Paderborn – Kiel 4:4 (kon.) | Sandhausen – Duisburg 0:0 (kon.)
konec
SV Sandhausen
0:0 (0:0)
MSV Duisburg
Pátek 09.11.2018, 18:30 • Hardtwaldstadion, Sandhausen • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třináctého kola 2. Bundesligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Sandhausenem a Duisburgem!
     
    MSV Duisburg

    Hostující celek během prvních osmi kol získal pouhé dva body a usadil se na chvostu tabulky. V říjnu však šla jeho forma rapidně nahoru. Duisburg nejprve překvapil vítězstvím 2:1 ze hřiště silného Kolína a po remíze 1:1 s Ingolstadtem před vlastním publikem porazil Padeborn 2:0. Se ziskem devíti bodů se svěřenci Torstena Lieberknechta nachází na sestupovém sedmnáctém místě, nicméně za Magdeburgem a Sandhausenem jsou jen kvůli trochu horšímu skóre.
     
    SV Sandhausen

    V klubu z Bádenska-Württemberska rovněž nemůže panovat spokojenost. Také on totiž má po dvanácti kolech bilanci dvou výher, tří remíz a sedmi porážek a se ziskem devíti bodů mu patří barážová šestnáctá pozice. Od posledního Ingolstadtu ho přitom dělí pouze dva body. Právě s Ingolstadtu si to Duisburg rozdal ve vzájemném souboji před třemi týdny a jasně vyhrál 4:0. Poté ještě remizoval 3:3 s Paderbornem, nicméně naposledy padl 1:3 na hřišti sedmých Drážďan.
     
    Vzájemné zápasy

    14.04.2018 Duisburg – Sandhausen 0:2
    03.11.2017 Sandhausen – Duisburg 0:1
    08.05.2016 Sandhausen – Duisburg 2:2
    29.11.2015 Duisburg – Sandhausen 3:0
    07.04.2013 Duisburg – Sandhausen 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Sandhausen: Lomb – Klingmann, Karl, Verlaat, Paqarada – Gíslason, Linsmayer (C), Förster, Vollmann – Wooten, Schleusener.
    Náhradníci: Wulle – Seegert, Behrens, Guédé, Müller, Jansen, Kulovits.

    MSV Duisburg: Mesenhöler – Wiegel, Bomheuer, Nauber, Wolze (C) – Engin, Schnellhardt, Hajri, Stoppelkamp – Taščy, Sukuta-Pasu.
    Náhradníci: Davari – Seo, Iljutcenko, Daschner, Albutat, Verhoek, Regäsel.

    Rozhodčí: Günsch – Brütting, Martenstein.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v červených, zatímco domácí v černobílých dresech.
     
    3
    Verlaat si nedělal těžkou hlavu s prvním centrem před Lombovu branku a zakopl míč na roh. Ten se nakonec zahrával hned dvakrát, po tom druhém se do odvráceného míče opřel Engin a vyprášil rukavice domácího brankáře, který zlikvidoval i dorážku, kterou na něj zblízka vyslal Sukuta-Pasu.
    3. Engin (DUI), Sukuta-Pasu (DUI)
     
    4
    Duisburg získal míč u půlící čáry a opět vyrazil do útoku, který byl tentokrát na pravém křídle rychle zastaven.
     
    5
    Kombinace hostujícího celku se vrátila na obrannou polovinu, odkud nakopl míč Mesenhöler a poslal ho až ke svému brankářskému protějšku na druhé straně.
     
    6
    První šance také pro Sandhausen! Klingmann přízemním centrem našel Schleusenera, který z otočky pálil k tyči a Mesenhöler měl co dělat, aby balón vytěsnil na roh.
     
    7
    Z rohového kopu už další drama nevzniklo. Paqaradův centr z pravé strany doplachtil k zadní tyči do Mesenhölerových rukavic.
     
    8
    Stoppelkamp na levé straně neobešel Klingmanna. Míč skončil v zámezí a bude to obránce Sandhausenu, jenž ho pošle zpět do hry.
     
    10
    Karlovi vůbec nesedla rozehrávka z obranné linie Sandhausenu a daroval vhazování hostům, jmenovitě Wolzemu.
     
    11
    Gíslason si narazil s Klingmannem. Napravo od pokutového území šel po kontaktu s Hajrim k zemi, ovšem nedovolený zákrok to nebyl.
     
    12
    Pískalo se až na druhé straně, kde Moritze Stoppelkampa fauloval Karl a zavinil standardní situaci ve prospěch Duisburgu.
     
    13
    Ahmet Engin to nekopl vůbec zle! Všichni čekali centr, nicméně balón rychle klesal na zadní tyč a tam musel pohotově zasahovat Niklas Lomb.
     
