Třinec – Vítkovice 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Sparta 0:4 (kon.)
Chomutov – Pardubice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 23.11.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Trávníček dostal trest na pět minut a do konce utkání, k tomu dvě minuty za hrubost. Smoleňák dvě plus deset za hrubost. Hradec bude dohrávat v přesilovce.
     
    59:57
    Ale Trávníček nechce. On už tak jako tak míří rovnou do kabin za svůj faul.
     
    59:57
    Radek Smoleňák vyzývá Michala Trávníčka k bitce!
     
    59:57
    Michal Trávníček nesportovně narazil na mantinel Sébastiena Pichého a na ledě se strhla hromadná strkanice!
     
    58:31
    Litvínov to zkouší v šesti bez Januse!
     
    56:03
    Hradecká defenzíva si po dalším buly špatně rozebrala hráče, ale Trávníček na volného parťáka puk nedostal. Naopak tak domácí ujeli do přečíslení tři na dva, které ovšem Vincour nevyužil.
    54:58 Lukáš VÁLEK - 3:2
     
    54:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo, ještě to bude válka! Verva má totiž LUKÁŠE VÁLKA! Velkou šanci nevyužil tuším Viktor Hübl, ale hradecká obrana byla hodně rozhozená. A stejně tak i Maxwell, který vůbec nevyjel proti pokusu litvínovského čísla 81, jež slaví svou druhou trefu v zápase a snižuje na 3:2! Asistence: Jakub Petružálek.
     
    54:09
    Litvínovská střídačka si vybírá oddechový čas.
    54:09 Matej PAULOVIČ - 3:1
     
    54:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je tady třetí vlna radosti a v ČPP Aréně znovu duní Sweet Caroline! Verva totiž myslela příliš na útok a poslední obránce pak nešťastně podklouzl. MATEJ PAULOVIČ se tak vydal do naprosto pohodového samostatného úniku, ve kterém překonal Januse přesnou střelou za beton na druhou tyčku – 3:1! Asistence: Sébastien Piché.
    52:48 Lucas LESSIO - 2:1
     
    52:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký stadion bouří, protože domácí hokejisté ve třetí třetině otáčejí skóre! Krátce po buly vypálil od modré čáry Mislav Rosandič a před brankou prokázal velkou šikovnost LUCAS LESSIO, který puk ze vzduchu tečoval tak, že Janusovi propadl do sítě! Kanadská posila střílí svůj první gól v dresu Mountfieldu – 2:1. Asistence: Mislav Rosandič, Filip Pavlík.
     
    48:44
    Jenže domácí jdou hned vzápětí do čtyř. Sébastien Piché (HKM) je vyloučen za podrážení.
    48:28 Tomáš VINCOUR - 1:1
     
    48:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po přesilovce se ale Hradečtí prosazují a po více než 48 minutách hry ruší Janusovi čisté konto! Radek Smoleňák našel vychytralým zpětným pasem u první tyčky TOMÁŠE VINCOURA, který rychle vykroužil do brankoviště a zakončil pod gólmanovým betonem. Máme vyrovnáno – 1:1! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    46:04
    Po komerní přestávce půjdou domácí na nesmírně důležitou přesilovou hru. David Tůma (LIT) je totiž vyloučen za hákování.
     
    45:08
    Petr Koukal dojel vyhozený kotouč a nabil do mezikruží Dominiku Graňákovi. Ten střílel z první, litvínovskou klec ale minul!
     
    42:00
    Střelu Petra Zámorského vyrazil Janus před sebe, kam si dojížděl na dorážku Radovan Pavlík. Od radosti z vyrovnání ho odstřihl natažený pravý beton litvínovského brankáře!
     
    39:34
    No a protože Hradečtí hráli v šesti, zahrají si teď ve čtyřech. Verva může zkusit ještě před pauzou navýšit náskok. Menší trest odsedí Tomáš Vincour (HKM).
    31:56 Lukáš VÁLEK - 0:1
     
    31:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Už nečekáme, už jsme se dočkali! Skóre zápasu otevírají hosté. Sébastien Piché, který i přes svou aktivitu nehraje dobrý zápas, chyboval u mantinelu a pustil dopředu Tomáše Matouška. Ten prudce vypálil a Maxwell vyrazil jeho ránu na druhou stranu k dojíždějícímu LUKÁŠI VÁLKOVI, který neměl velké potíže trefit odkrytou branku – 0:1! Asistence: Tomáš Matoušek, Martin Havelka.
     
