Litvínov – Liberec 6:2 (kon.) | Zlín – Chomutov 3:2 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 30.11.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer všem příznivcům toho nejlepšího tuzemského hokeje! Tipsport extraliga dnes pokračuje pěti zápasy 23. kola, česká nejvyšší soutěž se rychle blíží ke své polovině. Společně budeme sledovat duel, ve kterém změří síly domácí Mountfield Hradec Králové a hostující celek HC Škoda Plzeň.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši se aktuálně nachází na čtvrtém místě tabulky se ziskem devětatřiceti bodů. Lvi mají nyní poměrně stálou formu co se týče domácích a venkovních zápasů. Zatímco v ČPP Aréně sbírají jednu výhru za druhou, na ostatních zimních stadiónech nemohou protrhnout výsledkovou mizérii, krom těsného vítězství nad Chomutovem 4:3 v prodloužení prohráli posledních sedm zápasů v arénách jejich protivníků.

    Nikoho tak nepřekvapí, že v posledních čtyřech zápasech Hradečtí dvakrát zvítězili a dvakrát odešli poražení. Doma se jim dařilo skvěle, Kometě nasázeli šest branek a vyhráli 6:3, v Třinci pak ale nestačili na Oceláře, kterým podlehli 1:3. Pod Bílou věží se znovu vzchopili a po obratu přemohli Litvínov 3:2. Následně to už vypadalo, že se prokletí hostujících stadiónů zbaví v Liberci, ale chyba brankáře Maxwella poslala duel s Bílými Tygry do prodloužení, v němž byli úspěšnější Severočeši (4:3). Bude série výher Mountfieldu na soutoku Labe a Orlice nadále pokračovat, nebo ji indiáni ze západních Čech utnou tomahavkem?
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzeňští v současné době okupují devátou příčku, přičemž na své konto zatím nastřádali jednatřicet bodů. Západočeši mají aktuálně formu zrcadlově obrácenou proti královéhradeckému Mountfieldu. V Home Monitoring Aréně prohráli poslední čtyři zápasy, čímž své fanoušky rozhodně nepotěšili. Body tak získávají především na kluzištích svých protivníků.

    Dobře to dokládají jejich poslední čtyři utkání. Indiáni nejprve zvítězili v nedalekých Pardubicích 3:2 po samostatných nájezdech. Následně však doma těsně podlehli Beranům ze Zlína 1:2. V na góly nepříliš bohatém utkání pak vyhráli na ledě Mladé Boleslavi 1:0, jenže před vlastními fanoušky nedokázali v pětašedesáti minutách rozhodnout utkání s Olomoucí, která porazila Škodu po penaltách 2:1. Zvládnou Plzeňští vyloupit také třetí venkovní stadión v řadě? Odpověď na tuto otázku se začne psát v 18:00!
     
    První vzájemný zápas

    Hradec v letošní sezóně už své síly s Plzní jednou změřil. 14. října tohoto roku se hrálo v Home Monitoring Aréně utkání, v němž Lvi dlouho vedli. Radovan Pavlík zařídil Mountfieldu již v polovině první třetiny vedení, které trvalo až do 44. minuty, kdy vyrovnal Vojtěch Němec. Ten poslal utkání až do prodloužení a následně sám rozhodl o výhře Škody v samostatných nájezdech – 2:1.
    Brandon Maxwell má letos zatím úspěšnost zákroků 91,45 %.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Lessio – Bezúch, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Rákos (A).

    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (Frodl) – Jones, J. Kindl (A), Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák – Gulaš (C), Stach, Indrák (A) – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka – Pour, Preisinger, Kantner.

    Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Ondráček, Špůr.
     
    Ještě jednou dobrý mrazivý podvečer z Hradce Králové! Oba celky před chvílí ukončily předzápasové rozbruslení a odebraly se do kabin. Na ledě je aktuálně rolba, která ještě jednou upraví hrací plochu před startem střetnutí. Do startu utkání zbývá přibližně čtrnáct minut.
     
