New Jersey – Ottawa 5:2 (kon.) | Washington – Buffalo 2:1 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Philadelphia – Columbus 3:4 (kon.) | Boston – Nashville 5:2 (kon.) | Detroit – Florida 1:2 (kon.)
Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
konec
Boston Bruins
5:2 (1:0, 0:1, 4:1)
Nashville Predators
Sobota 22.12.2018, 19:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásný den všem fanouškům nejlepší hokejové soutěže světa. Dnes se setkají týmy, které patří mezi to lepší v NHL. Boston Bruins na svém ledě přivítají Nashville Predators. V TD Garden se startuje v 19:00!
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Predátoři jsou aktuálně na třetím fleku Západní konference, ale v posledních duelech se jim moc nedaří. Nashvillu chybí P.K. Subban či Filip Forsberg a celek z Tennessee prohrál poslední tři duely. Nad Predators si nabrali body v posledních duelech hokejisté Flyers, Blackhawks či Senators. Finalistu Stanley Cupu z roku 2017 čeká již čtvrté venkovní utkání v řadě.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Ryan Johansen – 36 zápasů, 30 bodů (5+25)
    Roman Josi – 36 zápasů, 26 bodů (7+19)
    Filip Forsberg – 26 zápasů, 22 bodů (14+8)
     
    BOSTON BRUINS

    Medvědi jsou na pátém místě Východní konference se ziskem dvaačtyřiceti bodů. Bostonští ztrácejí jeden bod na Washington, ale mají odehrané o dva duely navíc. Bruins jsou i přes vysoké postavení jedním z nejhůře střílejících týmů (dali 97 branek, stejně jako například poslední New Jersey). Pyšnit se ale mohou nejlepší obranou NHL, dostali nejméně branek v celé soutěži (89). Naposledy Bruins doma zdolali Anaheim 3:1.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    David Pastrňák – 35 zápasů, 44 bodů (22+22)
    Brad Marchand – 35 zápasů, 36 bodů (11+25)
    David Krejčí – 35 zápasů, 30 bodů (7+23)

    Československá stopa
    Jaroslav Halák – 20 zápasů, 93,03% zákroků
    Zdeno Chára – 18 zápasů, 4 body (3+1)
    Jakub Zbořil – 2 zápasy, 0 bodů
    David Krejčí – 35 zápasů, 30 bodů (7+23)
    David Pastrňák – 35 zápasů, 44 bodů (22+22)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (Rask) – Krug, Carlo, Grzelcyk, McAvoy, J. Moore, Kampfer – Marchand, Bergeron, Heinen – Nordström, Krejčí, Pastrňák – Donato, Cave, Backes – Wagner, Kuraly, Acciari.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Hartman, Johansen, Fiala – Grimaldi, Järnkrok, C. Smith – Salomäki, Bonino, Watson – F. Gaudreau, Turris, Rinaldo.

    Rozhodčí: O'Rourke, L'Ecuyer – Daisy, MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Domácí se hned dostali do útoku a Matt Grzelcyk pokoušel pozornost finského brankáře nahozením od levého mantinelu. Rinne vyráží a Nashville je u kotouče.
     
    01:24
    Colby Cave ve střední třetině přijímal kotouč, ale jen jej nahazoval za branku Predators. Následně se k němu opět dostali hosté, jenž vymýšlejí akci směrem dopředu.
     
    02:22
    Za brankou hostů se pokoušel něco vymyslet Sean Kuraly, ale byl za brankou krosčekován a Nashville tak alespoň na pár sekund utnul snažení domácích.
     
    03:23
    Po šestnácti zápasech vidí domácí publikum Bergerona. Ten si po levé straně najel do útoku, ale akci dále nikterak nerozjel. U kotouče jsou hosté.
     
    04:13
    Nashville je zatím směrem dopředu celkem neaktivní. Predators nyní nahazovali od pravého mantinelu a po odrazu se bude nakonec vhazovat po levici Haláka.
     
    04:42
    David Krejčí postupoval do útoku po levé straně, po pravici měl kolegu Davida Pastrňáka. Český útočník šel ale do kličky, která mu nevyšla a u puku jsou hosté.
     
