NY Rangers – Arizona 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Boston 5:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 5:4 (po pr.)
Detroit – Ottawa 2:4 (kon.) | Carolina – Washington 5:6 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Colorado 4:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Edmonton – Philadelphia 4:1 (kon.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
po prodl.
New York Rangers
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Arizona Coyotes
Sobota 15.12.2018, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:28 Derek STEPAN - 3:4
     
    64:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! Howden promáchl po přihrávce Bučněviče a hosté měli volnou cestu k dalšímu protiútoku! DEREK STEPAN si navedl puk blíže osy kluziště a prudkou střelou zápěstím vypálil těsně pod břevno, kam Lundqvist s lapačkou nedosáhl. Asistence: Nick Schmaltz.
     
    63:40
    Zibanejad před brankou objevil Kreidera, jehož střela skončila na tyči. Keller ihned vyrazil do úniku dvou na nikoho, jenomže forhendový blafák Lundqvist pravou nohou skvěle vyrazil!
    56:59 Oliver EKMAN-LARSSON - 3:3
     
    56:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Cink a je vyrovnáno! Clayton Keller vjel do středního pásma a vyslal na zteč OLIVERA EKMANA-LARSSONA. Ten v drtivé většině případů střílí zápěstím, teď ale mohutně napřáhl a golfákem z levého křídla napálil tyčku, od které se puk odrazil za bezmocného Lundqvista. Asistence: Clayton Keller, Nick Cousins.
     
    55:03
    Fast se zničehonic ocitl v přečíslení dvou na jednoho, při kterém si troufl na přihrávku přes posledního beka, nicméně Naměstnikov posléze trefil jenom tyč!
    53:11 Josh ARCHIBALD - 3:2
     
    53:11
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je sníženo na rozdíl jediného gólu! Pánik se zastavil u modré čáry a pustil puk na Goligoského. Ten přihrál do pravého kruhu Stepanovi, jenž bez váhání našel JOSHE ARCHIBALDA a přesouvající se Lundqvist jeho zakončení z první nedokázal zastavit. Asistence. Derek Stepan, Alex Goligoski.
     
    49:06
    Staal neuhlídal svou hokejku a trefil Cousinse do obličeje. Hlavní rozhodčí neváhal a poslal domácího obránce na trestnou lavici.
     
    47:54
    A ještě jedna služná možnost pro Rangers! Brett Howden vypálil z vrcholku levého kruhu. Hill vůbec nic neviděl a měl pořádnou dávku štěstí, protože puk skončil na tyči.
     
    47:04
    Hill vyrazil Pionkovu střelu golfákem před sebe a během další vteřiny zlikvidoval dvě velmi nadějné dorážky Zuccarella a Kreidera!
     
    46:26
    Filip Chytil nabral skvělou rychlost během přechodu středního pásma. U útočné modré ho podrazil Ekman-Larsson a je z toho přesilovka pro Newyorčany.
     
    34:33
    Hodně nedisciplinovaná pasáž pokračuje dvouminutovým trestem pro Niklase Hjalmarssona, jenž sekl Zibanejada. Stále se bude hrát pět na tři a posléze pět na čtyři.
     
    33:31
    Zibanejad přihrál přes osu kluziště na Hayese, který pohotově vypálil z první a nechal vyniknout Hilla a jeho krásný semafor!
     
    32:52
    Emoce na ledě rozhodně nechybí! Richard Pánik v přerušené hře zbytečně fauloval Veseyho a doprovodil na trestnou Oesterleho, který bude pykat za sekání. Z přesilovky Arizony se stává přesilovka 4 na 3 pro Rangers.
     
    31:12
    Další přesilovka pro Arizonu! Za nesportovní chování byl odeslán na trestnou lavici domácí obránce Tony DeAngelo.
    30:42 Jordan OESTERLE - 3:1
     
    30:42
    Arizona právě vstřelila branku!
    Máme tady čtvrtý přesilovkový zásah, který tentokrát přichází z hostujících hokejek! JORDAN OESTERLE si vyměnil přihrávky s Kellerem a z osy hřiště vypálil golfákem. Lundqvist přes Cousinse moc neviděl a kotouče si pořádně všiml až v momentě, kdy ho měl ve své síti. Asistence: Clayton Keller, Nick Schmaltz.
     
