AC Milán – Real Betis 1:2 (kon.) | Larnaka – Ludogorec 1:1 (kon.) | Anderlecht – Fenerbahce 2:2 (kon.)
Curych – Leverkusen 3:2 (kon.) | Dudelange – Olympiakos 0:2 (kon.) | Kodaň – Slavia 0:1 (kon.)
Karabach – Vorskla Poltava 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Celtic 2:0 (kon.) | Salzburg – Rosenborg 3:0 (kon.)
Sporting – Arsenal 0:1 (kon.) | Trnava – Dinamo Záhřeb 1:2 (kon.) | Zenit – Bordeaux 2:1 (kon.)
Besiktas – Genk 2:4 (kon.) | Frankfurt – Apollon Limassol 2:0 (kon.) | Chelsea – BATE 3:1 (kon.)
Marseille – Lazio 1:3 (kon.) | PAOK – Fehérvár 0:2 (kon.) | Rangers – Spartak 0:0 (kon.)
Rennes – Dynamo Kyjev 1:2 (kon.) | Sarpsborg – Malmö 1:1 (kon.) | Sevilla – Akhisarspor 6:0 (kon.)
Standard – FK Krasnodar 2:1 (kon.) | Villarreal – Rapid 5:0 (kon.) | Jablonec – Astana 1:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
6:0 (3:0)
Akhisarspor
Čtvrtek 25.10.2018, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán • Evropská liga • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:16. (22:50:56)
     
    Je konec! Sevilla potvrdila roli jasného favorita a v dnešním utkání vítězí vysoko 6:0. Španělský celek měl celý zápas jasnou územní převahu, navíc zužitkoval většinu vyložených šancí. Sevilla si šest branek rozložila rovnoměrně, tři totiž padly v prvním poločase, další tři přidal španělský celek ve druhém dějství. Akhisar Belediyespor toho směrem dopředu moc nepředvedl, za celý zápas si připsal jednu slušnější šanci, kterou ale Tomáš Vaclík dokázal zlikvidovat. Sevilla si tak zlepšila náladu po zpackaném utkání v Krasnodaru, naopak Akhisar na první body stále čeká.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zdá se, že žádnou další branku už neuvidíme. Sevilla se snaží dohrát utkání bez inkasované branky, což se zatím daří na jedničku.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Až nyní přišla zajímavá šance Akhisaru. Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, na který se vyhoupl Barbosa, jehož hlavička ale směřovala vedle brány.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Akhisar se snaží vstřelit alespoň čestnou branku, hosté jsou stále daleko od branky soupeře.
     
    88
    Ceviker si to sympaticky namířil na druhou stranu, kde možná trochu zbytečně spolupracoval s Regattinem, který hodně rychle přišel o míč.
     
    85
    Poslední minuty skutečně nenabízejí nic moc zajímavého. Hraje se výhradně ve středu hrací plochy, kde se oba celky přetahují o balón.
     
    84
    Vidal ho zkusil rozehrát cvičeným signálem, který se příliš nezdařil. Míč totiž proletěl až za postranní čáru, naposledy se ho dotkl hostující Osmanpasa.
     
    83
    Muriel si chtěl obhodit Nounkeua, který ho ale fauloval. Ani tentokráte se nebude žlutit, avšak budeme sledovat volný kop z pravé strany.
     
    82
    Lukač se ujal odkopu od branky, který poslal velice přesně na nohu Barbosy. Druhý jmenovaný při zpracování ale zpanikařil, hrát tak můžou domácí.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Sevilla bezpečně dohrává toto utkání, její náskok je dostačující. Navíc by i i Tomáš Vaclík chtěl udržet čisté konto.
     
    80
    Belediyespor se opět stáhl hluboko na vlastní polovinu, kde se mu podařilo odrazit útočný výpad soupeře. Poté následoval další nedovolený zákrok.
     
    79
    Nounkeu si nebral servítky, volný balón nekompromisně odkopl ke středovému kruhu, kde si faulem pomohl Gómez. Jasný šlapák domácího obránce.
     
    78
    Tak nakonec úplně jinak, neboť si hostující Ceviker pomohl nedovoleným zákrokem. Sevilla si vyzkouší další standardku, ke které se staví Vidal.
     
    77
    Střídání v týmu Akhisar Belediyespor: ze hřiště odchází Josué, přichází Eray Ataseven.
     
    76
    Vidalovi se před malým momentem nepodařilo obejít Barbosu, který ale nevyvezl míč do bezpečí. Bude z toho autové vhazování pro domácí.
     
    75
    V tuto chvíli se domácí hráči dostali ke zdlouhavé kombinaci u svého pokutového území. U balónu se vystřídala kompletní obranná vazba.

    David Suchý

    Branky: 7. Roque (Muriel), 9. Sarabia (pen.), 35. Lukač (vla.), 50. Muriel (Aleix Vidal), 60. Promes (Arana), 67. Mercado (Aleix Vidal)

    Karty:   9. Miguel Lopes (AKH)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:16.
    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Carriço (59. Amadou), Sergi Gómez – Navas (C) (54. Nolito), Sarabia (54. Arana), Roque, F. Vázquez, Aleix Vidal – Muriel, Promes.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Banega, Ben Yedder, Nolito, André Silva.

    Akhisarspor: Lukač – Miguel Lopes, Osmanpaşa (C), Nounkeu, Keleş (46. Barbosa) – Çeviker, A. Sissoko, Josué (77. Ataseven) – Regattin, Selezňov (63. Ayık), Vural.
    Náhradníci: Öztürk, Yeral – Ataseven, Ayık, Güler, Barbosa.

    Rozhodčí: Clancy – Mather, Anderson (všichni Skotsko)
    bahis siteleri