Jokerit – Ufa 2:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Čerepovec 3:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 11.12.2018, 17:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:56:10)
     
    Československá stopa v utkání:
    Matěj Stránský (CER)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 9:23.
     
    Střely na branku: 29 – 30 (6:12, 15:9, 8:9).
     
    Je dobojováno! Favorizované Dynamo před svými fanoušky napravilo předchozí porážky s Viťazem a Petrohradem a porazilo trápící se Čerepovec 3:1. Jednoduché to Moskvané rozhodně neměli, jejich soupeři měli v první polovině zápasu vynikající pohyb a díky několika vynikajícím zákrokům Dominka Furcha byli ve hře až do samotného konce. S blížícím se závěrem však Severstal neměl prakticky žádné šance a ještě k tomu inkasoval do prázdné branky od Vadima Šipačova.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Vadim ŠIPAČOV - 3:1
     
    59:28
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Čerepovec se nemohl dostat do nějaké smysluplné souhry. Kornějev navíc zaváhal na modré čáře, kde jeho přihrávku zablokoval Kagarlickij a ve spolupráci s Makarovem dostal puk na VADIMA ŠIPAČOVA, který neměl problém trefit nikým nehlídanou branku. Dmitrij Kagarlickij, Igor Makarov.
     
    59:06
    Monachov byl na koncové čáře trochu podražený, ovšem rozhodčí zůstali v klidu a zapískali až kvůli icingu Dynama, které si rovněž řeklo o oddechový čas.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:34
    Hosté nahodili puk do útočného pásma a Dominik Furch hned poté odjel na střídačku. Hraje se šest na pět!
     
    58:01
    Alexandr Jerjomenko se vyvaroval školácké chyby a zastavil prudký nástřel ze středního pásma. Trenérský štáb Severstalu si tentokrát bere time-out.
     
    57:26
    Vladislav Kodola si připravoval střelu tak dlouho, až v levém kruhu nezaviněně ztratil stabilitu a rovněž kotouč.
     
    57:01
    Puk vyletěl na hostující střídačku, kde panuje stále větší nervozita. Oddechový čas se ještě nekoná a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    56:39
    Hra má v posledních minutách spád a třetí část se rychle blíží ke konci. Po zavezení od Kagarlického nyní útočí Dynamo.
     
    56:10
    Minejev si opět vybral Chochlova, jenž napřáhl ke střele golfákem, ale tu zastavil hned první protihráč stojící kousek předním.
     
    55:28
    Koivistova čitelná přihrávka na adresáta stojícího u brankoviště neprošla. Severstal ihned otočil hru, ale Chochlov střelou z osy hřiště rovněž nevyrovnal.
     
    54:44
    Kuldova nekompromisní střela od modré čáry proletěla kolem pravé tyče Jerjomenkovy branky. K žádné další střele už se Čerepovec nedostal.
     
    54:19
    Rozjetý Vjačeslav Kuljomin se nabídl Šipačovovi, který mu poslal přihrávku zpoza koncové čáry, nicméně Furch střelu bez přípravy opět zastavil.
     
    53:50
    Sergej Kupcov hezky projel přes střední pásmo. V tom útočném se k ničemu neodhodlal a byl vytlačen k zadnímu mantinelu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Mozer (V. Kuljomin), 33. Zackrisson (Igumnov, Koivisto), 60. Šipačov (Kagarlickij, I. Makarov) – 39. J. Bodrov (Kupcov, Kornějev)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Menšikov, Koivisto, J. Zajcev, Pepeljajev – I. Makarov, Šipačov (A), Kagarlickij – V. Kuljomin (A), Mozer, Moisejev – Zackrisson, Igumnov, Brjukvin – Pankratov, Jefremov, Sidljarov.
    Severstal Čerepovec: Furch (Artamkin) – Verjovkin, Kornějev (A), Minejev, Chochlov, Kudako, A. Kulda, Syčuškin – Geraskin, Trubačjov (C), Gračjov – Michnov, Kodola, Monachov – Lapenkov, J. Bodrov, Kupcov – Rybin, Karlin, I. Zacharčuk – Stránský.

    Rozhodčí: Bukin, Vasiljev – Maitak, Strelcov

    Diváci: 3 411
    thejrc.org