Kazaň – Nižněkamsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 0:2 (kon.) | Soči – Spartak Moskva 1:2 (2:4 po s.n.)
Jaroslavl – Minsk 0:3 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Omsk – Barys 4:3 (2:1 po s.n.)
Riga – Dynamo Moskva 5:4 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Red Star Kunlun
Neděle 30.12.2018, 13:00 • Traktor Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (KUN) 0+0, 1 střely, čas na ledě 20:44
    Tomáš Mertl (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:26 (15:25:06)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:22.
    Zblokované střely – 7:13.
    Vyloučení – 2:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/2.
    Vhazování – 23:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kunlunu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Poslední perioda nám nabídla celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se hosté snažili vycházet ze zajištěné obrany, což se celkem dařilo. Traktor se v koncovce zápasu uchýlil ke hře bez brankáře, což přineslo druhou branku v jeho síti. Čínský celek tak po delší době zvítězil, naopak Čeljabinsk dnes nezvládl koncovku akcí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Máme tu ještě jeden icing. Opět se provinil hostující celek, hra se tak vrací do pásma Red Staru. Děmčenko zatím čeká v brance, na vhazování přijel domácí Stoa.
    58:26 Patrik LUNDH - 0:2
     
    58:26
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! K volnému puku se jako první dostal hostující Lajunen, který ve středním pásmu našel osamoceného PATRIKA LUNDHA, jenž zamířil do odkryté branky.
    Asistence: Ville Lajunen.
     
    58:21
    Děmčenko zůstává na střídačce!
     
    58:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:21
    Do konce utkání zbývají necelé dvě minuty. Mezitím se domácí nedokázali dostat přes modrou čáru, je z toho další postavení mimo hru. Na vhazování se za domácí staví Szczechura.
     
    57:30
    Po pravém křídle se hnal za pukem hostující Wolski, který ho sice vybojoval na svojí hokejku, avšak poté ho čistým způsobem obral vracející se protihráč.
     
    56:22
    Čínský celek opět vybojoval cenné vteřinky, postarala se o to druhá formace. Traktor se po delší době dostal před Lazušina, tam se ale k puku prodral Jarvinen.
     
    55:34
    Viklund vyhodil s trochou štěstí přes všechny čáry, což znamená zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před Lazušina, Traktor se ale nemůže dostat k žádnému tlaku.
     
    54:14
    Kunlun se na malý momentem zdržel na druhé straně, nakonec ale domácí vybojovali puk zpět. Následuje komerční přestávka, poslední v dnešním utkání.
     
    53:24
    Yuen ještě předkládal před branku na Lattu, který si ale neporadil s těžkou přihrávkou. Sledujeme pasáž plnou nepřesností, domácí ale potřebují vyrovnat.
     
    52:22
    Hráči v černých dresech se opět nastěhovali na druhou stranu, jenomže Šarovova rána skončila vedle branky. Red Star je ale poslední dobou pod tlakem.
     
    51:35
    Přišel hodně hraniční zákrok, po kterém se ale zakončovat nebude. Před branku si sjel domácí forvard Stoa, jehož teč skončila kousek vedle branky soupeře.
     
    49:21
    Na druhé straně jsme sledovali rychlý kontr Red Staru. K velice tvrdé ráně se dostal Jaw, který ale nemířil vůbec přesně. I tak se bude vhazovat před Děmčenkem.
     
    48:23
    Bailen se dokázal proháčkovat přes dva protihráče, nicméně poté spadl na zem. O faul se nejednalo, nesledovali jsme ani nic nebezpečného od domácího obránce.
     
    47:24
    U levého hrazení uspěl Maxwell, kterému se ale nepodařilo prohodit puk na Fjodorova. Posléze Šikin zasahoval ramenem, jednalo se o velmi složitý zákrok.
     
    46:47
    Před malým momentem napřáhl od modré čáry domácí Rjasenskij, jenomže jeho dělovka skončila na brusly protihráče. Kunlun toho směrem dopředu moc nepředvedl.
     
    45:31
    Za brankou se dostal k puku hostující Mertl, avšak přihrával do prostoru nikoho. Na druhé stranš raději Lazušin přikryl kotouč, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    44:25
    Od vlastní branky rozjel akci domácí Želdakov, který se dostal za modrou čáru, kde si s pukem neporozuměl Šarov. Posléze byl Děmčenko zasažen do masky.
     
