Pelhřimov – Tábor 4:7 (kon.) | Písek – Žďár n/S 2:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 5:7 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 4:1 (kon.) | Šumperk – Opava 3:1 (kon.) | SHK Hodonín – Orlová 10:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:7 (2:3, 1:1, 2:3)
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Středa 21.11.2018, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Žlutočerní se díky vítězství v Kotlině na Havlíčkův Brod dotáhli, oba celky nyní mají v tabulce shodně 33 bodů. Ve prospěch Bruslařů ovšem hovoří fakt, že mají ještě jeden zápas k dobru. (20:50:32)
     
    Bruslaři krátce po startu třetí periody vyrovnali po gólu Kryštofa Kulhánka, a v tu chvíli to s nimi vypadalo dobře. Jenže hosté pak využili další přesilovou hru a Ladislav Rytnauer dovršil hattrick, Aleš Heinrich navíc přidal další gól. Patrik Kadeřávek zdramatizoval zápas při hře bez brankáře, vítězství Moravských Budějovic ovšem pečetil gólem do prázdné brány David Horký.

    Střely na bránu: 40 – 33.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Bruslaři se snaží tlačit do šance, z levé strany střílel Tomáš Chlubna. Teď už je ovšem jasné, že vyrovnat se domácím nepodaří.
     
    59:38
    Žihadla získala kotouč a vyhodila jej směrem na bránu. Kotouč nakonec mířil těsně vedle pravé tyče, píská se jen zakázané uvolnění.
     
    59:12
    Po úmyslném ofsajdu Moravských Budějovic se bude vhazovat po pravici Davida Vacka. David Marek míří opět na střídačku, Bruslaři hrají v šesti.
     
    59:01
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď už se ale DAVID HORKÝ trefil. Dostal přihrávku těsně před brankoviště, z metru nemohl minout. Asistence: Roman Mikeš, Ladislav Rytnauer.
     
    58:49
    David Horký mířil ze středního pásma na odkrytou bránu. Domácí už rezignovali, puk ale trefil pouze tyč!
     
    58:16
    Hlasité písknutí dalo znovu Davidu Markovi znamení, aby místo sebe pustil na ledovou plochu šestého útočníka.
     
    57:48
    Hosté získali kotouč a teď sbírají cenné vteřinky v pásmu Havlíčkova Brodu. Ten se navíc provinil zakázaným uvolněním. Hra je přerušena, čas na světelné tabuli ale stále běží.
     
    56:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácím vsázka na power play vyšla na jedničku, stále ovšem na soupeře ztrácí jednu branku. Miroslav Třetina přihrál na modrou čáru PATRIKU KADEŘÁVKOVI, který propašoval puk skrz klubko těl až do sítě! Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    55:44
    Žihadla se zmocnila kotouče, pak jej ale vyhodila jenom na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Davida Vacka.
     
    55:31
    Kotlinou se ozvalo písknutí Jiřího Čelanského a David Marek sprintuje na střídačku. Bruslaři hrají v šesti!
     
    54:55
    Jiří Kopic vystřelil od modré čáry, jeho rána byla ovšem zblokována, a David Vacek tak zasahovat nemusel.
     
    53:45
    Domácí po soupeřově vyhození zakládali útok z hloubi vlastního pásma. Matěj Blinka uvolnil na levém křídle rozjetého Davida Michálka, který si chtěl stahovačkou vylepšit střeleckou pozici, to se mu ale nepodařilo.
     
    52:36
    Michal Kliment (MBU) je potrestán dvěma minutami za držení. Domácí tak mají možnost zdramatizovat toto utkání.
     
    52:19
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostům zafungovala spolupráce posil z Pelhřimova a Žihadla se přiblížila výhře! Tomáš Plachý uvolnil před brankou osamoceného ALEŠE HEINRICHA, který se bekhendem trefil mezi brankářovy betony! Asistence: Tomáš Plachý, Marcel Juráň.
     
    52:06
    Tomáš Chlubna s Petrem Kuchtou bojovali o kotouč v útočné třetině, puk se ale po dotyku hostujícího hráče otřel o ochrannou síť a hra je přerušena.
     
    51:17
    David Vacek střelu Martina Nepokoje vyrazil jenom před sebe, to už je ovšem Daniel Kabelka zpátky na ledě a obě mužstva hrají v plném počtu.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 10. Blinka (Třetina, Přidal), 11. Kulhánek (Kadeřávek, Třetina), 35. Kadeřávek (Třetina, Kulhánek), 44. Voříšek (Kulhánek, Beneš), 57. kadeřávek (Třetina, Přidal) – 3. Rytnauer (Horký, Kabelka), 7. Rytnauer (Mikeš, Kabelka), 8. Mikeš (Plachý, Horký), 28. Juráň (Plachý, Kadela), 47. Rytnauer (Kabelka, Mikeš), 53. Heinrich (Plachý, Juráň), 60. Horký (Mikeš, Rytnauer)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (8. Marek) – Nepokoj, Kadeřávek, Kulhánek, Vala, Šmíd, Vacík, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beran, Kozlík, Holenda
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Vacek (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Plachý, Heinrich

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Michal Laczko, Ondřej Bohuněk
    thejrc.org