Kazaň – Nižněkamsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 0:2 (kon.) | Soči – Spartak Moskva 1:2 (2:4 po s.n.)
Jaroslavl – Minsk 0:3 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Omsk – Barys 4:3 (2:1 po s.n.)
Riga – Dynamo Moskva 5:4 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Jokerit Helsinky
Neděle 30.12.2018, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Slovan Bratislava a Jokerit Helsinky.
     
    HC Slovan Bratislava

    Domácí hokejisté jsou v tabulce Západní konference na jedenáctém místě se sedmadvaceti body. Na své konto si zapsali dvanáct výher a dvaatřicet proher. Jsou tak na pozici mimo vyřazovací boje a rádi by ještě o elitní osmičku zabojovali. Ztrácejí však už šestnáct bodů, ale šance stále ještě rozhodně žije. Naposledy se jim na domácím ledě dařilo, když porazili 3:1 Nižněkamsk. Na tuto výhru by rádi navázali i dnes, nic lehkého je však nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Jeff Taffe – 26 bodů (9+17)
    Michal Řepík – 21 bodů (10+11)
    Rudolf Červený – 20 bodů (10+10)
     
    Jokerit Helsinky

    Hosté jsou na tom o dost lépe. Ve stejné konferenci jsou na třetím místě se šedesáti body. Před nimi jsou hvězdné kluby z Petrohradu a z CSKA Moskva. Sedmadvacetkrát se radovali z výhry a patnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Finský celek tak patří k nejlepším klubům v kontinentální lize. V posledním odehraném duelu dokázali zvítězit 4:3 na ledě Soči a na bratislavském ledě, kde budou rozhodně favoritem, by na tuto výhru rádi navázali. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Brian O'Neill – 39 bodů (10+29)
    Sakari Manninen – 34 bodů (13+21)
    Jesse Joensuu – 27 bodů (14+13)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly a pokaždé se z výhry radoval finský Jokerit. Nejprve na ledě Slovanu 5:3 a poté v Hartwall aréně 3:0. Bratislavané tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Štěpánek (SBA)
    Rudolf Červený (SBA)
    Lukáš Klok (SBA)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Jánošík, Sersen (C), Grman, Klok, Gelinas, Bačik, Baranov – Rau, Taffe (A), C. Bailey – Lunter, Sukel', Červený – Lamper, Buc, Chipchura – Jeglič, Hrnka, M. Sloboda.

    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Lepistö (A), Kivistö, A. Grant, Stollery, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Lööv – O'Neill, Norman, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Manninen, Vesalainen – Moses, Regin (C), Platt – Wärn, Pihlström, Mäki.

    Rozhodčí: Naumov, Lavrentěv – Sadovnikov, Sazonov.
     
    Bratislavskou arénou už zní finská hymna a po ní na řadu přijde také slovenská.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí se hned vrhli do útočné akce, ale nic z toho nebylo a na druhou stranu tak míří hosté.
     
    01:40
    Ani Jokeritu se první útok nepovedl, následně ztratili hosté puk a už se do akce řítí znovu domácí hokejisté.
     
    03:44
    O´Neill se dostal na pravou stranu, jeho pokus švihem však za Čiliakovými zády neskončil. Po zisku puku pak hru opět otáčí před Kalninše domácí hráči.
     
    04:22
    Dávid Buc se napřáhl na levém kruhu a jeho pokus kryje brankář Jokeritu Kalninš. Poté nechal hru přerušit a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    04:41
    Zakázané uvolnění Bratislavanů a hra se stěhuje před branku Marka Čiliaka. Vhazování proběhne po jeho levici.
     
    04:51
    Steve Moses vybojoval sice kotouč v útočném pásmu, nakonec ho o něj obral Sersen a kapitán Slovanu se tak může přesunout s pukem co nejdále od vlastní branky.
     
    05:29
    Marek Sloboda se prosmýkl mezi dva hráče Jokeritu, ale poté se ke střele nedostal. Lepistö se dostal k odraženému puku a hned ho vyvezl z obranného pásma.
     
    06:07
    Akce střídala akci a v té další se ocitli zase domácí hokejisté. Sami se však z ní vykázali, neboť se dopustili dalšího zakázaného uvolnění.
     