    29:14
    Christian Fischer nabral rychlost a dojel s pukem až do brankoviště, kde trochu sestřelil brankáře Lundqvista. To se vůbec nelíbilo Pionkovi, který šel s hostujícím útočníkem do bitky a tu prohrál. Pro oba jsou připravené pětiminutové tresty, přičemž domácí obránce dostal dvojku navíc za vyvolání šarvátky.
     
    27:02
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brady Skjei – 2 min., vysoká hůl).
    25:48 Mika ZIBANEJAD - 3:0
     
    25:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla rychlost. Domácí bleskově proměňují i třetí přesilovou hru a míří za vítězstvím! Hayes vyhrál buly nad Stepanem a poslal puk na modrou čáru. Pionk přihrál doleva na MIKU ZIBANEJADA a jeho blesková střela propadla do sítě mezi bližší tyčkou a tělem Hilla, který asi neměl ideální výhled. Asistence: Neal Pionk, Kevin Hayes.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Alex Goligoski – 2 min., sekání).
     
    19:11
    Poprvé v sezóně došlo při zápase Arizony k bitce! O probuzení svého týmu se pokusil Nick Cousins, který vyzval Brendana Smithe. Oba hráči si vyměnili několik přesných ran a jako první skončil na kolenou mnohem menší útočník Coyotes. Oba hráči dostávají trest na pět minut.
    17:26 Mats ZUCCARELLO - 2:0
     
    17:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Také druhá domácí přesilová hra končí gólem, po kterém Rangers vedou už 2:0! Mats Zuccarello se dostal k volnému kotouči u pravého kruhu a prudce ho poslal k brankovišti, kde se od položené hokejky KEVINA HAYESE odrazil až do sítě. Asistence: Mats Zuccarello.
     
    17:00
    Brad Richardson si v souboji za Lundqvistem pomohl menším háčkem na Brendana Smitha a byl za něj potrestán dvěma minutami.
     
    11:02
    Alex Goligoski natáhl ke střele zápěstím a trefil tyč, od které se puk odrazil do ochranné sítě. Hra je přerušena a pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    08:13
    O zmíněné posunutí branky se nechtěně postaral Ekman-Larsson, do kterého zezadu strčil Kreider. To bylo sudími posouzeno jako nedovolené bránění, takže i Yotes si zahrají první přesilovku.
    04:01 Pavel BUČNĚVIČ - 1:0
     
    04:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se na startu páté minuty dostávají do vedení! Filip Chytil dostal od Veseyo krátkou nahrávku ze zadního mantinelu a místo střely ještě přihrál doprava na PAVLA BUČNĚVIČE, který propálil Hilla a v přesilovce otevřel skóre. Asistence: Filip Chytil, Jimmy Vesey.
     
    02:05
    Zuccarello hodil puk do jízdy Chytilovi, který ho prodloužil do brankoviště, ale Hill zakročil pravým betonem. Český útočník přitom byl faulován Chychrunem, který dostává menší trest za sekání.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Bučněvič (Chytil, Vesey), 18. Zuccarello (Zuccarello), 26. Zibanejad (Pionk, K. Hayes) – 31. Oesterle (Keller, Schmaltz), 54. J. Archibald (Stepan, Goligoski), 57. Ekman-Larsson (Keller, Cousins), 65. Stepan (Schmaltz)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Tokarski) – M. Staal (A), Skjei, DeAngelo, Pionk, Br. Smith, Claesson (A) – Zuccarello (A), Zibanejad, Chytil – Bučněvič, K. Hayes, Kreider – Fast, B. Howden, Vesey – Naměstnikov, R. Strome, L. Andersson.
    Arizona Coyotes: Hill (Kuemper) – Connauton, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Chychrun, Oesterle – Keller, Schmaltz, Crouse – Fischer, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Miller, Suchánek

    Diváci: 17 441
    thejrc.org