Sparta – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 30.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Justin Peters míří na střídačku a ve stejném čase Plzeň vyhazuje na zakázané uvolnění!
     
    59:20
    Oddechový čas pro domácí.
    59:20 Jan EBERLE - 2:3
     
    59:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je na jedné straně studená sprcha a na druhé obrovská radost! Conor Allen přihrál zadovkou na zadní tyč, odkud hattrick dokonal JAN EBERLE. Ten totiž trefil odkrytou část branky, a tak se v plzeňském táboře může slavit. Asistence: Conor Allen.
     
    58:29
    Do předbrankového prostoru si najel Nick Jones, jehož pokus vyrazil Justin Peters před sebe. K dorážce se ještě dostal Jaroslav Kracík, který nepřehodil brankářův beton. Chomutovští jsou nyní pod obrovským tlakem, ale zatím odolávají.
     
    58:00
    Hostující hráči jeli ve čtyřech proti dvou obráncům. Z levého kruhu vystřelil do horní části branky Conor Allen, jenž sice zaznamenal gól. Ovšem hlavní sudí ihned signalizoval postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    54:45
    Z levého kruhu přihrával po ledě přes brankoviště Milan Gulaš, který našel reprezentačního spoluhráče. Jenže Jan Kovář nedokázal beton kanadského gólmana přehodit, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Klhůfek.
     
    52:10
    Na modré čáře upadl Brett Flemming, který pustil soupeře do přečíslení. Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Petr Kodýtek, jenž orazítkoval bližší tyč.
     
    51:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., držení hole).
     
    48:57
    Jan Eberle měl na holi hattrick! Jeho pokus z levé strany skončil na brankové konstrukci. Justin Peters se za střelou pouze ohlédl, ale nyní mu pomohla nutná dávka štěstí.
     
    46:13
    Vladimír Růžička přihrál před branku, kde byl najíždějící Tomáš Svoboda. ten už mířil sám na brankáře a střelou po ledě hledal místečko mezi betony. Jenže Dominik Frodl puk vyrazil a drží nerozhodný stav.
     
    42:45
    Kevin Klíma zapnul své motory a v oslabení ujel s finským spoluhráčem. Přihrávka mířila k druhé tyči na Masiho Marjamäkiho. ovšem Dominik Frodl se skvěle přesunul a puk se štěstím vyrazil.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Dietz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Nick Jones – 2 min., sekání).
     
    41:01
    Z levého kruhu vystřelil Nick Jones, jehož pokus se odrazil mezi kruhy. Obránci Chomutova jej posunuli na modrou čáru, odkud přestřelil branku Peter Čerešňák.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Koblasa – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jan Havel.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., sekání).
     
    34:16
    Přihrávku zpoza braná mezi kruhy dostal Miroslav Indrák, jenž ve vyložené šanci branku Chomutova přestřelil. Následně už Chomutovští budou ve čtyřech.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 003 diváků.
     
    34:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Dietz – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., podrážení).
     
    32:18
    To je neskutečné, co nyní zahodil Juraj Valach! Chomutovský obránce se dostal k odraženému puku a střelou z hranice kruhu přestřelil úplně prázdnou branku soupeře. To snad není ani pravda ...
    31:44 Jan EBERLE - 2:2
     
    31:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po krásné kombinaci hostujícího celku je znovu vyrovnáno! Petr Straka z levé strany přihrál mezi kruhy, kde se nacházel JAN EBERLE, jehož pokus zamířil za brankovou čáru. Asistence: Petr Straka a Roman Vráblík.
     
    27:08
    Jan Kovář dlouho čaroval u pravého mantinelu, až se mu vlevo hnul Milan Gulaš. Jeho pokus mířil k bližší tyči, ale Justin Peters se skvěle přesunul a kotouč schoval do výstroje.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., hákování).
    24:17 Vladimír RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a Piráti otáčí stav zápasu! VLADIMÍR RŮŽIČKA přejel červenou čáru a vystřelil do šibenice. Na zakončení Dominik Frodl nereagoval a také on zaznamenává v utkání svou slabší chvilku. Asistence: Lukáš Vantuch.
     
    24:08
    Cink! Jan Kovář vystihl rozehrávku Chomutova a upaloval se spoluhráčem do přečíslení. Jeho pokus vyrazil Justin Peters do tyče a kotouč se povaloval v brankovišti. Před hostujícími hráči jej odpálil někdo z obránců.
     
    23:30
    Zadovku do brankoviště vyslal Pavel Klhůfek, Dominik Frodl vůbec nevěděl, kde má kotouč. Za dorážkou mířil ještě Petr Koblasa, ale hostující brankář se v ten moment už zorientoval a hru přerušil.
     
    20:48
    Po zaváhání chomutovské obrany pelášil sám na brankáře Jan Kovář, který naznačil kličku a položil si kanadského brankáře. Ovšem jeho pokus po ledě vyrazil Justin Peters před sebe.
     
    20:28
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., podrážení).
     
    19:34
    Marek Tomica našel mezi kruhy chomutovského matadora, jenž ve vyložené šanci selhal. Radek Duda z jedné mířil k levé tyči, ale prostor branky o kousek netrefil.
     
    18:10
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:58
    Od modré čáry vystřelil Juraj Valach, jehož pumelice vypadla hostujícímu brankáři. Kotouč zůstal ležet v brankovišti, odkud ho k mantinelu odpálil Conor Allen.
    15:36 Bohumil JANK - 1:1
     
    15:36
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vteřinu před naskočením domácího hráče se Piráti dočkali branky a je znovu vyrovnáno! Pavel Klhůfek zastavil kotouč na modré čáře, kde si ho převzal BOHUMIL JANK. Chomutovský obránce si najel mezi kruhy, kde výstavní střelou nedal brankáři nejmenší šanci. Jeho bomba totiž zamířila od břevna do plzeňské svatyně. Asistence: Pavel Klhůfek.
     
    15:23
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Denis Kindl – 2 min., sekání).
     
    13:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., sevření puku rukou).
     
    09:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Vojtěch Němec.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., sekání).
     
    07:17
    Milan Gulaš a Jan Kovář jeli do přečíslení, ale tak dlouho si dávali přednost, až střela nepřišla. Kotouč poté zamířil do levého kruhu, kde se nacházel Conor Allen. Jeho pokus do opuštěné branky zastavil jeden z obránců Chomutova.
    06:56 Jan EBERLE - 0:1
     
    06:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Početná skupina plzeňských fanoušků se raduje, jelikož Škoda poprvé udeřila! Skákavé nahození Plzně mířilo na branku, ale Justin Peters si vybral slabou chvilku a vyrazil kotouč jen před sebe, kam dojel JAN EBERLE. Jeho pokus zblízka propadl až za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Pulpán a Peter Čerešňák.
     
    03:53
    Přihrávku na pravou stranu dostal Jan Kovář, jenž si najel na osu hrací plochy, odkud přes Juraje Valacha také zakončil. Kanadský brankář ve službách Pirátů si pokus mezi ruku a tělo pohlídal.
     
    01:09
    Po zbytečné ztrátě se ke kotouči dostal mezi kruhy Jaroslav Kracík, jehož pokus zamířil do betonu domácího gólmana. Poté Piráti vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Jank (Klhůfek), 25. V. Růžička (Vantuch) – 7. Eberle (Pulpán, Čerešňák), 32. Eberle (Straka, Vráblík), 60. Eberle (Allen)


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Vráblík – Gulaš, Jan Kovář, Indrák – Kratěna, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner, D. Kindl.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Gerát, Komárek

    Diváci: 5 003
    thejrc.org