    43:24
    Na modré čáře se dostal k puku domácí Šolochov, který ale nedokázal kloudně zakončit. Posléze se do zakončení dostal Borodkin, který ale minul branku.
     
    42:15
    Posléze se k zakončení dostal Gubarev, který pořádně protáhl hostujícího brankáře. Následně si mezi protihráče sjel Stoa, který se marně dožaduje faulu.
     
    41:23
    Vhazování v útočném pásmu Traktoru dopadlo lépe pro hosty, kteří se opět nastěhovali na druhou stranu. Krátce poté se na zemi ocitl Fontaine, o faul se ale nejednalo.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Brandon Yip – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který se dokonce dostal do útočného pásma. Čínské mužstvo totiž dohrává přesilovou hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám konečně nabídl přesnou trefu. V úvodu třetiny byl aktivnější Traktor, který si vytvořil několik zajímavých šancí, avšak k žádné brance se nedokázal dostat. To překvapivě hrálo do karet Kunlunu, který se dostal do vedení. Čínský celek posléze mohl navýšit své vedení, avšak hlavní sudí druhou branku neuznal kvůli faulu. Domácí budou mít na případné vyrovnání ještě celou druhou třetinu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    To jsou věci! Kunlun se totiž radoval z druhé branky, kterou nakonec sudí neuznává. Čínský celek se tak druhé trefy zatím nedočkal, bude ale hrát přesilovou hru.
     
    39:20
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ilja Karpuchin – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:10
    Čeljabinsk musel rozjíždět další výpad až od své branky, což tolik nevadilo. Rybakov totiž zavezl puk do pásma, kde byla Duginova rána od modré čáry sražena k mantinelu.
     
    38:59
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Šarov – 2 min., podrážení).
     
    38:15
    Nutno podotknout, že hosté udeřili ze své první střely na branku soupeře ve druhé třetině. V tuto chvíli je na tahu soupeř, který byl do té doby aktivnější.
    37:55 Ville LAJUNEN - 0:1
     
    37:55
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Čínský celeke se dostal do útočné třetiny, kde zamkl svého soupeře. Posléze se VILLE LAJUNEN nádherným způsobem zbavil Šarova, načež neskutečně přesnou dělovkou propálil Děmčenka.
    Asistence: Brandon Yip, Joonas Järvinen.
     
    37:24
    Do vyložené šance se nyní dostal Kokujov, který si nabruslil až před brankáře Lazušina. Bekhendové zakončení nebylo úspěšné, stav je i nadále bezbrankový.
     
    36:24
    Lajunen to zkoušel nahozením na rozjetého Wolskiho, který byl u zadního hrazení sražen k zemi. Poté se k šanci dostal Mertl, kterému puk podjel pod čepelí.
     
    35:25
    Traktor čekal na příchod další formace, tentokráte se po levém křídle dostával do pásma Jerofejev, kterého nakonec čistým způsobem odzbrojil hostující Vitásek.
     
    34:21
    Wolski měl k odraženému puku přeci jenom trochu daleko, na opačné straně se daleko nedostal Rybakov, který alespoň s vypětím všech sil nahodil za druhou branku.
     
    33:25
    Důrazným způsobem si počínal domácí Šolochov, který u mantinelu přetlačil Squirese. Red Staru ale nevyšel přechod do pásma, je z toho další postavení mimo hru.
     
    32:11
    Domácí nebyli úspěšný na vhazování v útočném pásmu, posléze si Lazušin připsal další zákrok. Nejednalo se o nic vážného, avšak hra je opět přerušena.
     
    30:25
    Obrovská šance domácích! Rybakov obdržel přihrávku před prázdnou bránu, avšak zakončil kousek vedle. Čínský celek měl nyní velké štěstí!
     
    29:27
    Nyní se Bailen dokázal proháčkovat kolem protihráče, následná tvrdá rána skončila vedle branky. Traktor je ve druhé periodě aktivnější, naopak čínský celek se herně hledá.
     
    28:10
    Thomas se zjevil v dobré příležitosti, avšak puk poslal kousek nad branku. Rychlý protiútok Red Staru skončil ofsajdem, následuje první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    27:31
    Na opačném pólu hrací plochy zkoušel své štěstí Latta, který ale trefil pouze protihráče do zad. Posléze Wolski přihrával zpoza branky, následná teč směřovala kousek vedle.
     