    Čtveřice sudí nastupuje na ledovou plochu před již poměrně solidně zaplněnými ochozy ČPP Arény. Čekáme na příchod hokejistů obou celků, zatím se zdá, že utkání začne přesně na čas, tedy zhruba za tři minuty.
     
    Hradečtí vjíždějí na hrací plochu, Plzeňští jsou jim těsně v patách, oba celky se úspěšně řadí na modré čáry včetně Lucase Lessia, který při vstupu na ledovou plochu lehce zavrávoral.
     
    Vše je připraveno, můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Plzeňští poslali kotouč po levé straně až za bránu Pavelky, kde však byl první Linhart.
     
    00:29
    Milan Gulaš se vytočil zpoza brány Mountfieldu a rychlou střelou z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyč!
     
    00:45
    Na druhé straně se po střele od modré snažil před bránou Škody prosadit Smoleňák, ale k odraženému puku se nedostal.
     
    01:14
    Postup Východočechů byl zastaven na útočné modré čáře. Lvi ale rozjíždí další akci ze svého pásma.
     
    01:37
    Petr Straka dostal přihrávku na paty a ač se snažil sebevíc, svůj pohyb dostatečně zpomalit nedokázal, Plzni je pískán ofsajd.
     
    01:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec jde rychle do vedení! LUKÁŠ VOPELKA vybojoval za bránou soupeře puk, poslal ho do brankoviště a jeden z obránců srazil kotouč za záda bezmocného Miltchakova – 1:0! Bez asistence.
    01:59 Lukáš VOPELKA - 1:0
     
    02:27
    Západočeši se snažili na úvodní gól Lvů rychle zareagovat, ale přes útočnou modrou se nedostali.
     
    03:23
    Hradečtí kombinovali v třetině protivníka, ale nakonec se nepřesnou křižnou přihrávkou sami o puk připravili.
     
    04:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Skoro stejně rychle, jako padl první gól, máme také bleskově vyrovnáno! VOJTĚCH NĚMEC dostal křižnou přihrávku z levé strany od Denise Kindla a těsně před Pavelkou zvládl zvednout puk pod horní tyč svatyně Mountfieldu – 1:1! Asistence: Denis Kindl.
    04:00 Vojtěch NĚMEC - 1:1
     
    04:34
    Zámorský prudce odpálil touš zpoza vlastní brány, takže mohl Vopelka vyrazit podél levého hrazení za útočnou modrou, kde se však dlouho neohřál.
     
    04:59
    Po chybě v rozehrávce Mountfieldu šla Škoda do přečíslení tři na dva. Dobře se ale vrátil a akci zastavil Petr Koukal.
     
    05:27
    Lvi znovu nezvládli kombinaci za útočnou modrou a musí se s kotoučem stáhnout k vlastní kleci.
     
    05:57
    Rosandić nebyl potřebně rozjetý a tak nemohl nabrat prudkou přihrávku na pravý mantinel, touš má Škoda.
     
    06:30
    Hraje se delší dobu bez přerušení. Západočeši drží kotouč v útočném pásmu, ale ke střelbě se nedostávají.
     
    06:58
    Bičevskis se tísněn dostal k bekhendovému pokusu z ostrého úhlu, Miltchakov měl bližší tyč pokrytou.
     
    07:23
    Sudí signalizovali vyloučení Lukáše Vopelky, Peter Čerešňák však předvedl gesto fair play a sám přiznal, že o nedovolený zákrok nešlo. Hala tleská a my se připojujeme. Následně probíhá komerční pauza.
     
    07:46
    Nedomlel rozehrál zpoza brány Lvů doprava, kde puk přebral Koukal, Plzeňští ale dobře napadali a kotouč získali do své moci.
     
    08:13
    Stach vypálil od modré čáry, dobře postavený Rosandić však nenechal touš projít na bránu.
     
    08:42
    Prudkou přihrávku z obranného pásma tečoval Radovan Pavlík až za bránu Západočechů. Lvi se usazují za útočnou modrou.
     
    09:20
    Miltchakov zastavuje za svou klecí nahození od půlící čáry. V další ofenzivní akci se svěřenci Tomáše Martince dostali do postavení mimo hru.
     