    05:40
    Noel Acciari se po přihrávce na pravou stranu dostával ke střeleckému pokusu. Domácí forvard mířil na vzdálenější tyčku, ale branku nakonec těsně minul.
     
    05:57
    První zákrok pro Jaroslava Haláka. Kevin Fiala se jej pokoušel překonat pokusem od levého mantinelu, ale Švýcar s českými kořeny neuspěl. Slovenský brankář puk kryje a bude se vhazovat.
     
    06:27
    Miika Salomäki se následně u levého kruhu otáčel, ale bekhendově se mu nepovedlo ohrozit branku Haláka. Bránící hráči Bostonu to zvládli parádně a nyní jsou u puku.
     
    07:10
    Od pravého kruhu přihrával do brankoviště hvězdný obránce Charlie McAvoy. Před brankou hledal hůl spoluhráče, který se ale nakonec ke střele nedostal.
     
    07:54
    Po slušném zákroku Jaroslava Haláka se hra přerušuje a pokračovat bude po komerční přestávce. Slovenský brankář si u levé tyčky poradil s dvojicí dorážek a stav je tak stále nerozhodný.
     
    08:18
    Sean Kuraly objel branku a u levého kruhu se otáčel, aby po ledě ohrozil Rinneho v brance. Ten si ale betonem poradil a k odraženému kotouči se dostali bránící hráči Preds.
     
    09:24
    McAvoy se pokoušel udržet útočné pásmo, ale na modré čáře nepřihrál bekhendem přesně a první lajna Bruins se musí stáhnout. Pokračuje se ve střední třetině.
     
    09:54
    Následně si Predators v útočném snažení najeli do ofsajdu a hra bude pokračovat vhazováním. Je za námi polovina první třetiny, která nám toho moc neukázala.
     
    10:27
    Yannick Weber rozehrával zpoza branky, ale byl napadán Nordströmem, který jej přišpendlil na mantinel. Švýcarský bek následně vyhodil na střídačky a pokračuje se komerční pauzou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:48
    David Pastrňák si aktivně najel do útočné třetiny, kde chtěl pokračovat v kombinaci s Brandonem Carlem na modré čáře. Ten ale kotouč nezachytil a Predators šli do protiakce.
     
    12:24
    Na pravém kruhu se ke dvěma střeleckým pokusům dostal Danton Heinen. Pokaždé to zkoušel po ledě a v obou případech zasáhl Rinne betonem!
     
    13:05
    Rocco Grimaldi se pokoušel překvapit Haláka pokusem z levé strany, ale jeho rána na přední tyčku skončila jen na tyčce. Pokračuje se protiakcí domácích.
     
    13:50
    Pekka Rinne se nyní v brance nenudil! Brandon Carlo a Sean Kuraly se dostali do slušných střeleckých pozic z pravého či levého kruhu. Finský brankář ale stoprocentní!
     
    14:58
    V další akci Bruins dostával kotouč na levý kruh Danton Heinen, jenž zakončoval na bližší tyčku. Yannick Weber ale jeho pokus ztečoval a puk skončil v ochranné síti.
     
    15:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Návrat krále! PATRICE BERGERON je po zranění zpátky a hned se mu daří skórovat. Charlie McAvoy mu mezi kruhy poslal přihrávku a Bergeron se po rychlé kličce před Rinnem dokázal prosadit, Bruins jdou tak do jednobrankového vedení! Asistence: Charlie McAvoy a Brad Marchand.
    15:10 Patrice BERGERON - 1:0
     
    16:01
    Nashvillu se odpověď zatím nějak nedaří, po nepřesné přihrávce se navíc píská icing a pokračovat se bude hrou před brankou Predators, směrem dopředu to je bída.
     
    16:16
    Torey Krug nahazoval před branku, kde přišla teč a puk skončil jen na zadním mantinelu. Rinne kotouč nicméně následně přikryl a hra bude pokračovat před jeho zraky.
     
    17:20
    Od pravého mantinelu posílal kotouč na branku Noel Acciari a Rinne musel být připraven, čekat mohl také teč, která ale nakonec nepřišla. Zákrok pro něj byl tak lehčí.
     
    18:27
    Patrice Bergeron si následně najel do útočné třetiny a od pravého mantinelu se pokoušel svižnou ránou prosadit. Pokus na přední tyčku ale do branky nezapadl a hra pokračuje vhazováním.
     
