Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstán – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Švýcarsko
Sobota 29.12.2018, 22:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký sobotní večer, šampionát hokejových dvacítek se přelomil do svého čtvrtého hracího dne. Před českým šlágrem s Kanadou čeká diváky ve vancouverské Rogers Areně další souboj skupiny A, v němž vyzvou Dánové tým Švýcarska. Utkání startuje ve 22:00 středoevropského času!
     
    Dánsko
    Dánský hokej se v posledních letech dostává do čím dál kvalitnější sféry, což je zejména podpořeno i růstem zájmu fanoušků o tento jinak okrajový sport v samotné severské zemi. Nicméně letošní mistrovství světa dospělých ukázalo, že rozšiřování hokeje mimo tradiční země má svůj smysl. Dánská dvacítka pamatuje i doby, kdy ji trénoval legendární český hokejový pionýr Jiří Justra, momentálně však už častěji promlouvá i do nejelitnější divize šampionátu, k níž uhájila příslušnost již popáté v řadě. Pokaždé s ní válčil na nejprestižnější světové akci této kategorie trenér Olaf Eller, jenž v roce 2017 dotáhl Dány k historickému čtvrtfinále. Loni v Buffalu už to ovšem nebylo tak blyštivé, neboť se dánští hokejisté museli zachraňovat v baráži s Bělorusy.

    I letos k tomu podle všech odhadů směřují, neboť do turnaje vstoupili debaklem s Kanadou v poměru 0:14, o den později pak podlehli i Rusům, kterým dovolili celkem čtyři branky. Klíčový bude pro ovšem zejména duel se Švýcary, který může rozhodnout o tom, kdo bude bojovat o holé udržení v elitní skupině a kdo se vydá na čtvrtfinále.

    Mezi největší hvězdy týmu patří brankář Mads Søgaard, jenž letos zaujal skauty klubů z NHL svými výkony v Medicina Hat – účastníkovi juniorské WHL. Do nadcházejícího draftu půjde ve velice slibné pozici, v žebříčcích prospektů mu patří páté místo mezi brankáři. Na juniorském šampionátu si nicméně již musel letos protrpět čtrnáctibrankový příděl od Kanady, kouč Eller jej totiž nestřídal. Krom něj stojí určitě za zmínku i Jonas Rondbjerg, kterého draftovalo před rokem Las Vegas, momentálně se stále vyhrává ve švédském Vaxjö.
     
    Švýcarsko
    Švýcarští hokejisté letos vyhlásili jasný cíl. Dost ambiciózní. Vybojovat poprvé od roku 1998 na juniorském světovém šampionátu cenný kov. Svěřenci kouče Christiana Wohlwenda jsou hnáni faktem, že na mistrovství světa do Britské Kolumbie odjelo hned 13 hráčů, kteří již stejný turnaj v minulosti zažili. Dalším argumentem může být i rostoucí kvalita švýcarských soutěží a švýcarského hokeje obecně. Vždyť už na letošním seniorském mistrovství dosáhl výběr okolo Romana Josiho na šokující stříbrnou medaili.

    Švýcarským juniorům však příprava na turnaj moc nevyšla, s Kanadou sice zapsali fantastický výsledek 3:5 a celkem bez potíží porazili poměrem 4:1 podceňovaný Kazachstán, samotná generálka ale týmu nevyšla. Švýcarští mladíci podlehli Rusům, prohrou odstartovali i světový šampionát, když celkem nešťastně padli 1:2 v prodloužení v souboji s českým výběrem. Kvalita hokejového Švýcarska se nicméně potvrdila, když ve druhém duelu ve Vancouveru velmi potrápili Kanaďany a prohráli s nimi těsně 2:3. Klíčové pro udržení v elitní skupině tak pro ně bude jednoznačně souboj s Dány.

