Bayern – Norimberk 3:0 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 1:0 (kon.)
Schalke – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
2:2 (2:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 08.12.2018, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga napíše tento víkend své čtrnácté pokračování a k vidění bude několik zajímavých zápasů. Na jeden takový se blíže podíváme v tomto online přenosu, konkrétně se bude jednat o duel, v němž změří své síly VfL Wolfsburg a TSG 1899 Hoffenheim. Úvodní výkop je naplánován na 15:30.
     
    VfL Wolfsburg

    Vlci si zatím v tomto ročníku nevedou vůbec špatně a momentálně se nachází na osmé příčce se ziskem osmnácti bodů. Hned na začátku sezony si však vybrali menší, když nedokázali zvítězit v šesti po sobě jdoucích zápasech. Poté se ale Labbadiova družina vzchopila a opět začala vyhrávat. Nejlepším střelcem Wolfsburgu je nizozemský útočník Wouter Weghorst, jenž v létě přišel na přestup z Alkmaaru a v novém působišti už nasázel šest branek, přičemž jeden vsítil v DFB Pokalu. Přestože se tomuto obávanému střelci v posledních duelech střelecky nevede, tak jeho týmu se poměrně daří. V posledních dvou kolech čelili velmi těžkým soupeřům, ovšem dokázali si s nimi poradit. Nejprve porazili Lipsko 1:0 a minulý víkend si vyšlápli na velmi dobře hrající Frankfurt, který přehráli poměrem 2:1.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim je na tom v této sezoně ještě o něco lépe, aktuálně mu totiž patří šesté místo. Svěřenci kouče Nagelsmanna ale nezačali úplně dobře a po prvních sedmi kolech měli pouze sedm bodů. Poté si však tým chytl v zápase s Norimberkem, který vyhrál jasně 3:1, a od té doby nepoznal hořkost porážky. Do skvělé formy se navíc rozehrál vicemistr světa z posledního šampionátu Andrej Kramarić, jenž se trefil v posledních třech mačích a celkově ve všech soutěžích už jich stihl nasázet devět. V minulém kole ale jeho přesný zásah z pokutového kopu ke třem bodům nevedl, jelikož ze stejné situace se za Schalke prosadil Nabil Bentaleb a Hoffenheim doma remizoval se svým soupeřem z Gelsenkirchenu 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Uduokhai, Knoche, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Ginczek, Weghorst, Mehmedi.
    Náhradníci: Pervan – Bruma, Brekalo, Steffen, Malli, Klaus, Itter.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčić, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Demirbay, Zuber, N. Schulz – Kramarić, Joelinton, Belfodil.
    Náhradníci: Kobel – Brenet, Nelson, Grillitsch, Bittencourt, Nuhu, Szalai.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé foukl do píšťalky, jdeme na to! Úvodního výkopu se ujali hráči Wolfsburgu, kteří dnes nastupují v tmavě zelených dresech. Jejich soupeř naopak zvolil modrou sadu.
     
    2
    První dlouhý nákop Knocheho mířil na Weghorsta, jenž však v hlavičkovém souboji Vogta nepředčil.
     
    3
    Verhaegh se chtěl vydat dopředu, ovšem rychle se k němu stáhli dva protihráči, a proto domácí obránce raději otočil hru zpět na Uduokhaie.
     
    4
    Centr Roussillona z levé strany odkopl před Weghorstem Bičakčić, uvidíme první rohový kop dnešního mače.
     
    4
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu se nic nenarodilo a naopak hosté se z brejku dokázali prosadit! Po levé straně zatáhl míč Kramarić, jenž poté svým centrem našel volného ISHAKA BELFODILA, který povedeným volejem překonal Casteelse.
    4. Ishak BELFODIL - 0:1
     
    6
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Arnold, ale jeho individuální akci středem hřiště překazil dobrým obranným zákrokem Demirbay.
     
    7
    Kadeřábek sice nedokázal přejít přes pozorně bránícího Roussillona, avšak alespoň vybojoval roh pro svůj tým.
     
    8
    Z něj ale nic důležitého nevzniklo, Demirbayova nabídka totiž přeletěla všechny hráče v modrém číhající v pokutovém území.
     