    19:06
    Do útočné třetiny se následně hnal Brad Marchand, který ale před modrou čárou udělal kličku a spoluhráči do útoku přejeli. Pokračuje se tak vhazováním ve střední třetině.
     
    19:36
    Ještě jedno přerušení před úvodní sirénou. Bránící hráči Nashvillu vyhodili podél mantinelu na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po levici Rinneho.
     
    19:56
    Zpoza branky se v posledních sekundách pokoušel prosadit David Pastrňák, kterému se ale nepovedlo dostat kotouč pod beton Rinneho! Následně Preds ještě jednou vyhodili na icing.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a patřila domácím hráčům! Bruins jsou lepším celkem, ačkoliv se rozjeli až ve druhé polovině první třetiny. Jediným střelcem duelu je zatím navrátilec Patrice Bergeron, takže nám prvních dvacet minut napsalo i takový menší příběh. Predators drží ve hře Pekka Rinne, jenž klasicky chytá opravdu skvěle.

    Střely na branku: 10:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí celek se hned po vhazování dostal před Rinneho, který si musel dávat pozor! Brad Marchand střílel a Danton Heinen dorážel. Kotouč ale Rinne dvakrát skvěle vyrazil!
     
    20:45
    Od modré čáry to zkoušel obránce Bruins Torey Krug. Rinne byl ovšem na svém místě a pokus vyrazil do rohu kluziště. Hra tak pokračuje hrou Nashvillu.
     
    21:31
    Predators si následně najeli do útočné třetiny, ale zastavil je ofsajd. Pokračuje se tak vhazováním ve střední třetině, Boston nadále vede o jednu branku.
     
    22:31
    Ani další rozehrávka Predators úspěšná nebyla a kotouč skončil na icingu. Pokračuje se tak vhazováním po pravici Rinneho, jenž se v brance dneska opravdu nenudí.
     
    23:02
    Jaroslav Halák musel být poprvé ve druhém dějství pozorný. Frédérick Gaudreau zakončoval mezi kruhy, ale slovenský brankář má úžasnou sezónu a pokryl tento pokus.
     
    23:59
    Do útočného pásma si následně najel Craig Smith, který hned po přejetí modré čáry svižně zakončoval. Jaroslav Halák ale puk celou dobu viděl a chytá další střelu.
     
    24:38
    Nick Bonino si najel na levý kruh, ale jeho pokus na zadní tyčku nakonec skončil na zadním mantinelu. David Pastrňák se poté dostal po levém mantinelu do útoku a zpoza branky hledal Joakima Nordströma, jenž se ale ke střele nakonec nedostal.
     
    25:28
    Predators střílejí z každé pozice, což nyní potvrdil také Kyle Turris. Ten to zkoušel hned po přejetí modré čáry, ale jeho spíše nahození bylo sraženo do ochranné sítě.
     
    25:47
    Matt Grzelcyk vybojoval kotouč ve střední třetině a vydal se do útoku, mezi kruhy ale ani jeden v černém nezakončil. V protiakci se dostal po stahovačce ke střele Rocco Grimaldi, který ale střílel jen do brankáře Haláka.
     
    26:12
    Poté byla přerušena hra před Rinnem, kde se po zákroku finského brankáře strhla menší mela. Nakonec pěsti nelétaly a rozhodčí pravděpodobně vylučovat nebudou. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    27:14
    David Krejčí na konci krásné individuální akce! Český útočník se dostal od levého mantinelu až na zadní tyčku, kde zakončoval po ledě. Rinne ale skvěle zasáhl!
     
    28:12
    Bruins se dočkali branky, kterou vstřelil Charlie McAvoy, ale nakonec byla celá situace odvolána po trenérské výzvě! Jednalo se o nedovolené bránění brankáři, a tak se pokračuje za stavu 1:0.
     
    28:41
    Roman Josi zakončoval z pravého kruhu a Halák vyrazil kotouč před sebe. V brankovišti dorážela dvojice hráčů, ale ani jeden z nich nedostal kotouč za záda slovenského mága!
     
