Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 3:5 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 2:6 (kon.) | Warriors Brno – Vsetín 1:5 (kon.) | Plzeň – Slavia 3:2 (po pr.)
Přerov – Olomouc 4:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:0 (kon.) | Tábor – Jihlava 3:0 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.) | Žďár n/S – Č. Budějovice 1:7 (kon.) | Kobra – Třemošná 4:1 (kon.)
Liberec – HC Litvínov 5:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (0:0, 2:1, 1:4 - N 0:0 - 1:0)
Rytíři Kladno
Sobota 08.12.2018, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Čtvrtý bod zůstává pod Bílou věží, pěkně povedeným bekhendovým blafákem ho domácím vystřelil MATĚJ BENEŠ.
     
    56:12
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytířům se nelíbilo hradecké snížení, a tak si znovu vzali dvoubrankový náskok zpět! MATYÁŠ ŠAPOVALIV se dostal od modré čáry za trochu statickou domácí obranu, udělal kličku na osu hřiště a trefil se mezi betony – 3:5. Asistence: Ondřej Kouba.
     
    53:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Znovu si Slafkovský vypracoval šanci před hostující bránou a tentokrát už se dokázal prosadit! Slovenský forvard ve službách Hradce JURAJ SLAFKOVSKÝ se proháčkoval mezi dvěma protihráči a nakonec stanul u pravé tyče úplně sám před bránou. Puk zvedl bekhendem pod horní tyčku – 3:4. Bez asistence.
     
    47:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale branka regulérní a Rytíři v přesilovce odskakují na rozdíl dvou gólů! A dokonce je autorem stejný hráč, kterému byla před chvíli radost odepřena. ADAM SOJKA dostal puk za čáru, a i když ho jeden z hradeckých rychle odpálil ven, branka platí – 2:4. Asistence: Marek Alscher.
     
    44:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští obracejí vývoj zápasu a poprvé jdou dnes do vedení! A opět to byl JIŘÍ TICHÁČEK, kdo překonal domácího gólmana, tentokrát z prostoru před brankovištěm – 2:3. Asistence: Ondřej Danda, Ondřej Hrabík.
     
    41:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři vstoupili do třetí třetiny výborně, a to vyrovnávací brankou! Na pravé straně se dostal puk na hůl JIŘÍHO TICHÁČKA, jenž měl před sebou volnou dráhu k bráně a svižnou střelou zamířil za brankovou lajnu – 2:2. Asistence: Ondřej Hrabík, Viktor Procházka.
     
    34:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté už sice byli v plném počtu, Hradečtí se ale přesto prosazují a jdou znovu do vedení! Matěj Pinkas vystřelil od modré a kotouč se odrazil do předbrankovoého prostoru, Ještě než ho brankář stihl shrábnout pro sebe, vzal si ho na starost MATĚJ HAVLÍČEK a bekhendem ho kolem betonu zasunul do brány – 2:1. Asistence: Matěj Pinkas, Matěj Beneš.
     
    31:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš. Kladno hned z protiútoku vyrovnává! ADAM SOJKA přebral před útočnou modrou kotouč a zamířil přímo na bránu, kde nic nevymýšlel. z mezikruží napálil kotouč přímo mezi betony – 1:1. Asistence: David Kohlíček, Alex Štěpánek.
     
    22:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Aktivnější sice byli hosté, zapomněli ale na obranná vrátka a do vedení jde Mountfield! Jan Gaspar vyslal do samostatného úniku JURAJE SLAFKOVSKÉHO, který vystřelil mezi betony a kotouč doklouzal až za brankovou lajnu – 1:0. Asistence: Jan Gaspar.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 23. Slafkovský (Gaspar), 35. Havlíček (M. Pinkas, Beneš), 54. Slafkovský, rozh. náj. Beneš – 32. Sojka (Kohlíček, Štěpánek), 42. Ticháček (Hrabík, Procházka), 45. Ticháček (Danda, Hrabík), 48. Sojka (Alscher), 57. Šapovaliv (Kouba)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Chrenka (KLA)
    1:0   Gaspar (HKM)
    2. série:
    1:0   Sojka (KLA)
    1:0   Slafkovský (HKM)
    3. série:
    1:0   Šapovaliv (KLA)
    2:0   Beneš (HKM)
    4. série:
    2:1   Ticháček (KLA)
    2:1   M. Pinkas (HKM)
    5. série:
    2:1   Koštoval (KLA)


    Mountfield HK: Žalčík (Lequin) – Táborský, Boukal (A), Havlíček (C), J. Řehák, M. Pinkas – Giesl, Gaspar (A), Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek. Trenér: Petr Luštinec.
    Rytíři Kladno: Suk (Jaňour) – Danda, Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Ticháček (C) – Kouba, Procházka, Sojka (A), Hrabík, Šilhavý, Bareš, Nedvěd, Štěpánek, Adam, Šapovaliv, Chrenka (A). Trenér: Libor Procházka.

    Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Lichtenberk
    thejrc.org