    06:27
    Po vhazování před Čiliakem získali kotouč Bratislavané a hned s ním zamířili směrem dopředu. Ovšem ve středním pásmu propadli a museli se vracet zpět, neboť před jejich branku mířili hosté.
     
    07:08
    Oliver Lauridsen, obr v sestavě Jokeritu nyní zapsal dobrý obranný zákrok proti jednomu z domácích, kterého pak nepustil blíže Kalninšově brance.
     
    07:56
    Hraje se ve vysokém tempu a příliš často se nepřerušuje. Až nyní, když se Slovan dopustil dalšího zakázaného uvolnění.
     
    07:56
    Ve stejném čase také následuje komerční přestávka.
     
    08:04
    Steve Moses se opět napřáhl na pravém kruhu a jeho jedovka končí na betonu Marka Čiliaka. Hned po jeho zákroku se domácí ujali kotouče a stěhují se před branku Janise Kalninše.
     
    08:39
    Znovu se však k puku Slovanisté nedostali a zase se bleskově museli vracet zpátky do obranného pásma. Kam se do brejkové situace dostávali hráči finského Jokeritu.
     
    09:20
    Michal Sersen pálil od modré čáry a jeho střela vzduchem se zastavila o Johna Normana, jenž zapojil do obranné hry, ačkoli je čistokrevný útočník. Dobrá práce hostujícího hráče, který pomohl obraně Jokeritu.
     
    09:55
    Lööv zakončoval před Čiliakem, z levé strany se však střela švihem neujala. Marek Čiliak ukryl kotouč na své hrudi a opět přerušuje hru.
     
    10:21
    Po vhazování v obranném pásmu Slovanu získal kotouč Lukáš Klok a vybruslil s ním až do útočného pásma, jeho individuální akce však překazil Jesper Jensen Aabo a rychle otočil hru před domácí branku.
     
    11:07
    Na druhé straně střílel Matúš Sukel', ale také proti jeho projektilu zakročila pozorná obrana Helsinek a hosté se znovu dostávají do další útočné akce.
     
    11:42
    Adam Jánošík si ze dvou obránců hostů vytvořil kužely a prošel až do těsné blízkosti Kalninše, jeho pokus však lotyšský brankář ve službách Jokeritu opět pokryl.
     
    12:14
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    12:17
    Casey Bailey poslal Klokovi puk na levý kruh a ten okamžitě z první vypálil. Puk poslal jen těsně nad branku hostů. Ti tak po zisku kotouče míří zase dopředu.
     
    13:06
    Další velmi dobrá obranná práce Slovanu, který zastavil další pěknou kombinaci finského celku a zabránil tak střele Johnovi Normanovi, jenž se napřahoval v prostoru mezi kruhy.
     
    13:43
    Na opačném konci kluziště se zase neujala střela domácích a stále jsme se tak nedočkali úvodní branky. K vidění je ale velmi ofenzivní hra a Slovan je tak favoritovi důstojným soupeřem.
     
    14:23
    Z hloubi vlastního obranného pásma zakládali hráči Slovanu další akci, ale obrana Jokeritu je zastavila už před útočnou modrou čárou. Rázem tak skončil další náznak domácí akce.
     
    15:14
    Nebezpečnou střelu z levého kruhu vyslal Oliver Lauridsen a proti jeho projektilu zakročil pohotovým zákrokem Marek Čiliak a hra je opět přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    15:21
    Chad Rau unikl podél levého mantinelu do útočného pásma, než stačil vystřelit, ke kotouči se dostali hosté a okamžitě směřují před Čiliakovu klec.
     
    16:12
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Eric Gelinas – 2 min., hákování).
     
    16:12
    Hosté si jako první zahrají přesilovou hru. Gelinas, ač se mu to nelíbilo, odešel na trestnou lavici za hákování a Jokerit tak má šanci otevřít účet zápasu.
     
    16:25
    Jenže Slovan se dostal ve vlastním oslabení do kombinace, ale zastavil je ofsajd. Hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    17:02
    Manninen se napřáhl na pravém kruhu, ale nakonec z toho nebylo ohrožení branky Slovanu, neboť útočníkovi Jokeritu se zlomila hůl. Ten tak okamžitě spěchal na střídačku.
     
    17:45
    Rudolf Červený získal puk a okamžitě ho poslal až před hostující branku. Šetří tak cenné vteřiny z domácího oslabení.
     