    29:38
    To je zápas! Pekka Rinne za brankou chyboval a jeden z domácích přihrával do brankoviště, kde zakončoval Sean Kuraly. Tomu se rána nepovedlo a vracející Rinne nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    30:42
    Aktivní hra obou celků se přerušuje až nyní, kdy hosté vyhodili na icing. Vhazovat se tak bude před brankou Rinneho, který v brance dělá, co může. Zatím je hráčem utkání.
     
    31:00
    Ve střední třetině poté zahráli rukou hosté a píská se. Konečně tak přichází první komerční přestávka druhé třetiny, která nám nabídla už několik velkých šancí a hlavně jednu neuznanou branku.
     
    31:18
    Kevin Fiala se na pravém kruhu otočil a po ledě zakončoval ke vzdálenější tyčce. Jaroslav Halák ale opět vykopl beton a nadále drží čisté konto!
     
    32:12
    Domácímu celku se následně nepovedlo projít po pravé straně a píská se icing. Vhazuje se po pravici Jaroslava Haláka. Dnes je to utkání brankářů, radost pohledět na individuální výkony obou čarodějů.
     
    33:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Následně je kouzlo domácího brankáře odčarováno a Nashville srovnává na 1:1! RYAN JOHANSEN dostával přihrávku na pravou stranu, ale nezakončoval hned. Nechal si kotouč odrazit od mantinelu a pokusem na přední tyčku překonal dezorientovaného Haláka v brance. Asistence: Craig Smith a Roman Josi.
    33:01 Ryan JOHANSEN - 1:1
     
    34:24
    Odpovědět mohli domácí celkem brzy. David Backes se na pravém kruhu dostal ke střeleckému pokusu, ale Pekka Rinne byl pozorný a kotouč se mu povedlo vyrazit.
     
    34:55
    Následně byla hra přerušena, kotouč se dostal na střídačku domácího celku a hra bude pokračovat po komerční přestávce. Nashvillu se povedlo vyrovnat a hraje se od začátku.
     
    35:04
    Danton Heinen se hned po vhazování dostal na pravé straně ke střeleckému pokusu, ale pozorného Rinneho nepřekonal. David Krejčí byl následně krosčekován Salomäkim, ale nadále se hraje bez trestů.
     
    36:13
    Rocco Grimaldi vyjel zpoza branky a od pravého kruhu přihrával bekhendem před branku. Puk proletěl brankovištěm, ale nikdo v bílém se k němu nedostal.
     
    36:44
    Jaroslav Halák si následně poradil se střeleckým pokusem z pravého kruhu. Slovenský zkušený brankář parádně zakročil ramenem a hra pokračuje útokem Bruins.
     
    37:55
    Máme tu první vyloučení utkání. Austin Watson byl u levého mantinelu hákován a Matt Grzelcyk je prvním potrestaným hráčem duelu. Uvidíme tak premiérovou přesilovku.
     
    38:33
    Početní výhoda Preds zatím nic nepřinesla. Hosté se dosud nedostali do kombinace či nějakého přesilovkového postavení a Bruins již dvakrát vyhodili.
     
    39:05
    A následně se bude vylučovat také na straně celku z Tennessee. Ryan Johansen šel pro puk za branku, kde v souboji bez puku povalil obránce Bruins. Dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:24
    Hraje se tedy čtyři na čtyři. Patrice Bergeron se dostal na modré čáře ke kotouči a hned jej posílal na branku Predators, trefil ovšem prvního bránícího hráče před sebou.
     
    40:00
    Domácí byli v plném počtu a pokoušeli se v posledních sekundách něco vymyslet. David Pastrňák nahazoval od levého mantinelu na branku, ale Mattias Ekholm jej naprosto zbytečně krosčekoval do obličeje a dostává dvě minuty. Hosté tak naskočí do třetí třetiny dvojnásobně oslabení!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla parádní hokej plný šancí! Boston jich měl o něco více a dokonce se dostal do dvoubrankového vedení, trefa McAvoye byla ale odvolána kvůli nedovolenému bránění brankáři. Ryan Johansen poté vyrovnal a do třetího dějství se půjde za stavu 1:1. Sledujeme parádní výkony obou brankářů, kteří dokazují, že patří mezi gólmanskou špičku.