    09:27
    Západočeši napodobili počínání jejich soupeřů a též je jim pískán ofsajd. Buly u obranné modré Lvů.
     
    09:43
    Jakub Pour se přetlačoval v rohu kluziště s dvěma beky Mountfieldu, nakonec ale o touš přišel a na druhé straně zahrozil Chalupa, který však střelu z levého kruhu namířil přímo na hruď Miltchakova.
     
    10:09
    Východočeši drží touš u hrazení v třetině protivníka. Rychle o něj přišli a Škoda bleskově přenáší hru.
     
    10:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škoda bleskově otáčí zápas a vede! Křižnou přihrávku z levé strany na pravou zpracoval CONOR JAY ALLEN a okamžitě poslal touš k bližší tyči! Pavelka sice zasáhl, ale puk se mu překulil přes beton a skončil v síti. Asistence: Milan Gulaš, David Stach.
    10:21 Conor ALLEN - 1:2
     
    10:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Uběhlo jen 27 sekund a vedení Plzně je dvojnásobné! První ránu NICHOLASE JONESE z větší vzdálenosti Pavelka vyrazil. Touš se však k bekovi Škody dostal znovu a ten ho tvrdou střelou umístil k zadní tyči svatyně Lvů! Bez asistence.
     
    11:19
    Hodně studená sprcha pro Hradec, která se teď snaží překonat obranu soupeře po pravé straně, Bezúchovi však puk vypíchl soupeř. Hrací předmět se ocitl na tribuně, hra je přerušena, buly v pásmu Plzně.
     
    11:46
    Matej Paulovič příliš dlouho zpracovával přihrávku na vrchol pravého kruhu a Stach mu následně do střely vložil hůl. Kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    12:05
    Bičevskis obdržel puk na vrchol pravého kruhu a vystřelil těsně nad ledem k bližší tyči. Miltchakov měl beton na správném místě.
     
    12:42
    Hradec drží puk v třetině Škody, ale do zakončení se zatím dostat nemůže. Nepřesnost vyhání svěřence Tomáše Martince zpět k jejich bráně.
     
    13:18
    Kracík si v útočném pásmu dovolil o kličku víc, než by bylo zdrávo. Podjely mu brusle a z nadějné akce Plzně sešlo.
     
    13:46
    Linhart vystřelil od levého hrazení, Miltchakov však neměl s jeho pokusem nejmenší problém.
     
    14:13
    Západočeši kombinují za klecí Lvů a i nadále se drží v útočném pásmu, z něhož jej nakonec dostal dobrý presink Lessia.
     
    14:52
    Juraj Bezúch vyjel z rohu před bránu a přízemní střelou se snažil zaskočit Miltchakova, který však byl na zemi včas a puk za svá záda projít nenechal.
     
    14:58
    Po zakázaném uvolnění Lvů se vhazovalo před Pavelkou. Lvi vyhráli buly, ale daleko s pukem nedošli.
     
    15:16
    Škoda rozjela další rychlý útok po pravé straně a nakonec se dostala do nebezpečné situace, kdy byli její tři hráči v blízkosti svatyně Pavelky. Vše zhatila špatná přihrávka.
     
    15:53
    Lvi získali touš v rohu kluziště za svou bránou a kupředu spěchal Rákos, který se snažil před Dragounovi, což ale nevyšlo.
     
    16:38
    Hradečtí se přetlačují s Plzeňskými u útočné modré. Indiáni nakonec ukořistili touš a poslali jej na zakázané uvolnění.
     
    16:44
    Piché na levé straně u modré čáry zamíchal s pukem a poslal ho na bránu, kde ho zastavil Pulpán. Po několika zmatcích v obraně Škody zalehl kotouč Miltchakov. Probíhá komerční brejk.
     
    17:01
    Piché se znovu krátce po vhazování snažil dostat puk z levé strany před bránu, Jakub Kindl si ale kritický prostor pokryl.
     
    17:08
    Nádherná kombinace Koukala, který předal na útočné modré Lessiovi, ten se z levé strany procpal před bránu a bekhendovou kličkou se snažil zasunout za Miltchakova, jenže minul klec!
     
