Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 3:5 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 2:6 (kon.) | Warriors Brno – Vsetín 1:5 (kon.) | Plzeň – Slavia 3:2 (po pr.)
Přerov – Olomouc 4:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:0 (kon.) | Tábor – Jihlava 3:0 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.) | Žďár n/S – Č. Budějovice 1:7 (kon.) | Kobra – Třemošná 4:1 (kon.)
Liberec – HC Litvínov 5:4 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 08.12.2018, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
     
    S konstatováním, že Chomutov získal tři body a v tabulce se dotáhl právě na Spartu se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:59:13)
     
    Konec zápasu.
    60:50 Jakub KOVÁR - 4:3
     
    60:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    Marcel Štefančík v útočném pásmu obral obránce o kotouč a hnal se do střelecké pozice. Ovšem místo střely byl nucen zvolit přihrávku, kterou poslal do odkryté části branky JAKUB KOVÁR. Asistence: Marcel Štefančík a Erik Iljuk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Utkání po šedesáti minutách vítěze nenašlo, a tak doputuje minimálně do prodloužení. Sparta se na začátku třetiny dostala do vedení, když se prosadil Jan Krupička. Ovšem v závěrečných minutách v oslabení po krásné přihrávce přes celé kluziště ujel Marcel Štefančík, který vyrovnal a poslal duel do nastaveného času.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:20
    Sebastian Höll nabral ve středním pásmu velkou rychlost, objel branku a poté přihrával před ní. Ovšem domácí obrana v tomto momentu zapracovala na jedničku.
    57:05 Marcel ŠTEFANČÍK - 3:3
     
    57:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    To byla výtečná asistence od Štěpána Němce a v oslabení je znovu vyrovnáno! Chomutovský obránce přes celé kluziště viděl najetého MARCELA ŠTEFANČÍKA, jehož pokus v samostaném úniku na lapačku gólmana byl úspěšný. Asistence: Štěpán Němec a Martin Pöschl.
     
    56:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Príhoda – 2 min., faul loktem).
     
    55:39
    O přihrávku mezi kruhy si klepl Tadeáš Svoboda, jehož pokus zamířil jen do prvního bránícího hráče. Kotouč sice doskákal až k brankáři, ale pro něho už to nebyla těžká situace.
     
    54:16
    Filip Doring vybojoval puk u mantinelu, následně s ním zajel za branku odkud přihrával na spoluhráče. Ten přihrávku přejel, a tak černá guma končí až za brankou Pirátů.
     
    52:50
    Další pokus od modré čáry zaznamenal Martin Pöschl, ale jeho nabídku netečoval hráč v předbrankovém prostoru. Proti zakončení zasáhl gólman Sparty ramenem.
     
    51:26
    Hned třikrát střílel nebezpečně Marcel Štefančík! Jeho první pokus vyrazil gólman, druhý z mezikruží opět zamířil do brankáře. Třetí pokus vyslal Štefančík z pravého kruhu, odkud mířil na zadní tyč. Ovšem Jakub Krbeček si připsal parádní zákrok vyrážečkou.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (František David – 2 min., pozdní dohrání).
     
    50:38
    Chomutovští se dostali do přečíslení, ale Janu Spudichovi utekl puk příliš daleko. Jakub Krbeček se stihl přesunout a střelu po ledě vyrazit.
     
    50:15
    Marcel Štefančík orazítkoval brankovou konstrukci branky. Chomutovský útočník se dostal do střelecké pozice, ale z pravé strany zamířil až příliš přesně.
     
    49:35
    Asi ani sám Ondřej Príhoda nevěděl, co chce udělat. Ovšem nakonec se dostal k zakončení z pravé strany, které zamířilo jen do oblouku branky.
     
    49:14
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostal Sebastian Höll, jehož pokus zamířil do pravého betonu chomutovského gólmana.
     
    48:37
    Chomutovští v akci pokračovat nemohli, jelikož byl signalizován ofsajd. Jenže pražané vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:22
    Ještě ze středního pásma přišlo zakončení Sparty které zamířilo jen do nohy bránícího hráče. Následuje souboj u mantinelu, který vyhráli hosté.
     
    46:14
    Sparťané získali puk v neutrální zóně ale už neměli moc sil, a tak přišlo jen nahození. Hostující hráči poté rychle míří na střídačku.
     
    45:02
    Od modré čáry vystřelil Patrik Brůna, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Akce Sparty pokračovala, ale Richard Němec branku z mezikruží netrefil.
     