    30:48
    Teď naopak chybělo málo hostům k využití přesilovky! Jan Ščotka se krásně zbavil soupeře a pak nebezpečně vystřelil. Maxwell vyrazil puk nad sebe a černá guma se snesla jen pár čísel vedle jeho branky. Tu pak dojíždějící hráči posunuli. Domácí měli velké štěstí!
     
    30:13
    Obrovská šance pro Hradec, v oslabení jel dopředu ve třech na jediného beka! Chalupa vrátil puk Pichému, ale tomu zakončení nesedlo a branku přestřelil!
     
    29:22
    Chvíli před polovinou utkání jdou do hry pět na čtyři zase Litvínovští. Domácí kapitán Dominik Graňák (HKM) je potrestán za nedovolené bránění, když u hrazení zastavil pronikajícího soupeře.
     
    26:54
    A bude tu přesilovka zase na druhé straně. Ondřej Jurčík (LIT) ve středním pásmu sestřelil Radka Smoleňáka, dostal trest na 2 plus 10 minut za úder do hlavy a krku. Protože pak na trestné naštvaně sekl do plexiskla, rozhodčí ho posílá do sprch! Smoleňák je v pořádku.
     
    26:39
    Paradoxně až po přesilovce se Litvínov dostal do své první vyložené gólové možnosti zápasu! Ondřej Jurčík přesměroval přihrávku před branku na hůl Martina Hanzla, ale proti němu se parádně přesunul Brandon Maxwell!
     
    24:41
    Na pravý kruh dostal velmi dobře nabito Viktor Hübl, položil se do puku z první, ale Maxwell první těžkou střelu ve druhé třetině chytá.
     
    24:18
    Juraj Bezúch (HKM) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    22:33
    Litvínov je kompletní, ale v tu chvíli se neuvěřitelně rozjel Lucas Lessio. Už už mohl svůj průnik dotáhnout kličkou do zřejmě opuštěné branky, ale těsně před Janusem mu puk ujel!
     
    20:20
    Druhá část nám začíná druhou přesilovkou pro domácí tým. Mathias Porseland (LIT) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    19:45
    No tak tohle by byl gól! Nedomlelův podseknutý oblouček dopadal před branku, kde ho ze vzduchu trefil Lukáš Vopelka. Branku ale minul.
     
    17:49
    Kanadský zadák Piché měl podobnou šanci jako před chvílí, ale hrdina Janus stále drží bezbrankové skóre!
     
    16:19
    Domácí teď na hřišti jasně vládnou. Smoleňák krásně vyslal dopředu Koukala s Lessiem, ale ten dostal kotouč až do úplně posunuté branky. Posunul ji společně s litvínovským obráncem i brankářem.
     
    15:54
    Hradecká možnost číslo 3! Tomáš Vincour využil přehuštěné pravé strany a vyzval osamoceného beka Sébastiena Pichého. Jeho dělovka mířila ke druhé tyčce, ale Janus ji schoval mezi rukou a tělem!
     
    14:21
    Tohle už zavánělo gólem! Paulovič krásně vyslal dopředu Michala Dragouna, který byl i ve svém věku rychlejší než hostující obránci, ale kličku před Janusem nezakončil přesně!
     
    10:41
    Už předvedl. Byl to Matej Paulovič, kdo se velmi šikovně uvolnil až do prostoru mezi kruhy. Mířil po ledě, ale Janus jen tak tak secvakl betony a puk udržel pod pravým chráničem! To byla vůbec první velká šance zápasu.
     
    05:44
    Hradec si zahraje první přesilovku. Hákováním se provinil Lukáš Válek (LIT).
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 49. Vincour (Smoleňák), 53. Lessio (Rosandić, F. Pavlík), 55. Paulovič (Piché) – 32. Válek (Matoušek, M. Havelka), 55. Válek (Petružálek)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák (A), Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Bezúch.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, Hunkes, L. Doudera, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek (A), J. Mikúš, Válek – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček (C) – Jurčík, M. Havelka, Matoušek.

    Rozhodčí: Bejček, Hribik – Polák, Špringl.

    Diváci: 5022
    thejrc.org