    9
    Po křídle se nyní protáhl Mehmedi, který následně zkusil Baumanna překvapit střelou z velkého úhlu, avšak hostující brankář si dal pozor a míč vyrazil.
     
    10
    Rohové kopy se zatím ani jednomu celku nedaří. Nyní to potvrdil Arnold, jehož rozehrávku v pohodě odvrátil na přední tyči stojící Schulz.
     
    11
    Gerhardt chtěl lehkým obloučkem poslat balon na Weghorsta, ovšem jeho pas byl až příliš dlouhý a nakonec skončil v rukavicích gólmana Baumanna.
     
    12
    Hübner se dostal pod tlak napadajícího Mehmediho, a jelikož si nechtěl přidělávat starosti, tak nahrál dozadu na Baumanna, jenž s rozehrávkou nijak zvlášť nespěchá.
     
    13
    Domácí se teď snaží co nejvíce rozpohybovat obranu Hoffenheimu, ale zatím se jim to nedaří a víceméně si pouze přihrávají na vlastní polovině.
     
    14
    Kadeřábek málem obral o míč Roussillona, jenže domácí obránce si nakonec s pořádnou dávkou štěstí dokázal poradit a poté přenesl hru na volného Verhaegha.
     
    15
    Za obranu modrých si na pas Guilavoguie zabíhal Weghorst, jenže toho si bez problémů odstavil tělem Vogt, který nechal balon dojet až do zámezí.
     
    16
    Po povedené kombinace na pravé straně se málem ke střele dostal Ginczek, avšak tomu chybělo pár decimetrů k tomu, aby na míč dosáhl.
     
    17
    Vlci se ihned po zisku balonu vydali dopředu, jenže Mehmedi postrádal podporu spoluhráčů, a proto celou akci musel přibrzdit.
     
    18
    Střelu Joelintona zpoza šestnáctky zblokoval jeden z obránců Wolfsburgu a hostům se zdálo, že míč zasáhl rukou, avšak hlavní sudí nechal hru plynout dál.
     
    19
    Tak pozor, hlavní sudí ještě bude celou situaci konzultovat s videem!
     
    20
    Nakonec původní rozhodnutí platí a k pokutovému kopu nedojde.
     
    21
    Zuber chtěl projít přes dva protihráče, jenže si ukousl až příliš velké sousto a o míč přišel.
     
    22
    Roussillon se krásně uvolnil a poté nacentroval do pokutového území, jenže tam se nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů a balon uklidil do bezpečí Vogt.
     
    23
    Po chybě v rozehrávce domácích se do dobré šance hnal Joelinton, ovšem ten byl při střele tísněn Knochem a jeho rána zamířila vysoko nad bránu Casteelse.
     
    24
    Ve vápně se po lehkém kontaktu s Vogtem poroučel k zemi Mehmedi, jenž si žádal odpískání pokutového kopu, ovšem ani v tomto případě jí rozhodčí nenařídil.
     
    25
    Wolfsburg je po inkasované brance daleko aktivnější, jenže zatím se mu vůbec nedaří vytvořit si nějakou nebezpečnou šanci.
     
    26
    Na hrací ploše zůstal po střetu s vlastním spoluhráčem ležet Demirbay, ke kterému okamžitě míří lékařský tým hostů.
     
    27
    Po krátkém ošetření se záložník Hoffenheimu zvedl a odkulhal za postranní čáru. Uvidíme, zda bude moct pokračovat ve hře.
     
