Detroit – St. Louis 4:3 (kon.) | Florida – Anaheim 2:3 (kon.) | Toronto – San Jose 5:3 (kon.)
Calgary – Dallas 3:4 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 6:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
6:3 (1:0, 2:2, 3:1)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 29.11.2018, 03:45 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Carl SÖDERBERG - 6:3
     
    59:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Koncentrace hostů již polevila, čehož využil ještě CARL SÖDERBERG, který prostřelil Jarryho a dal výsledku zřejmě konečnou podobu. Nakonec je z toho debakl Pittsburghu, který si ale takový výsledek nezaslouží. Asistence: Matt Calvert a Matt Nieto.
    59:31 Nathan MACKINNON - 5:3
     
    59:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON trefuje odkrytou branku Pittsburghu a je rozhodnuto! Hosté se zlobí, hlavně kapitán Sidney Crosby, protože zdá se, že všemu předcházel evidentní faul Landeskoga na bránícího Kessela, za brankou Penguins, ale sudí nechal hrát dál, puk se dostal k levému mantinelu, odkud právě MacKinnon trefil odkrytou branku hostů. Asistence: Gabriel Landeskog.
    50:05 Gabriel LANDESKOG - 4:3
     
    50:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok domácích končí gólem! GABRIEL LANDESKOG vypálil, jeho střelu bránící Juuso Riikola zblokoval tak nešťastně, že puk změnil směr, na což již Jarry nedokázal zareagovat. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    44:43 Sidney CROSBY - 3:3
     
    44:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Není třeba slov, kapitán je zpět! SIDNEY CROSBY kompletuje hattrick, to vše od 40. do 45. minuty, neskutečné galapředstavení. Juuso Riikola nastřelil puk od modré, ten se odrazil od zadního mantinelu k Dominiku Simonovi. Český forvard jako by tušil před brankou Crosbyho, tak tam poslal parádní přihrávku a světe div se, Crosby opravdu před brankovištěm číhal a poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Dominik Simon a Juuso Riikola.
    39:50 Sidney CROSBY - 3:2
     
    39:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    No vida, kdo jiný, než SIDNEY CROSBY by měl táhnout ofenzivu Tučňáků! Ti měli poměrně málo času v závěru druhé třetiny, kdy měli patnáctivteřinovou přesilovou hru, přesto jí dokázali využít. Po vyhraném vhazování se totiž Crosby od levého mantinelu odhodlal k překvapivé střele, kterou Grubauer propustil do branky. Bez asistence.
    39:08 Sidney CROSBY - 3:1
     
    39:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také tento gól musel projít kontrolou videocentra. SIDNEY CROSBY se dostal do úniku, vystřelil, ale Grubauer levým betonem jeho střelu zneškodnil. Crosby ale pokračoval v pohybu a vlastně dotlačil, i s levým betonem Grubauera, puk za brankovou čáru. Verdikt sudích – gól platí! Asistence: Jake Guentzel.
    27:52 Gabriel LANDESKOG - 3:0
     
    27:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí nyní dokonale rozebrali defenzivu Pittsburghu, Jost přihrává před branku MacKinnonovi, který nestřílí, ale ještě hledá lépe postaveného COLINA WILSONA a ten již zakončuje do odkryté branky, Jarry se nestihl přesunout. Asistence: Nathan MacKinnon a Tyson Jost.
    25:13 Erik JOHNSON - 2:0
     
    25:13
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Až videozáznam musel potvrdit gól ERIKA JOHNSONA, který vypálil z voleje, z pravé strany od modré a přesnou střelou k tyči překonal Jarryho. Tomu v okamžiku střely přejel před brankovištěm Vladislav Kameněv, který byl možná trochu natlačen na brankářem bránícím Brianem Dumoulinem, ale na gól to nemělo vliv, takže gól platí. Asistence: Sven Andrighetto.
    11:19 Samuel GIRARD - 1:0
     
    11:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Pittsburghu se nyní nepodařilo odehrát puk ze třetiny, ten se dostal k SAMUELU GIRARDOVI, který měl dost času a prostoru ke střele z mezikruží. Zamířil, vypálil, poslal puk nad vyrážečku Jarryho a je z toho první gól zápasu. Asistence: Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 12. Girard (Rantanen, MacKinnon), 26. E. Johnson (Andrighetto), 28. C. Wilson (MacKinnon, Jost), 51. Landeskog (MacKinnon, Rantanen), 60. MacKinnon (Calvert), 60. Söderberg (Calvert, Nieto) – 40. Crosby (Guentzel), 40. Crosby, 45. Crosby (Simon, Riikola)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Varlamov) – E. Johnson, Girard, Cole, Zadorov, Barberio, Nemeth – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – C. Wilson, Kerfoot, Jost – Calvert, Söderberg, Nieto – Compher, Kameněv, Andrighetto.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Riikola, Määttä, Oleksiak, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – G. Wilson, D. Grant, Sheahan.

    Rozhodčí: Hebert, St. Laurent – Berg, Kovachik

    Diváci: 17 348
    thejrc.org