    Střely na branku: 21:22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Domácí hrají dvojnásobnou přesilovku a k první střele se dostal na levé straně David Krejčí. Ten střílel na přední tyčku, aby jeho rána skončila na brankové konstrukci!
     
    40:55
    Brad Marchand v další šanci, ten nyní zakončoval z pravé strany, ale branku přestřelil. Z podobné situace to zkoušel Torey Krug, ale i jeho u tyčky Rinne skvěle vychytal!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dvojnásobná přesilovka gólem neskončila, ta normální už ano! David Pastrňák dostával puk do odkryté branky, ale nezakončil. Rinne ovšem zůstal ležet v brance a PATRICE BERGERON z hranice brankoviště střílel pod víko a prosazuje se podruhé v utkání. Asistence: Danton Heinen a David Pastrňák.
    41:44 Patrice BERGERON - 2:1
     
    42:55
    Dan Hamhuis nahazoval na domácí branku od levého mantinelu a Halák kotouč srazil do rohu. Snažení Predators nicméně trvá, domácí musejí být pozorní.
     
    44:16
    David Krejčí se dostal do útoku a klidně mohl mezi kruhy zakončovat, ale ještě kotouč zasekl a chtěl přihrávat, což se mu vymstilo. V protiakci zakončoval Craig Smith, kterému ale bekhendové zakončení nevyšlo!
     
    45:20
    Smith byl ale ve své akci faulován a více jak minutu hráli hosté výhodu. Nashville čeká přesilovka, Matt Grzelcyk inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    45:37
    Patrice Bergeron ujížděl v oslabení podél pravého mantinelu a jediného obránce se pokoušel obejít obtočením kolem něj. To sice provedl, ale jeho zakončení bekhendem po ledě gól nepřineslo.
     
    46:30
    Kyle Turris to následně zkoušel z pravého kruhu, ale Jaroslav Halák zasahovat nemusel. Kotouč skončil na zadním mantinelu a hra bude pokračovat v útočné třetině Preds.
     
    47:08
    Noel Acciari v posledních sekundách oslabení vyvážel kotouč a zakončoval ze středového kruhu. Pekka Rinne si s kotoučem poradil a hned jej rozehrál.
     
    47:21
    Domácí v plném počtu.
    Druhá branka Bergerona v tomto duelu znamenala jeho 300. v rámci jeho kariéry v nejlepší hokejové lize světa!

     
    47:48
    Akci Bostonu zakončoval po přihrávce od levého mantinelu obránce Brandon Carlo, jenž to zkoušel před kruhami. Jeho rána ale skončila na bránícím Predátorovi.
     
    48:18
    Roman Josi následně zakončoval od modré čáry a Ryan Johansen se v brankovišti pokoušel dorážet. Jaroslav Halák ale neinkasoval, připsal si další výborné zákroky!
     
    49:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    Následně se již hostující celek prosazuje a srovnává stav duelu na aktuálních 2:2! KYLE TURRIS dostal přihrávku na pravý kruh, kde si na ránu počkal a pokusem o vzdálenější tyčku dostal Nashville zpátky do hry o dva body! Asistence: Roman Josi a Miika Salomäki.
    49:17 Kyle TURRIS - 2:2
     
    50:33
    Predátoři se následně pokoušeli dostat do útoku, ale rozehrávku od pravého mantinelu nikoho nenašla a píská se icing. Na ledě je česká lajna Bostonu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:09
    Bostonský celek kombinoval v útoku a David Pastrňák za brankou upadl. Ryan Hartman jej podrazil za brankou a bude pykat, domácí tak budou mít po komerční pauze šanci na skórování v početní výhodě.
     
    51:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Patrice Bergeron se hned v prvních sekundách dostal do zakončení, ale mezi kruhy střílel nad branku. Akce ovšem pokračovala a David Pastrňák našel krásnou přihrávkou BRADA MARCHANDA, jenž se na pravé straně z první nezmýlil a poslal Boston potřetí v duelu do vedení! Asistence: David Pastrňák a Patrice Bergeron.
    51:23 Brad MARCHAND - 3:2
     
    52:15
    Matt Irwin poté vystrašil Jaroslava Haláka rychlou střelou od modré čáry, kterou mohl tečovat clonící hráč před slovenským brankářem. K tomu ale nedošlo a Halák chytá.
     
