NY Rangers – Arizona 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Boston 5:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 5:4 (po pr.)
Detroit – Ottawa 2:4 (kon.) | Carolina – Washington 5:6 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Colorado 4:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Edmonton – Philadelphia 4:1 (kon.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Boston Bruins
Sobota 15.12.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League nám v noci na sobotu nabídne osm utkání. Pod naším dohledem si to rozdají Pittsburgh Penguins a Boston Bruins, měli bychom se tedy těšit na atraktivní podívanou. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňáci nevstoupili do sezóny vůbec dobře a nacházeli se dokonce na posledním místě Východní konference. To se vzhledem k vysokým ambicím určitě nečekalo, nicméně už se pomalu začínají zvedat. Ve vyrovnané Metropolitní divizi se vyškrábali na třetí pozici, leč v posledních zápasech byly výkony znovu nesmělé. Prohry v Chicagu a Ottawě doprovodila těsná výhra na ledě Islanders po prodloužení.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 3. v Metropolitní divizi (8. ve Východní konferenci).
    Počet bodů: 32.
    Skóre: 101:98.
    Úspěšnost přesilových her: 24,05% (13. v lize).
    Úspěšnost oslabení: 82,35% (7. v lize).
    Poslední zápas: Chicago – Pittsburgh 6:3.
    Průměrná návštěvnost: 17 312.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Jevgenij Malkin (10+23).
    Nejlepší střelec: Sidney Crosby (15+17).
    Brankářská jednička: Casey DeSmith (92,11%).
    Československá stopa: Dominik Simon.
     
    BOSTON BRUINS

    Celek z Massachusetts nezažívá zrovna lehké období. Musí se totiž potýkat s velice širokou marodkou, dlouhodobě zraněný je mimo jiné i centr elitní formace, Patrice Bergeron. Medvědi tomu také přizbůsobili svůj herní styl a prezentují se defenzivnějším stylem, než bylo ve zvyku. Obrana, jež se díky počtu zraněných skládá z velké části z hráčů farmy, drží skvěle a inkasuje nejméně v soutěži. Momentálně se Boston může pochlubit třízápasovou vítěznou sérií a drží se v tabulce stále nahoře.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 4. v Atlantické divizi (5. ve Východní konferenci).
    Počet bodů: 38.
    Skóre: 85:79.
    Úspěšnost přesilových her: 32,05% (2. v lize).
    Úspěšnost oslabení: 71,60% (28. v lize).
    Poslední zápas: Boston – Arizona 4:3.
    Průměrná návštěvnost: 17 565.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: David Pastrňák (21+17).
    Nejlepší střelec: David Pastrňák (21+17).
    Brankářská jednička: Jaroslav Halák (93,01%).
    Československá stopa: Jaroslav Halák, Dan Vladař, Zdeno Chára, Jakub Zbořil, David Krejčí, David Pastrňák.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), Pearson – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Rust, Brassard, Sheahan – G. Wilson, Cullen, D. Grant.

    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes (A), Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Joannette, Watson.
     
    Dominik Simon do utkání na domácí straně kvůli zranění v dolní části těla nezasáhne. V dresu Bostonu je naopak připravena dvojice David PastrňákDavid Krejčí. Po svém boku nastoupí v elitní formaci! Jeho branku bude hájit slovenský gólman Jaroslav Halák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu zaplňující se PPG Paints Areny. Penguins oblékli žluté dresy, hosté se představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování si puk přivlastnili domácí hokejisté, kteří ho rychle nahodili za úroveň branky Haláka. Ten rozehrává spoluhráčům.
     
    00:40
    Torey Krug hledal cestu kupředu, Tučňáci ale byli dobře připraveni a byl tak nucen pouze vyslat kotouč po mantinelu dál.
     
    01:16
    Zatím čekáme na první přerušení. Jevgenij Malkin si nechal soupeře dojet až k tělu a zády jej odstavil. Posléze zakládá pomalý přechod do ofenzivy.
     
    01:58
    Oba týmy se spíše oťukávají. Nějakou dobu se bojovalo za domácí klecí, až se kotouč dostal do neutrální zóny a vylétl na hráčskou lavici Pittsburghu.
     
    02:24
    Brandon Carlo (BOS) přidržel unikajícího Wilsona, za což inkasuje menší trest. Penguins si tedy zkusí přesilovou hru!
     
