Bournemouth – Liverpool 0:4 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Burnley – Brighton 1:0 (kon.)
Cardiff – Southampton 1:0 (kon.) | Manchester Utd. – Fulham 4:1 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 3:2 (kon.)
Chelsea – Manchester City 2:0 (kon.) | Leicester – Tottenham 0:2 (kon.)
konec
Manchester United
4:1 (3:0)
Fulham FC
Sobota 08.12.2018, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Manchester United hostí v sobotu odpoledne na Old Trafford fotbalisty Fulhamu, proti kterým se bude snažit ukončit sérii čtyř ligových zápasů bez výhry poté, co uprostřed týdne remizoval s Arsenalem 2:2. United zřejmě bude chybět Anthony Martial, který v zápase proti Gunners po necelé půlhodině hry vyrovnal na 1:1, jenže po hodině hry musel střídat kvůli zranění.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Dalot, P. Jones, Smalling, Young (C) – N. Matić, A. Herrera – Rashford, Mata, Lingard – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Pereira, P. Pogba, Fred, Fellaini, McTominay.

    Fulham FC: S. Rico – Odoi, Ream, Mawson, Bryan – Seri, Anguissa – Schürrle, Cairney (C), R. Sessegnon – A. Mitrović.
    Náhradníci: Bettinelli – C. Christie, Kebano, Johansen, Ib. Cissé, Vietto, Kamara.

    Rozhodčí: Lee Probert. Asistenti: Adrian Holmes, Andy Garratt. Čtvrtý rozhodčí: Mike Dean.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání mezi Manchesterem United a Fulhamem právě bylo zahájeno. Hosté se snažili prosadit po levém křídle a dlouhá kolmá přihrávka mířila do ofsajdu, který pomezní rozhodčí odmával.
     
    2
    Na opačné straně hřiště si nabíhal na dlouhý kolmý pas za obranu Romelu Lukaku, jenže vybíhal z ofsajdu. Na obou dvou stranách tedy první útok zastavil zdvižený praporek pomezního.
     
    4
    Fulham na levém křídle vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál nakrátko. Hosté se ovšem daleko nedostali a Manchester United mohl vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    5
    Marcus Rashford na levé straně šestnáctky tancoval s míčem a poté zpětnou přihrávkou oslovil Ashleyho Younga, jehož střela zpoza šestnáctky byla zablokována a Sergio Rico stáhl míč ze vzduchu.
     
    6
    Ander Herrera chtěl zřejmě poslat z levé strany hřiště diagonální centr do šestnáctky, jenže Romelu Lukaku měl k jeho centru daleko a míč skončil v náručí Sergia Rica.
     
    8
    Úvod utkání je hodně opatrný, což nyní dokonale dokumentovala zpětná přihrávka Nemanji Matiće, po které se do hry zapojil i domácí brankář David de Gea.
     
    9
    Red Devils poslali do šestnáctky Fulhamu v rychlém sledu dva kvalitní centry z pravého křídla, první byl ovšem odvrácen, zatímco druhý skončil v náruči Sergia Rica.
     
    10
    Ryan Sessegnon se dostal na levém křídle k přízemnímu centru, který byl sražený na rohový kop. Fotbalisté Fulhamu mohou udeřit po rozehrání standardní situace.
     
    12
    Ze zápasu uběhlo úvodních deset minut a zatím marně čekáme na Old Traford na šanci, která by zvedla fanoušky ze sedadel.
     
    13
    Manchester United právě vstřelil branku!
    ASHLEY YOUNG předvedl po přihrávce Marcuse Rashforda úžasnou individuální akci, když si nejprve zpracoval míč, poté ho s trochou štěstí prohodil jednomu z obránců hostů mezi nohama, z levé strany pronikl do šestnáctky a napřáhl k nádherné střele, která z úhlu zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány – 1:0! Asistence: Marcus Rashford.
    13. Ashley YOUNG - 1:0
     
    16
    Manchester United vykročil do zápasu nejlépe, jak mohl, když hned jeho první střela skončila gólem.
     
    17
    Fulham dnes ovšem rozhodně nebude chtít dát kůži lacino a ve svých řadách má několik kvalitních hráčů. Jedním z nich je André Schürrle, který působil například v londýnské Chelsea nebo Wolfsburgu.
     
