Vancouver – Dallas 1:2 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:5 (kon.) | Boston – Detroit 2:4 (kon.)
Florida – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 5:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Arizona – St. Louis 6:1 (kon.)
Nashville – Chicago 5:2 (kon.) | Edmonton – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – Anaheim 5:6 (kon.)
konec
New York Islanders
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 02.12.2018, 01:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Casey Cizikas (NYI) 1+0
    2. Anders Lee (NYI) 1+0
    3. Scott Mayfield (NYI) 0+2 (03:44:32)
     
    Československá stopa

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:32
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:30.
    Zblokované střely – 13:13.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/3.
    Vhazování – 24:26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím New Yorku Islanders, se kterým to sice nevypadalo zrovna nejlépe, nakonec ale svého soupeře porazil poměrem 3:2. Poslední perioda nám nabídla celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se o jedinou branku postaral Cizikas, který zároveň vstřelil rozhodující branku tohoto zápasu. Posléze se Columbus dostal k slušnému náporu, avšak k vyrovnávací brance se už nedostal. Dva body tak bere domácí celek, naopak Columbus promrhal dvoubrankové vedení, což nepřináší žádný bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí se provinili icingem, hra se tak stěhuje zpět před Greisse.
     
    59:20
    Columbus se až po několika vteřinách usadil v pásmu, načež to zakončením od pravého kruhu zkoušel Jenner, jenomže Greiss dokázal zasáhnout. Mezitím došlo k pošťuchování mezi Hickeyem a Andersonem, vylučovat se ale nebude.
     
    59:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:33
    Nelson se zkusil prodrat přehuštěným prostorem, nakonec mu to ale nevyšlo. Další útočná akce domácích putovala přes Martina, který vybojoval cenné vteřinky u zadního mantinelu.
     
    58:20
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    57:21
    Směrem dopředu se vydal Leddy, který nahazoval puk za branku soupeře. Tam se pokoušel pracovat s kotoučem Filppula, dvojice protihráčů byla důraznější.
     
    56:12
    Atkinson měl mezi kruhy hodně času na zakončení, místo střely ale ještě hledal kolegu, což bylo špatné řešení. Posléze se do akce dostal také Greiss, který nejprve vychytal Atkinsona, posléze také Duboise.
     
    55:34
    Sedlák pouze protečoval puk do útočného pásma, kde se ale nacházel pouze jeden z protihráčů. Následně to nevyšlo ani Werenskimu, který byl důrazně odstaven od kotouče.
     
    54:28
    Nutivaara si počkal na odraz puku od matinelu, posléze se do útočného pásma vydal Foligno, který od pravého kruhu úplně minul branku. Domácí ale nevyhodili do bezpečí.
     
    53:48
    Zničehonic se před branku obtočil Jenner, který ale nezametl puk ke vzdálenější tyči. Columbus zvýšil stupeň aktivity, domácí hráči se pouze brání.
     
    53:21
    Po delší době si připsal zákrok také brankář Greiss, nejednalo se o nic vážného. Atkinson to totiž zkošuel z velkéhú úhlu, domácí brankář raději pul zalehl vyrážečkou.
     
    52:24
    Hlavní sudí signalizoval hraní vysokou holí, aby toho nebylo málo, tak se směrem dopředu vydal domácí Nelson, nicméně práce s kotoučem mu nevyšla dle představ. Režie si vybrala moment z předchozí třetiny, Boychuk totiž parádním hitem poslal k zemi Nashe.
     
    51:29
    Na vhazování dokázal uspět domácí Barzal, jenomže jako první se k puku dostal jeden z protihráčů, po jehož akci skončil na zemi Dubinsky, o faul se ale nejednalo.
     
    50:23
    Tak to byla neskutečná akce, po které následoval fantastický zákrok v podání Bobrovskiho! Domácí rozjeli nesmírně přesnou kombinaci, ve finální fázi ještě Filppula zadovkou našel volného kolegu, jehož střelu dokázal Bobrovskij zastavit ramenem. Puk pak padal za jeho záda, avšak zvednutním betonu ho vychýlil mimo bránu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:15
    Tak trochu kostrabatá akce domácích nakonec končí zákrokem ruského brankáře, který podržel puk pod sebou. Následovat bude vhazování v obranné třetině Blue Jackets.
     