    02:36
    Phil Kessel zaměstnal Haláka střelou zápěstím z levého kruhu. Slovenský gólman jeho pokus dobře viděl a ztlumil jej v rukavici.
     
    02:56
    Noel Acciari to udělal dobře, vyvezl puk do bezpečí a ještě jej několik cenných vteřin podržel v ofenzivním pásmu Bostonu.
     
    03:24
    Jaroslav Halák nastavil vyrážečku proti střele Chrise Letanga. Vzápětí se hostům daří opět osvobodit, Letang se musí vracet až k DeSmithovi.
     
    03:51
    Hráči ve žlutých dresech nezvládli rozehrávku a ve vlastní přesilovce se provinili zakázaným uvolněním. Bude se tedy vhazovat před Casey DeSmithem.
     
    04:12
    Jack Johnson zkusil štěstí od modré čáry. Jeho střela byla zpomalena jedním z Medvědů, načež se líně došourala až k Halákovi, který nechává hru přerušit.
     
    04:37
    Derick Brassard po dalekonosném nahození rychle dobruslil před hostujícího brankáře, ten tedy znovu musel podržet černou gumu v lapačce.
     
    04:57
    Sidney Crosby se procpal až do rohu ofenzivní zóny. Poté následovala nepřesná přihrávka, Boston obrátil hru, jenže z nadějného brejku také nezahrozil.
     
    05:27
    První velká šance utkání! Jevgenij Malkin se z levé strany řítil na Jaroslava Haláka. Ještě mohl přihrávat na Zacha Astona-Reese, nicméně vystřelil sám a Halák byl u přední tyčky včas. Dobře navíc situaci vykrýval obránce Grleczyk!
     
    06:14
    Po nahození za bostonskou klec domácí rychle střídají a už zakládají novou útočnou akci. Na ledě je znovu formace Phila Kessela.
     
    06:50
    Phil Kessel nyní úplně nezvládl zpracování. Ztratil tedy kontrolu nad pukem a John Moore jej pohotově vytečoval ze své obranné třetiny.
     
    07:38
    Bruins si vytvořili slušný tlak. Po zákroku DeSmithe si vyjel na levý kruh Noel Acciari, jehož štiplavá střela bližší horní růžek o kousek minula.
     
    07:55
    Tučňáci mohli vzápětí udeřit z brejku. Bryan Rust vedl přečíslení dvou proti jedinému bekovi. Zakončení vzal na sebe, trefil se pěkně nad Halákovo rameno, jenže radost mu zkazila horní tyčka! Na tribunách to jen zahučelo.
     
    Střely na branku – 5:4.
     
    08:16
    David Backes si pěkně přilepil na čepel letící touš a z velké dálky prověřil Caseyho DeSmithe. Ten na jeho pozdrav odpověděl betonem.
     
    08:59
    Po nedorazu v domácí kombinaci se puku chopil David Krejčí, nádherně se protáhl až před branku, a měl smůlu, že zblízka nepřekonal natažený DeSmithův beton!
     
    09:48
    Boston se osměluje, a i když další pobyt v pásmu nepřinesl zakončení, museli se mít Penguins na pozoru. Hned vzápětí přichází zakázané uvolnění hostů, kteří se snažili do třetiny rychle vrátit. Na pořadu dne je komerční pauza. Stále čekáme na první branku, přestože už jsme na obou stranách viděli několik zajímavých příležitostí.
     
    10:10
    Derick Brassard jemně tečoval puk a Pittsburgh tak přešel přes modrou čáru. Od ní to zkoušel Matt Cullen, jehož rána skončila na Halákově betonu.
     
    10:46
    Medvědi s rozehrávkou zrovna nespěchali. Na led se dostává jejich elitní formace a Brad Marchand posílá puk za DeSmithe.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:35
    Velká šance také na holi druhého Čecha! David Pastrňák číhal na levém kruhu, kde ho našel David Krejčí. Rychlá rána bez přípravy zamířila těsně vedle, Casey DeSmith by neměl nárok.
     
    12:33
    Brandon Carlo s přehledem zvládl trošičku ošemetnou situaci v Halákově blízkosti. Hosté ale na jeho práci nenavázali a přichází icing.
     