    44:08
    Chomutovští obránci mezi sebou chtěli zakombinovat, ale kotouč jim utekl do středního pásma, kde se ho zmocnil Jakub Červenka. Střela z úhlu hostujícího útočníka skončila jen v moci brankáře.
    42:30 Jan KRUPIČKA - 2:3
     
    42:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže Pražané si berou vedení rychle zpátky. Oliveru Šatnému vypadl puk, za kterým jako první dojel JAN KRUPIČKA, jenž ho poslal do chomutovské svatyně. Bez asistence.
    42:00 Ondřej PRÍHODA - 2:2
     
    42:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    V signalizované výhodě je opět vyrovnáno! ONDŘEJ PRÍHODA vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, odkud propálil Jakuba Krbečka. Gólman Sparty se nyní musí pod maskou hodně červenat. Asistence: David Martínek.
     
    40:30
    K odraženému kotouči se dostal Richard Němec, jehož pokus z vrcholu kruhu mířil do levého spodního rohu branky. Ovšem beton Olivera Šatného byl připraven.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka byla už v režii Sparty, která díky dvěma zásahům otočila stav zápasu na svou stranu. Piráti nyní doplatili na nedisciplinovanost a také na bránění předbrankového prostoru, odkud se Pražené prosazovali. Nejprve vyrovnal Sebastian Höll a poté převážil misky vah František David. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    V samotném závěru třetiny si za obranu najel Marcel Štefančík, který mířil do spodní části branky. Jenže také Jakub Krbeček si připisuje do statistik výborný zákrok betonem.
     
    39:20
    Adam Mácha si obhodil soupeře a přes dalšího vystřeli. Chomutovský brankář si kotouč našel a puk vyrazil.
     
    38:32
    Oliver Šatný se vydal za branku, aby pomohl týmu s rozehrávkou. Ovšem našel pouze Lukáše kalného, jenž si s pukem vybruslil k mantinelu, ale místo opuštěné branky trefil jen bránícího hráče.
     
    37:30
    Od modré čáry zakončil Martin Pöschl, jenže jako pokus byl hodně nepřesný a skončil v rohu hrací plochy.
     
    36:01
    Přihrávku před branku dostal v oslabení Jan Spudich, jehož pokus byl sražený za branku. Poté ujížděl sám na chomutovského brankáře Jan Krupička, který mířil na vyrážečku brankáře. Ovšem Oliver Šatný opět skvěle zasahuje.
     
    35:10
    Přihrávku od zadního mantinelu dostal Michal Vitouch, jenž s pukem udělal dva kroky a zakončil po ledě. Ovšem s jeho zakončením si Oliver Šatný opět poradil.
     
    34:29
    Piráti vyhazují a jsou opět ve čtyřech. Ovšem Sparta kombinuje v útočné třetině.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Frollo – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jan Vostiňák.
     
    33:19
    Po přihrávce podél modré čáry vypálil z voleje Patrik Brůna, jehož pokus vyrazil Oliver Šatný hokejkou k zadnímu mantinelu.
     
    32:41
    Zakončení od modré čáry proletěl jen vedle pravé tyče, následně se Pirátům podařilo vyhodit černou gumu až za branku Sparty.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Príhoda – 2 min., pozdní dohrání).
     
    31:27
    Jan Krupička měl před sebou odkrytou branku, ale díky bránícímu hráči se k zakončení nedostal. Sparťanský útočník kotouč zpacifikoval až za brankou Chomutova.
    30:12 František DAVID - 1:2
     
    30:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    V signalizované výhodě otáčí Pražané stav zápasu na svou stranu. Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Michal Vitouch, jehož pokus vyrazil Oliver Šatný před sebe, kde nejprve dorážel Sebastian Höll a poté FRANTIŠEK DAVID, jenž je také autorem gólu. Asistence: Sebastian Höll a Michal Vitouch.
     
    29:36
    Chomutov podél mantinelu přešel s kotoučem až na modrou čáru, kde se napřáhl Dominik Perný, jehož pokus zastavil nohou bránící hráč.
    27:36 Sebastian HÖLL - 1:1
     
    27:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po náporu Sparty je znovu vyrovnáno! Zakončení Františka Davida vypadlo před Olivera Šatného, kam si najel SEBASTIAN HÖLL, jehož dorážka zamířila pod brankářem až za brankovou čáru. Asistence: František David a Lukáš Kalný.
     
    27:15
    Z pravého kruhu zakončoval Lukáš Kalný, jehož pokus chomutovskému brankáři vypadl. Poté Sparta poslal ještě dvě dorážky, s nimiž si Oliver Šatný poradil.
     