    26:28
    Ani další přesilová hra nebyla úspěšná, nicméně Traktor si nevytvořil nic moc nebezpečného. Domácí ale zůstávají s pukem v útočné třetině.
     
    25:10
    Čeljabinsk se sice usadil v útočném pásmu, Bailen ale mířil přímo do výstroje Lazušina. Běloruský obránce zřejmě počítal s tečí, která ale vůbec neproběhla.
     
    24:12
    Jako první se k puku dostal Šarov, který okamžitě vybídl Jerofejeva, jemuž se ale zakončení nepovedlo. Na opačné straně se dostal k rozehrávce Děmčenko.
     
    23:49
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Tobias Viklund – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:28
    U vlastní branky to zvládl hostující Latta, který ale rozehrál pouze k protihráči. Tvrdou ránu si přichystal Dugin, jenž pořádně protáhl brankáře Lazušina.
     
    22:31
    Po pravém křídle se vydal domácí Bergström, který ale daleko nedojel. Posléze se ke střele dostal Stoa, jenomže jeho rána byla sražena k zadnímu hrazení.
     
    21:20
    Posléze za vlastní brankou operoval domácí Bailen, který si vyčkal na příjezd spoluhráčů. Předávka směřovala na levou stranu, Enlund si s přihrávkou ale neporadil.
     
    20:15
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro hostující celek, který rozjel akci ze své třetiny. Lajunenovi se ale nepodařilo konstruktivně rozehrát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž mírně nebezpečnější byl čínský celek, který několikrát pořádně zavařil soupeři. Traktor se směrem dopředu dlouho hledal, nakonec si také vypracoval několik nadějných situacích, avšak rovněž neuspěl. Doufejme, že druhá perioda bude o něco záživnější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Isajev se nastěhoval do pásma, kde vybídl k zakončení kolegu Bailena. Jeho tvrdá rána nebyla vůbec špatná, avšak i tentokráte si Lazušin poradil na jedničku.
     
    18:20
    Hodně nepříjemné nahození vypustil ze své hokejky Karpuchin, který ale mířil přímo do lapačky brankáře. Lazušin raději přerušil hru, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    17:26
    Prudká přihrávka směřovala do středního pásma, kde ale Wolski neměl potřebnou rychlost. Proto přišla ztráta puku, hrát tak může domácí mužstvo.
     
    16:21
    Hostující Latta neúnavně napadal rozehrávku soupeře, k puku se ale nedokázal dostat. Posléze za brankou soupeře operoval Bergström, jenž ale nic nevymyslel.
     
    15:33
    Posléze to od modré čáry zkoušel hostující Viklund, který ale výrazně minul branku soupeře. Na druhé straně musel zakročit také Lazušin, jenž měl snadnou práci.
     
    14:12
    Bailen umožnil svým spoluhráčům vystřídat. Následně se Kunlun opět nastěhoval do útočné třetiny, kde se Lockhart nedostal k žádnému zakončení.
     
    13:25
    Sám před branku se dokázal proháčkovat Wolski, který si potáhl puk na bekhend, jenomže poté se mu nepodařilo zakončit. Kunlun je směrem dopředu nebezpečnější.
     
    12:08
    S pukem si zahrál také brankář Děmčenko, který si počkal na kolegu Isajeva, jehož dalekonosná přihrávka překvapivě neskončila zakázaným uvolněním.
     
    11:20
    Čtvrtá formace Red Staru odjela na střídačku, nicméně soupeři se opět nepodařilo kloudně rozehrát. Mezitím se za vlastní branku dostal domácí Bailen.
     
    09:31
    U levého hrazení si patřičně důrazně počínal hostující Fontaine, který sice odzbrojil protihráče, avšak poté se mu nepodařilo kloudně rozehrát protiakci svého celku. Posléze se sám před branku natlačil Vitásek, který ale nepřekonal Děmčenka.
     
    08:15
    Do útrob stadionu odešel domácí Šinin, který si zřejmě odnesl menší zranění při předchozím souboji. V tuto chvíli se Szczechurova formace provinila ofsajdem.
     
    07:22
    Rybakov mohl přihrát do tandemu na Kokujova, avšak přihrávka byla o něco delší. Z ochozů se začíná ozývat pískot, domácí totiž začínají chybovat v rozehrávce.
     
    06:04
    Čeljabinsku se přesilová hra zatím vůbec nedaří, soupeř vyhodil už dvakrát v krátkém časovém sledu. Aby toho nebylo málo, tak si domácí brankář Děmčenko připsal zákrok.
     