    13:16
    Riley Sheahan si velmi povedeně sklepl letící kotouč a zadovkou jej posílal před bránu. Ke smůle Penguins se trefil Bryanu Rustovi mezi brusle.
     
    13:54
    Sean Kuraly toho přes Letanga na zadním mantinelu moc nevymyslel. Puku se chopil Sidney Crosby, leč Medvědi ho do pásma proklouznout nenechali.
     
    14:55
    Po šavlovačce ve střední zóně skončil kotouč na holích Bostonu. David Krejčí poté operoval před DeSmithem, Grleczyk ale nepropálil hradbu těl.
     
    15:35
    Pravděpodobně jsme viděli jeden ze zákroků sezóny, aréna vestoje bouří! Boston unikl do akce tři na dva. David Krejčí to udělal skvěle a nezištně vybídl ke skórování Brada Marchanda. Ten si ještě mezi kruhy troufl na přetažení do bekhendu. Poté už se na něj usmívala víceméně odkrytá svatyně, ovšem Casey DeSmith v pádu instinktivně natáhl lapačku a zakončení v ní ukryl! Hosté už se radovali, ale předčasně.
     
    15:50
    Ryan Donato poslal z pravého kruhu touš po ledě na branku, žádný problém pro Caseyho DeSmithe.
     
    16:18
    Bryan Rust dostal nabito přímo do jízdy na pravý kruh. Vypálil rovnou bez přípravy, Jaroslav Halák byl ale připraven a zasahuje.
     
    17:13
    Třetina se nám pomalu začíná chýlit ke konci. O puk se bojuje ve středním pásmu, načež se jej chopil Pittsburgh a vydává se vpřed.
     
    17:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Povedená akce domácích znamená otevření skóre! Matt Cullen operoval u zadního hrazení a skvěle oklamal Johna Moorea, kterému poslal kotouč kolem bruslí přímo na DEREKA GRANTA. Ten se zprava natlačil až před branku a sám proti Halákovi prostřelil touš pod betonem až za čáru! Asistence: Matt Cullen, Garrett Wilson.
    17:48 Derek GRANT - 1:0
     
    18:30
    Bruins se po obdržené brance rychle dostali do tlaku. Joakim Nordström vypustil vstříc DeSmithovi nepříjemnou střelu, kterou gólman vyrazil a spoluhráči poslali pryž do bezpečí.
     
    18:52
    Chystá se buly po pravé ruce Jaroslava Haláka, Bostonští se totiž ve snaze o rychlý přechod do ofenzivy provinili zakázaným uvolněním.
     
    19:32
    Penguins si poslední chvilky úvodní periody velice dobře stráží. Matt Grzelcyk se ještě snažil něco vymyslet, nicméně ve středu pole neměl komu přihrát, musel tedy pouze nahodit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina a podle očekávání to na žádnou přestřelku zatím nevypadá. Boston se v úvodu trošku rozkoukával, jednou ho zachránilo i břevno, leč poté mohl několikrát otevřít skóre. Ve velkých šancích neuspěli Krejčí s Pastrňákem a především Marchand, jehož zakončení do prázdné klece naprosto senzačně čapl DeSmith. Ujala se tedy pěkná akce Pittsburghu zakončená Derekem Grantem. Domácí tudíž vedou 1:0!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Pittsburgh 9:11 Boston.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Novou třetinu načal David Krejčí ofsajdem, který nezůstal očím čárového rozhodčího utajen. Bude se vhazovat.
     
    20:36
    Tak to bylo těsné! Jake Guentzel krásnou křižnou přihrávkou oslovil Tannera Pearsona, jenž se ještě z levé strany snažil najít Crosbyho. Ten mohl zakončovat do prázdné branky, jenže teč Grleczyka mu v tom těsně zabránila!
     
    21:31
    Na druhé straně to nebezpečně zkoušel Krejčí, z kruhu ale trefil pouze beton zasahujícího Caseyho DeSmithe.
     
    21:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Obránci Bruins se proměnili v tréninkové kužele, Tučňáci vedou 2:0! PHIL KESSEL na modré čáře prohodil puk na Jevgenije Malkina a vydal se k brance. Ruský útočník mu černou gumu výborně vrátil a Kessel zamířil z levého kruhu mezi Halákovy nohy! Asistence: Jevgenij Malkin, Zach Aston-Reese.
    21:56 Phil KESSEL - 2:0
     
    23:14
    Brad Marchand pro Krejčího přihrávce mohl sám střílet. Místo toho ještě hledal mezi kruhy Davida Pastrňáka, což dobře přečetl Brian Dumoulin.
     