    Mezi největší hvězdy týmu patří určitě kapitán Nando Eggenberger, který je spolu se svým parťákem Nico Grossem z týmu Oschawa Generals zaujal skauty před nadcházejícím draftem. Nelze zapomenout ani na Valentina Nussbaumera nebo Philippa Kurasheva, který je momentálně s bilanci 2+1 nejproduktivnějším hráčem týmu. V brance pak zatím dostal možnost prospekt New Jersey Devils Akira Schmid (úspěšnost zákroků 90,62 %), proti Čechům nicméně chytal Luca Hollenstein, který má úspěšnost dokonce na úrovni slibných 92,59 %).
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    28.05.2018 Švýcarsko x Dánsko 5:4 (příprava)
    17.12.2017 Dánsko x Švýcarsko 2:1 pr. (příprava)
    30.12.2016 Švýcarsko x Dánsko 5:4 náj. (MS U20 2017)
     
    Dosavadní utkání obou týmů na turnaji

    Dánsko
    Rusko x Dánsko 4:0
    Kanada x Dánsko 14:0

    Švýcarsko
    Švýcarsko x Kanada 2:3
    Česko x Švýcarsko 2:1 pr.
     
    Aktuální soupisky obou týmů

    DÁNSKO
    Brankáři: William Rorth (Rödovre Kodaň/Dánsko), Mats Sogaard (Medicina Hat/WHL), Albert Adamsen (Herning/Dánsko)

    Obránci: Magnus Koch (Herlev/Dánsko), Malte Setkov (Malmö/Švédsko), Lasse Mortensen (Rödovre Kodaň/Dánsko), Lasse Laderbon Carlsen (Hvidovre/Dánsko), Victor Andersen (Herning/Dánsko), Jeppe Mogensen (Sioux Falls/USHL), Daniel Baastrup Andersen (Linköping/Švédsko), Oscar Winther Schulze (Rungsted/Dánsko)

    Útočníci: Jonathan Brinkman Andersen, Emil Marcussen (oba Aalborg/Dánsko), Soren Dietz-Larsen (Malmö/Švédsko), Oliver Kjaer, Andreas Grundtvik (oba Esbjerg/Dánsko), Oliver Mahler Reuter, Christoffer Thrane Gath (oba Herlev/Dánsko), Jonas Rondbjerg (Växjö/Švédsko), Lucas Lasse Andersen (Karlskoga/Švédsko), Jakob Wittendorf (Odense/Dánsko), Lukas Bach Nielsen (Zug/NLA), Gustav Green (Rungsted/Dánsko), David Madsen, Victor Cubars (oba Malmö/Švédsko), Philip Schultz (Victoria/WHL)

    ŠVÝCARSKO
    Brankáři: Luca Jan Hollenstein, Gianluca Zaetta (oba Zug/NLB), Akira Schmid (Omaha/USHL)

    Obránci: David Aebischer (Gatineau/QMJHL), Davyd Barandun (Davos/NLA), Tim Berni, Gianluca Burger (oba Curych/NLB), Tobias Geisser (Hershey/AHL), Nico Gross (Oshawa/OHL), Simon Le Coultre (Moncton/QMJHL), Janis Moser (Biel/NLA)

    Útočníci: Yannick Brüschweiler, Justin Sigrist (oba Curych/NLB), Nando Eggenberger (Oshawa/OHL), Jeremi Gerber (Bern/NLA), Philipp Kurashev (Quebec/QMJHL), Marco Lehmann (Kloten/NLB), Sven Leuenberger (Zug/NLA), Nicolas Müller (MoDo/Švédsko), Valentin Nussbaumer (Shawinigan/QMJHL), Sandro Schmid (Malmö/Švédsko), Ramon Tanner (Biel/NLB), Matthew Verboon (Salmon Arm Silverbacks/BCHL), Luca Wyss (Langenthal/NLA)
     
    Hlavními rozhodčími tohoto utkání jsou Švéd Tobias Björk a Bělorus Maxim Sidorenko. Na čarách pak budou působit Američan Brian Oliver a Slovák Peter Ševčík.
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Urup Mogensen, Baasstrup (A), Mortensen, V. Andersen, Gath, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach.

    Švýcarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross (A), Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev (A), Brüschweiler – Gerber, Schmid, Verboon – Nussbaumer, Sigrist, Müller – Lehmann, Tanner, Leuenberger.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Sidorenko (BLR) – Oliver (USA), Šefčík (SVK).
     
    Hráči dokončili rozbruslení a odebrali se do kabin k posledním minutám před začátkem zápasu. Přibližně v 22:07 českého času začínáme.
     