    17:08
    Hradec dostává šanci vrátit se zápasu. Střelec třetí branky Západočechů Jones inkasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    17:48
    Rosandič dostal na vrcholu levého kruhu touš a vypálil na přední tyč, kterou také trefil! Sudí rozpažil na znamení, že puk nebyl za čárou.
     
    18:03
    Další akce Lvů. Filipu Pavlíkovi selhala při střele hůl a pomalý kotouč se šoural k brankovišti, Plzeňští jej odehráli do rohu, Smoleňák ho vrátil před bránu a Lessia museli zablokovat dva beci Škody, aby nedorážel do prázdné!
     
    18:58
    Východočeši se i nadále drží v útočném pásmu, ale k nějakému lepšímu zakončení se dostat nemohou.
     
    19:15
    Plzeňští jsou kompletní, ale Lvi pokračují v náporu, Rákos nezkrotil skákavý puk před odkrytou bránou.
     
    19:59
    Denis Kindl mohl ještě pro Mountfield zařídit v závěru třetiny pohromu, Pavelkovi udělal bekhendovou kličku a snažil se pod ním prostrčit touš do brány. Hradecký gólman se ale roztáhl na čáře a střelu zastavil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství střetnutí mezi Hradcem a Plzní vyznělo jasně ve prospěch celku ze západních Čech! Lvi šli sice již v 2. minutě do vedení zásluhou aktivního napadání Lukáše Vopelky, jenže Škoda během dvou minut srovnala zásluhou Vojtěcha Němce a přibližně v polovině dějství pak dvěma góly v rozmezí sedmadvaceti vteřin duel otočila a vytvořila si dvoubrankový náskok. Úspěšnými střelci byli američtí obránci Conor Jay Allen a Nicholas Jones. Mountfield tak vstoupí do druhé dvacetiminutovky s podstatnou ztrátou.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield HK – 15
    HC Škoda Plzeň – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina začne za pár chvilek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Plzeňští vyhráli úvodní vhazování druhého dějství a po chvíli se ke střele z levého kruhu dostal Stach. Pavelka jeho ránu vyrazil ramenem.
     
    20:34
    Lessio zpracovává touš za bránou Plzně, přihrávku Zámorského zachytil Jakub Kindl a odpaluje kotouč.
     
    21:04
    Západočeši rozehrávají od vlastní brány, ale Lvi je aktivně napadají a Cingel je zdržuje v jejich obranném pásmu.
     
    21:42
    Graňák prudce rozehrál z obranného pásma na útočnou modrou, kde Paulovič ideálně nezpracoval a puk končí na střídačce Mountfieldu.
     
    22:05
    Paulovič posunul po mantinelu puk za bránu Škody, kde však byli pouze obránci Plzně.
     
    22:16
    Východočeši jsou pevně usazeni v pásmu soupeře. Paulovič se snažil vytočit zpoza brány, ale Miltchakov měl tyč dobře pokrytou.
     
    22:43
    Hradečtí nahodili touš po levém hrazení kupředu, jenže prudký pas nikdo nezpracovala vpřed tak může soupeř.
     
    23:12
    Vojtěch Němec schytal na útočné modré pěkný hit od Mislava Rosandiće, Lvi navíc postupují kupředu.
     
    23:36
    Po střele Lessia z levého kruhu, kterou Miltchakov vykopl betonem, se bude vylučovat. V poměrně nepřehledném souboji si sudí vybrali hráče Lvů Tomáše Linharta, který inaksuje dvě minuty za podrážení.
     
    24:03
    Smoleňák zpracoval touš a bekhendem ho poslal přes všechny čáry. Západočeši začnou s akcí od své svatyně.
     
    24:27
    Souboj dvou sedmasedmdesátek, Gulaš pálil z levého kruhu, ale Nedomlel mu skočil do střely a zastavil ji. Hradec vyhazuje.
     
    25:01
    Lvi se osvobozují potřetí za sebou v rychlém sledu. Plzni se přesilová hra vůbec nedaří.
     
