Martin – Prešov 8:3 (kon.) | Humenné – Dubnica 0:0 (zruš.) | Michalovce – Nové Zámky B 12:2 (kon.)
Trnava – Spišská N. Ves 4:2 (kon.) | Topoľčany – Skalica 2:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Osmos Bratislava 3:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
8:3 (2:1, 1:0, 5:2)
HC Prešov
sk Pátek 21.12.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Slavomír Chlebec (tréner HC Prešov): "Pokiaľ sme v úvodných dvoch tretinách dokázali držať so súperom krok, darili sa nám aj niektoré akcie. Škoda druhého gólu na konci úvodnej tretiny, takisto tretieho na konci druhej tretiny. Góly do šatne zanechali totiž na našom mužstve výrazné stopy. V druhej tretine sme sa snažili na góly súpera veľmi nemyslieť, snažili sme sa vyrovnať. V závere tretiny ale urobíme školácku chybu a tak skúsený súper akým je Martin toho využije. V tretej tretine už z našej strany ubúdalo síl, Martin nás predčil v každej zo situácií. Darili sa mu kombinácie po ktorých dokázal streliť góly. Moje mužstvo sa po fyzickej stránke nedokázalo zdvihnúť, ako tak sme dokázali reagovať do stavu 5:3, potom v priebehu dvoch minút padli tri góly, ktoré definitívne rozhodli. Súper bol dnes kvalitnejší, určite by sme brali i výsledok 5:3, sily však boli na konci a súper hral plných 60 minút. Výsledok je pre nás hrozivý, nedá sa nič robiť, ideme ďalej. Chýbalo nám niekoľko hráčov, v tomto týždni bolo niekoľko zápasov, či už v prípade Juniorov alebo "A" tímu. Hráči môžu v tomto prípade odohrať maximálne štyri zápasy, čo sa odzrkadlilo i na dnešnej zostave. Domácim hráčom gratulujeme, prajeme príjemné sviatky, rovnako ako všetkým, na tomto hokejovom poli sa ešte v tejto sezóne uvidíme."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Vstup do stretnutia sme mali dobrý, vytvorili sme si množstvo gólových príležitostí. V koncovke sme ale boli dosť pomalí, situácie sme neriešili dostatočne agresívne a tým pádom sme dávali súperovi možnosť hrať s nami hokej. Naplno sme naše gólové snaženie rozvinuli až v tretej tretine, kedy sme sa presadili v útočných herných činnostiach. Situácie sme riešili dôraznejšie i jednoduchšie a góly prišli. Vcelku môžeme byť so stretnutím spokojní až na inkasované dva góly za stavu 5:1 kedy sme urobili zbytočné chyby. Súper sa mohol dostať na rozdiel jedného gólu, zdramatizovať stretnutie. Bol som nútený zobrať oddychový čas, ukľudniť hráčov a vrátiť ich späť do hry, teda mysľou. To sa nám podarilo, hráči toto snaženie potvrdili strelenými gólmi. Zároveň všetkým prajem krásne Vianoce, veľa zdravia."

    Kristián Lupták (útočník HC Prešov): "V tretej tretine sa zápas jednoducho zlomil. Snažili sme sa v zápase vyrovnať, na dva naše góly ale súper okamžite reagoval troma, na čo už jednoducho nebolo možné nájsť recept. V poslednom dejstve sme už prakticky ani nevychádzali z nášho pásma, súper bol pred našou bránkou. Tým, že si hráči z Juniorky včera predohrávali stretnutie, nám nemohli pomôcť a teda nám hráči na klzisku chýbali. Brankára musíme rovnako ako v predchádzajúcich zápasoch pochváliť, štandardne podáva skvelé výkony. Vina však padá na naše plecia, keďže mu veľmi nepomáhame v obrane. Snažili sme sa reagovať i v útoku, v zápase to však bolo veľmi zložité keďže súper bol vždy o krok vpred. Bojovnosť bola takisto i na našej strane, pri tak nízkom počte hráčov vám ale iba bojovnosť nestačí, treba viac. Pred ďalšími zápasmi sa určite musíme vyvarovať školáckych chýb, ktoré robíme. Z našej strany by to nemuselo byť až také zlé, žiaľ súperi tieto chyby dokážu ľahko využiť. Toto sa musíme snažiť odstrániť."

