Vladivostok – Barys 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 7:3 (kon.)
N.Novgorod – Nižněkamsk 5:3 (kon.) | Soči – Omsk 3:2 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
HC Slovan – Kazaň 1:2 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Sobota 08.12.2018, 15:00 • Nagorny Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den přeji všem hokejovým příznivcům. Kontinentální hokejová liga má v sobotu na programu hned sedm zápasů, jedním z nich bude duel, ve kterém Torpedo Nižnij Novgorod před vlastními příznivci přivítá Neftěchimik Nižněkamsk.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Domácí tým v posledním kole konečně přerušil nelichotivou bilanci čtyř porážek v řadě a připsal si tři body. Těch mají v tuto chvíli 42, v tabulce Východní konference jim patří sedmá příčka. Jejich nejproduktivnějším hráčem je momentálně s 29 kanadskými body Denis Paršin (11+18).
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Ani forma hostujících hráčů není optimální, vždyť Nižněkamsk z posledních dvanácti zápasů zvítězil pouze dvakrát. Právě díky této bilanci se propadli na desátou příčku Východní konference, bodů mají 32. Opírají se především o Fina Juusa Puustinena, který je s osmnácti brankami vůbec nejlepším střelcem celé soutěže.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky na sebe už v rámci této sezóny narazily. A radoval se Novgorod, který na domácí půdě zvítězil 4:2. Jak utkání dopadne dnes? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte.
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Polášek, Andrej Nestrašil (Neftěchimik Nižněkamsk)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (D. Kostin) – Barancev (A), Bodie, Holm, Orlov, Korobov (C), Volčenkov, Rodionyčev – Paršin, Miele, Šenfeld – Žafjarov, Galuzin (A), Calof – Sabolič, D. Sjomin, Verjajev – Smolin, Makarenko, Markovin – Stalnov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (I. Ježov) – Polášek, An. Sergejev, D. Musin, Bryncev, Šaripzjanov (A), Timašov, Fazylzjanov, Semjonov – Puustinen, Ruohomaa, Jo. Nättinen (C) – Padakin, Nestrašil, Chajrullin – Šafigullin, P. Kulikov, Bikmullin – Arkalov, Šarifjanov (A), Zdunov.

    Rozhodčí: Hofman, Beljajev – Sadovnikov, Sazonov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Lepší vstup do utkání si domácí hokejisté snad ani přát nemohli. Novgorod se brzy dostal do útočné třetiny, na konci celé akce byl MAT BODIE, který otevřel skóre! Asistence: Anton Šenfeld.
    00:19 Mat BODIE - 1:0
     
    01:09
    Uvidíme, jak na inkasovanou branku zareaguj hosté, ti momentálně drží puk ve vlastní třetině, celou akci rozvíjí až od Korotajeva.
     
    02:44
    Hostující hokejisté drží puk v útočné třetině, dostali výhodu. Nedovoleně si podle rozhodčích počínal Orlov, Nižněkamsk v šesti.
     
    03:05
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Orlov – 2 min., podrážení).
     
    04:05
    Domácí zatím výborně brání, svého soupeře pustili pouze k jedné střele, se kterou si poradil Galimov, přesilová hra je přesně v polovině.
     
    05:22
    Nižněkamsk se během přesilové hry vůbec k ničemu nedostal, domácí už hrají v pěti, Orlov se před malou chvílí vrátil na led.
     
    05:59
    Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Galimova. Ten si připsal druhý úspěšný zákrok v utkání, šest minut hry téměř za námi.
     
    06:05
    Hosté vyhráli buly, krátce na to přišla další střela! Galimov byl i v tomto případě pozorný, u puku už domácí hráči.
     
    07:08
    Za bránu musel gólman Galimov, který v obtížné situaci neztratil kotouč a dokázal rozehrát svým spoluhráčům
     
    07:50
    Výborná individuální akce, Markovin se dostal do útočné třetiny, ovšem poté se ocitl v obležení dvou protihráčů a o kotouč přišel.
     