    52:49
    Domácí se pokouší uklidnit hru a udržet své vedení, pokud možno tak až do poslední sirény. Jeden z hráčů nyní nic nevymýšlel a kotouč jen nahodil na branku Rinneho.
     
    53:31
    David Pastrňák nahazoval od modré čáry a nahazoval do brankoviště, kde bylo celkem dost hráčů. Nikdo se ale k pořádné teči nedostal a pokračuje se vhazováním po levici Rinneho.
     
    54:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Spojení Marchand – Pastrňák je opravdu neskutečné. Nyní si oba hráči vyměnili role a DAVID PASTRŇÁK byl na konci útočné akce. Marchand mu připravil kotouč a havířovský rodák z levého kruhu i se štěstím prostřelil přesouvajícího se Rinneho. Asistence: Brad Marchand.
    54:09 David PASTRŇÁK - 4:2
     
    54:38
    Sean Kuraly za brankou najel do Webera a kolenem jej zasáhl do stojné nohy. Švýcarský obránce opustil ledovou plochu s pomocí lékařů, ale domácí forvard zůstává nepotrestán... Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    54:57
    Bostonští se následně pokoušeli dostat do útoku, ale píská se icing. Vhazovat se bude po pravici Jaroslava Haláka, který je blízko k další výhře.
     
    55:40
    Puk do útočné třetiny zavezl Joakim Nordström, který našel na levém kruhu Pastrňáka. Ten z pravé strany centroval do brankoviště, kde se ale nikdo neprosadil, Pekka Rinne hru přerušuje.
     
    57:12
    Kevin Fiala se dostal do svízelné pozice před vlastní brankou, kde jeho rozehru zachytil Heinen. Ten hledal před brankou spoluhráče, ale jeho přihrávka byla nakonec zachycena.
     
    58:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nashville odvolalo Rinneho z branky, ale nebylo ani v útočné třetině. Jaroslav Halák rychle rozehrál a SEAN KURALY přes více jak polovinu hřiště zakončoval do opuštěné klece, kterou v pohodě trefil a potvrdil domácí vítězství. Asistence: Charlie McAvoy a Jaroslav Halák.
    58:01 Sean KURALY - 5:2
     
    59:01
    Za brankou Predators začala poslední minuta tohoto duelu, které vyhraje hlavně díky první lajně Boston Bruins. Nashville se už nikam nežene a prohraje už čtvrté utkání v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    Boston Bruins poráží dva dny před Vánocemi na domácím ledě Nashville a prodlužuje jeho sérii porážek na číslo 4. Dvě třetiny vyrovnané utkání rozhodla první domácí lajna ve prospěch Medvědů. Patrice Bergeron (2+1), Brad Marchand (1+2) a David Pastrňák (1+2) jsou dnes právem hvězdami duelu. Poslední branku zaznamenal do opuštěné klece Sean Kuraly. Za hosty skórovali Ryan Johansen a Kyle Turris.

    Střely na branku: 32:30
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrice Bergeron (BOS) 2+1
    2. Brad Marchand (BOS) 1+2
    3. David Pastrňák (BOS) 1+2
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 28 zákroků, 2 góly, 93,3%, 0+1
    David Pastrňák (BOS) 1+2, 3 střely, čas na ledě 18:19, 3. hvězda
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:26
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (21:54:07)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Bergeron (McAvoy, Marchand), 42. Bergeron (Heinen, Pastrňák), 52. Marchand (Pastrňák, Bergeron), 55. Pastrňák (Marchand), 59. Kuraly (McAvoy, Halák) – 34. Johansen (C. Smith, Josi), 50. Turris (Josi, Salomäki)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Krug, Carlo, Grzelcyk, McAvoy, J. Moore, Kampfer – Marchand, Bergeron, Heinen – Nordström, Krejčí, Pastrňák – Donato, Cave, Backes – Wagner, Kuraly, Acciari.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Hartman, Johansen, Fiala – Grimaldi, Järnkrok, C. Smith – Salomäki, Bonino, Watson – F. Gaudreau, Turris, Rinaldo.

    Rozhodčí: O'Rourke, L'Ecuyer – Daisy, MacPherson

    Diváci: 17 565
    thejrc.org