    23:51
    Derek Grant už dnes jakožto sváteční střelec jeden gól dal. Nyní to zkusil znovu, nepříliš razantní nahození si ale Jaroslav Halák v klidu pohlídal.
     
    24:20
    Sidney Crosby se utrhl na pravém křídle. Rozhodl se protiútok vyřešit sám a Jaroslav Halák úspěšně vykryl jak jeho původní pokus, tak následnou snahu o dorážku!
     
    24:44
    Střela Brandona Carla si přes hustý provoz před brankou našla cestu až k Caseymu DeSmithovi, jenž ji dobře zastavil ve výstroji.
     
    25:22
    Pittsburg vyvinul obrovskou snahu při napadání. Hostům se nedařilo kloudně rozehrát, až se dobře zorientoval Brandon Carlo.
     
    25:43
    Penguins hrají s velkou chutí, nicméně teď vyprodukovali pouze zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před DeSmithem.
     
    26:37
    Sidney Crosby nechtěně ukončil slušnou pasáž svého týmu nepřesnou přihrávkou, díky které se kotouč dostává až do obranné zóny domácích.
     
    27:19
    Jaroslav Halák výbornou dalekonosnou rozehrávkou vyslal Chrise Wagnera, který se z pravé strany natlačil až na brankoviště Caseyho DeSmithe. Z bezprostřední blízkosti za něj kotouč neprocedil, a ještě se s ním tvrdě srazil!
     
    Střely na branku – 15:15.
     
    27:41
    Torey Krug nahazoval od modré lajny, jenže trefil pouze prvního blokujícího hráče v dresu Pittsburghu.
     
    28:39
    Colby Cave vystřelil po ledě. Casey DeSmith vyrazil bekhendem trošku nešikovně pouze před sebe, David Backes ale z mezikruží posílá dorážku mimo tři tyče! Bruins mají ponechanou výhodu.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., sekání).
     
    29:40
    Bostonu se zatím přesilovka absolutně nedaří. Nemůže se totiž ani pořádně dostat do útočného pásma.
     
    30:18
    Torey Krug si vyměnil přihrávky s Marchandem, načež tvrdě vypálil zpoza kruhů. Casey DeSmith si připisuje dobrý zákrok, nápor hostů pokračuje.
     
    30:42
    Nyní už Bruins utahují šrouby. Škoda pro ně, že situace trošku přehrávají. Ke střele se neodhodlal Krejčí ani Heinen, domácí čtyřlístek se dobře pohybuje.
     
    30:52
    Tučňáci už s největší pravděpodobností toto oslabení přečkají bez úhony, Kris Letang se totiž dostal k puku a rázně jej vyhodil mimo vlastní defenzivní třetinu.
     
    31:13
    Zach Aston-Reese v době, když už jsou domácí kompletní, přejel modrou čáru a nahodil puk na Haláka. Ten přerušuje hru, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    31:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zaslouženě je sníženo! Carlo nebezpečně nahodil od modré lajny do houštiny těl před brankou. Kotouč poskakoval vedle DeSmithovy klece, zmocnil se jej Chris Wagner a po otočce jej poslal na pravý kruh. Tam si mezitím sjel právě BRANDON CARLO a luxusní ranou do vzdálenějšího horního růžku zaznamenal svoji první trefu v sezóně! Asistence: Chris Wagner, Sean Kuraly.
    31:53 Brandon CARLO - 2:1
     
    32:50
    Steven Kampfer si udělal výlet do útoku a od levého mantinelu nahodil na Caseyho DeSmithe, který jeho pokus musel zkontrolovat.
     
    33:42
    Brad Marchand zachyboval ve středu pole. Kotouč si vzal Zach Aston-Reese, jenž se vydal až za branku, jenže rychlá otočka mu už nevyšla.
     
    34:21
    Jevgenij Malkin to udělal skvěle. Okružní jízdu přes hostující obranné pásmo zakončil střelou z osy kluziště, Jaroslav Halák ji vytáhl vyrážečkou!
     