    26:26
    Po vyhraném vhazování nahodil puk na branku Dominik Perný, který ale před brankou trefil pouze bránícího hráče.
     
    26:08
    Z velkého úhlu zkusil pozornost brankáře Michal Vitouch, jehož pokus letěl podél brankové čáry. Následuje zakázané uvolnění pražského celku.
     
    24:59
    Domácí celek se usadil před brankou Pražanů, kde vyprodukoval střelu. Ta ovšem skončila v lapačce Jakuba Krbečka.
     
    24:20
    Chomutovští se ve třech hnali na jediného obránce, který přihrávku Jiřího Kulicha zachytil, čímž zachránil situaci.
     
    23:49
    Piráti vyvezli kotouč do středního pásma, kde se ho zmocnila Sparta. Ovšem hostům scházely síly, a tak přišlo jen nahození.
     
    22:42
    Hned dva soupeře obešel parádní kličkou Marcel Štefančík, jenž poté přihrával před branku. Ovšem hráč Sparty byl ve správném místě a kotouč odpálil do bezpečí.
     
    21:46
    Z levého kruhu přihrával před branku David Martínek. Kotouč se od brusle odrazil k brankáři Sparty, jenž černou gumu vyrazil opět před sebe.
     
    21:24
    Na útočné modré čáře udělal kličku Jiří Kulich, jenž spoluhráče vystavil do ofsajdového postavení. Hra se vrací do neutrální zóny.
     
    20:14
    Nahození Sparty rozehrál Oliver Šatný k mantinelu. Poté se Chomutov vydal do útoku, ale pokus Filipa Doringa byl nepřesný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla bojovný hokej, po kterém jdou do kabin spokojenější Piráti. Ovšem start zápasu lépe zachytila Sparta, jenže Oliver Šatný předvedl několik dobrých zákroků Hra se postupem času vyrovnala, čehož Chomutovští využili v početní výhodě. Po střele od modré čáry se radoval Štěpán Němec, jemuž pomohla teč hostujícího zadáka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Kolem pravého mantinelu vjel do pásma Marcel Štefančík, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Je jasné, že v úvodní periodě se už nic nestane.
     
    19:40
    Hosté v plném počtu.
     
    18:41
    Od modré čáry dvakrát vystřelil Martin Pöschl, jehož první pokus vyrazil brankář a druhý proletěl jen kolem levé tyče sparťanské svatyně.
     
    18:11
    Druhá početní výhoda se Pirátům zatím moc nedaří, Pražané podruhé vyhazují a pouští do hry novou čtveřici.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Patrik Brůna – 2 min., podrážení).
    16:49 Štěpán NĚMEC - 1:0
     
    16:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Cink a gól v přesilové hře! Od modré čáry se napřáhl ŠTĚPÁN NĚMEC, jehož pokus tečoval mezi kruhy bránící hráč. Po teči Jakub Krbeček už neměl šanci zareagovat a poprvé tak tahá puk z branky. Asistence: Tadeáš Svoboda a Jakub Kovár.
     
    16:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Filip Ducháč – 2 min., krosček).
     
    16:20
    Pražané se pokusili o dlouhý pas do středního pásma, ovšem černá guma letí přes všechny čáry na další zakázané uvolnění.
     
    15:39
    Najetý Jan Krupička se dostal rychle za obranu a řítil se sám na Olivera Šatného. Chomutovský gólman si s forhendovým pokusem poradil a dál drží bezbrankový stav.
     
    15:02
    Přihrávku přes celé pásmo dostal na levé kruh Jakub Kovár, který mířil pod břevno. Místy branky slyšíme jen náraz kotouč do zadního mantinelu.
     
    14:31
    Ondřeji Príhodovi už chyběla rychlost, a tak nahazuje puk na brankáře. Po vystřídání se Chomutov hnal do akci. Ovšem pokus z pravého kruhu, který vyslal Martin Pöschl končí v náruči gólmana.
     
    13:52
    David Martínek vjel do útočného pásma dříve než jeho spoluhráč s kotoučem, a tak se píská ofsajd Chomutova.
     
    12:55
    Po podklouznutí hostujícího hráče vjel do třetiny Marcel Štefančík, jen ž o černou gumu hned za modrou čárou přišel.
     
    11:54
    Mezi obránce vletěl Adam Mácha, jenž byl zbaven puku. Akce Sparty pokračovala, ale pokus z vrcholu kruhu vyrazil Oliver Šatný do ochranné sítě.
     
