Žilina – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trnava – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 6:0 (kon.)
Dunajská Streda – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Sereď – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
FK Senica
3:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 03.11.2018, 17:00 • OMS Arena, Senica • Niké liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V dôležitom záchranárskom súboji sa z plného bodového zisku teší domáca Senica. Tá napokon vyhrala 3:0, čo rozhodne neodzrkadľuje priebeh hry na ihrisku. Každopádne, v 64. minúte peknou individuálnou akciou skóroval Jean Deretti a v záverečnej desaťminútovke spečatili domáci triumf Roberto Dias a Naren Solano. Zlaté Moravce boli najmä v prvom polčase lepším tímom, ale doplatili na nevyužité šance. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (18:56:24)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Dávid Richtárech teraz nevyberaným spôsobom zasiahol Zezinha, no hlavný rozhodca ďalšiu žltú kartu neudeľuje. Okrem toho nám miestny hlásateľ oznámil, že k druhému polčasu sa pridá ešte jedna minúta.
     
    89
    Senica dala gól!
    Tak toto je veľmi krutý výsledok pre hráčov Zlatých Moraviec. Tí boli dlho lepším tímom, ale napokon prehrajú zrejme o tri góly. NAREN SOLANO totiž zachytil rozohrávku súpera a strelou medzi nohy prekonal Martina Krnáča.
     
    88
    Domáci tréner si vyčerpal už všetky svoje striedania. Na ihrisko totiž v rovnakom čase poslal Erik Otrísala a tiež Alan Kováča. Naopak, na lavičku náhradníkov smerujú Sacha Petshi a Frank Castaňeda.
     
    86
    Hostia sa ešte snažia o skorigovanie náskoku súpera. Do domácej šestnástky smerovali centre z oboch strán, ale Ľubomír Urgela či striedajúci Ewerton Paixao da Silva sa do zakončenia nedostali.
     
    85
    Stále prebieha oslava domácich futbalistov zo streleného gólu. Je tak veľmi pravdepodobné, že Senica vyhrá druhýkrát v sezóne a zároveň preruší dlhočizné čakanie na plný bodový zisk.
     
    84
    Senica dala gól!
    Zrejme je rozhodnuté! Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok po tom, čo udreli z rohového kopu. Senický kapitán Zezinho našiel na prednej žrdi voľného obrancu ROBERTA DIASA, ktorý zakončil presne k pravej tyčke.
     
    83
    Striedajúci Naren Solano sa zapojil do útočnej akcie svojho tímu. Vbehol do šestnástky, spätnou prihrávkou našiel Désirého Ségbého Azankpa, ale jeho pokus veľmi dobre zblokoval Denis Duga.
     
    82
    Prvé striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza trošku nevýrazný chorvátsky záložník Marko Tesija. Na jeho miesto prichádza na záverečných desať minút Naren Solano.
     
    81
    Zlaté Moravce už trošku vysunuli svoju obranu, čo sa snažil využiť Zezinho. Jeho center z ľavej strany ale nebol presný a celú akciu ukončuje útočný faul Désirého Ségbého Azankpa.
     
    80
    Po nedovolenom zákroku Franka Castaňedu mali hostia výhodu priameho kopu. Jeho exekútorom bol Patrik Banovič, dokázal obstreliť múr, ale loptu poslal vedľa pravej žrde brány Federica Tabordu.
     
    79
    Zezinho znovu centroval z ľavej strany. Brankár Martin Krnáč vyrazil loptu mimo šestnástky, ale následne mal šťastie, že pohotové zakončenie Sachu Petshiho smerovalo nad jeho svätyňu.
     
    78
    Po obrannom zákroku Patrika Banoviča mali domáci výhodu rohového kopu. Zezinho svojim centrom hľadal Roberta Diasa, ale ten loptu len drobne pohladil. Martin Krnáč zasahovať nemusel.
     
    76
    Martin Chren si chcel spracovať krížnu prihrávku pri postrannej čiare, ale veľmi dobre zasiahol Victor Nirennold. Ten dokonca obtrel loptu o hosťujúceho kapitána, a tak bude vhadzovať.
     
    75
    Ešte štvrťhodina zostáva do konca riadneho hracieho času. Zlaté Moravce prehrávajú, ale zatiaľ si žiaden väčší tlak nedokázali vypracovať. Okrem toho si môžeme povedať, že dnešný duel sleduje 615 divákov.
     
    74
    Na Záhorí sa teraz nehrá, pretože ošetrovaný priamo na trávniku musí byť Sacha Petshi. Domáci tréner zatiaľ nestriedal, a tak uvidíme, či bude k tomu donútený podobne ako dvakrát Juraj Jarábek.
     
    73
    Domáci sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Znovu to ale pokazil Frank Castaňeda, ktorého prihrávku tentokrát stihol zblokovať Oliver Práznovský. Lopta sa tak dostala až k Martinovi Krnáčovi.
     
    72
    Posledné striedanie na strane hosťujúceho mužstva. Na ihrisko sa dostane Jakub Švec, výmenou za Jakuba Brašeňa. Ten mal na svojom konte už žltú kartu, a tak tréner nechcel riskovať vylúčenie.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 64. Deretti, 84. Dias (Zezinho), 89. Solano

    Karty:   43. Brašeň (ZMO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:9.
    FK Senica: Taborda – Nirennold, Da Graca, Dias – Deretti, Petshi (88. Otrísal), Tesija (82. Solano), Zezinho (C), Kotula – Azankpo, Castaňeda (88. Kováč).
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Klapan, Krč, Kováč, Cuadros, Solano.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Duga, Casado, Richtárech, Brašeň (72. Švec) – Ľupták (18. Paixao da Silva) – Ďubek (42. Urgela).
    Náhradníci: Chovan – Karlík, Udeh, Paixao da Silva, Švec, Dimitrijevič, Urgela.

    Rozhodčí: Michal Smolák – Mário Roszbeck, Peter Jenčura – Bystrík Nemček

    Diváci: 615
    thejrc.org