    34:43
    Pittsburgh pokračuje v náporu. Marcus Pettersson našel parádní střílenou přihrávkou Crosbyho, jenž hlídkoval u levé tyčky, jenže jemnou tyčí ji zcela přesně trefuje!
     
    35:28
    Udeřit mohli rázem také Medvědi. Ryan Donato si vytáhl Caseyho DeSmithe z branky, načež se mu drze snažil dostrkat černou gumu za beton. Kotouč se poté nacházel v brankovišti, odkud jej odpálil obránce!
     
    37:22
    Jake Guentzel (PIT) si podruhé v této dvacetiminutovce pomohl faulem, nyní tvrdě zastavil pronikajícího Davida Pastrňáka. Rozhodčí mu uděluje menší trest za podrážení.
     
    37:38
    David Pastrňák byl velice blízko! Nejproduktivnější hráč Bruins nahodil přes hradbu těl. Casey DeSmith nic neviděl, a také jemu pomohla branková konstrukce! Vzápětí si Pastrňák rukou zpracoval padající puk a z úhlu jej za gólmana znovu nedostal.
     
    38:33
    A znovu nic! Torey Krug křižně objevil hráče s číslem 88 na zádech, ten ovšem ze své oblíbené pozice na levém kruhu míjí poloodkrytou svatyni! Obrovskou smůlu má dnes David Pastrňák.
     
    39:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty kruté, Penguins v oslabení opět odskakují na dvougólový rozdíl! Riley Sheahan táhl akci dvou proti jednomu, přihrál ZACHU ASTONOVI-REESEMU a ten si po nájezdu až před Haláka vychutnal smrtící střelu k tyči. 3:1! Asistence: Riley Sheahan, Brian Dumoulin.
    39:02 Zach ASTON-REESE - 3:1
     
    39:44
    Tým z Massachusetts neklesá na mysli. aktivním napadáním donutil Penguins k vyhození na icing, čeká nás buly před domácí klecí.
     
    39:56
    V samotném závěru ještě vyrazil kupředu Bryan Rust, jenž si to namířil rovnou před branku, v nouzi však nezakončil a konstrukce navíc vypadla z optimálního postavení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Boston měl ve druhé periodě velkou střeleckou převahu, ale opět ji vyhráli Penguins! Ti brzy odskočili zásluhou mezi betony střílejícího Phila Kessela, leč Brandon Carlo výstavní ranou snížil. Oba gólmany poté zachránily brankové konstrukce. Bruins zesilovali tlak, zejména David Pastrňák měl spoustu šancí, nicméně mu doposud nebylo přáno. Domácí naopak ujeli v oslabení a Zach Aston-Reese sám před Halákem upravil na současných 3:1!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Pittsburgh 18:29 Boston.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Třetí část rozehrávají s toušem na hokejkách hokejisté Bostonu, Krejčí totiž předčil na vhazování ve středovém kruhu Crosbyho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:37
    Jake Guentzel se individuálně protáhl do zakončení, svoji pohlednou akci ale ke své smůle zakončil nepřesnou střelou.
     
    41:20
    Colby Cave bojoval o puk za domácí klecí. Neúspěšně, Tučňáci se mohli vydat kupředu. Do akce jim sáhl Ryan Donato, načež končí puk až na střídačce. Hra je přerušena.
     
    42:06
    John Moore krotil skákavý kotouč jako horký brambor. Nakonec si poradil, jeho tým se ale provinil zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po pravé ruce Jaroslava Haláka.
     
    42:56
    Sean Kuraly dovezl touš podél hrazení až za klec DeSmithe. Od modré čáry to po chvíli zkoušel Matt Grzelcyk, gólman byl připraven.
     
    43:33
    Domácí mají za sebou fyzicky poměrně těžkou pasáž, Jake Guentzel tedy pouze nahodil do útočného pásma a odebral se střídat.
     
    43:49
    Derek Grant je dnes při chuti. Teď to zkoušel zápěstím z pravého kruhu, Jaroslav Halák úspěšně přerušuje hru.
     
    44:28
    Brandon Carlo by rád ještě více rozmnožil svůj gólový účet. Puk si pěkně potáhl po pravé straně, načež ho poslal do DeSmithovy výstroje.
     
    45:20
    Brad Marchand vysokým obloučkem nahodil puk do obranného pásma Pittsburghu, tam se však jeho tým usadit nedokázal.
     
