Barys – Jekatěrinburg 2:7 (kon.) | Ufa – Vladivostok 1:2 (0:1 po s.n.) | Čeljabinsk – Riga 1:0 (kon.)
N.Novgorod – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Nižněkamsk – Čerepovec 2:3 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 1:2 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:4 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:7 (0:2, 1:2, 1:3)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Sobota 01.12.2018, 12:00 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina byla třetinou Jekatěrinburgu, který přidal další tři branky a pohodově si kráčel pro dnešní vítězství. Astana až v závěru měla více puk v držení a nakonec se ještě jednou prosadila. Avšak to již hosté rezignovali na útočné akce a spíše odráželi nájezdy soupeře. Zápas se hodně vyvedl Kovářovi, který měl dobré zákroky a v důležitých chvílích podržel svůj celek. Na druhé straně se však zápas nepovedl Hrachovině, který obdržel šest branek a následně střídal. Nicméně Hrachovina za všechny branky nemohl, v některých situacích jej nechala obrana Astany doslova na holičkách. (14:21:25)
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Utkání se nám dohrává a o vítězi je již jasno!
    57:57 Curtis VALK - 2:7
     
    57:57
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec ještě jednou překonávají Kováře, který nyní nedokázal usměrnit střelu Michajlise a odraženého puku se ujal najíždějící CURTIS VALK, který pohodově zakončil. Asistence: Nikita Michajlis.
     
    56:42
    Astana je na puku a Jekatěrinburg se už jen brání ve svém pásmu. Astana si i přesto nevypracovává žádné velké příležitosti.
     
    54:19
    Nyní se nám hraje bez přerušení a puk se přesouvá z jedné strany na druhou bez akcí na jednu či druhou branku.
     
    52:00
    Hosté se již nikam neženou a nechávají hrát svého soka, který už taky není příliš aktivní směrem dopředu.
     
    50:45
    Henrik Karlsson vytáhl svou lapačku proti zakončení Gološova! No, už to mohlo být 8:1!
     
    49:36
    Jekatěrinburg ví, že dnes bude slavit své další vítězství a opět jen potvrzuje, že se mu daří a zejména na kluzištích soupeře.
     
    48:05
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je NIGEL DAWES, který jednoduše dostal puk na pravou stranu a osamocený zakončuje z první za záda brankáře Astany. Asistence: Stéphane Da Costa a Ivan Višněvskij.
     
    47:46
    Střela od modré čáry míří mimo branku, hosté se však stále drží v pásmu soupeře.
     
    47:37
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Pavel Akolzin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    45:33
    Astana má puk na svých čepelích a snaží se o korigaci skóre, které je nyní hrozivé.
     
    44:25
    Střídání v týmu Barys Astana: ze hřiště odchází Dominik Hrachovina, přichází Henrik Karlsson.
     
    44:25
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak to už bude tak trochu na ručník! ARŤOM GAREJEV si vzal puk za svou brankou, přebruslil celé kluziště a zakončil z levé strany pod horní tyčku. Krásná gólová sólová akce. Bez asistence.
    42:56 Stéphane Da Costa - 1:5
     
    42:56
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jekatěrinburg se opět dostal do snadného zakončení a po kombinaci zakončuje STÉPHANE DA COSTA, který dává svou druhou branku v dnešním utkání. Opět Astana v obraně nezvládla rychlý útok soupeře. Asistence: Nigel Dawes a Anatolij Golyšev.
     
    41:30
    Na druhé straně přišla střela od modré čáry, která se odrážela od mantinelu a pohotový Dmitrij Ševčenko se snažil dorážet. Nicméně jeho pokus opět kryje "neprůstřelný" Kovář.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 35. Akolzin (Dallman), 58. Valk (Michajlis) – 9. S. Da Costa (Dawes, Golyšev), 16. Krikunov (Milovzorov), 36. Dawes (D. Bodrov, Golyšev), 37. Golyšev (Paré), 43. S. Da Costa (Dawes, Golyšev), 45. A. Garejev, 49. Dawes (S. Da Costa, I. Višněvskij)


    Barys Nur-Sultan: Hrachovina (45. H. Karlsson) – Klimontov, Dallman, Dietz, Orechov, Polochov, Makljukov, M. Semjonov, Lipin – Boyd, R. Starčenko, Ševčenko – Michajlis, Valk, Frattin – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Petuchov, Panjukov, Grenc.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (An. Makarov) – Valitov, Mamkin, D. Bodrov, Mišarin, Alexej Vasilevskij, I. Višněvskij, Ljamin – A. Garejev, Rassejkin, Gračov – Litovčenko, Milovzorov, Krikunov – Kučerjavenko, Česalin, Sexton – Paré, S. Da Costa, Dawes – Golyšev.
    thejrc.org