    08:22
    Sledujeme spoustu nepřesností na obou stranách, hraje se dlouho bez přerušení, na další velkou příležitost nadále čekáme.
     
    08:54
    Galimov podržel puk ve výstroji, což bylo důležité, před bránou totiž čekali hned dva hokejisté Nižněkamsku, je tady kratší reklamní pauza.
     
    09:30
    V útočné třetině se kotouče zmocnil Ruohomaa, který přihrával mezi kruhy. Nättinen chtěl zakončovat z první, ovšem puk netrefil.
     
    10:03
    Rozběhla se druhá polovina první třetiny, u puku jsou momentálně domácí, kteří kombinuj v útočném pásmu, vypadá to, jakoby hráli přesilovku.
     
    10:29
    To byla zajímavá šance domácích! Galuzin puk posílal před branku, kde na něj nedosáhl Calof. Ten se marně dožadoval faulu.
     
    11:20
    Domácí chybovali v rozehrávce, puku se zmocnil Padakin, který obkroužil branku, ovšem ve výborné příležitosti nedokázal překonat Galimova!
     
    12:29
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., podrážení).
     
    12:56
    Barancev puk zavezl do útočné třetiny. Kotouč poté směřoval před branku, celou situaci nakonec vyřešil brankář Korotajev.
     
    13:48
    Přesilová hra Novgorodu se blíží ke svému konci. Domácí nyní poslali puk přes všechny čáry, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    14:49
    Hosté v plném počtu.
     
    15:11
    Dvě obrovské příležitosti pro domácí celek během krátké chvíle, u obou se ocitl Orlov. Nejprve z bezprostřední blízkosti mířil do tyče, o malou chvíli později puk nedokázal poslal za bezmocného Korotajeva!
     
    15:32
    Další pokus o střelu od modré čáry. Korotajev nakonec zasahovat nemusel, střela byla zblokovaná a skončila v ochranné síti.
     
    16:22
    Kotouč skončil na střídačce, vhazovat se bude před Korotajevem, domácí hokejisté jsou v posledních minutách aktivnější.
     
    17:03
    Šaripzjanov jakoby nevěděl co s pukem. Poté ho poslal přes všechny čáry, opět je pískán icing, hra se stěhuje před Korotajeva.
     
    17:49
    Spousta nepřesností v rozehrávce Nižněkamsku, hosté nakonec celou situaci zvládli, o kotouč se nyní bojuje ve středním pásmu.
     
    18:25
    Po delší době musel být na pozoru také Galimov. Ten si připsal snadný zákrok a přerušil hru, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    19:10
    Před malou chvílí byla ohlášena poslední minuta první třetiny, hosté zklidňují hru, střídají a začínají až od Korotajeva.
     
    19:57
    Sabolič puk nahodil do útočné třetiny, poté se za nim vydal. Nyní ho drží v rohu kluziště, víc už se pravděpodobně nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka hry je za námi. Domácí hokejisté do ní vstoupili výborně a hned po devatenácti vteřinách šli do vedení. Poté už jsme branku neviděli i přesto, že si oba celky vypracovaly několik slušných příležitostí, tu největší měl Orlov.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Domácí vstoupili výborně i do druhé třetiny. Do šance se hnal Miele, který dělal kličku. Poté však nedokázal překonat Korotajeva!
     
    21:22
    Nižněkamsk se v úvodu druhé dvacetiminutovky pouze brání, Nestrašil nahodil to útočné třetiny a vydal se na střídačku.
     
    21:45
    Obrovská příležitost na srovnání! Puku se za bránou soupeře zmocnil Šafigullin, který ji obkroužil a zakončoval doprostřed brány. Akce ale pokračovala, za Galimovem zvonilo břevno!
     
    22:58
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí se dostali do přečíslení tři na dva, přihrávku dostal úplně volný DMITRIJ KOROBOV, který se dlouho rozmýšlel, jak bude zakončovat. Poté překonal Korotajeva! Asistence: Robert Sabolič a Danil Verjajev.
    22:58 Dmitrij KOROBOV - 2:0
     
    23:33
    Hosté se pokusili o rychlou odpověď, s nahozením od modré čáry si poradil Galimov, který puk vyrážel do rohu kluziště.
     