    48:29
    K velice pohotovému zakončení se dostal domácí Boychuk, který tvrdou ránou trefil pouze jednoho z protihráčů. Na druhé straně vypálil kousek vedle brány Nutivaara.
    47:09 Casey Cizikas (NYI) - 3:2
     
    47:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se poprvé v utkání dostávají do vedení! Pulock se dostal k puku na modré čáře, poté se chytře dostal za branku soupeře, odkud před brankou našel zcela osamoceného CASEYHO CIZIKASE, který bezpečně propálil Bobrovskiho. To vše při hře čtyři na čtyři!
    Asistence: Jordan Eberle, Ryan Pulock.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:23
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Thomas Hickey – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:19
    Bobrovskij si připsal další dva důležité zákroky, zejména ten první byl skutečně hodně složitý. Bailey se totiž vší silou opřel do puku, který narazil do levého betonu brankáře.
     
    45:10
    Mayfield měl u modré čáry hodně prostoru na zakončení, rána zápěstím nakonec skončila kousek vedle branky. Posléze si Bobrovski pohlídal střelu z mezikruží.
     
    44:39
    Středem hrací plochy se vydal ruský forvard Panarin, který dnes není moc vidět. I tak se jeho formace usadila před Greissem, který tentokráte nemusel zasahovat.
     
    43:20
    Dubinsky si vyměnil puk s Nutivaarou, načež druhý jmenovaný nahazoval na branku. Puk nakonec skončil zhruba metr vedle branky, hosté ale i nadále svírají soupeře.
     
    42:29
    Tentokráte za brankou soupeře bojoval o puk Panarin, který ale proti přesile protihráčů neuspěl. Záhy jsme sledovali zakázané uvolnění, kterým se provinil New York Islanders.
     
    41:28
    Za pomalým vyhozením se hnal hostující Anderson, který spoléze kombinoval u zadního mantinelu. Velmi dobře si ale počínal Clutterbuck, který vytlačil protihráče až k modré čáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny tentokráte dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned nastěhoval na druhou stranu. K zakončení ale zatím nedošlo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely celkem: 19 – 14
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která byla hokejově mnohem záživnější. Vstup do periody vyšel lépe Columbusu, který se během dvou minut dostal do dvoubrankové vedení, což pro domácí hráče byl obrovský šok. I tak se k velice šťastné kontaktní brance dostal domácí Lee, načež se jeho celek dostal k slušnému náporu, který přinesl zaslouženou vyrovnávací branku. Ke konci třetiny jsme sledovali slibné střelecké pokusy z obou stran, k žádné brance už ale nedošlo. Ještě před odchodem do kabin, se na ledě pošťuchovalo několik protihráčů, do strkanice se zapoji také Lukáš Sedlák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Z druhé vlny si sjel k zakončení hostující Savard, kterému se ale nepodařilo propálit blok protihráčů. Posléze se Columbus dostal k přečíslení, které nedokázal dobře vyřešit Anderson.
     
    38:17
    Filppula se mohl z levé strany natlačit před brankáře, nakonec si tento záměr rozmyslel. Místo toho přihrál Clutterbuckovi, který z velkého úhlu úplně minul branku.
     
    37:29
    Přihrávku se snažil převzít Eberle, kterému v konečné fázi uskočil pul daleko od hokejky. Následně se špatnou prací s pukem prezentoval hostující Wennberg.
     
    36:29
    Za brankou musel hodně rychle jednat hostující Jones, který se ale nechal obelstít napadajícím protihráčem. New York Islanders tak dokázal vybojovat pásmo.
    35:24 Anthony Beauvillier - 2:2
     
    35:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se zasloužené dostávají k vyrovnávací brance! Soupeř úplně propadl, naopak se domácí dostali k rychlému přečíslení, který po pravé straně táhl ANTHONY BEAUVILLIER. Jeho první zakončení dokázal Bobrovskij vyrazit, dorážka ale proletěla mezi betony.
    Asistence: Josh Bailey, Scott Mayfield.
     