    18
    Chris Smalling si naběhl do šestnáctky na parádní diagonální pas, po kterém hlavičkoval vedle levé tyče. Míč byl ovšem tečován, takže bude následovat rohový kop.
     
    19
    Diogo Dalot se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele, která zamířila vysoko nad bránu hostujícího Fulhamu.
     
    20
    Aleksandar Mitrović se pokusil vyrovnat stav utkání, když v blízkosti levého rohu pokutového území napřáhl k přízemní diagonální střele. Jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány a David de Gea si připsal první a snadný zákrok.

     
    21
    Ashley Young si na levé straně šestnáctky naběhl na přetažený centr z pravého křídla a bez přípravy napřáhl k pohotovému voleji, který byl na přední tyči zablokován.
     
    24
    Utkání se přelévá ze strany na stranu a po neúspěšném snažení United předvedl parádní sprint Ryan Sessegnon, jenže Diogo Dalot se mu vrhl ve skluzu pod nohy a navíc vybojoval odkop od brány.
     
    27
    Juan Mata chtěl na pravé straně šestnáctky vypálit z úhlu, jenže Cottagers k němu rychle přistoupili a míč zablokovali. Střela španělského záložníka neprošla.
     
    28
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Romelu Lukaku krásnou kolmou přihrávkou od levé postranní čáry vysunul Marcuse Rashforda, který si na levé straně šestnáctky naběhl na míč a po jeho zpracování pod sebe mezi dvěma hráči Fulhamu poslal zpětnou přihrávku, na kterou si ze druhé vlny naběhl JUAN MATA a bez přípravy zamířil po zemi k pravé tyči! Nádherná a rychlá kombinace United. Asistence: Marcus Rashford.
    28. Juan MATA - 2:0
     
    31
    André Anguissa fauloval ve středu hrací plochy Marcuse Rashforda a stal se prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    33
    Fulham se sice směrem vpřed snaží, jenže jeho útočné akce jsou bezzubé a David de Gea je bez práce.
     
    34
    Aleksandar Mitrović čekal na pravé straně šestnáctky, až ho doplní spoluhráči, aby pod sebe poslal diagonální přihrávku, jenže záložní řada United se včas vrátila.
     
    35
    Ashley Young se na levé straně šestnáctky opět parádně uvolnil, když si obhodil jednoho z obránců Fulhamu, a jeho střílený centr z ostrého úhlu byl sražen na rohový kop.
     
    36
    Romelu Lukaku se sice dokázal po rohovém kopu dostat k hlavičce, jenže u pravé tyče hlavičkoval v záklonu a jeho pokus zamířil mimo bránu Fulhamu.
     
    37
    Juan Mata si ve středu útočného poloviny Manchesteru United dobře pokryl míč tělem a Jean Michaël Seri do něj zezadu nepříjemně narazil.
     
    38
    Marcus Rashford se postavil k rozehrání standardní situace a na ose hřiště se rozhodl pro dalekonosnou střelu, která metr a půl nad zemí mířila k levé tyči, Sergio Rico ovšem vytáhl úžasný zákrok a tygřím skokem míč vyrazil!
    38. Marcus Rashford pořádně protáhl hostujícího brankáře!
     
    40
    Marcus Rashford mohl uprostřed šestnáctky zkusit vystřelit, nakonec chtěl ale ještě akci roztáhnout doleva na Ashleyho Younga, který na míč nedosáhl.
     
    42
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Juan Mata si na levé straně šestnáctky naběhl na fantastickou kolmou přihrávku od Marcuse Rashforda, po které poslal míč rychle pod sebe a ROMELU LUKAKU z blízkosti skóroval do prázdné brány! United vedou 3:0. Asistence: Juan Mata.
    42. Romelu LUKAKU - 3:0
     
    44
    Manchester United už letos prožil několik vzestupů a pádů, v dnešním zápase ale zatím podává perfektní výkon.
     
    45
    Romelu Lukaku chtěl na levé straně šestnáctky využít clony před sebou a z úhlu napřáhl k přízemní diagonální střele, jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány a Sergio Rico si s ním hravě poradil. United zaznamenali šanci.