    24:12
    Dlouho se hraje bez přerušení, hosté jsou nastěhovaní v obranném pásmu soupeře, ovšem do zakončení se téměř nedostávají.
     
    24:52
    Kotouč končí v ochranné síti, bylo to s tečí domácího hokejisty, vhazovat se za malou chvíli bude před brankářem Galimovem.
     
    25:28
    Domácí teď dobře brání vlastní pásmo, soupeře vůbec k ničemu nepouštějí. Těch nepřesností je na straně Nižněkamsku opravdu hodně.
     
    26:20
    Hra je přerušena, vhazovat se bude před Galimovem. Ale to až po první reklamní přestávce ve druhé dvacetiminutovce.
     
    27:04
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Individuální akcí po levé straně se prezentoval DANIL VERJAJEV. Ten ve středním pásmu obešel dva protihráče, poté dostal spoustu prostoru, hostující zadáci totiž mysleli, že bude přihrávat. Verjajev to vzal na sebe a střelou mezi betony překonal Korotajeva!
    27:04 Danil VERJAJEV - 3:0
     
    27:04
    Střídání v týmu Neftěchimik Nižněkamsk: ze hřiště odchází Fjodor Korotajev, přichází Ilja Ježov.
     
    28:05
    Ježov musí být hned na pozoru. Do brány se dostal před minutou, přesto už má na svém kontě dva úspěšné zákroky.
     
    29:17
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ilja Arkalov – 2 min., hrubost).
     
    30:00
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je nakonec využita, k puku se na modré čáře dostal PHILIP HOLM, jehož nahození nakonec skončilo až za zády Ježova, který téměř nic neviděl a hodně se zlobí! Asistence: Vladimir Galuzin a Robert Sabolič.
    30:00 Philip HOLM - 4:0
     
    30:00
    Rozhodčí Hofman a Beljajev teď strávili minimálně pět minut u videa a celou situaci kontrolovali. Branka nakonec platí!
     
    30:34
    Hosté se dostali do útočné třetiny, ve kterém zatlačili domácí celek. Hokejisté Novgorodu se nakonec ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    31:22
    Dlouho se hraje bez přerušení, domácí příznivci se nyní dožadovali odpískání faulu, rozhodčí nakonec nepíská.
     
    32:18
    Tempo hry teď trochu opadlo, domácí nikam nespěchají a hostům se dnes v útočném pásmu zatím vůbec nedaří.
     
    33:02
    Několik ostřejších soubojů ve středním pásmu, vylučovat se ale nebude, hra pokračuje, u kotouče jsou hostující hokejisté.
     
    33:04
    Boj o kotouč u mantinelu. Úspěšnější byli domácí hráči, ti však Ježova v tomto případě ohrozit nedokázali, stále se nepřerušuje.
     
    33:49
    Až teď, kotouč totiž skončil mezi diváky, vhazovat se bude před Galimovem, konkrétně po levé ruce domácího gólmana.
     
    34:50
    Kotouč končí v ochranné síti, bylo to s hostující tečí. Vhazovat se tentokráte bude v útočném pásmu Novgorodu, ale to až po reklamní pauze.
     
    35:22
    Nedorozumění v hostující rozehrávce, rozhodčí pískají zakázané uvolnění. Galimov je ve druhé třetině téměř bez práce.
     
    36:02
    Rozhodčí signalizuje trest hostujícího týmu, Galimov je na střídačce a Novgorod to zkouší v šesti hráčích v poli.
     
    36:26
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Šarifjanov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    37:04
    Přesilovka se domácím zatím vůbec nedaří, hosté znovu vyhazují přes všechny čáry a střídají, zahrál si i Galimov.
     
    37:48
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují v oslabení a snižují! Dostali se do situace tři na tři, přihrávku dostal úplně volný PAVEL PADAKIN, který dnes jako první překonal Galimova! Asistence: Andrej Sergejev.
    37:48 Pavel PADAKIN - 4:1
     
    37:48
    Opět bylo použito video, domácí mysleli, že celé akci předcházel ofsajd Nižněkamsku. To se neprokázalo, branka platí!
     