    34:32
    New York Islanders je najednou při chuti, což nabudilo domácí příznivce. Bobrovskij měl při dvou případech velké štěstí, puk totiž poskakoval kolem brankové čáry.
     
    33:32
    Na modré čáře číhal hostující Anderson, který se ale daleko s pukem nedostal. Naopak to nahozením zkoušel Eberle, Bobrovskij reagoval na poslední chvíli.
    31:59 Anders LEE - 1:2
     
    31:59
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to byla hodně šťastná trefa pro domácí! Nastřelený puk totiž trefil do ruky ANDERSE LEEHO, od které se puk dostal za brankovou čáru. Hra ale pokračovala, přičemž se o dorážku postaral Eberle. Hlavní sudí nejprve branku neuznal, poté po poradě s videorozhodčím změnil názor.
    Asistence: Jordan Eberle, Scott Mayfield.
     
    31:29
    S pukem si zahrál také brankář Greiss, který zachytil nahození podél mantinelu. Německý brankář si počkal na kolegy, kteří zakládají útočnou akci od své svatyně.
     
    30:34
    Hickey ještě zachytil kotouč před modrou čárou, následně ho posílal k zadnímu mantinelu, kde si s ním neporozuměl Bailey. Domácí se dopouštějí hodně zbytečných ztrát.
     
    29:34
    Po delší době musel zasahovat také Bobrovski, který měl celkem snadnou práci. Další zakončení si připsal Eberle, který alespoň vybojoval vhazování v útočné třetině.
    28:33 Pierre-Luc DUBOIS - 0:2
     
    28:33
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro domácí hráče! Jeden z obránců domácích chyboval za brankou, k puku se tak dostal Atkinson, který oslovil volného PIERRA-LUCA DUBOISE, jehžo rána švihem se otřela o tyč, aby posléze skončila za německým brankářem Greissem.
    Asistence: Cam Atkinson.
     
    28:27
    Najednou jsou hosté o poznání aktivnější, což soupeře zřejmě trochu zaskočilo. Puk se přeci jenom dostal do středního pásma, kde momentálně operuje Anderson.
    26:46 Markus HÄNNIKÄINEN - 0:1
     
    26:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Blue Jackets se snad poprvé ve druhé třetině dostali k souvislejší práci s pukem, načež se Jones odhodlal vystřelit přes blok protihráčů. Greiss dokázal zasáhnout, avšak kotouč vyrazil k volnému MARKUSI HÄNNIKÄINENOVI, který už měl snadnou práci.
    Asistence: Seth Jones.
     
    26:30
    O malý moment později byl opět v akci Eberle, který měl u levého kruhu hodně času na zakončení. Bobrovski zřejmě zasáhl ramenem, posléze se puk otřel o ochrannou síť.
     
    26:10
    Eberle kroužil kolem branky soupeře, jeden z bránících hráčů ho vytlačil až k modré čáře. I tak se domácí dostali k slušenému náporu, který nepřinesl žádné kloudnější zakončení.
     
    25:10
    Hickey se snažil dojet prudké vyhození, nakonec se mu to nepodařilo. Greiss signalizoval zakázané uvolnění soupeře, hra se tak bude vracet před branku ruského strážce tyčí.
     
    24:18
    Od vlastní branky se ujal režie hry Boychuk, který zavezl pul za modrou čáru. Tam v pádu přihrával Eberle, následně prvně jmenovaný pořádně prověřil Bobrovskiho.
     
    23:14
    Na modré čáře měl těžkou pozici obránce Hickey, který nakonec neudržel puk v útočné třetině. Blue Jackets v poklidu vyhazují za branku německého brankáře Greisse.
     
    22:24
    To byla velká šance pro Islanders! Sám před brankou totiž zůstal Kühnhackl, kterému se povedlo zakončit vedle brány. Columbus se nemůže dostat z vlastní třetiny.
     