     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+1
    Joe Bryan nabral na ose hřiště nebezpečnou rychlost, kterou rychle zastavil Diogo Dalot. Žlutá karta.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Manchester United prožil bezchybný první poločas, když Fulham nepustil do žádné šance a naopak sám třikrát v řadě udeřil, když se postupně po krásných kombinačních akcích prosadili Ashley Young, Juan Mata a Romelu Lukaku. Skóre po prvním poločase na Old Trafford. Manchester United 3 Fulham 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Aboubakar Kamara.
     
    46
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Tom Cairney, přichází Luciano Vietto.
     
    46
    Svěřenci Josého Mourinha prožili fantastický vstup do zápasu a do druhého poločasu vstupují s tříbrankovým vedením. Pod všechny tři góly se podepsal Marcus Rashford.
     
    48
    Marcus Rasford na levé straně šestnáctky napřáhl k prudké střele, která z úhlu mířila pod břevno, Sergio Rico ji ale volejbalovým zákrokem vyrazil a dorážka Romela Lukaky z hranice šestnáctky těsně minula levou tyč brány!
    48. Marcus Rashford mohl ke dvěma asistencím přidat gól!
     
    49
    Do šestnáctky Fulhamu tentokrát přilétl z pravé strany nebezpečný centr, hosté ho ale na přední tyči odvrátili. Diogo Dalot byl hráčem, který zprava krásně odcentroval.
     
    52
    Marcus Rashford je skvěle technicky vybaveným hráčem, který se navíc dokáže prezentovat parádními finálními přihrávkami. Dnes už přihrál na dva góly.
     
    53
    Střídající Luciano Vietto si nabíhal do šestnáctky na krásný centr z pravé strany, jenže jeho hlavu těsně přelétl. Útočník Fulhamu se do zakončení nedostal.
     
    55
    Ryan Sessegnon se snažil na pravém křídle vybojovat míč, jenže to přehnal s důrazem a fauloval Phila Jonese, který si u rohového praporku dobře pokryl míč.
     
    57
    Manchester United už připravuje první střídání a na lavičce si zavazuje kopačky Marcos Rojo.
     
    58
    Luciano Vietto se dostal na pravé straně pokutového území v rychlém sledu ke dvěma střelám, obě dvě jeho přízemní střely ale byly zablokovány a technický pokus Andrého Schürrleho zpoza šestnáctky minul vzdálenější pravý horní roh brány Red Devils.
     
    58
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Chris Smalling, přichází Marcos Rojo.
     
    59
    Ander Herrera si naběhl na hranici šestnáctky na krátkou přihrávku z pravého křídla a bez přípravy přízemní střelou těsně minul vzdálenější levou tyč! Hosté z Fulhamu si pořádně oddychli.

     
    61
    Útočník André Schürrle napřáhl na levé straně šestnáctky z úhlu k prudké přízemní střele, která mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, David de Gea ji ale konečky prstů vytáhl na rohový kop!

     
    64
    Juan Mata na levé straně pokutového území vypálil pohotově z otočky a jeho pokus z úhlu minul přední tyč.
     
    66
    Aboubakar Kamara se ocitl uprostřed šestnáctky po krásné kolmé přihrávce ve velké šanci a Ander Herrera ho ostrým skluzem fauloval. Penalta! Fulham může na Old Trafford snížit.
    66. Ander Herrera fauloval v šestnáctce. Penalta pro Fulham!
     
    67
    Fulham právě vstřelil branku!
    ABOUBAKAR KAMARA vybojoval penaltu a poté ji snadno proměnil, když přízemní střelou zamířil k pravé tyči! Fulham na Old Trafford snížil – 3:1.
    67. Aboubakar KAMARA - 3:1
     
    68
    André Anguissa byl po druhé žluté kartě hodně přísně vyloučen, když se sice u postranní čáry postavil do cesty Ashleymu Youngovi, byl to ovšem hráč Manchesteru United, který ho zápasnickým chvatem stáhl k zemi. Červená!
    68. André Anguissa viděl po druhé žluté červenou kartu!
     
    70
    Jesse Lingard se rozebíhal podél levé postranní čáry, jenže kvůli ofsajdu směrem vpřed postupovat nemohl.
     
    71
    Luciano Vietto vystřelil zpoza šestnáctky a přízemní střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, David de Gea si ovšem s jeho pokusem snadno poradil.
     
