Chabarovsk – Spartak Moskva 1:0 (2:0 po s.n.) | Kunlun – Minsk 4:1 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 2:0 (kon.)
Jokerit – Omsk 7:4 (kon.) | Riga – Viťaz 1:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 21.11.2018, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v zápase

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:39
    Marek Hrivík (VTZ) 1+0, 4 střely, čas na ledě 19:21 (20:50:20)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 32:25.
    Zblokované střely – 12:17.
    Vyloučení – 2:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/2.
    Vhazování – 21:30.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viťazu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Dinamo se dlouho dobu nemohlo dostat ke kontaktní brance, ta nakonec přišla deset minut před koncem. Lotyšský celek v závěru utkání sahal po vyrovnání, avšak pokaždé zasahoval brankář Ortio, který výrazně podržel svůj celek. Viťaz ve třetí třetině moc neútočil, naopak se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se celkem dařilo. Hosté si tak odváží dva body, naopak domácí si nepřipíší ani bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ortio nyní podržel svůj celek, neboť dokázal zlikvidovat snad čtyři střelecké pokusy.
     
    59:20
    Posléze to zavezením puku zkoušel Maione, který obelstil dvojici protihráčů. Dinamo se tak usadilo před brankou, nicméně nahození zablokoval jeden z protihráčů.
     
    58:40
    Domácí to zkouší v šesti!
     
    58:17
    Sjomin zvládl hodně důležitou buly, po které se jeden z kolegů dostal k vyhození puku. Následně za modrou čáru zajel Džerinš, který udržel kotouč.
     
    57:21
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Denis Kokarev – 2 min., hákování).
     
    57:17
    Domácí Redlihs sice skončil na zemi, o nedovolený zákrok se ale nejednalo. Hra se hodně rychle přesunula na druhou stranu, kde Hrivík tahá čas.
     
    56:32
    McMillan se zkoušel protáhnout podél levého hrazení, zde ale číhala smečka hladových protihráčů. Posléze se k zakončení dostal Clark, který mířil kousek vedle brány.
     
    55:37
    Také Biljalov musel prokázat svojí připravenost, ránu ihned po vhazování zneškodnil vyrážečkou. Na druhé straně to opět zkoušel Maione, který pro změnu našel lapačku.
     
    54:28
    Další útočnou akci rozjel od své branky Aaltonen, kterému se sice nepodařilo kloudně rozehrát, i tak se jeho kolegové dostali s pukem za branku soupeře.
     
    53:38
    Posléze jsme sledovali přečíslení v podání Viťazu. Švec-Rogovoj přihrával vedle stojícímu Golovkovi, který z lukrativní pozice úplně přestřelil branku.
     
    52:31
    Třetí formace Dinama se pohodlně dostala až za branku soupeře, kde ale výborně zapracoval Gimajev, který s přispěním kolegy vyhodil puk do bezpečí.
     
    51:37
    K puku se nyní dostal také finský brankář, který ho ihned poslal ven z obranné třetiny. V tuto chvíli s hracím předmětem operuje Alisauskas.
    49:27 Mathew MAIONE - 1:2
     
    49:27
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se vracejí zpět do zápasu! Po ubráněné přesilové hře, dostal na modré čáře nabito MATTHEW MAIONE, jehož přízemní rána skončila až za Ortiem, který puk zřejmě vůbec neviděl. Střela ještě zřejmě byla tečována, i tak se střelcem brank stavá Maione.
    Asistence: Lauris Darzinš, Mikelis Redlihs.
     
    49:22
    O další střelu se tentokráte postaral Kokarev, který ale mířil vedle vzdálenější konstrukce. Posléze do střely padl Aljajev, od jehož nohy se puk odrazil k pravému hrazení.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 50. Maione (M. Redlihs, Darzinš) – 3. Hrivík (M. Aaltonen, A. Sjomin), 21. A. Sjomin (Katičev, M. Aaltonen)


    Dinamo Riga: Biljalov (Gudlevskis) – Balinskis, Sotnieks (A), Ališauskas, Aljajev, Šulenin, Maione, Gimajev – Gillies, McMillan, Clark – Meija, Batna, Gegeris – M. Redlihs (A), Džerinš (C), Darzinš – Marenis, Pavlovs, Myttynen – Berzinš.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Saprykin) – Mozík, Katičev, Stasenko, Jevsejenkov, Golovkov, Voronkov – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Hrivík – Potěchin, A. Nikulin, Makejev – Kokarev (C), Stoljarov, Švec-Rogovoj – Vyglazov, Mojsejev, P. Černov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Frano – Kučava, Novikov
    ocianews.com