    05:17
    Mertl operoval s pukem za brankou soupeře, to ale nevedlo k ničemu nebezpečnému. Hra musela být opět přerušena, touš se totiž ocitl na domácí střídačce.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Brayden Jaw – 2 min., podrážení).
     
    04:10
    Posléze se ke střele dostal domácí Thomas, který zakončil z mezikruží. Lazušin měl celou dobu jistý výhled a poté sevřel puk do své výstroje, hra je přerušena.
     
    03:21
    Borodkin si za brankou vyměnil touš s Karpuchinem, načež druhý jmenovaný počkal na příjezd čtvrté formace, která ale nedokázala založit rychlou akci.
     
    02:32
    Jako první se k volnému puku dostal hostující Fontaine, který ale nedokázal prohodit na Palolu. Posléze se hracího předmětu ujal obránce Lofquist.
     
    01:24
    Traktor se okamžitě usadil v útočném pásmu, kde ho ale zradila špatná přihrávka. Na druhé straně se ke střele dostal Jarvinen, jenž mířil do výstroje Děmčenka.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyšlo lépe pro domácí, kteří okamžitě zavezli puk do útočného pásma, kde se ho zmocnil český forvard Mertl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Sudnicin) – Isajev, Bailen (A), Rjasenskij, Šinin (C), Karpuchin, Borodkin, Želdakov – Enlund, Szczechura, Thomas – Kokujov, Rybakov (A), Gubarev – Šolochov, Stoa, Bergström – Jerofejev, Dugin, Šarov.

    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Järvinen, Lofquist, Viklund, Vitásek, Bartulis, Jüe – Lundh (A), Wolski (C), Yip – Palola, Mertl, Fontain – Latta, Lockhart, Squires – Jaw, Seto, St. Pierre.

    Rozhodčí: Gusev, Olenin – Ponamarenko, Antonov.
     
    Red Star Kunlun
    (15 výher, 27 proher – 37 bodů)

    Na opačné straně stojí Kunlun, kterému letos patří devátá pozice, což není zrovna špatné. Čínský celek ztrácí na svého dnešního soupeře pouze čtyři body, toto utkání by tak mohlo trochu napovědět. Kunlun ale čeká na vítězství už pět zápasů, naposledy se radoval z výhry před necelými čtrnácti dny, kdy na domácím ledě dokázal porazit Chabarovsk. Red Star ale překvapivě patří k těm lepším celkům na ledě soupeřů, dohromady zde odehrál dvaadvacet zápasů, přičemž vyhrál osm z nich. Čínský celek ale posledních pět venkovních zápasů nezvládl, ani jednou totiž nedokázal zvítězit.
     
    Traktor Čeljabinsk
    (19 výher, 23 proher – 41 bodů)

    Hokejisté Čeljabinsku letos předvádějí celkem kolísavé výkony, které momentálně stačí na osmou pozici východní konference. Traktor má na svém kontě jednačtyřicet bodů, na vedoucí Jekatěrinburg ztrácí už dvaatřicet bodů. Čeljabinsk se v poslední době nenachází v dobré formě, vyhrál pouze jeden z posledních čtyř ligových zápasů. Jediné vítězství se uskutečnilo v souboji proti Dynamu Minsk, přičemž Traktor na domácím ledě zvítězil poměrem 2:1. Čeljabinsk odehrál na domácím stadionu dvacet bodů, přičemž vyhrál přesnou polovinu z nich. Navíc není špatná ani forma z posledních domácích zápasů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Traktor Čeljabinsk a Red Star Kunlun.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 38. V. Lajunen (Yip, Järvinen), 59. Lundh (V. Lajunen)


    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Sudnicin) – Isajev, Bailen (A), Rjasenskij, Šinin (C), Karpuchin, Borodkin, Želdakov – Enlund, Szczechura, Thomas – Kokujov, Rybakov (A), Gubarev – Šolochov, Stoa, Bergström – Jerofejev, Dugin, Šarov.
    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Järvinen, Lofquist, Viklund, Vitásek, Bartulis, Jüe – Lundh (A), Wolski (C), Yip – Palola, Mertl, Fontain – Latta, Lockhart, Squires – Jaw, Seto, St. Pierre.

    Rozhodčí: Gusev, Olenin – Ponamarenko, Antonov
    thejrc.org