    28
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Na pravém křídle se krásně uvolnil Yannick Gerhardt, jehož následný centr si na přední tyči srazil do vlastní brány ERMIN BIČAKČIĆ.
    28. Ermin BIČAKČIĆ - 1:1
     
    30
    Zuber chtěl dlouhým pasem vyslat do útoku Kramariće, jenže pas švýcarského fotbalisty v pohodě vystihl Knoche.
     
    31
    Domácím dodal vstřelený gól velké sebevědomí a momentálně svého soupeře mačkají jako citrón.
     
    31
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg během krátké chvíle otáčí průběh dnešního zápasu! Po autovém vhazování našel Mehmedi před vápnem nikým nehlídaného DANIELA GINCZEKA a ten poté s přispěním lehké teče jednoho z obránců překonal Baumanna.
    32. Daniel GINCZEK - 2:1
     
    34
    Guilavogui se dostal pod tlak dvou protihráčů, ale s touto svízelnou situací si dokázal poradit a poté poslal míč na volného Verhaegha.
     
    35
    U postranní čáry byl Vogtem faulován Arnold a domácí budou mít k dispozici volný přímý kop z poměrně dobré pozice.
     
    36
    Exekuce se ujal sám faulovaný Arnold, avšak na jeho nabídku si naskočil pouze Hübner, jenž odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    37
    Vogt poslal zpětnou nahrávku na Baumanna, kterému míč při zpracování lehce uskočil a málem se k němu dostal Weghorst, ale hostující brankář nakonec vše zvládl a balon odkopl.
     
    38
    Výborně to nyní udělal Mehmedi, jenž vytlačil Schulze z dobré pozice pro centr a následně ho donutil nahrát dozadu na Bičakčiće.
     
    39
    O pár chvil později už ale Schulz odcentroval a málem našel na zadní tyči Belfodila, ovšem před ním uklidil na poslední chvíli míč do zámezí Knoche.
     
    40
    Z následného rohového kopu nic nevzniklo, jelikož pro nepovedenou nabídku Demirbaye si došel Casteels.
     
    41
    Málem to bylo o dvě branky! Gerhardt opět pláchl obraně Hoffenheimu a následně vybídl ke skórování Guilavoguie, jenže ten ve stoprocentní šanci trestuhodně minul.
     
    42
    Kadeřábek chtěl zrychlit hru kolmou přihrávkou na Joelintona, ovšem pas českého obránce skončil pouze u Uduokhaie.
     
    43
    Vypadá to, že krátce před koncem první půle se bude střídat, neboť Demirbay stále lehce pokulhává a zřejmě to už dál nepůjde.
     
    44
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Florian Grillitsch.
     
    44
    Grillitsch se hned prezentoval ostrým zákrokem, za který si po pár vteřinách na hřišti vysloužil žlutou kartu.
     
    45
    Do menší slovní přestřelky se nyní dostali Kadeřábek a Mehmedi. Celou situaci nakonec musel řešit hlavní sudí, jenž oběma kohoutům důrazně domluvil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Ishak Belfodil (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    45+2
    Nad rámec první půle byly nastaveny tři minuty.
     
    45+3
    Na hřišti se nám v posledních minutách malinko přitvrdilo. Dalším ostrým zákrokem se prezentoval Arnold, který může být rád, že si také nevykoledoval žluté napomenutí.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka a do kabin nakonec odcházejí spokojenější domácí. Ti sice po přesném zásahu Belfodila ze čtvrté minuty prohrávali, ovšem poté dokázali během krátké chvíle zápas otočit. Nejprve si balon do vlastní brány srazil Bičakčić a o čtyři minuty později převážil misky vah na stranu Wolfsburgu Ginczek, jehož ránu také lehce tečoval jeden z obránců Hoffenheimu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Ádám Szalai.
     
    47
    Dlouhý nákop Kadeřábka letěl na nově příchozího Szalaie, jenže toho dokázal předskočit Knoche, který balon odhlavičkoval.
     
    48
    Grillitsch se chtěl probít s míčem středem hřiště, jenže balonu mu po několika metrech vypíchl Guilavogui.
     
    49
    Roussillon se chtěl vydat dopředu, ovšem Zuber mu nedovolil projít a navíc ho ještě dokázal odzbrojit.
     
    50
    Kramarić si navedl míč na pravačku a poté zhruba z pětadvaceti metrů vypálil na Casteelse. Ten však zasahovat nemusel, jelikož rána hostujícího hráče se mezi tři tyče nevešla.
     