    45:36
    Velice nenápadnou střelu vyslal z pravé strany na vzdálenější tyč Derick Brassard. Mířil ale velice dobře a konstrukci Halákovy svatyně orazítkoval! Boston stále žije.
     
    Střely na branku – 20:32.
     
    46:22
    Krugovo prudké nahození zastavil Marcus Pettersson a trošku krkolomně dostal kotouč ven z vlastního obranného pásma.
     
    47:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Penguins zaváhali v neutrální zóně a Charlie McAvoy zavezl touš na hraně ofsajdu do útočného pásma. Poté našel na pravém kruhu CHRISE WAGNERA, jenž si prvním dotekem přihrávku zpracoval, a hned poté puk krásně napálil ke vzdálenější tyči! Asistence: Charlie McAvoy, Sean Kuraly.
    47:08 Chris WAGNER - 3:2
     
    48:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi během minuty vyrovnávají! Bryan Rust nejdříve mířil sám na branku, ovšem bekhendový blafák zakončil pouze do tyčky. Domácí posléze zapomněli bránit a David Pastrňák taktéž chvátal nikým neatakován proti maskovanému muži, je to až neskutečné, také on trefil tyčku, nicméně k dorážce se včas dostal DAVID KREJČÍ a odšpuntoval vlnu radosti na straně Bostonu! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    48:00 David KREJČÍ - 3:3
     
    49:13
    Medvědů je doslova rázem plný led a domácí mají co dělat, aby nenechali dokonat bleskový obrat. Nyní se osvobodili a míří kupředu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:33
    Phil Kessel vypustil jedovku z pravého kruhu, poté, co obdržel přihrávku od hrazení. Jaroslav Halák odmítl kapitulovat a má kotouč pod kontrolou.
     
    50:06
    Podívejte se na to! David Backes to zkusil z nulového úhlu. Casey DeSmith vyrazil puk betonem jen před sebe a měl velké štěstí, že dorážející Colby Cave nedokázal černou gumu zvednout.
     
    50:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sledujeme naprosto strhující zápas, do vedení se dostávají opět Penguins! Ihned po vyhraném vhazování Crosbyho v ofenzivním pásmu vystřelil zpoza kruhů Kris Letang a kotouč se po kontaktu s čepelí hole JAKEA GUENTZELA došoural mezi Halákovými betony až za čáru. 4:3! Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
    50:47 Jake GUENTZEL - 4:3
     
    51:33
    Bruins pochopitelně nechtějí odjet poraženi a okamžitě se ženou kupředu. Brandon Carlo dobře pálil od modré čáry, Casey DeSmith si i přes tlak hráčů číhajících na dorážku poradil.
     
    52:10
    Je před námi komerční přestávka. Zprvu opatrnější zápas se změnil v parádní ofenzivní podívanou, momentálně jsou o krok vpředu domácí hokejisté.
     
    Střely na branku – 25:42.
     
    52:56
    Torey Krug vyčkával s rozehrávkou. Se štěstím se k puku následně dostal Ryan Donato, jenž vtrhl za modrou lajnu a vystřelil zápěstím mimo.
     
    53:51
    Casey DeSmith nepřesnou rozehrávkou trošku zavařil spoluhráčům. Ti nedostali kotouč ven z pásma a nahození Kruga bylo tečováno těsně mimo.
     
    54:09
    Jevgenij Malkin uháněl v samostatném úniku na Haláka. Zvolil přímou střelu, ovšem poslal ji pouze do vyrážečky maskovaného muže! Velká škoda pro Pens!
     
    55:03
    Jamie Oleksiak se bez přípravy opřel do puku na modré čáře. Rána si našla cestu až k Halákovi, ten ji trošku neortodoxně usměrňuje do ochranné sítě.
     
    55:28
    Střelu Joakima Nordströma zblokoval Marcus Pettersson už v zárodku a touš se vydal na průzkum mezi diváky. Určitě se podívá také k někomu z nich domů.
     
    Střely na branku – 27:43.
     
    55:48
    David Pastrňák je velice aktivní, nyní se protáhl po pravém křídle a připomněl se DeSmithovi pokusem ze zápěstí.
     
    56:10
    David Pastrňák se v akci tří proti třem snažil přihrát mezi kruhy Krejčímu, jenže měl na zádech obránce a skutek se nepodařil.
     