    72
    Romelu Lukaku byl faulován ve středovém kruhu a Jean Michaël Seri byl potrestán žlutou kartou.
     
    73
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Fred.
     
    73
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází André Schürrle, přichází Ibrahima Cissé.
     
    75
    Zápas se po střídání na obou stranách výrazně uklidnil a hra se na Old Trafford odehrává mezi šestnáctkami.
     
    77
    Ryan Sessegnon se nadechl podél levé postranní čáry k velkému sólu, jenže Marcos Rojo předvedl skvělý obranný zákrok a navíc vybojoval míč pro United.
     
    78
    Diogo Dalot skvěle odcentroval na pravé straně šestnáctky a na vzdálenější levé tyči těsně minul míč Romelu Lukaku, který mohl vstřelit čtvrtý gól United.
     
    80
    Marcus Rashford na levé straně šestnáctky skvěle zasekl míč a poté chtěl technickou střelou zamířit ke vzdálenější pravé tyči, střela ale neměla razanci a Sergio Rico míč zachytil!
     
    82
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Sergio Rico sice skvělým zákrokem vyrazil prudkou ránu Romela Lukaky z levé strany šestnáctky, jenže vzápětí si MARCUS RASHFORD od levé postranní čáry navedl míč až k rohu pokutového území a prudkou bombou na přední tyči brankáře Fulhamu propálil! Manchester United vede 4:1. Asistence: Ashley Young.
    82. Marcus RASHFORD - 4:1
     
    84
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Scott McTominay.
     
    85
    Střídající Scott McTominay se rychle mohl uvést gólem, jenže po přetaženém centru z pravého křídla hlavičkoval pouze do náruče Sergia Rica.
     
    88
    Oslabený Fulham se málem dostal do zakončení na levé straně šestnáctky, jenže Aboubakar Kamara byl pod tlakem a míč skončil vedle pravé tyče.
     
    89
    Ashley Young se na levé straně šestnáctky proti trojnásobné přesile neprosadil a navíc se mu nepodařilo ani vybojovat rohový kop. Odkop od brány.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Juan Mata se ocitl na levé straně šestnáctky ve střelecké pozici, kterou mu skvělým skluzem sebral jeden z hráčů Fulhamu a zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    90+3
    Konec zápasu.

     
    Manchester United se během jednoho týdne podruhé v řadě představil na Old Trafford, kde po remíze 2:2 s Arsenalem zvítězil nad Fulhamem. O osudu utkání rozhodl první poločas, během něhož se v rudém dresu postupně prosadili Ashley Young, Juan Mata a Romelu Lukaku. Po přestávce sice vybojoval penaltu Aboubakar Kamara a úspěšně ji sám proměnil, jenže hned vzápětí byl vyloučen po druhé žluté kartě André Anguissa a osm minut před koncem zpečetil vítězství United nejlepší hráč na hřišti Marcus Rashford, který se podepsal pod všechny góly Red Devils. Konečný výsledek utkání. Manchester United 4 Fulham 1. (17:53:09)

    Tomáš Reiner

    Branky: 13. Young (Rashford), 28. Mata (Rashford), 42. R. Lukaku (Mata), 82. Rashford (Young) – 67. Kamara (pen.)

    Karty:   45+1. Dalot (MAN) – 31. Anguissa (FHM), 72. Seri (FHM)   68. Anguissa (FHM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:15.
    Manchester United: de Gea – Dalot, P. Jones, Smalling (58. Rojo), Young (C) – N. Matić, A. Herrera – Rashford (84. McTominay), Mata, Lingard (73. Fred) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Pereira, P. Pogba, Fred, Fellaini, McTominay.

    Fulham FC: S. Rico – Odoi, Ream, Mawson, Bryan – Seri, Anguissa – Schürrle (73. Ib. Cissé), Cairney (C) (46. Vietto), R. Sessegnon – A. Mitrović (46. Kamara).
    Náhradníci: Bettinelli – C. Christie, Kebano, Johansen, Ib. Cissé, Vietto, Kamara.

    Rozhodčí: Lee Probert. Asistenti: Adrian Holmes, Andy Garratt. Čtvrtý rozhodčí: Mike Dean

    Diváci: 74523
    thejrc.org