Barys – Vladivostok 2:0 (kon.) | Čeljabinsk – Spartak Moskva 4:1 (kon.) | CSKA Moskva – Novosibirsk 4:2 (kon.)
Petrohrad – Kunlun 5:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 3:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:1 (1:1, 0:0, 4:0)
Red Star Kunlun
Úterý 30.10.2018, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:54:43)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 11 910 diváků!
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Mertl (KUN) – 1+0, 1 střela, čas na ledě 16:52
    Ondřej Vitásek (KUN) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:27
    Tomáš Kundrátek (KUN) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 23:22
     
    Střely na branku: 40 – 17
     
    Je konec! Petrohrad v dnešním utkání potvrdil svou extratřídu a díky parádní třetí třetině poráží Kunlun vysoko 5:1! Hosté se přitom hned v úvodu utkání dostali brankou Tomáše Mertla do vedení! Ještě do přestávky ale srovnal Alexandr Barabanov! Ve druhé části Petrohrad tlačil, ale další gól nepřidal. Na ten si musel počkat až do 47. minuty, kdy se prosadil Maxim Karpov! Od té doby už hokejisté v modrém diktovali tempo utkání a Dinar Chafizullin spolu s Kuzmenkem slepenými góly zhatili odpor soupeře. V poslední minutě ještě přidal svou druhou branku Alexandr Barabanov!
     
    Konec zápasu.
    59:47 Alexandr BARABANOV - 5:1
     
    59:47
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ještě jedna branka na závěr dnešního utkání! Andrej Kuzmenko si pohrál s obráncem za brankou Kunlunu, několikrát změnil směr, přihrál mezi kruhy a ALEXANDR BARABANOV celé dílo dokonal! Asistence: Andrej Kuzmenko, Arťom Zub.
     
    59:35
    Michail Malcev si ještě nabruslil na pěknou přihrávku mezi kruhy, zpracoval si kotouč, ale jeho střela forhendem skončila v lapačce brankáře.
     
    59:10
    Wojtek Wolski poslal prudké nahození do útočného pásma. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    58:36
    Jevgenij Ketov dlouho otálel s rozehrávkou v útočném pásmu a nakonec přišel o kotouč. Hosté vyhodili puk za modrou čáru a mohou si odpočinout.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:25
    Jarno Koskiranta jel od mantinelu sám na hostujícího brankáře, zvolil zakončení zápěstím, ale brankář Kunlunu jeho projektil stačil vyrazit!
     
    57:10
    Andrej Kuzmenko bekhendem přenesl hru na pravou stranu, kam spěchal Barabanov, jenže slabou přihrávku vypíchl vracející se obránce.
     
    56:29
    Kunlun se už nikam nežene. Hosté si jsou vědomi toho, že Petrohrad má dostatečný náskok a nedostávají se do útočného pásma.
     
    56:08
    David Rundblad se probil do útočného pásma, kde se snažil zakončit přes clonu hostujícího obránce. Jeho rána prolétla kolem branky.
     
    55:23
    Hosté se usadili v útočném pásmu a tlačí se do zakončení. Po jednom nahození se k dorážce dral Brandon Yip, ale Hellberg byl připraven.
     
    55:00
    Nikita Gusev si připsal svou 200. asistenci v KHL!
     
    54:18
    Po delší době musel zasahovat domácí brankář. Magnus Hellberg si dal na nahození od modré čáry pozor a ukryl kotouč do lapačky.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 15. Barabanov (Kuzmenko), 47. Karpov (S. Plotnikov), 53. Chafizullin (N. Gusev, Karpov), 54. Kuzmenko (Barabanov), 60. Barabanov (Kuzmenko, Zub) – 2. Mertl (Bartley)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Gavrikov, Hersley, Zemčonok, Chafizullin, Zubarev, Zub, Rundblad – Karpov, Koskiranta, N. Gusev – Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko – Děrgačov, S. Plotnikov, M. Malcev – Kablukov, V. Tichonov, Ketov – O. Li.
    Red Star Kunlun: Brust (Lazušin) – V. Lajunen, Gragnani, Vitásek, Kundrátek, Bartley, Jüe – St. Pierre, Beck, Wolski – Sundström, Yip, Mertl – Kane, Palola, Lundh – Squires, Lockhart, Nicholls.

    Rozhodčí: Kulakov, Odinš – Golovljov, Parikov

    Diváci: 11 910
    thejrc.org