    25:33
    Západočeši znovu přejíždějí útočnou modrou, ale do konce Linhartova trestu už zbývají jen vteřiny.
     
    26:06
    Hradečtí jsou již nějakou chvíli kompletní. Plzeňští se znovu dostali před jejich bránu, ne však na dlouho, střelu na ni nevyslali.
     
    26:41
    Petr Straka se dostal po prudké přihrávce do samostatného úniku, ale lehký atak zezadu mu neumožnil dobře zakončit!
     
    27:30
    Dvě důležité akce na druhé straně! Nejprve Smoleňák špatně trefil puk u prázdné brány a touš svatyň soupeře přeplachtil. Následně mohl z mezikruží pálit Lessio, jenže tomu padl do rány Allen a puk mu hokejkou nádherně vypíchl! Následuje komerční pauza.
     
    27:48
    Buly před Pavelkou vyhráli Lvi, Linhart poslal touš po levé straně kupředu, ale ve středním pásmu byla akce zastavena.
     
    28:01
    Další dobrá šance pro Hradec! Bičevskis dostal touš na pravý kruh a namířil ho k přední tyči, kde však byl připravený Miltchakov!
     
    28:36
    Zámorský poslal kupředu prudkým pasem Dragouna, který dostal puk do brankoviště, stejně jako o chvíli později Vopelka, chybí však dorážka.
     
    29:04
    Mountfield je nyní aktivnějším celkem. Miltchakov radši schoval nahození ze středního pásma pod svou lapačku. Rákos schválně najel kousek vedle a zabrzdil, aby gólmana indiánů nenahodil sněhem. Další gentelmenské gesto duelu.
     
    29:38
    Rosandić spěchal napadat rozehrávku Západočechů, kteří však odehráli touš rychle a problémům se vyhnuli.
     
    30:10
    Straka v útočném pásmu šikovně předal Kodýtkovi, který se ale s pukem dostal do rohu a nic velkého nevymyslel.
     
    30:45
    Smoleňák poslal přihrávku od zadního mantinelu před bránu, tam puk nikdo nezachytil a ten tak dojel až na modrou. Od ní z levé strany vypálil Linhart, jenže trefil jen hruď Miltchakova.
     
    31:12
    Piché rozehrál další akci Lvů. Její životnost ale sahala jen k útočné modré. Plzeňští následně nastřelili touš na Pavelku z velké vzdálenosti.
     
    31:41
    Rosandić přes tři hráče nepřešel, jeho manévr ale i tak způsobil zmatky v defenzívě Plzně, ta se ale brzy zformovala.
     
    32:12
    Další akce čtvrté formace Lvů. Rákos vypálil z levého kruhu, Miltchakov vyrazil před sebe a s dorážkou přispěchal Vopelka, brankáře Plzně však také nepřekonal, a tak následuje pouze komerční přestávka.
     
    32:27
    Zámorský prohodil ve středním pásmu dva soupeře, přesto se Lvi přes útočnou modrou nedostali a hra je zpět ve středovém kruhu.
     
    33:02
    Straka se snažil po pravé straně procpat před bránu Lvů, což mu defenzíva Mountfieldu neumožnila a jeho akci zastavila.
     
    33:32
    Souboj o touš za bránou Hradce vyhráli Plzeňští, kteří následně poslali kotouč na Pavelku, který chytá. Bude se vylučovat v mužstvu Mountfieldu.
     
    33:32
    Lukáš Cingel vyfasoval dvě minuty za hákování a Škoda se může dostat do důležitého tříbrankového vedení.
     
    34:02
    Lvi vyhodili jen do středního pásma, o deset sekund později se jim už podařilo dostat černou pryž k Miltchakovovi.
     
    34:33
    Škoda znovu okupuje prostor před Jaroslavem Pavelkou. Ke střele se ale znovu nedostala a musí se stáhnout ke své svatyni, kam letí puk.
     
    35:09
    Rákos zastavil rozehrávku Plzně na útočné modré a střelou z levého kruhu prověřil Miltchakova, který však byl opět připraven!
     
    35:36
    Hradec je kompletní, jeho hráči se však musí nadále bránit tlaku protivníka, kterého až nyní vytlačil ze své třetiny.
     
