NY Rangers – Arizona 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Boston 5:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 5:4 (po pr.)
Detroit – Ottawa 2:4 (kon.) | Carolina – Washington 5:6 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Colorado 4:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Edmonton – Philadelphia 4:1 (kon.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
po prodl.
New York Rangers
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Arizona Coyotes
Sobota 15.12.2018, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    49:06
    Staal neuhlídal svou hokejku a trefil Cousinse do obličeje. Hlavní rozhodčí neváhal a poslal domácího obránce na trestnou lavici.
     
    46:26
    Filip Chytil nabral skvělou rychlost během přechodu středního pásma. U útočné modré ho podrazil Ekman-Larsson a je z toho přesilovka pro Newyorčany.
     
    34:33
    Hodně nedisciplinovaná pasáž pokračuje dvouminutovým trestem pro Niklase Hjalmarssona, jenž sekl Zibanejada. Stále se bude hrát pět na tři a posléze pět na čtyři.
     
    32:52
    Emoce na ledě rozhodně nechybí! Richard Pánik v přerušené hře zbytečně fauloval Veseyho a doprovodil na trestnou Oesterleho, který bude pykat za sekání. Z přesilovky Arizony se stává přesilovka 4 na 3 pro Rangers.
     
    31:12
    Další přesilovka pro Arizonu! Za nesportovní chování byl odeslán na trestnou lavici domácí obránce Tony DeAngelo.
     
    29:14
    Christian Fischer nabral rychlost a dojel s pukem až do brankoviště, kde trochu sestřelil brankáře Lundqvista. To se vůbec nelíbilo Pionkovi, který šel s hostujícím útočníkem do bitky a tu prohrál. Pro oba jsou připravené pětiminutové tresty, přičemž domácí obránce dostal dvojku navíc za vyvolání šarvátky.
     
    27:02
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brady Skjei – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:41
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Alex Goligoski – 2 min., sekání).
     
    19:11
    Poprvé v sezóně došlo při zápase Arizony k bitce! O probuzení svého týmu se pokusil Nick Cousins, který vyzval Brendana Smithe. Oba hráči si vyměnili několik přesných ran a jako první skončil na kolenou mnohem menší útočník Coyotes. Oba hráči dostávají trest na pět minut.
     
    17:00
    Brad Richardson si v souboji za Lundqvistem pomohl menším háčkem na Brendana Smitha a byl za něj potrestán dvěma minutami.
     
    08:13
    O zmíněné posunutí branky se nechtěně postaral Ekman-Larsson, do kterého zezadu strčil Kreider. To bylo sudími posouzeno jako nedovolené bránění, takže i Yotes si zahrají první přesilovku.
     
    02:05
    Zuccarello hodil puk do jízdy Chytilovi, který ho prodloužil do brankoviště, ale Hill zakročil pravým betonem. Český útočník přitom byl faulován Chychrunem, který dostává menší trest za sekání.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Bučněvič (Chytil, Vesey), 18. Zuccarello (Zuccarello), 26. Zibanejad (Pionk, K. Hayes) – 31. Oesterle (Keller, Schmaltz), 54. J. Archibald (Stepan, Goligoski), 57. Ekman-Larsson (Keller, Cousins), 65. Stepan (Schmaltz)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Tokarski) – M. Staal (A), Skjei, DeAngelo, Pionk, Br. Smith, Claesson (A) – Zuccarello (A), Zibanejad, Chytil – Bučněvič, K. Hayes, Kreider – Fast, B. Howden, Vesey – Naměstnikov, R. Strome, L. Andersson.
    Arizona Coyotes: Hill (Kuemper) – Connauton, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Chychrun, Oesterle – Keller, Schmaltz, Crouse – Fischer, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Miller, Suchánek

    Diváci: 17 441
    thejrc.org