    11:16
    Jan Spudich už mohl střílet nebo přihrávat na spoluhráče před brankou. Ovšem svou šanci prováhal a nyní podstupuje souboj u mantinelu.
     
    10:09
    Po nepřesné přihrávce se píská zakázané uvolnění Pražanů, bude se vhazovat po levé ruce Jakuba Krbečka.
     
    10:00
    Polovina třetiny je pryč a branku jsme neviděli. Piráti nahodili ve stejném čase kotouč za brankou a opět jedou střídat.
     
    09:19
    Od zadního mantinelu před branku přihrával Erik Iljuk, ale kotouč z jeho hole zamířil až na modrou čáru. kde ho nezpracoval Štěpán Němec.
     
    08:02
    Před branku si od mantinelu najel Filip Doring, jehož bekhendový pokus minul pravou tyčku jen o pár centimetrů. Hostující brankář byl v tuto chvíli v pozici diváka.
     
    07:07
    Před brankou Chomutova se naházel Richard Němec, na něhož také směřoval puk. Ovšem přihrávku si pohlídal domácí obránce, jenž puk poslal do neutrální zóny.
     
    06:05
    Akce domácího celku skončila po nahození ze branku, kde je pouze obránce Sparty. Ten už čeká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    05:28
    Sparta vyválčila černou gumu v souboji u mantinelu a mohla rozehrát. Jenže Piráti se po dobrém napadání k puku vrátili a hrají v pásmu.
     
    04:12
    Jan Vostiňák přihrával před branku, kde byl zcela osamocený Ondřej Príhoda. Jeho pokus po ledě zlikvidoval hostující gólman betonem a následná dorážka opět zamířila do Jakuba Krbečka.
     
    03:20
    Piráti jsou zatím směrem dopředu neúspěšný, další jejich útok končí po nepřesné přihrávce. Oba celky opět střídají.
     
    02:19
    Pas za obranu dostal najetý Jakub Červenka, který upaloval sám na brankáře. Hostující útočník hledal místečko mezi betony domácího gólmana. Ten ale zasáhl a ochránil svůj tým před inkasovaným gólem.
     
    01:20
    Před branku se dral Lukáš Kalný, jenž nepřehodil beton brankáře. Poté se k dorážce dostal další hráč Sparty, ale Oliver Šatný byl na místě.
     
    00:51
    Pražané se rychle vrátili do třetiny, kde ale prohráli souboj u zadního mantinelu. Poté oba celky posílají úvodní formace na střídačku.
     
    00:08
    Josef Broš ze středního pásma nahodil puk na domácího brankáře. Ale Sparta se k puku rychle vrátila, jenže přihrávka před branku neslavila úspěch.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už stojí na modrých čarách, aby se pozdravily. Utkání proběhne i pod dohledem trenéra prvního mužstva Chomutova, Vladimíra Růžičky.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Šatný (Malant) – Němec, Frollo, Perný, Kovár, Pöschl, Martínek – Spudich, Iljuk, Príhoda, Kulich, Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Doring.

    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůma, Šesták, Ducháč, Ludvík, Horáček – Broš, Pražák, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, David, Červenka, Kalný, Němec, Vitouch, Výkruta.

    Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kába.
     
    Sobotní utkání se odehraje v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ, kde je úvodní vhazování naplánované na 16 hodinu. Z duelu je pro vás připravený podrobný přenos, k němuž jste srdečně zváni.
     
    Oba celky patří k tomu nejlepšímu, co ve druhé části skupina C nabízí. Hostující Sparta vede tabulku o pouhý bod právě před Piráty, kteří získali čtyřicet bodů. Oba celky mají velký náskok na třetí Třemošnou, která získala třicet bodů. Zatímco Chomutovští mají ve skupině nejlepší útok, Pražené se mohou chlubit zase nejlepší obranou.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u mládežnického hokeje, konkrétně u dorostenecké kategorie. V dalším utkání ELIOD extraligy se představí Piráti Chomutov a HC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Š. Němec (T. Svoboda, Kovár), 42. Príhoda (Martínek), 58. Štefančík (Š. Němec, Pöschl), 61. Kovár (Štefančík, Iljuk) – 28. Höll (David, Kalný), 31. David (Höll, Vitouch), 43. Krupička


    Piráti Chomutov: Šatný (Malant) – Š. Němec, Frollo, Perný, Kovár, Pöschl, Martínek – Spudich, Iljuk, Príhoda, Kulich, T. Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Doring.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Šesták, Ducháč, Ludvík, Horáček – Broš, Pražák, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, David, Červenka, Kalný, R. Němec, Vitouch, Výkruta.

    Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kába
    thejrc.org