    36:17
    Kantner se od levého mantinelu natlačil před bránu a donutil Pavelku přikrýt puk. Následovala malá strkanice, kterou sudí rychle ukončili.
     
    36:36
    Graňák sbírá puk za svou bránou a středem hřiště jej posílá kupředu. Lessio se šikovně vyhnul spoluhráči, ale puk mu utekl.
     
    37:02
    Hradečtí kombinovali na malém prostoru před bránou soupeře, ale z velkého množství přihrávek nevyplynulo žádné zakončení.
     
    37:25
    Lucas Lessio dnes nemá štěstí už od svého nástupu na ledovou plochu. Vyraženou střelu dnes už potřetí nedokázal dorazit do prázdné plzeňské brány!
     
    37:49
    Jones vystřelil od modré čáry, přízemní pokus vykopl Pavelka do rohu a Lvi jdou rychle vpřed.
     
    38:01
    Vojtěch Němec teď vrátil hit, který mu dříve uštědřil Rosandić. Jeho obětí se stal Lukáš Cingel.
     
    38:26
    Denis Kindl poslal touš šikovně po levém hrazení až za bránu Hradce. O chvíli později se ke střele z pravého kruhu dostal Gulaš, Pavelka zastavil jeho pokus vyrážečkou!
     
    39:04
    Dragoun při přebírání puku ve středním pásmu zlomil hůl, přesto se Rákos dostal k bekhendovému zakončení z bezprostřední blízkosti. Miltchakov zůstává pozorný, touš uvěznil mezi betony.
     
    39:27
    Strakovu střelu z levého kruhu vyráží Pavelka do rohu hrací plochy. Z něj dostal puk Graňák, který se snaží ve spolupráci s Pichém rozehrát.
     
    39:50
    Touš letí za svatyni Západočechů, kteří se ještě snaží rychle postupovat vpřed po pravém hrazení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut duelu mezi Mountfieldem a Škodou patří dějinám. Hradec je určitě aktivnějším z obou celků, puk drží na svých čepelích a často ohrožuje brankáře Miltchakova, který však chytá s obrovským klidem a občas má i trochu štěstí. Plzeň tak i po dvou třetinách vede o dva góly. Uvidíme, zda utkání dostane ve třetím dějství ještě nějakou zajímavou zápletku.
     
    Střely na bránu v druhé třetině:

    Mountfield HK – 12
    HC Škoda Plzeň – 8
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:41.
     
    Třetí třetina může začít, oba celky jsou zpět na ledové ploše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Plzeňští se s pukem stáhli ke své brance a následně poslali hrací předmět na opačnou stranu hrací plochy.
     
    40:35
    Zámorský se Smoleňákem pěkně zakombinovali a druhý jmenovaný přenechal touš Lessiovi, jenž pálil zprava. Miltchakov zasáhl vyrážečkou!
     
    41:10
    Zmatky před bránou Lvů, kde se Pavelka nemohl dohodnout s beky. Ti se pod něj snažili puk natlačit, zatímco gólman jej chtěl odehrát.
     
    41:41
    Východočeši mají ponechanou výhodu a hrají bez gólmana v pásmu Plzně, kde se snaží najít vhodný palebný prostor.
     
    42:13
    Cingel pálil od modré, Radovan Pavlík tečoval v předbrankovém prostoru, ale puk z jeho čepele bránu minul.
     
    42:24
    Po delší výhodě usedá na trestnou lavici Petr Straka, který vyfasoval dvě trestné minuty za sekání.
     
    42:43
    Další vyloučení pro Plzeň, Jakub Kindl podrazil Petra Zámorského. Ten dostává dvě minuty za nafilmovaný pád. Vylučovat se mohlo taky za dohrání celé situace, kdy hráči Plzně napadli Hradecké v rohu kluziště, k tomu už se ale sudí vyjadřovat nehodlají. Hraje se dál pět na čtyři.
     
