Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Arizona – Colorado 6:4 (kon.) | Toronto – NY Rangers 5:3 (kon.) | Ottawa – Washington 0:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 3:0 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:2 (po pr.)
Edmonton – Tampa 3:6 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:1 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Carolina – Boston 5:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:3 (1:0, 0:1, 4:2)
New York Rangers
Neděle 23.12.2018, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji pohodovou neděli a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (03:56:54)
     
    Československá stopa v zápasu:

    Martin Marinčin (TOR) – 0+0, 2 střely, 13:40
    Filip Chytil (NYR) – 0+1, 1 střela, 16:28.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Mitchell Marner (TOR) – 2+1
    2. Morgan Rielly (TOR) – 1+1
    3. Neal Pionk (NYR) – 1+1.
     
    V divoké třetí třetině si lépe vedlo Toronto, které nakonec potvrzuje roli favorita a získává dva body!

    Góly na sebe po návratu z kabin nenechaly dlouho čekat. Andreas Johnsson jemně tečoval dorážku Marnera a poslal svůj tým do vedení, které zanedlouho navýšil střelou do šibenice v obrovské formě hrající Morgan Rielly. Filip Chytil nicméně na druhé straně parádní asistencí nabídl snadnou trefu Kevinu Hayesovi, a bylo sníženo. Maple Leafs však byli ve třetí části lepším mužstvem a poté, co John Tavares z otočky našel zručného Mitchella Marnera, bylo v aréně opět veselo. I v tomto případě soupeř korigoval, šťastná teč se povedla před brankou stojícímu Chrisi Kreiderovi. Rangers to ještě logicky zkusili v šesti, jenže místo vyrovnání Mitchell Marner pojistil domácí vítězství.

    Není těžké odhadovat, že právě závěrečná dvacetiminutovka potěšila oko hokejového fanouška rozhodně nejvíce!

    Střely na branku v zápasu:
    Toronto 36:28 NY Rangers.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:40 Mitchell MARNER - 5:3
     
    59:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Newyorčané pokračovali ve hře bez gólmana. K ničemu velkému to ale nevedlo, a domácí nakonec přeci jen pojišťují výhru! MITCHELL MARNER zblokoval pokus o střelu v podání Neala Pionka a přes skoro celé kluziště dovezl touš až do klece. Bez asistence.
     
    58:22
    Tak to se často nevidí! Patrick Marleau ve sprintu za kotoučem předčil protihráče, ovšem opuštěnou svatyni Jezdců z několika málo metrů nedokázal trefit. Hosté ještě žijí.
     
    57:57
    Marc Staal vystřelil od modré čáry. Puk jeden z jeho spoluhráčů vracel zpátky do brankoviště, ze kterého byl Frederik Andersen vyjetý, ale obránce Toronta odpálil gumový nesmysl do bezpečí!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    57:38
    Alexandar Georgijev míří na hráčskou lavici, hosté se drží v útočném pásmu a utahují šrouby!
    56:19 Chris KREIDER - 4:3
     
    56:19
    Rangers právě vstřelili branku!
    Pozor, Newyorčané korigují a máme tady zápletku! Kevin Hayes jednoduše nahodil od modré čáry. Kotouč tečoval bránící Ron Hainsey do těla CHRISE KREIDERA, od jehož boku putoval až za překvapeného gólmana! Asistence: Kevin Hayes, Marc Staal.
     
    55:55
    Kevin Hayes projel do útočného pásma. Dostal se až za kruhy, odkud posunul kotouč do jízdy Marcu Staalovi, jehož projektil trefil Frederika Andersena do břicha.
     
    55:43
    Jake Gardiner vyslal od modré čáry lehčí nahození. Alexandar Georgijev měl relativně čistý výhled, poradil si tedy bez náznaků nějakých zásadních potíží. Rangers ztrácejí dvě branky, leč trošku vypadli z tempa, které už budou jen těžko hledat.
     
    54:21
    Wow! Nazem Kadri táhl po pravém křídle přečíslení dvou na jednoho. Překvapivě zatáhl kotouč na osu hřiště a své sólo dovedl až k bekhendovému zakončení, kterému zabránila v úspěchu pouze tyčka!
     
    Střely na branku – 35:23.
     
    53:50
    Javorové listy se už evidentně uklidnily. Další pobyt před soupeřovou svatyní přinesl zakončení zápěstím v podání Morgana Riellyho, brankář dobrým zásahem přerušuje hru.
    52:53 Mitchell MARNER - 4:2

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Marleau (Rielly), 42. A. Johnsson (Marner, Tavares), 46. Rielly (A. Johnsson, F. Gauthier), 53. Marner (Tavares, A. Johnsson), 60. Marner – 35. Pionk (Vesey, Skjei), 47. K. Hayes (Chytil, Pionk), 57. Kreider (K. Hayes, M. Staal)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Marinčin, Dermott – Marner, Tavares (A), A. Johnsson – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – W. Nylander, Kadri, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, P. Lindholm.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Pionk, M. Staal (A), DeAngelo, Br. Smith, McQuaid, Skjei – Zuccarello, Zibanejad (A), Chytil – Bučněvič, K. Hayes, Kreider (A) – Naměstnikov, B. Howden, Vesey – R. Strome, L. Andersson, Nieves.

    Rozhodčí: Joannette, Charron

    Diváci: 19 446
    thejrc.org