    Hráči přijíždí na ledovou plochu a zdraví se. Dánové se představí v červených dresech, Švýcaři tentokrát obléknou barvy bílé.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhráli Švýcaři a pomalu rozjíždí první akci.
     
    00:26
    Byli to však Dánové, kdo se dostali do první akce! Díky dobrému forčekingu se ke střele z mezikruží dostal kapitán Röndbjerg, švýcarský brankář jeho pokus však vybruslil a se štěstím zasáhl.
     
    01:05
    Dánové začali nepříjemně a první minutu se drží v útočném pásmu.
     
    01:26
    V první zajímavé šanci i Švýcaři. Před Schmidem se na pravém kruhu otevřelo více místa, jeho pokus ale dobře vybruslil brankář.
     
    02:30
    Další nahození Švýcarů od pravého mantinelu, puk však dánský obránce odpálil rychle pryč. Následně pokus o kontr na druhé straně zastavuje ofsajd.
     
    02:57
    Brüschweiler hledal před bránou Kurasheva, ten však nasměroval puk jen do připraveného Søgaarda. Další zajímavá šance Švýcarska!
     
    04:05
    Drobné zmatky v obraně Dánska, gólman Søgaard raději přeruší hru.
     
    04:29
    Nussbaumer bekhendem z pravého kruhu těsně minul dánskou bránu.
     
    05:37
    Švýcaři otupili úvodní nástup Dánska a jsou to právě oni, kdo hrají více s pukem na holích v útočném pásmu.
     
    06:06
    Röndbjerg upaloval s Madsenem do přečíslení dva na jednoho. Dánský kapitán ale vzal vše na sebe, svoji střelou trefil jen náruč připraveného gólmana Švýcarska.
     
    06:24
    Další náznak šance Dánů. Grundtvig hledal mezi kruhy osamoceného Andersena, na poslední chvíli vložil do jeho přihrávky hůl jeden z obránců Švýcarska.
     
    07:58
    A další pokus Dánska. Střela Bacha z pravého kruhu mířila těsně mimo.
     
    08:09
    Přesilovka pro Švýcarsko. Vyloučen Koch za podražení.
     
    08:40
    Obrovská šance Dánska ve vlastním oslabení! Kapitán Röndbjerg ujížděl sám na brankáře Hollensteina, ten však na poslední chvíli sklapl betony a udržel svůj tým před inkasováním ve vlastní přesilovce.
     
    08:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři přesilovku využívají! Na pravém kruhu se více prostoru otevřelo před PHILIPPEM KURASHEVEM a ten rychlou střelou nedal Søgaardovi šanci. Asistence: Nicolas Muller, Tim Berni.
    08:51 Philipp KURASHEV - 0:1
     
    10:14
    Vyloučení v týmu Dánsko (Grundtvig – 2 min., sekání).
     
    11:48
    Švýcaři zamkli soupeře v pásmu, rána le Coultreho ale byla zblokována obětavým útočníkem Dánů.
     
    12:14
    Dánové v plném počtu, své druhé oslabení ustáli.
     
    13:09
    Pokus Röndbjerga z pravého křídla zblokován mimo tři tyče švýcarské brány.
     
    13:57
    Brüschweiler šikovně nahodil puk do brankoviště, k dorážce se tlačil Kurashev, švýcarský útočník měl ale zablokovanou hokejku.
     
    15:15
    Sigrist přenechal puk Mullerovi, jeho prudká rána z pravého kruhu mířila těsně mimo.
     
    15:50
    Další špatně usměrněný pokus Švýcarska. Rána le Coultreho od modré čára jen těsně minula dánskou bránu.
     
    16:51
    Schmid se snažil po levém křídle projít do útočného pásma, dánského obránce ale neobešel.
     
    17:57
    Delší pasáž bez přerušení a žádné větší šance ani na jedné straně. Vše zakončeno rychlým a nepřesným pokusem Švýcarska o rozehrávku – icing.
     
    18:31
    Brüschweiler zkoušel z ostrého úhlu překvapit dánského brankáře, puk mezi tyčkou a zády brankáře však do dánské brány neprocpal.
     
