Lipt. Mikuláš – Žilina 6:2 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Miskolc 3:1 (kon.) | MAC Budapešť – Zvolen 2:3 (po pr.)
konec
HC Košice
6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
HK Nitra
Neděle 04.11.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo utkání, v kterém HC Košice vyškolil HK Nitra z efektivity a po výsledku 6:1 si do tabulky připisují tři body. Ke dvougólovému Petru Kafkovi se se stejným počtem branek přidal Ladislav Nagy. Nitra vytěžila čestnou branku až v závěru třetí třetiny. Vladislava Habala připravil o čisté konto Juraj Majdan.
    To ale domácí Oceláře netíží, po nepodařených minulých kolech si s chutí zastříleli a domácímu publiku vynahradili předešlý debakl.

    S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji Vám klidný zbytek víkendu. (19:29:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Závěrečná minuta a zdá se, že se už nic podstatné neuděje.
     
    58:33
    Klíma se obtočil okolo Šimbochové branky a zkusil zakončit. Gólman Nitry nepůsobil teď nejjistějším dojmem. Puk vyrazil jen před sebe.
     
    57:20
    Poslední tři minuty třetí třetiny. Čekáme prakticky už jen ukončení utkání.
     
    56:37
    Nitra právě vstřelila branku!
    Habal přichází o svoje čisté konto, Nitra využívá svou přesilovku. Před brankou jsme sledovali nepřehlednou situaci, v které se zorientoval nejlépe JURAJ MAJDAN. Asistence: Graeme McCormack, Kale Kerbashian.
     
    55:56
    Košičané se už dokázali osvobodit.
     
    55:10
    Obrovská šance Nitry! Habal měl obrovské štěstí, Pupák si ještě vylepšil střelecký úhel, ale netrefil prostor tří tyčí.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu HC Košice (Václav Čížek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:54
    Habal bez problémů s pukem na čepeli, Galamboš může rozehrát směrem dopředu.
     
    53:02
    Košice vstřelily branku!
    Gólový půl tucet je završen. Petr Kafka vysunul nádhernou přihrávkou Suju. JAKUB SUJA neváhal a volil svou pověstnou střelu švihem, kterou Šimboch nedokázal ve výstroji zachytit. Asistence: Petr Kafka, Jere Pulli.
     
    52:20
    Dudáš hrál dlouho bez hokejky, nakonec si zajel pro druhou na střídačku. Jenže ani tuto situaci nedokázal Corgoni využít na vstřelení gólu.
     
    51:20
    Habal mohl přijít o čisté konto. V nejvýhodnější pozici stál Rapáč, když chtěl z bezprostřední blízkosti prostřelit košického gólmana i bránu.
     
    50:48
    McCormack to zkoušel individuálně, nakonec musel jen nahodit na zadní mantinel. Tam byl nejrychleji Blackwater, který se ještě pokusil rozehrát.
     
    50:01
    Kafka odvedl ve středním pásmu kus práce, navázal na sebe dva hráče a připravil je o puk. Získal tak další cenné sekundy pro svůj celek.
     
    49:05
    Další vyhození puku, Nitra musí od Habalovy brány odbruslit.
     
    48:27
    Scheidl stál v poměrně výhodné pozici mezi kruhy a vypadalo to nadějně. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Habalova lapačka mohla být v pokoji.
     
    47:40
    Nitře nevychází ve třetí třetině absolutně nic. Domácí se osvobozují vyhozeními přes všechny čáry.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu HC Košice (Patrik Koch – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 7. Kafka (Netík, Galamboš), 16. Nagy (Šedivý, Brophey), 33. Kafka (Šedivý, Nagy), 46. Nagy (Haščák, Brophey), 47. Netík, 54. Suja (Kafka, Pulli) – 57. Majdan (McCormack, Kerbashian)


    HC Košice: Habal – Dudáš, Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, McDowell – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Petráš, Klíma, Hričina – Žitný
    HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Rácz, Pupák, Sloboda, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Fominych – Čaládi, Richard, Šiška

    Rozhodčí: Novák, Stano – Gegáň, Smrek
    thejrc.org