    51
    Weghorst prodloužil aut Verhaegha za sebe, jenže tam se nacházel pouze Hübner, jenž poté nahrál volnému Bičakčićovi.
     
    52
    Před pokutovým územím byl v rozporu s pravidly poslán k zemi Arnold a Wolfsburg bude zahrávat standardní situaci z poměrně nebezpečné pozice.
     
    53
    Maximilian Arnold to vzal na sebe a rána to vůbec nebyl špatná, avšak Baumann byl včas na svém místě a balon chytil do svých rukavic.
     
    54
    Na dlouhý pas Zubera si nabíhal Joelinton, ovšem Casteels celou situaci dobře přečetl, vyběhl z brány a míč uzmul pro sebe.
     
    55
    Zuber si chtěl narazit s Belfodilem, jenže zpětnou přihrávku alžírského fotbalisty vystihl Guilavogui.
     
    56
    Joelinton se ocitl v dobré palebné pozici, ovšem místo střely si ještě chtěl obehrát Knocheho, což se ukázalo jako chybné řešení, jelikož domácí stoper mu balon ukopl od nohy.
     
    57
    Naopak do brejku se dostali zelení a poté, co byl zblokován centr Gerhardta z pravé strany, se bude kopat roh.
     
    58
    Ten si vzal na starosti Arnold, jehož nabídku však odvrátil na přední tyči stojící Schulz.
     
    59
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Reiss Nelson.
     
    60
    Po několika odrazech v šestnáctce domácích vyplaval míč u Grillitsche, který ale z voleje nedokázal propálit balon skrz obranu Wolfsburgu.
     
    61
    Vlci nyní napadali rozehrávku svého soupeře a málem jej i vybojovali, ovšem Schulz si nakonec ve spolupráci s Baumannem dokázal poradit.
     
    62
    Grillitsch prošel přes dva obránce, avšak poté se mu balon zamotal pod nohy, čehož využil Uduokhai, jenž hostujícího hráče o balon připravil.
     
    63
    Po nepovedeném rohu Hoffenheimu se domácí vydali do rychlého brejku, který táhl Roussillon. Ten se těsně před pokutovým územím poroučel k zemi po lehkém kontaktu s Nelsonem, avšak hlavní sudí nechal hru plynout dál, a tak z této slibně vypadající šance nic nevzniklo.
     
    64
    Na trávníku se opět ocitl Admir Mehmedi, jenž je podruhé během krátké chvíle ošetřován. Vypadá to, že se bude muset střídat.
     
    65
    Z velké dálky to nyní zkusil Schulz, avšak jeho rána zamířila vysoko nad bránu gólmana Casteelse.
     
    66
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Josip Brekalo.
     
    67
    Nelson se krásně zbavil svého strážce a poté našel na hranici šestnáctky volného Belfodila, jenž ale balon netrefil ideálně a bránu o pořádný kus přestřelil.
     
    68
    Další centr Nelsona už tak povedený nebyl, míč totiž odhlavičkoval do bezpečí Robin Knoche.
     
    69
    Výborně to nyní udělal Weghorst, jenž nejprve udržel balon proti dvěma protihráčům a následně jej přenesl doprava na zcela volného Ginczeka.
     
    70
    Grillitsch sice nedokázal odcentrovat, ovšem odrazem od Verhaegha dostal balon do zámezí, takže se bude rozehrávat od rohového praporku.
     
    71
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Po nadýchaném centru z levé strany se k hlavičce dostal Kadeřábek, který balon vrátil do ohně a našel ANDREJE KRAMARIĆE, jenž pouze doklepl míč do prázdné brány.
    71. Andrej KRAMARIĆ - 2:2
     
    73
    Kramarić nyní zkusil Casteelse překvapit technickou střelou, avšak belgický brankář si s jeho ranou dokázal poradit.
     