    19:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se v závěrečné minutě usadili znovu v pásmu Dánska a je z toho druhá branka v zápase! Po několika přihrávkách se puk dostal na vrchol mezikruží k PHILIPPU KURASHEVOVI, kterým švihem prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jeho druhá trefa v zápase. Asistence: Nando Eggenberger, Janis Moser.
    19:09 Philipp KURASHEV - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila lépe pro Švýcary, kteří svého soupeře jak přestříleli, tak i po zásluze vedou o dvě branky. Obě má na svědomí útočník Philipp Kurashev. Dánové zvláště v první polovině třetiny měli ovšem také několik dobrých šancí, všechny ale ztroskotaly na skvěle chytajícím brankáři Švýcarska Hollensteinovi.

    Střely na bránu v první třetině: 5 – 11.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:56.
     
    Hráči se vrací na ledovou plochu, druhá třetina bude moci pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:22
    Přečíslení Švýcarska dva na jednoho, Nussbaumer však nedokázal přihrát lépe postavenému Mullerovi.
     
    22:10
    Pokus Mosera od modré čáry, betony brankáře Søgaarda na místě.
     
    22:32
    Další zákrok dánského brankáře Søgaarda, buly po jeho pravici.
     
    22:32
    Ještě však nějaký technický problém na masce brankáře Søgaarda. Musel odjet ke střídačce si nechat masku upravit.
     
    22:56
    Le Coutre chtěl od modré čáry rychlou střelou překvapit dánského brankáře, jeho pokus však zblokoval už první útočník soupeře.
     
    23:28
    V akci i Dánové na druhé straně. Nahození Urupa od modré čáry vyráží brankář Hollenstein do rohu.
     
    24:55
    Velká skrumáž před brankářem Švýcarska! Marcussen zavezl puk do brankoviště, o drožku se snažilo hned několik holí, gólman Hollenstein však opět svůj tým podržel.
     
    25:33
    A další tutovka Dánska. Brinkman se mezi kruhy prokličkoval až ke střele, v dobrá pozici však těsně míjí!
     
    26:17
    Pokus o kontr na druhé straně. Střela Gerbera z pravého křídla však nebyla přesná.
     
    27:33
    Švýcaři se snažili něco vymyslet v útočném pásmu, Dánové je ale ke střele nepustili.
     
    28:20
    Kurashev sahal po hattricku! Eggenberger našel již dvougólového útočníka mezi kruhy, jeho další pokus však tentokrát zastavila lapačka brankáře Søgaarda.
     
    28:28
    Rychlá kombinace zakončená přihrávkou zpoza brány na Brüschweilera. Ten pod tlakem obrny Dánska nevystřelil přesně.
     
    28:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Philipp Kurashev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:18
    Švýcaři první útok Dánů ustáli, ti se nedostali do žádné zajímavé šance.
     
    29:44
    Během přesilovky Dánů se hraje spíše před brankářem Søgaardem. Brüschweilerova nenápadná zadovka do brankoviště si však svého adresáta nenašla.
     
    30:11
    Další vyhození Švýcarů, Hollenstein v tomhle oslabení zatím žádnou práci neměl.
     
    30:44
    Hosté v plném počtu.
     
    31:07
    Pokus obránce Grosse, který se coby falešný útočník zapojil do ofenzivní akce Švýcarska. Jeho pokus z pravého kruhu ale končí na brankáři Dánska.
     
    31:40
    Nahození Grundtviga z levého křídla vyneslo Dánsku vhazování v útočném pásmu.
     
    32:31
    Madsen a jeho pokus z levého křídla. Brankář Švýcarska na místě.
     
    33:05
    Eggenberger zavezl puk do útočného pásma, zadovkou hledal v brankovišti ještě lépe postaveného Brüschweilera, ten už ale byl z prostoru před bránou vytlačen.
     
    33:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři navyšují své vedení! Z dalšího rychlého protiútoku se puk dostal na levý kruh pro vhazování k obránci SIMONU LE COULTREOVI, který mezi betony brankáře Søgaarda ho procpal do brány. Asistence: Justin Sigrist, Nicolas Muller.
    33:29 Simon Le Coultre - 0:3
     
    34:32
    Nepřesnou rozehrávku Hollensteina za bránou zachytil Madsen, do opuštěné klece ale už puk nedokázal nijak dopravit.
     
