do středního pásma a jde střídat.
    51:07 Pavel VARFOLOMEJEV - 0:2

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 60. Yip (V. Lajunen, Gragnani) – 27. Antipin (Ellison, Mozjakin), 52. Varfolomejev (Ljubimov, Čibisov), 54. Varfolomejev (Čibisov)


    Red Star Kunlun: Lazušin (Nalimov) – V. Lajunen, Gragnani, Jaw, Kundrátek (A), Parlett, Tam – Savinainen, Tičar, Fontain – Yip (C), St. Pierre, Beck – Palola, Mertl, Lundh – Squires, Kane, Latta.
    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Košečkin) – Běreglazov, Antipin, Vereščagin, Rylov, Matuškin, J. Birjukov (A), Zajcev – Mozjakin (C), Wolski, Ellison – Pakarinen, Rasmussen, Jazkov – Varfolomejev, Ljubimov, Čibisov – Kaletnik, Dorofejev, Timkin (A) – Několenko.

    Rozhodčí: Gofman, Oskirko – Sivov, Zacharenkov

    Diváci: 4776
    thejrc.org