    18:12
    Slovan Bratislava je v plném počtu.
     
    18:13
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Sekundu po návratu domácího hráče z trestné lavice se přeci jen hosté prosazují a jdou do vedení. JESSE JOENSUU dobře tečoval střelu Granta od modré čáry, kotouč změnil směr a zapadl za Čiliakova záda – 0:1. Asistence: Alex Grant a John Norman.
    18:13 Jesse JOENSUU - 0:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    První dějství míří do finále. Ještě se ale na pravé straně dostal ke střele Grman, ovšem jeho pokus šel jen do boční sítě hostující branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme dlouho čekali na úvodní branku. Tu vsítili hosté v závěru této části hry, když střelu od modré čáry tečoval před Čiliakem Jesse Joensuu a dal tak finskému Jokeritu jednobrankový náskok. Domácí ovšem nehrají vůbec špatně a ve druhé třetině, která začne přibližně v 17:50, se pokusí srovnat nepříznivý stav. Čeká nás tak znovu zajímavá hokejová podívaná. Buďte u toho s námi.
     
    Střely na branku: 6 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Jeff Taffe nebyl úspěšný při vhazování ve středovém kruhu. Hosté ho tak vyhráli a míří s pukem hned do útočné akce.
     
    20:25
    A hned musel likvidovat střelu Kivista Marek Čiliak, jenž poté před dotírajícími hosty hru pozastavil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    20:40
    Rudolf Červený se zbavil Manninena a prošel podél levého mantinelu před branku hostů, tam ho však zastavila pozorná obrana Jokeritu.
     
    21:13
    Mário Lunter bojoval marně o kotouč s Lauridsenem. Vytáhlý obránce Helsinek uspěl a hru pak otočil před branku Marka Čiliaka.
     
    22:00
    Hosté delší dobu obléhali pásmo domácích, další střel vyslal Lepistö, ale domácí brankář byl proti jeho střele úspěšný a znovu zapisuje přesný zákrok.
     
    22:16
    Další střela hostů se odrazila od hrudi Marka Čiliaka a puk se dostal na hokejku jednoho z hostů. Ovšem nakonec si ho dokázala převzít obrana domácích a Slovan míří dopředu.
     
    22:49
    Casey Bailey byl v dobré střelecké pozici, z prostoru mezi kruhy však svou ránu poslal jen do připraveného Janise Kalninše, který pak hned posílá puk spoluhráčům.
     
    23:44
    A na druhé straně vzápětí zahrozili také hosté, ale i jejich střelu dokázal Marek Čiliak pokrýt. Dvě šance během krátké doby neskončily díky zákrokům obou gólmanů brankou.
     
    24:24
    Tomáš Hrnka byl dalším domácím hráčem, který se dostal do výraznějšího zakončení, ovšem jeho letící střela z mezikruží znovu končí na pozorném Kalninšovi. Hra je přerušena.
     
    24:37
    Nepřesná rozehrávka ve středním pásmu na straně domácích znamenala zisk puku pro Jokerit a hosté už směřují před branku Jokeritu.
     
    25:10
    Domácí o sobě zase dali vědět, když nejprve vystřelili, Kalninš jen puk vyrazil před sebe, následnou dorážku už ale dokázal dostat pod kontrolu.
     
    25:50
    Kyle Chipchura byl v dalším zakončení, ovšem nevystřelil. Uslyšel píšťalku jednoho z postranních sudích a to je signál k tomu, že se pro ofsajd bude vhazovat ve středním pásmu, kam se hra vrací.
     
    26:10
    Sersen vyslal z velké dálky střelu směrem na hostující branku, Janis Kalninš však dokázal zakročit a podržel svůj tým. Následně pak jdou do útoku znovu hosté.
     
    26:21
    A po další střele hostů musel zasahovat Marek Čiliak, který ukryl kotouč ve své náruči a okamžitě přerušil hru. Hosté tak udrželi útočné pásmo, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    26:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:27
    Kotouč vyvezli do útoku domácí hráči, Grmana však zastavil další ofsajd a opět se tak hra bude stěhovat zpět do středního pásma.
     
    26:42
    Za vlastní brankou rozehrál další hostující akci hráči Jokeritu a už se dostávají směrem k domácí brance.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Chad Rau – 2 min., sekání).
     