    35:49
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Sven Leuenberger – 2 min., hákování).
     
    36:52
    Dánové jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují. První branky na turnaji jim však není přáno.
     
    37:16
    Nic se na tom nezměnilo ani po šanci Schultze, který na hranici brankoviště dostal pořádně naloženo, puk ale za brankovou čáru nedošťoural.
     
    37:43
    Dánové musí pár vteřin před návratem vyloučeného hráče opustit útočné pásmo, Madsen podle sudího byl v brankovišti a bránil gólmanovi Švýcarska. To je pro Dány škoda, dokázali si v přesilovce vytvořit několik slibných příležitostí.
     
    37:49
    Hosté v plném počtu.
     
    38:56
    Pokus Brinkmana od pravého mantinelu mířil těsně mimo.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nicolas Müller – 2 min., podrážení).
     
    39:20
    Rána Setkova od pravého mantinelu, beton Hollensteina na místě.
     
    39:50
    Švýcaři se osvobozují, tohle oslabení ve druhé třetině nejspíš zvládnou.
     
    39:58
    Ofsajd brzdí další útok Danů, třetina se chýlí ke konci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla jen jednu branku, padla opět do brány Dánska. Výkonnostně byly oba týmy ve druhé dvacetiminutovce vyrovnanými soupeři, Dánové však i nadále doplácí na svoji největší bolístku na šampionátu, jednoduše nestřílí góly, na první trefu čekají už osm třetin.

    Střely na bránu po druhé třetině: 16 – 18.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:49.
     
    Hráči se vrací na ledovou plochu. Třetí třetina bude moci začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Švýcaři vyhráli buly a hned se osvobozují.
     
    40:42
    Švýcaři si dobře hlídají střední pásmo a nepouští Dány vůbec ke svému brankáři.
     
    40:59
    Hosté v plném počtu.
     
    41:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři ustáli oslabení a vzápětí se prosazují a je to opět PHILIPP KURASHEV! Ten si nabruslil do útočného pásma po levém křídle, vytáhl si brankáře z brány a pohodlně uklidil puk do opuštěné klece. Pěkná akce a zároveň hattrick švýcarského útočníka! Na ledě dokonce přistála jedna čepice, kdyby dnes hrála Kanada, bude čepic na ledě určitě více. Asistence: Nico Gross.
    41:38 Philipp KURASHEV - 0:4
     
    43:20
    Švýcarům to nestačí. Opět jsou usazeni v útočném pásmu a snaží se vymyslet něco dalšího.
     
    43:52
    Střela Berniho nakonec doskákala až k dánskému brankáři, ten ale bez problémů vyrazil.
     
    44:47
    Kurashevovi to dnes ještě nestačí. Zpoza brány jen tak nahodil puk do brankoviště a dánský brankář měl co dělat, aby ho udržel před brankovou čárou.
     
    44:57
    Nepřesná dánská rozehrávka, hra se vrátí před brankáře Søgaarda.
     
    45:07
    Schmid dostal přihrávku na hranice brankoviště, tísněn dánským obráncem ale nevystřelil přesně.
     
    45:33
    Dánové se pořád snaží. Dobře si uvědomují, že mají na svém kontě na turnaji stále 0 vstřelených branek, což by rádi co nejdříve změnili. Podporují je i diváci v hale, kterých tu dnes bude opět kolem osmi tisíc.
     
    45:33
    V útočném pásmu Dánska zůstává ležet na zádech jeden z dánských hráčů, je v péči doktorů. Hra je přerušena.
     
    45:33
    Nakonec se s pomocí doktorů zvedá a odjíždí na střídačku. Těžko říct o co šlo, možná vyražený dech. Přejeme Cubarsovi, aby byl v pořádku.
     
    46:30
    Dobrá a skrytá střela Röndbjerga. Kapitán Dánska mířil na vzdálenější tyč, jeho pokus jen těsně minul švýcarskou bránu.
     
    46:58
    Akce Švýcarů zastavena ofsajdem. Lehmann byl v pásmu moc rychle.
     