    Tomáš Pokrivčák (útočník HK Martin): "Prvé striedania boli z našej strany ideálne. Hrali sme aktívne, neskôr sme sa ale prispôsobili rýchlosťou súperovi. Pri zakončení nám preto chýbal krok, aj napriek tomu, že sme si dokázali vypracovať príležitosti, vždy nám niečo chýbalo. V tretej tretine nám súper pomohol tým, že odišiel fyzicky, pred bránkou sme tak mali oveľa viac priestoru. Pred Vianocami sme teda tento zápas zvládli. Skúsenosti v tomto zápase určite zavážili, tešili sme sa ale aj na to, že si zahráme na tri päťky. Chceli sme hrať vo vyššom tempe, podvedomie ale zapôsobili a dopadlo to v úvodných tretinách úplne inak. Našťastie to ale vyšlo, takže sme spokojní. V dvoch posledných stretnutiach sme dokázali nastrieľať 24 gólov, určite by ale potešilo, keby sme si tento počet dokázali rozdeliť na viac zápasov. Hráči si však stretnutia užili, bola to skôr príprava na ťažších súperov, ktorí nás ešte len čakajú. Vonku máme Bratislavu, ktorá sa posilnila. Uvidíme, ako to zvládneme, do zápasu určite vstupujeme s cieľom zvíťaziť. Doma nás potom čaká Dubnica. Je to zápas ako každý iný, dôležité bude ako to zvládne každý z hráčov osobne počas sviatkov, s váhou, jedlom, všetkým, aby sme boli čo najlepšie pripravení. Všetci máme rovnaké povinnosti, nesmieme to ako sa hovorí – prepáliť." (01:21:49)
     
    V zaujímavom dueli si Martin poradil s Prešovom 8:3. Góly: 4. Brezniak (Pacalaj, Poliaček), 19. Pokrivčák (Poliaček), 38. Pokrivčák (Zeliska, Oravec), 43. Brezniak (Burzík, Poliaček), 44. Zeliska (Pokrivčák), 55. Poliaček (Jurášek, Brezniak), 57. Jurášek (Pacalaj, Poliaček), 57. Dírer (Zeliska, Oravec) – 10. Lupták (Schevčenko, Hajda), 51. Tužinský (Iždinský), 54. Lupták (Tužinský, Matejovie).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Jurášek v závere skúšal šťastie. Bol to slabší pokus.
     
    59:17
    Rudzan na Jurášeka, ktorý bol pred bránkou tiesnený Špankom. K zakončeniu sa nedostal.
     
    58:37
    Stena do brankára. Kicha dorážal odrazenú strelu.
     
    58:09
    Jurášek s Luptákom sa zrazili v strednom pásme. Horšie bol na tom hráč hostí, ktorý sa zdvíha neskôr.
     
    57:33
    Iždinský páli na domácu bránku. Cabaník jeho pokus vyráža.
     
    56:56
    Martin dal gól!
    Lukáš Zeliska našiel na druhej MATEJA DÍRERA, ktorý z prvej bezchybne trafil. Druhú asistenciu si pripisuje Filip Oravec.
     
    56:41
    Martin dal gól!
    ANDREJ JURÁŠEK najskôr naznačil strelu, potom ale žabkou preloboval brankára. Asistencie Marek Pacalaj a František Poliaček.
     
    56:28
    Kichova strela a Cabaník si pripisuje prvý zákrok v sezóne. Domáci si berú puk a vyvážajú ho do stredného pásma.
     
    55:38
    Postavenie mimo hry. Domáci získavajú pásmo.
     
    54:33
    Martin dal gól!
    Odrazený puk Ivana Brezniaka sa dostal k Andrejovi Jurášekovi. Jeho strelu brankár vyrazil, FRANTIŠEK POLIAČEK ale situáciu dosledoval a puk dopravil do bránky.
     
    54:13
    Pacalajov zrazený puk. Domáci odchádzajú striedať.
     
    54:07
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Domácim to vyhovuje.
     
    53:20
    Striedanie v tíme HK Martin: z ihriska odchádza Gavalier, prichádza Cabaník.
     
    53:20
    Oddychový čas domácich.
     
    53:20
    Tím HC Prešov dal gól!
    Adam Tužinský bol najskôr zapísaný ako strelec gólu, puku sa však posledný z hráčov dotkol KRISTIÁN LUPTÁK. Pri góle si zároveň zranil koleno domáci brankár Gavalier. Druhú asistenciu si pripisuje Dávid Matejovie.
     
    53:00
    Stena na dvakrát neuspel pred domácou bránkou. Gavalier s v oboch prípadoch pozíciu ustrážil.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 4. Brezniak (Pacalaj, Poliaček), 19. Pokrivčák (Poliaček), 38. Pokrivčák (Zeliska, Oravec), 43. Brezniak (Burzík, Poliaček), 44. Zeliska (Pokrivčák), 55. Poliaček (Jurášek, Brezniak), 57. Jurášek (Pacalaj, Poliaček), 57. Dírer (Zeliska, Oravec) – 10. Lupták (Schevčenko, Hajda), 51. Tužinský (Iždinský), 54. Lupták (Tužinský, Matejovie)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Cabaník) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Brveník
    HC Prešov: Babik (Marcinek) – Španko, Matejovie – Zavalniuk, Hajda – Schevčenko, Tužinský, Lupták – Iždinský, Stena, Kicha – Ljubimov, Lamač

    Rozhodčí: Vido – Hanko, Holienka, Kontšek (video)

    Diváci: 780
    thejrc.org