Havlíčkův Brod – Orlová 8:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Opava 4:2 (kon.) | Písek – SHK Hodonín 2:7 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 4:3 (po pr.) | Tábor – Val. Meziříčí 2:5 (kon.) | David Servis – Kopřivnice 3:1 (kon.)
Pelhřimov – Šumperk 1:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
8:0 (3:0, 2:0, 3:0)
MSK Orlová
Sobota 15.12.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bruslaři ve třetí třetině přidali další tři góly. Dvakrát se prosadil Filip Beneš a hattrick pak dovršil David Kozlík. Čeněk Novák musel vytasit pár důležitých zákroků, aby vychytal třetí čisté konto v sezoně. Havlíčkův Brod si tak po zásluze připíše do tabulky všechny tři body. (19:07:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Čeněk Novák v posledních sekundách musel daleko z brány, aby odehrál puk před Reném Kysučanem, který by jinak mířil sám na brankáře.
     
    58:33
    Hosté v samotném závěru vystrkují růžky. Vojtěch Kovařík zakončoval bekhendem z bezprostřední blízkosti, kotouč ale těsně minul levou tyč domácí svatyně.
     
    57:57
    Ján Blaško vjel do pásma Havlíčkova Brodu po pravém křídle a vyslal tvrdou ránu zápěstím, která ale mířila mimo.
     
    56:43
    Ruslan Amriov si vyjel na útočný výlet a střelou příklepem z levého kruhu málem pokořil Čeňka Nováka. Jemu se puk převalil přes lapačku, ale vypadl vedle domácí brány.
     
    55:40
    Miroslav Třetina přihrál přes brankoviště Petru Kuchtovi, ten byl ale v těžké pozici, a bekhendem puk nad betony přesouvajícího se brankáře nezvedl.
     
    54:30
    David Kozlík se před hostující bránou nenechal obrat a posunul puk na modrou čáru. Střela Tomáše Semráda skončila ve výstroji Reného Svobody.
     
    53:12
    Bruslaři mají jasně navrch a užívají si zbytek zápasu. Patrik Kadeřávek vybruslil dopředu, po něm ještě střílel z okraje kruhu Filip Beneš, René Svobody si ale připsal dva úspěšné zákroky.
     
    Dnešní utkání sleduje 438 diváků.
     
    51:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají osmibrankového vedení! Tomáš Ludvík zavezl puk za bránu a zpětnou přihrávkou uvolnil před přední tyčí DAVIDA KOZLÍKA, který tak dovršil hattrick! Asistence: Tomáš Ludvík, Jiří Kopic.
     
    49:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hostující brankář jen bezmocně rozhodil rukama a vyčítavě se podíval na své spoluhráče. Nahození TOMÁŠE SEMRÁDA tečoval mimo brankářův dosah jeden z hostujících obránců! Asistence: Jan Milfait, Luboš Voříšek.
     
    48:19
    Miroslav Třetina měl další možnost, po něm střílel také Kryštof Kulhánek, domácí ale přesilovou hru nevyužili. Na druhé straně musel zasahovat také Čeněk Novák.
     
    47:21
    Luboš Voříšek se protáhl kolem pravého hrazení až do útočné třetiny, kde přihrával před brankoviště Miroslavu Třetinovi, kterého ale vychytal René Svoboda betony.
     
    45:56
    Filip Beneš inkasoval u mantinelu nepříjemný úder do obličeje. Loket Ruslana Amirova (ORL) vylétl příliš vysoko, za což si odpyká dvouminutový trest.
     
    44:42
    Matěj Blinka zastavil hostující rozehrávku a byl úplně osamocený na okraji levého kruhu, než ale neposedný kotouč zpracoval, postaral se o něj jeden z hostujících obránců.
     
    42:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté svoji výraznou šanci neproměnili, a tak je stihl tvrdý trest. Bruslaři se zkraje třetí periody prosazují pošesté, puk za záda Reného Svobody usměrnil FILIP BENEŠ! Asistence: Tomáš Semrád, Petr Kuchta.
     
    41:30
    Domácí si teď koledují o gól! Jiří Brodek zůstal sám před brankovištěm a chybělo málo, aby zasunul kotouč za betony domácího brankáře!
     
    40:51
    Petr Tomis vzal situaci do svých rukou, středem hřiště projel do pásma Havlíčkova Brodu a donutil Čeňka Nováka zasáhnout betony.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 13. Kozlík (Blinka, Kadeřávek), 15. Kopic (Třetina, Kuchta), 16. Vala (Milfait, Voříšek), 29. Kozlík (TS), 30. Třetina (Beneš, Kuchta), 43. Beneš (Semrád, Kuchta), 50. Semrád (Milfait, Voříšek), 52. Kozlík (Ludvík, Kopic)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, V. Šmíd, Vala, Kopic, Kadeřávek – Kuchta, Třetina (C), Beneš – Milfait (A), Voříšek (A), Chlubna – Kozlík, Ludvík, Blinka
    MSK Orlová: Ovčaři (16. Svoboda) – Janiczek, Tomis (C), Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Blaško, J. Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Achmetianov, Hovspejan (A), Kysučan

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Petr Křivohlavý, Martin Klouda

    Diváci: 438
    thejrc.org