    56:46
    Phil Kessel sám dojel s kotoučem na holi až do rohu hrací plochy. Bostonští se rychle snaží vrátit zpět do útoku, čas se pomalu krátí.
     
    57:30
    Nyní hrají domácí velice dobře, téměř Medvědům nenechávají přičichnout k puku a sami šetří cenné vteřinky.
     
    57:44
    Marcus Pettersson v neutrálním pásmu rázně utnul snahu Bostonu o přechod před DeSmithe a zasloužil se o dopravení kotouče až mimo mantinely.
     
    58:24
    Tak to je naprosto neskutečné! Jakob Forsbacka-Karlsson zůstal trestuhodně volný před bránou. Poté, co se k němu dostala přihrávka, nepřekonal nadvakrát betony skvělého Caseyho DeSmitha a další snahu o dorážky eliminoval na brankové čáře ležící Derick Brassard! Tribuny jsou v euforii, jejich oblíbenci přežili téměř nemožné.
     
    58:40
    Hosté už hrají v šesti a drží se u DeSmithe. David Pastrňák práskl do kotouče na modré čáře a maskovaný muž jej vyráží do bezpečí.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 549 diváků.
     
    59:19
    Tvrdou ránu Davida Krejčího obětavě blokuje Bryan Rust, Medvědi stále zesilují svůj ne zrovna malý tlak!
     
    59:32
    Wow! Torey Krug připravil Krejčímu další dělovku, tu opět obětavě schytal Bryan Rust! Kotouč mu dokonce odlomil kousek nože u brusle, diváky opěvovaný borec klopýtá na střídačku.
     
    59:46
    Základní hrací doba se chýlí ke konci. Po ofsajdu Bruins nás čeká buly ve středním pásmu, hosté si zároveň ještě vyžádali oddechový čas!
     
    59:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je jasno! Sidney Crosby u hrazení přetlačil Toreyho Kruga, jenž skončil na ledě. Kanadský útočník poté jak na zlatém podnose naservíroval zakončení do prázdné klece pro ZACHA ASTONA-REESE, který se tedy trefuje podruhé v utkání. Asistence: Sidney Crosby.
    59:55 Zach ASTON-REESE - 5:3
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V reklamě na hokej byl nakonec úspěšnější Pittsburgh, jenž sice přišel o náskok, ovšem v závěru byl šťastnější!

    Poslední třetina nabídla hned čtyři góly. Chris Wagner parádní střelou snížil, načež David Krejčí po tyčce Pastrňáka dokonce rychle vyrovnal! Bruins se tím dostali do psychické výhody, jenže vítězná branka padla na druhé straně, když se s trochou štěstí prosadil tečující Jake Guentzel. Hosté to ještě pochopitelně zkusili v šesti, ale místo vyrovnaní pojistil výhru Pittsburghu Zach Aston-Reese.

    Už při pohledu na statistiky vyplývá, že dnešní výsledek je pro Boston krutý. Nebodoval totiž i přes drtivou střeleckou převahu. Casey DeSmith se často zdál být neprůstřelný a po zásluze je vyhlášen první hvězdou střetnutí.

    Střely na branku v zápasu:
    Pittsburgh 28:51 Boston.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Casey DeSmith (PIT) – 48 zás., 3 ink. g., 94,1%.
    2. Zach Aston-Reese (PIT) – 2+1.
    3. Chris Wagner (BOS) – 1+1.
     
    Československá stopa:

    David Krejčí (BOS) – 1+0, 4 střely, 9:21.
    David Pastrňák (BOS) – 0+1, 7 střel, 20:07.
    Jaroslav Halák (BOS) – 23 zás., 4 ink. g., 85,2%.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji dobrou noc, někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:01:34)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 18. D. Grant (Cullen, G. Wilson), 22. Kessel (Malkin, Aston-Reese), 40. Aston-Reese (Sheahan, Dumoulin), 51. Guentzel (Letang, Crosby), 60. Aston-Reese (Crosby) – 32. Carlo (Wagner, Kuraly), 48. Wagner (McAvoy, Kuraly), 48. Krejčí (Pastrňák, Marchand)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), Pearson – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Rust, Brassard, Sheahan – G. Wilson, Cullen, D. Grant.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes (A), Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Joannette, Watson

    Diváci: 18 549
    thejrc.org