    43:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zápletka je na světě, Hradec snižuje! SEBASTIEN PICHÉ dostal křižnou přihrávku na vrchol pravého kruhu a tvrdou střelou prostřelil Miltchakova! Připisuje si tak svůj první gól za Lvy! Asistence: Radek Smoleňák, Petr Koukal.
    43:16 Sébastian PICHÉ - 2:3
     
    43:53
    Východočeši se znovu dostávají do útočného pásma a zatápí Plzni! Cingel dlouho otálel se střelou a z mezikruží nakonec trefil Miltchakova, Radovan Pavlík při bekhendové dorážce minul, hala teď žene Hradec kupředu!
     
    44:33
    Východočechům nyní nevyšla rozehrávka a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po levici Pavelky.
     
    44:55
    Miltchakov vyjel z brány a rychle odehrál touš před napadajícími hráči Mountfieldu, kteří působí jako polití živou vodou.
     
    44:58
    Kantner nyní vystřelil z levého kruhu, ale jeho nepříliš prudká střela nemohla nadělat Pavelkovi větší potíže.
     
    45:13
    Čerešňák vrátil bekhendem touš za bránu Lvů po vhazování v obranném pásmu Mountfieldu, Hradečtí se ale rychle dostávají k hracímu předmětu.
     
    45:38
    Rosandić táhne další výpad Hradeckých. Rákos se dostal k nepříliš důrazné střele, kterou Miltchakov zneškodnil betony.
     
    46:19
    Lessio na pravé straně přes dva protihráče nepřešel a následně se Lvi dostali do postavení mimo hru. Následuje komerční pauza.
     
    46:19
    Lucas Lessio své vystoupení v dnešním utkání ukončuje, po pádu na led a nejspíš drobném zranění odchází do šaten.
     
    46:33
    Zámorský zastavil akci Plzně a ve spolupráci s Linhartem zakládá další ofenzívní snahu Lvů.
     
    47:12
    Mountfield dostává šanci srovnat skóre! Po parádním bodyčku Pichého se nedovoleným bráněním provinil Jaroslav Kracík.
     
    47:38
    Hradec se dlouho v útočném pásmu neohřál, kotouč letí přes všechny čáry k brance Pavelky.
     
    48:10
    Zámorského křižného přihrávka byla v mezikruží zastavena, když puk neprošel velkým chumlem hráčů.
     
    48:35
    Lvi mají nyní potíže s tím, aby se dostali přes útočnou modrou, Západočeši opět vyhazují.
     
    49:14
    Přesilovka Lvů je pryč, Graňák špatně zpracoval na útočné modré a zakončení od pravého mantinelu nemohlo Miltchakovovi přidělat vrásky na čele, neb postrádalo důraz.
     
    49:21
    Plzeňští vyhazují přes všechny čáry, a tak je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce jejich gólmana.
     
    49:32
    Piché napřáhl na modré čáře k dalšímu tvrdému projektilu, který však zaduněl jen o zadní mantinel. Protiútok zakončoval bekhendovou střelou Denis Kindl, jenž ale mířil jen do náruče Pavelky.
     
    49:54
    Vopelka se snažil probít skrz obranu Plzně, jeho pokus byl bránícími hráči sražen do ochranné sítě.
     
    50:07
    Smoleňák sebral touš v rohu kluziště, Graňák na útočné modré přelstil dva soupeře a Hradec se dál drží v třetině Plzně.
     
    50:34
    Kapitán Lvů teď špatně rozehrál, ale svůj omyl může napravit. S pukem se raději stahuje za vlastní klec.
     
    51:01
    Denis Kindl zakončoval další rychlý kontr Škody. Byl však ve špatném úhlu, Pavelku překonat nemohl.
     
    51:33
    O černou pryž se teď bojuje v rohu kluziště za bránou Plzně. Na kotouči stojí snad šest hráčů, sudí nechávají hru plynout.
     
    51:44
    Kotouč nakonec vydolovali Západočeši, kteří však nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly, což znamená jediné – ofsajd.
     
    52:05
    Jones tvrdě vystřelil z pravé strany od modré čáry, Pavelka jeho ránu vykopl betonem.
     