    37:48
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. – zdržování hry / oslava gólu).
     
    38:37
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Denis Barancev – 2 min., podrážení).
     
    39:28
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté dokázali zužitkovat dvojnásobnou přesilovou hru a snížili na rozdíl dvou branek! Kotouč směřoval před branku, kde si ho v nepřehledné situaci našel JOONAS NÄTTINEN. Ten z bezprostřední blízkosti skóroval! Asistence: Andrej Sergejev a Juuso Puustinen.
    39:28 Joonas NÄTTINEN - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka hry je za námi. Domácí si vypracovali čtyřbrankový náskok a vypadalo to, že kráčí za snadným vítězstvím. Nižněkamsk však v oslabení snížil, následně se prosadil i v dvojnásobné přesilovce. Rozhodnuto tak ještě rozhodně není!
     
    Další třetina začne přibližně v 16:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Hosté pokračovali v klasické přesilovce, kotouč směřoval opět před bránu, kde vznikl pořádný závar. Rozhodčí pak přerušil hru, protože už neviděl puk, ten byl nejspíše pod Galimovem.
     
    40:37
    Domácí v plném počtu.
     
    41:28
    Nižněkamsk do třetí části vstoupil aktivněji, hraje se především v obranném pásmu domácích, kteří se pouze brání.
     
    42:06
    Až teď zaútočili také domácí hokejisté, od modré čáry to zkoušel Barancev, ovšem Ježov byl pozorný, hostující gólman přerušil hru.
     
    42:56
    Další úspěšný zákrok Ježova přišel krátce po vhazování, tentokráte se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    43:54
    Vypadá to, že domácí vsadili spíše na údržbu náskoku, brání svou třetinu a do té útočné se ve větším počtu hráčů neženou.
     
    44:33
    Dobrou přihrávku dostal Verjajev. Tomu nechybělo mnoho, aby postupoval sám na bránu, domácí hráč na puk nedosáhl.
     
    45:09
    Nahození od modré čáry, Bryncev mířil pouze doprostřed branky. Galimov pro jistotu přerušil hru, na dorážku čekali dva hráči.
     
    45:30
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Po levé straně postupoval ANDY MIELE, který se rozhodl pro střelu. Ta mířila přesně do šibenice, lépe to už snad ani trefit nešlo, domácí už zase vedou o tři góly! Asistence: Anton Šenfeld a Denis Paršin.
    45:30 Andy MIELE - 5:2
     
    46:41
    Na ledě se pořádně přiostřilo, především na hostující straně, rozhodčí však několik tvrdších zákroků nechali bez povšimnutí.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Denis Barancev – osobní trest do konce utkání).
     
    47:23
    Po kratší pauze se hraje v pěti na obou stranách. Arkalov obkroužil branku, následně zakončoval na bližší tyč, kde byl připravený Galimov!
     
    48:04
    Na nějaký zvrat to zatím nevypadá, hraje se především ve středním pásmu, domácí výborně brání a hrozí z rychlých protiútoků.
     
    48:48
    Ruohomaa posílal vysokou přihrávku na Puustinena, který puk trefil ze vzduchu. Brankář Galimov se stihl přesunout!
     
    49:33
    Domácí se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění, za malou chvíli se rozeběhne druhá desetiminutovka třetí třetiny, nejspíše i celého utkání.
     
    50:20
    Novgorod se dostal do přečíslení! Galuzin to vzal na sebe a střílel, jeho zblokovaný pokus nakonec končí v ochranné síti.
     
    50:44
    Ježov nevěděl, komu rozehrát. Nakonec puk poslal přesně na hůl Žafjarova, domácí hráč teď drží útočnou třetinu.
     
    51:32
    Domácí hokejisté teď dlouho drželi třetinu, Žafjarov nakonec zakončoval z mezikruží, jeho střela mířila vedle branky!
     