    21:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Markus Nutivaara – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:24
    Směrem dopředu se vydal domácí Lee, který ale daleko s pukem nedošel. Posléze před brankou nebezpečně tečoval střelu Clutterbuck, Bobrovskij ale včas zasáhl.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek. Ihned se kotouče ujal Jones, který zkoušel nahazovat na druhou stranu, nakonec z toho byl icing.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Většinu hry měl navrch domácí celek, který ale hodně často narážel na pozornou obranu soupeře. Columbus se dlouhou dobu herně hledal, nakonec nejslibnější moment přišel v jediné přesilové hry, ve které Greiss hned několikrát zasahoval. Diváci se v první třetině branky nedočkali, doufejme, že druhé dějství bude o něco atraktivnější. Druhá třetina začne přibližně v 02:04.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Za vlastní brankou se nejlépe zorientoval obránce Pelech, který založil útočnou akci svého celku. Krátce poté se ale Blue Jackets dostali zpět do pásma.
     
    18:10
    Greiss si přeci jenom připsal důležitý zákrok, následný protiútok domácích táhl po levém křídle Nelson, jehož zakončení švihem orazítkovalo zadní mantinel.
     
    18:10
    Columbusu se úvodní přesilová hra zrovna nepovedla. Za celou dobu se před brankou soupeře usadil jen na malý moment, naopak soupeř hned dvakrát vyhazoval.
     
    17:20
    Z velkého úhlu zkoušel své štěstí hostující Nash, který zamířil pouze do výstroje brankáře. Podobně si počínal také obránce Jones, jenž rovněž prověřil německého brankáře.
     
    16:18
    Jenner dokázal zastavit vyhození z hole protihráče, jenomže i tak se hosté nezdrželi v útočném pásmu. Na opačné straně se jeden z domácích provinil ofsajdem.
     
    16:01
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Jordan Eberle – 2 min., hákování).
     
    15:29
    Domácí celek je i nadále aktivnější, naopak Columbus má obrovské problémy s přechodem na druhou stranu. Na led naskákaly třetí formace obou celků.
     
    14:17
    Nelson našel křižnou přihrávkou Eberleho, který se ještě pokoušel spolupracovat s Leem, s čímž počítal jeden z protihráčů. Posléze Bobrovskij zasahoval proti ráně prvně jmenovaného.
     
    13:12
    Hodně šikovně to nyní provdl domácí Pulock, který dlouho kroužil ve středním pásmu. Hra ve čtyřech na obou stranách je hodně opatrná, oba týmy spíše čekají na příchod hříšníků.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:59
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anders Lee – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (David Savard – 2 min., hrubost).
     
    11:44
    Velice chytrou teč předvedl hostující Anderson, který zakončoval pouze do boční sítě. Na druhé straně si naváděl puk ke střele Leddy, který vypálil hodně slabě.
     
    11:34
    Za volným kotoučem se řítil domácí Komarov, který nakonec vyhrál osobní souboj proti Jennerovi. Následné nahození podél mantinelu ale dokázal zastavit Foligno.
     
    10:22
    Po levém křídle se prohnal za modrou čáru Dubois, který ihned poté narazil na Boychuka. Posléze musel zasahovat Greiss, kterého odraz od mantinelu nikterak nerozhodil.
     
    09:23
    K vidění byly hned dva velice ostré zákroky, avšak vylučovat se nebude. K práci s pukem se dostala první formace domácích, jenomže soupeř zatím odráží rychlé přihrávky.
     
    08:32
    Za odraženým kotoučem se hnal Beauvillier, který byl v souboji u mantinelu příliš pozdě. Ani Columbus toho moc nevymyslel, hra se tak přenáší na opačnou stranu.
     
    07:29
    Domácí byli hodně blízko! Na modré čáře se totiž napřahoval Filppula, jehož ránu dokázal Bobrovskij sevřít do náruče. Hlavní sudí přerušil hru, mezitím se puk dostal do sítě, což ale logicky regulérní branku nepřineslo.
     
    07:09
    Na vhazování uspěl hostující Jenner, následná se jeho formace na malý moment dostala za branku soupeře, kde nedošlo k ničemu nebezpečnému. Islanders to zkouší rychlou protiakcí.
     
    06:28
    U pravého hrazení zastavil útočnou akci soupeře domácí Barzal, posléze se puk dostal ven z hrací plochy. Bude následovat vůbec první komerční přestávka.
     