    47:17
    Le Coultre už dnes jeden gól má. Na modré čáře se tvrdě opřel do volného puku, ten však v cíli našel ve své lapačce brankář Søgaard.
     
    47:38
    Kurashev si najížděl do další dobré šance, v rozhodující fázi mu mezi kruhy vypíchl puk jeden z obránců.
     
    48:05
    Zakázané uvolnění Dánska. Buly po pravici Søgaarda.
     
    48:57
    Několik nadějných šancí na obou stranách, ani jedna z nich však nakonec nevedla k ohrožení soupeřovy brány.
     
    49:13
    Další zakázané uvolnění Dánska a další buly po pravici Søgaarda.
     
    49:58
    Posledních deset minut. Troufám si říct, že i posledních deset minut zápasu, byť v hokeji je možné vše. Pro Dány bude však dnes už spíše úspěchem, když se jim podaří prolomit čekání na první branku na turnaji.
     
    50:52
    Pokus kapitána Eggenbergera ze střední vzdálenosti končí po zásahu brankáře v ochranné síti.
     
    51:17
    Po střele Setkova od modré švýcarský brankář nic neviděl, puk však nakonec skončil mimo třemi tyčemi.
     
    52:18
    Další pokus Dánska. Po střele Schultze však drží švýcarský brankář pevně puk ve své náruči.
     
    52:58
    Švýcarům se nevydařila rozehrávka, hra se vrátí do jejich obranného pásma.
     
    53:20
    Švýcaři se zdá už nikam nehrnou. V klidu posílají puky přes všechny čáry.
     
    53:20
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    54:06
    Z druhé vlny se do puku po přihrávce opřel Schultz, v dobré střelecké pozici ale opět neuspěl. Dánové to ještě nebalí, šanci na vstřelení branky určitě ještě mají!
     
    54:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nico Gross – 2 min., sekání).
     
    54:57
    Švýcaři se osvobozují.
     
    55:08
    Další vyhození Švýcarských hráčů. Publikum v Rogers areně si však přeje vstřelenou branku dánského výběru.
     
    56:05
    Schultz dostal puk mezi kruhy, v dobré pozici ale těsně přestřelil!
     
    56:28
    A další pumelenice od modré v podání Setkova. Opět chybělo pár centimetrů.
     
    56:38
    Švýcaři v plném počtu.
     
    57:05
    „Let's go Denmark“, ozývá se z tribun arény ve Vancouveru. Dnešnímu utkání přihlíží 10 279 diváků a většina si přeje první branku Dánska na letošním mistrovství světa.
     
    58:06
    Štiplavá rána Eggenbergera z levého křídla, brankář Søgaard si připisuje další zákrok.
     
    58:43
    Švýcaři drží puk na svých holích, rádi by dohráli s nulou vzadu.
     
    59:40
    Poslední vteřiny zápasu, Švýcaři si svůj výsledek už pohlídají.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, z vítězství se radují Švýcaři. Těm k první výhře na turnaji dopomohl především útočník Philipp Kurashev, který nasázel hattrick, dobrým výkonem se prezentoval i brankář Hollenstein, který udržel čisté konto.

    Dánové nebyli v zápase o tolik horším soupeřem, ovšem nedokázali proměnit své šance. A bez gólů se vyhrát nedá.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Dánsko: Jonathan Brinkman
    Švýcarsko: Philipp Kurashev.
     
    To je ode mně pro dnešek z vancouverské Rogers areny vše, loučím se s vámi, ale už za hodinu a půl se přihlásí kolega Filip Kortus, který vás provede dalším zápasem, od 2:00 středoevropského času se utká Česká republika s domácí Kanadou. Tak buďte u toho. (00:29:20)
    Marken.cz

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 9. Kurashev (Müller, Berni), 20. Kurashev (Eggenberger, Moser), 34. Le Coultre (Sigrist, Müller), 42. Kurashev (Gross)


    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Urup Mogensen, Baasstrup (A), Mortensen, V. Andersen, Gath, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach.
    Švýcarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross (A), Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev (A), Brüschweiler – Gerber, Schmid, Verboon – Nussbaumer, Sigrist, Müller – Lehmann, Tanner, Leuenberger.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Sidorenko (BLR) – Oliver (USA), Šefčík (SVK)
    thejrc.org