    52:32
    Nepřesná přihrávka na Chalupu znamenala další nahození Západočechů na klec Mountfieldu.
     
    53:03
    Graňák se šikovnou kličkou zbavil napadání soupeře a může založit další ofenzívní výpad Lvů.
     
    53:15
    Do šance se ale najednou z ničeho nic dostal Eberle, jenž zakončoval sám před Pavelkou, který ale vytáhl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    53:49
    Na Plzni začíná být zřejmé, že jí jde především o to ubránit náskok. Píská se jí další zakázané uvolnění.
     
    54:08
    Juraj Bezúch předvedl své rychlé nohy, zbavil se soupeřů a z pravého kruhu vypálil. Jeho pokusu ale chyběla přesnost.
     
    54:28
    Plzeňští chytře vyhazují jen do středního pásma, kde vymýšlí další akci Mountfieldu Piché.
     
    55:04
    Východočeši uzamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu a hledají vhodný palebný prostor.
     
    55:20
    Kotouč je u brány Jaroslava Pavelky, Škoda příliš nespěchá s napadáním a nechává Lvy rozehrát v klidu.
     
    55:43
    Straka se teď ale se svou formací usadil před bránou Lvů, do zakončení se však on ani jeho parťáci nedostali.
     
    56:08
    Chalupa ztratil touš při přechodu útočné modré a Západočeši spěchají s pukem na opačný konec hrací plochy.
     
    56:44
    Indiánům se podařilo nahodit touš do brankoviště, odkud ho ale Pavelka rychle vytlačil.
     
    57:06
    Škoda teď strávila cenné sekundy u brány Mountfieldu a pomalu kráčí ke třem bodům z tohoto duelu.
     
    57:38
    Filip Pavlík vypálil od modré čáry, Miltchakov vyrazil před sebe a Dragoun bekhendovou dorážkou minul prázdnou bránu!
     
    58:07
    Piché postupuje po levé straně vpřed, rozehrávka se mu ale nepovedla a Lvi se musí stáhnout.
     
    58:48
    Radovan Pavlík zatáhl hru do rohu, Hradečtí se znovu nastěhovali do útočné třetiny a pokusí se ještě vyrovnat.
     
    58:48
    Trenér Tomáš Martinec si bere oddechový čas. ČPP Aréna si přeje vyrovnání. Pavelka zůstává na střídačce, Hradec bude hrát se šesti bruslaři v poli.
     
    59:07
    Zámorský vystřelil od modré, Smoleňák se snažil tečovat, ale nepovedlo se mu to. Miltchakov vyrazil hrudí.
     
    59:20
    Puk už jel do prázdné brány Hradce, na poslední chvíli ho z brankové čáry vytáhl Filip Pavlík!
     
    59:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň pečetí svou výhru. Po zastavení rozehrávky Mountfieldu namířil touš do prázdné brány MILAN GULAŠ. Asistence: Jaroslav Kracík.
    59:53 Milan GULAŠ - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi Lvy a indiány končí. Plzeň rozhodla o své výhře v prvním dějství, kdy dokázala rychle zareagovat na vedení Mountfieldu. Hradec ji pak dvě třetiny stíhal, ale vyrovnávací branky s notnou dávkou smůly nedocílil. Škoda tak na soutoku Labe s Orlicí vítězí a natahuje svou vítěznou šňůru na tři venkovní výhry.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 16 (43)
    HC Škoda Plzeň – 10 (26)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Mountfield HK – Lukáš Vopelka
    HC Škoda Plzeň – Dmitri Miltchakov
     
    Dnešní utkání sledovalo 4776 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek ze salónu republiky vše. Přeji vám příjemné prožití víkendu a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:20:39)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Vopelka, 44. Piché (Smoleňák, Koukal) – 4. V. Němec (D. Kindl), 11. Allen (Gulaš, Stach), 11. Jones, 60. Gulaš (Kracík)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Lessio – Bezúch, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Rákos (A).
    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (Frodl) – Jones, J. Kindl (A), Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák – Gulaš (C), Stach, Indrák (A) – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka – Pour, Preisinger, Kantner.

    Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 4776
    thejrc.org