    14
    Sukuta-Pasu neměl šanci doběhnout Wolzeho nákop z poloviny hřiště a po rutinním zákroku Lomba už kombinují domácí.
     
    15
    Nepřesný pas na pravou stranu zapříčinil Wolzeho aut z hodně nepovedené pozice. Sandhausen vytáhl presink a po zákroku Bomheuera vybojoval také roh.
     
    16
    Korbinian Vollmann zleva centroval na bližší tyč, kde si hostující obránci poradili a během tří vteřin dostali míč až k půlící čáře.
     
    17
    Gólová radost Sandhausenu byla předčasná! Prodloužený nákop směřoval na Wootena, který svou střelou překonal Mesenhölera, jenomže tomu předcházel těsný ofsajd.
    17. Andrew Wooten (SDH)
     
    18
    Klingmann měl hodně prostoru na pravé straně, kde se možná malinko unáhlil a vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů vedle pravé tyče Mesenhölerovy brány.
     
    19
    Hajri potáhl míč alespoň k půlící čáře, ze které přihrál Stoppelkampovi. Ten to zkusil z velké dálky a přesto, že branku trefil, nenadělal Lombovi žádné problémy.
     
    20
    Na druhé straně si mírným faulem pomohl Bomheuer, jehož tým zřejmě bude čelit nákopu do pokutového území.
     
    21
    Jenže Vollmannovi se centr vůbec nepovedl a Sandhausen musí vzít zavděk alespoň autovým vhazováním od Kosovana Paqarady.
     
    22
    Borys Taščy nechtěl dopustit brejk Philippa Förstera, do kterého šel skluzem zezadu a vyfasoval za něj svou čtvrtou žlutou kartu v sezóně. V utkání s Bielefeldem tak svému týmu nepomůže.
     
    24
    Snad poprvé tempo hry malinko opadlo. Oba celky aktuálně mají velký problém přejít přes zahuštěný střed pole.
     
    26
    Jeden z domácích obránců zahrál po centru z pravé strany hlavně na jistotu a daroval Duisburgu výhodu rohového kopu.
     
    27
    Ani z tohoto mráčku pršet rozhodně nebude. Enginův centr byl hodně přetažený a za vzdálenější tyčkou zmizel v zámezí.
     
    28
    Richard Sukuta-Pasu byl na hrotu hostujícího útoku úplně sám a nákop z hloubi pole jej o dobré tři metry přelétl. Domácí hrají od brankáře Lomba.
     
    30
    Enis Hajri podle sudích fauloval Wootena. Žádné fatální následky to mít ale nebude, rozehrávat se bude dobrých pětačtyřicet metrů od hostující branky.
     
    31
    A po nedovoleném zákroku na Boryse Taščyho už znovu hrál Duisburg. Dlouhého trvání to ale nemělo, Sukuta-Pasu nedostal přesnou nahrávku.
     
    32
    Teď už to vypadá mnohem zajímavěji. Vollmann se blížil k pokutovému území a kousek předním byl faulován Wiegelem, což znamená přímý kop z dobré pozice.
     
    33
    O rozehrávku z nějakých dvaceti metrů se postarala pravačka Korbiniana Vollmanna, jež trefila pouze dobře postavenou zeď. Daniel Mesenhöler tak zůstal bez práce.
     
    34
    Wooten spěchal po pravé postranní čáře do protiútoku, zradil ho však první dotek a před stíhajícím Wiegelem si předkopl míč do autu.
     
    35
    Domácí se rychle stáhli v kompletním počtu před vlastní vápno a kombinace Duisburgu byla postupně vytlačená až k půlící čáře.
     
    36
    Verlaat odvrátil centrovaný míč zpět do křídelního prostoru. Andeas Wiegel se asi pokusí o dlouhý aut až do vápna.
     
    37
    Sukuta-Pasu prodlužoval Wiegelův centr do hloubi pokutového území, kde byl Taščy sražen na trávník, ovšem o nedovolený zákrok se podle rozhodčího Günsche nejednalo.
     
    38
    Před Vollmannem se otevřelo více volného prostoru, kterého využil ke střele z jednadvaceti metrů. Balón mu ale sjel na vnější nárt a branku nijak neohrozil.
     
    40
    Dlouhé nákopy hostům zatím nijak nevycházejí. Sukuta-Pasu se k němu opět nedostal a vzápětí navíc přišel faul Hajriho na Schleusenera.
     
    41
    Philipp Klingmann nezkrotil vysoké přenesení hry na jeho pravou stranu a míč se od něj odrazil do autu. Následuje poklidná rozehrávka Duisburgu.
     
    42
    Denis Linsmayer fauloval na půlící čáře a o chvilinku později vystihl jednu z přihrávek. Jeho spoluhráči však míč zase ztratili a to už se hosté nachází kousek před vápnem.
     