    05:32
    Posléze dobře zasáhl obránce Savard, který za sebe nepustil žabičku od jednoho z protihráčů. Na opačné straně se za branku dostával Nash, avšak daleko se nakonec nedostal.
     
    04:23
    Na ledovou plochu zamířila třetí foramce Blue Jackets. O vyvezení puku se postaral Bjorkstrand, který lehkým nahozením prověřil německého brankáře.
     
    03:24
    Další útočnou akci táhl po levém křídle Pulock, který pouze nahazoval za branku. To nic nepřineslo, naopak musel zasahovat domácí brankář Greiss.
     
    02:30
    New York Islanders se celkem snadným způsobem dostalo s pukem na druhou stranu. Hezká přihrávka směřovala na Nelsona, který trefil pouze vyrážečku brankáře.
     
    01:15
    Poslézee se Columbusu podařilo vyvézt puk do útočného pásma, kde od modré čáry nahazoval Werenski. Střela se neujala, posléze ještě vedle brány pálil Savard.
     
    01:02
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., podrážení).
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě nahodil puk do pásma. Za brankou soupeře se ale nejlépe zorientoval Jones.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Lehner) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Eberle, M. Martin, Lee (C) – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Kühnhackl – Clutterbuck (A), Cizikas.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, Nutivaara, R. Murray, D. Savard, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – J. Anderson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Wennberg, Dubinsky – Hännikäinen, Riley Nash, Sedlák..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    New York Islanders
    Islanders zažívá celkem průměrnou sezónu. V metropolní divizi jsou na pátém místě, ve východní konferenci na devátém. Na kontě mají dnešní domácí 27 bodů, které nasbírali za 24 zápasů. Islanders se můžou chlubit třeba tím, že patří k týmům které inkasovali nejméně gólů. Naopak jim to moc nejde v útoku, kde patří k podprůměrným celkům. Proti Columbusu mohou tedy Islanders rozhodně překvapit, určitě to ale nebudou mít snadné.

    Poslední tři utkání
    Boston vs. Islanders – 2:1sn
    Islanders vs. Washington – 1:4
    Islanders vs. Carolina – 4:1

    Nejproduktivnější hráči
    Josh Bailey 7+14
    Mathew Barzal 3+18
    Anders Lee 8+11
     
    Columbus Blue Jackets
    Columbusu se daří mnohem více než jeho dnešnímu soupeři. V metropolní divizi je totiž hned na druhém místě a ve východní konferenci pátý. Dnešní hosté nasbírali v průběhu 25 zápasů 32 bodů a má tak o pět bodů víc než jeho dnešní soupeř. Columbusu se navíc velmi daří i v poslední době, vyhrál totiž tři z pěti posledních zápasů. S vstřelenými a inkasovanými góly jsou na tom podobně jak Islanders. Blue Jackets jsou tedy mírnými favority, stát se ale rozhodně může cokoliv.

    Poslední tři utkání
    Columbus vs. Minesota – 4:2
    Detroid vs. Columbus – 5:7
    Pittsburgh vs. Columbus – 4:2

    Nejproduktivnější hráči
    Artěmij Panarin 7+20
    Cam Atkinson 16+10
    Pierre-Luc Dubois 12+12
     
    Zdravím všechny fanoušky NHL. Dnes v noci se v zámoří odehraje šestnáct zápasů, takže bude rozhodně co sledovat. Já Vás budu provázet duelem, kde se střetne Islanders s Columbusem. Tímto jste k přenosu srdečně zváni a přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. Lee (Eberle, Mayfield), 36. Beauvillier (Mayfield, Jo. Bailey), 48. Jo. Bailey (Eberle, Pulock) – 27. Hännikäinen (S. Jones), 29. Dubois (Atkinson)


    New York Islanders: Greiss (Lehner) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Eberle, B. Nelson, Lee (C) – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Kühnhackl – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, Nutivaara, R. Murray, D. Savard, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – J. Anderson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Wennberg, Dubinsky – Hännikäinen, Riley Nash, Sedlák.

    Rozhodčí: Hebert, Walsh – Gibbons, Nowak
    thejrc.org