    74
    Hosté se po vstřelené brance okamžitě ženou znovu dopředu a snaží se o druhý obrat v tomto zápase.
     
    75
    Na parádní centr Schulze si naskočil Joelinton, který ale nedokázal překonat pozorného Casteelse.
     
    76
    Nyní Schulz sám zakončoval a rána to nebyla vůbec špatná, avšak balon nakonec zamířil těsně vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    77
    Joelinton se sice zbavil svého strážce, jenže jeho následný pas bez sebemenších problémů vystihl Uduokhai.
     
    78
    Po delší době se dopředu vydali hráči Wolfsburgu a Ginczek nakonec vybojoval rohový kop.
     
    79
    Ten se ale domácím vůbec nepovedl, jelikož Arnoldovu nabídku ze vzduchu pro sebe stáhl brankář Baumann.
     
    80
    Před pokutovým územím se uvolnil Belfodil, jenž následně vypálil z otočky a nebýt skvělého zákroku Casteelse, tak hosté by se dostali do vedení
     
    81
    Arnold hledal svým pasem ve vápně číhajícího Weghorsta, jenže před tím vyboxoval míč daleko od své brány Baumann.
     
    82
    Kadeřábek se dostal pod tlak Brekala, a jelikož nechtěl riskovat ztrátu míče, tak raději nahrál dozadu na Hübnera.
     
    83
    Weghorst se chtěl obtočit okolo svého strážce, jenže Hübner mu míč vypíchl.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Ginczek, přichází Renato Steffen.
     
    85
    Joelinton se chtěl vydat dopředu, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů se mu nenabídl, a tak aut, který brazilský hráč vybojoval, bylo to nejlepší, co mohl z této situace vytěžit.
     
    86
    Kramarić se chtěl prosmýknout po levé straně, jenže na Verhaegha nevyzrál a o balon přišel.
     
    87
    Steffen si navedl míč na levačku a následně vypálil, ale jeho ránu zblokoval jeden z obránců hostů a balon následně zamířil přímo do náruče Baumanna.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ohis Felix Uduokhai (VfL Wolfsburg).
     
    89
    Schulz poslal do pokutového území dlouhý nákop, ovšem jeho pas byl až příliš dlouhý a nikdo v modrém na balon nedosáhl.
     
    90
    Domácí jsou si vědomi toho, že Hoffenheim je v posledních minutách lepší, a proto se nyní snaží co nejvíce držet balon na vlastních kopačkách a nepouštět svého soupeře do nějakého tlaku.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90+2
    Domácí měli k dispozici standardní situaci, avšak po centru Arnolda se k hlavičce dostal pouze Bičakčić, jenž uklidil míč do bezpečí.
     
    90+3
    Zřejmě s poslední střelou zápasu přispěchal Steffen, jehož technický pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi zápas čtrnáctého kola německé Bundesligy mezi Wolfsburgem a Hoffenheimem, který nakonec končí dělbou bodů. Hosté vstoupili do druhého poločasu velmi dobře a za svou aktivitu byli nakonec odměněni, v 71. minutě srovnal stav zápasu Kramarić. I poté měli více ze hry svěřenci kouče Nagelsmanna, avšak třetí gól už přidat nedokázali.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
     
    Z tohoto zápasu je to ode mě vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (17:30:52)

    Jáchym Tůma

    Branky: 28. Bičakčić (vla.), 31. Ginczek (Mehmedi) – 4. Belfodil (Kramarić), 71. Kramarić (Kadeřábek)

    Karty:   88. Uduokhai (WOF) – 44. Grillitsch (HOF), 45+1. Belfodil (HOF)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Uduokhai, Knoche, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Ginczek (84. Steffen), Weghorst, Mehmedi (66. Brekalo).
    Náhradníci: Pervan – Bruma, Brekalo, Steffen, Malli, Klaus, Itter.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčić, Vogt (C) (46. Szalai), Hübner – Kadeřábek, Demirbay (44. Grillitsch), Zuber (59. Nelson), N. Schulz – Kramarić, Joelinton, Belfodil.
    Náhradníci: Kobel – Brenet, Nelson, Grillitsch, Bittencourt, Nuhu, Szalai.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller
    thejrc.org