    43
    Po delší době viděly slušně zaplněné tribuny alespoň náznak šance. Hostující hlavička po centru z levé strany se mezi tyče ale rozhodně nevešla.
     
    44
    Vollmannův lobovaný pas dovnitř šestnáctky skončil jeho rohovým kopem. Po několika soubojích se z dálky opřel do míče Klingmann, jenže míč se vytočil mimo branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí neměl žádný důvod nastavovat a ukončil první poločas ihned po vypršení pětačtyřicáté minuty. Začátek zápasu sliboval poměrně zajímavou podívanou, oba týmy měly solidní šance, ale narazily na jisté zákroky dosud bezchybných brankářů. A jelikož pro ofsajd neplatila ani trefa amerického útočníka Wootena, tak se hra hodně uklidnila. V posledních dvaceti minutách se nestalo zhola nic a do šaten se jde za stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    48
    První vteřiny druhé půle se odehrávají ve velmi vlažném tempu. Míč se výhradně pohybuje jen ve střední části hřiště.
     
    49
    Až nyní se domácí dostali s míčem do vápna. Žádnou hlavičku ale nevyhráli a po neúspěšné snaze na levém křídle o balón definitivně přišli.
     
    50
    Zničehonic se na ose hřiště dostal k míči Stoppelkamp a z dvaceti metrů alespoň propagačně zaměstnal brankáře Lomba.
     
    51
    Prakticky totožná situace byla k vidění i na druhé straně. Linsmayer mířil jen doprostřed branky a Mesenhöler předvedl naprosto rutinní zákrok.
     
    52
    Gíslason pouštěl míč do autu s vědomím, že získá roh. Rozhodčí nařídili odkop a to se domácím hráčům ani fanouškům pochopitelně vůbec nelíbí.
     
    53
    Sukuta-Pasu na Taščyho centr z pravého křídla nedosáhl. Míč se odrazil před vápno, odkud přišla slibná Stoppelkampova střela, nicméně Lomb ji zneškodnil skokem k levé tyči.
    53. Moritz Stoppelkamp (DUI)
     
    55
    Vollmann si vzal míč od Paqarady, navedl si jej na pravou nohu a odcentroval, jenomže jeho kolega ve vápně se k ohrožení Mesenhölerovy branky nedostal.
     
    57
    Duisburg je v posledních minutách častěji na míči, kterého se nyní zbavil nepřesností v přechodové fázi. O tu se mohou pokusit také zadáci Sandhausenu.
     
    58
    Karl dlouhým nákopem našel na pravém kraji velkého vápna Klingmanna. On ani několik dalších domácích borců nemělo klid na finální přihrávku a získali jenom roh.
     
    59
    Vollmannovy standardky dnes příliš nefungují. Ani tento roh šanci nepřinesl, neboť Mesenhöler míč vyboxoval mimo pokutového území.
     
    60
    Držení míče: 40% – 60%.
     
    62
    Philipp Klingmann i Kevin Wolze šli do míče skluzem. Ze vzájemného zaklesnutí resultuje žlutá karta pro domácího beka.
     
    63
    Stále se hraje bez jediného střídání. Pár adeptů na odchod ze hřiště by se rozhodně našlo, za hosty nejde nezmínit Richarda Sukuta-Pasu, jenž je od zbytku týmu hodně odstřižený.
     
    64
    Wiegel si dal záležet na dlouhém autu, který sice doletěl do vápna, ale skončil jen v prostoru, kde se nacházel nikým neobtěžovaný Verlaat.
     
    65
    Schnellhardt roztáhl hru doprava, jenže ani další centr nenadělal v defenzivě Sandhausenu prakticky žádnou paseku.
     
    66
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Richard Sukuta-Pasu, přichází Stanislav Iljutcenko.
     
    67
    Nově příchozí Iljutcenko se nedočkal přesné nahrávky podél levé autové čáry. Míč si sebrali domácí a vrátili ho k Lombovi.
     
    68
    Philipp Klingmann dostal milimetrově přesný nákop od Karla, ovšem křižnou střelou z pravé strany minul vzdálenější tyč hostující branky.
     
    68
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Fabian Schleusener, přichází Kevin Behrens.
     
    69
    Trochu hraniční zákrok na levém křídle domácího útoku se uskutečnil bez odezvy rozhodčích. Pokračovat se bude odkopem od branky Daniela Mesenhölera.
     
    71
    Utkání v poklidném tempu došlo do své poslední dvacetiminutovky. Na trávníku se zatím potvrzuje naprosto vyrovnaná bilance obou týmů, které jsou po dvanácti kolech těsně nad chvostem tabulky.
     
    72
    Na bezbrankovém skóre nic nezměnila ani střela z ostrého úhlu a následný rohový kop, po kterém se Sandhausen musel vrátit na půlící čáru.
     