    52:22
    Sám na branku postupoval Paršin. Ten dělal kličku do forhendu, ovšem v poslední chvíli mu utekl kotouč a domácí hráč nedokázal zakončit!
     
    53:21
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Z téměř neřešitelného úhlu zakončoval ANDREJ NESTRAŠIL. Hned dva hráči před brankou se snažili o dorážku. To bylo zbytečné, kotouč byl už za brankovou čarou, Galimovovi propadl do sítě! Asistence: Damir Šaripzjanov.
    53:21 Andrej NESTRAŠIL - 5:3
     
    54:01
    Do slušné příležitosti se dostal Paršin! Domácího hráče vychytal Ježov, je tady poslední reklamní přestávka ve třetí třetině.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Stanislav Galimov – 2 min., podrážení).
     
    55:49
    Jsme téměř v polovině přesilové hry, hosté sice drží kotouč, ovšem do vážnějších příležitostí se zatím nedostávají.
     
    56:04
    Až teď přišel první zákrok od Galimova. Následně se kotouče zmocnili domácí hokejisté, kteří ho poslali přes všechny čáry.
     
    56:56
    Domácí v plném počtu.
     
    57:08
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Mat Bodie – 2 min., podrážení).
     
    57:08
    Nižněkamsk už nemá na co čekat, Ježov je na střídačce. Hosté to zkouší v šesti proti čtyřem!
     
    57:48
    Ke střele se chystal Nestrašil, kterému na poslední chvíli utekl kotouč, Novgorod dokázal zahrát do středního pásma.
     
    58:31
    Závar před Galimovem! Vzrušení bylo zbytečné, rozhodčí pískal postavení útočícího hráče v brankovišti, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:00
    Na ledě je stále Nestrašil, který teď kotouč zavezl do útočného pásma, ohlášena byla poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:08
    Domácí v plném počtu.
     
    59:35
    Do prázdné brány se trefil Galuzin. Domácí příznivci se radovali zbytečně, celé situaci totiž podle všeho předcházel ofsajd!
     
    59:47
    Domácí se přeci jen mohli radovat z šesté branky. Orlov obelstil dva protihráče a kotouč si navedl na střed. Místo střely ještě přihrával na pravou stranu Žafjarovovi, který podklouzl!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí celek vedl v polovině utkání už o čtyři góly, jenže poté si to trochu zkomplikoval. Nejprve inkasoval ve vlastním přesilovce, o malou chvíli později i ve dvojnásobné přesilové hře soupeře. Novgorod pak o svém vítězství definitivně rozhodl v úvodu třetí dvacetiminutovky, hosté sice ještě zkorigovali výsledek, jenže na Torpedo nakonec nestačili ani podruhé v této sezoně.
     
    Československá stopa v utkání

    Neftěchimik Nižněkamsk
    Adam Polášek (bez bodu, čas na ledě – 24:40)
    Andrej Nestrašil (1+0, čas na ledě – 18:30)
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:50:10)

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 1. Bodie (Šenfeld), 23. Korobov (Sabolič, Verjajev), 28. Verjajev, 30. Holm (Galuzin, Sabolič), 46. Miele (Šenfeld, Paršin) – 38. Padakin (An. Sergejev), 40. Jo. Nättinen (An. Sergejev, Puustinen), 54. Nestrašil (Šaripzjanov)


    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (D. Kostin) – Barancev (A), Bodie, Holm, Orlov, Korobov (C), Volčenkov, Rodionyčev – Paršin, Miele, Šenfeld – Žafjarov, Galuzin (A), Calof – Sabolič, D. Sjomin, Verjajev – Smolin, Makarenko, Markovin – Stalnov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (28. I. Ježov) – Polášek, An. Sergejev, D. Musin, Bryncev, Šaripzjanov (A), Timašov, Fazylzjanov, Semjonov – Puustinen, Ruohomaa, Jo. Nättinen – Padakin, Nestrašil (C), Chajrullin – Šafigullin, P. Kulikov, Bikmullin – Arkalov, Šarifjanov (A), Zdunov.

    Rozhodčí: Hofman, Beljajev – Sadovnikov, Sazonov
    thejrc.org