    73
    Teď už to bylo mnohem zajímavější a domácí celek dělilo od vedoucího gólu jen pár centimetrů! Behrens sklepl centr Klingmanna na volného Vollmanna, jenž z voleje orazítkoval horní tyč!
    73. Korbinian Vollmann (SDH)
     
    73
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Moritz Stoppelkamp, přichází Lukas Daschner.
     
    74
    Na hřišti zůstává ležet Andreas Wiegel a na hřiště poprvé míří realizační tým Duisburgu.
     
    75
    Poslední desítky vteřin přece jenom patří domácím, kteří mohou pokračovat v územní převaze rohovým kopem.
     
    76
    Paqarada svým centrem nic nebezpečného nevymyslel. Totéž platilo i po jeho dvou autech zpoza levé postranní čáry.
     
    77
    Dustin Bomheuer byl ve správný čas na potřebném místě a zablokoval Paqaradovu střelu z levého kraje pokutového území. Opět následoval roh, jenž snadno vyřešil brankář Mesenhöler.
     
    78
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Korbinian Vollmann, přichází Felix Müller.
     
    80
    Daniel Mesenhöler vystartoval proti nehlídanému míči a sebral ho zpod nohou dobíhajícího islandského záložníka Rúrika Gíslasona.
     
    82
    Wooten prodloužil centr z pravého křídla za sebe, kde tušil Behrense, nicméně našel jenom čekající obránce v červeném dresu Duisburgu.
     
    83
    Rúrik Gíslason si dal míč daleko od nohy a v pádu bolestivě trefil kopačkou Hajriho, kterému se vůbec nechce zvedat z trávníku. Mezitím Islanďan viděl žlutou kartu.
     
    84
    Tuniský záložník Hajri velmi pomalu odkulhává ze hřiště a je dost pravděpodobné, že bude v nejbližší době i vystřídán.
     
    85
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Enis Hajri, přichází Albutat.
     
    86
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Andrew Wooten, přichází Karim Guédé.
     
    87
    Stanislav Iljutcenko trochu zbytečně dohrál protihráče na půlící čáře a kvůli čtvrté žluté kartě si v příštím kole nezahraje. Stejně tak jeho ukrajinský parťák Borys Taščy.
     
    88
    Hostům se kouskováním hry povedlo otupit nápor Sandhausenu a bezbranková remíza se tak opět zdá být velmi pravděpodobná.
     
    89
    Leart Paqarada ještě dostihl míč na levém křídle, odkud musel rychle centrovat. Pas to byl trochu přetažený a Sandhausen z něj nezahrozil.
     
    90
    Nad rámec vrcholícího druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    90+1
    Stoppelkamp postupoval po levé straně, kde mu byl míč ukopnut na rohový kop. O ten se podle všeho postará Schnellhardt.
     
    90+2
    Schnellhardtův centr proletěl pár centimetrů nad hlavami všech hráčů v pokutovém území. Sandhausem rychle otočil hru, ovšem Paqarada svým centrem rovněž nikoho nenašel.
     
    90+3
    Domácí naprosto promarnili výhodu autového vhazování z prostoru vedle pokutového území. Mesenhöler bude vykopávat a tím zápas zřejmě skončí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zatímco souběžně hrané utkání v Paderbornu přineslo parádní fotbal a osm branek, tak návštěvníci stadionu v Sandhausenu viděli podprůměrnou podívanou, kterou ve druhé půli okořenila jediná zajímavější šance. Na svědomí ji měli domácí a jmenovitě Vollmann, který z voleje trefil břevno. Duisburg byl po změně stran hodně pasivní a spokojil se s bodem, který u chvostu tabulky pro žádný z týmů de facto nic neřeší.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:12.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:24:23)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   62. Klingmann (SDH), 83. Gíslason (SDH), 87. Iljutcenko (SDH) – 22. Taščy (DUI)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:12.
    SV Sandhausen: Lomb – Klingmann, Karl, Verlaat, Paqarada – Gíslason, Linsmayer (C), Förster, Vollmann (78. Müller) – Wooten (86. Guédé), Schleusener (68. Behrens).
    Náhradníci: Wulle – Seegert, Behrens, Guédé, Müller, Jansen, Kulovits.

    MSV Duisburg: Mesenhöler – Wiegel, Bomheuer, Nauber, Wolze (C) – Engin, Schnellhardt, Hajri (85. Albutat), Stoppelkamp (73. Daschner) – Taščy, Sukuta-Pasu (66. Iljutcenko).
    Náhradníci: Davari – Seo, Iljutcenko, Daschner, Albutat, Verhoek, Regäsel.

    Rozhodčí: Günsch – Brütting, Martenstein
    thejrc.org