    27:16
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A hosté svou přesilovou hru využívají a jdou do dvoubrankového náskoku. SAKARI MANNINEN se dostal k odraženému kotouči po střele Platta a poté z pravé strany poslal puk do odkryté domácí klece – 0:2. Asistence: Sami Lepistö a Geoff Platt.
    27:16 Sakari MANNINEN - 0:2
     
    28:17
    Hosté jsou při chuti a nyní znovu zahrozili před domácí klecí. Ovšem Marek Čiliak byl znovu pozorný a nedovolil, aby se hráči Jokeritu znovu prosadili.
     
    29:05
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Janis Kalninš – 2 min., zdržování hry / úprava výstroje). Trest odpyká Steve Moses.
     
    29:56
    Hosté se zatím dobře bránili a vyhodili puk před branku Slovanu. Domácí se tak zatím nedostali do útočné třetiny a už vůbec ne k žádné střele.
     
    30:20
    Nyní už ale ano, Jeff Taffe napálil puk z vrcholu pravého kruhu a jeho dělovku pak kryje pozorný Janis Kalninš.
     
    30:22
    Další osvobození hostů, kteří šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    31:02
    Červený střílel k bližší tyči, ale nenašel skulinku v brance Kalninše. Hned na to se znovu dokázali dostat k puku hráči Jokeritu a vyhazují ho znovu až před Čiliaka.
     
    31:05
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Dávid Buc – 2 min., podrážení).
     
    31:50
    Hosté se uhnízdili v pásmu Slovanu, ale neudrželi se tam a do rychlé akce v oslabení šli Lamper s Červeným. Druhý jmenovaný však na levé straně nedosáhl na přihrávku svého spoluhráče.
     
    32:21
    Grant trefil venkovní konstrukci domácí branky a domácí si tak mohli oddychnout. Hned na to se pak dostali k vyhození puku, za kterým spěchal Chipchura. A dostal se znovu do šance v oslabení.
     
    33:05
    Jesper Jensen Abo vystřelil švihem, jeho pokus zastavila obrana Slovanu a posílá zase puk až před Kalninše. Tohle oslabení domácí už zvládnou.
     
    33:32
    Buc je na ledě a Bratislavané jsou v plném počtu.
     
    34:18
    Další akce domácích nekončí kontaktní brankou. Dávid Buc, který se před chvíli vrátil z trestné lavice, nepropasíroval kotouč za Kalninše a ten tak drží své čisté konto.
     
    35:01
    Hraje se nahoru dolů a dlouho se nepřerušovalo. Nyní jsou u puku hosté, kteří z hloubi vlastní obranné třetiny zakládají další akci.
     
    35:39
    Další pokus domácích byl sražen mimo tři tyče a k další šanci se tak dostali zase hosté. Střela Manninena končí mimo tři tyče.
     
    36:34
    Následuje další komerční přestávka
     
    36:52
    Wärn uvolnil Mäkiho, který se napřáhl na pravém kruhu, jeho pokus však byl sražen do ochranné sítě.
     
    37:20
    Lukáš Klok rozehrává kotouč od vlastní branky. Ještě chvíli čekal, až mu vystřídají spoluhráči a Bratislavané mohu jít do další útočné akce.
     
    37:50
    Oliver Lauridsen z pravé strany místo přihrávky zvolil střelu, která byla zablokována obranou Slovanu a poté si puk převzal Marek Čiliak. Hra je přerušena.
     
    38:03
    Gelinas sklepl puk na Jeffa Taffeho, který ale celou akci vyšperkoval další přihrávkou zpět na Gelinase. Ten ale zakončil jen do betonu hostujícího brankáře Kalninše.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Bratislavané zastavili další možnou akci hostů a otočili hru před Kalninše, na kterého vystřelil Matúš Sukel', jeho projektil ale našel ve své lapačce Janis Kalninš a následně přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    39:40
    Rudolf Červený vystřelil kousek od modré čáry a puk směřoval znovu před Kalninše, který ho pohotově chytá a drží tak svůj tým.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je za námi. V něm se znovu prosadili hosté a jsou tak ve dvoubrankovém náskoku. V osmadvacáté minutě využil přesilovou hru Sakari Manninen a hráči Jokeritu tak své vedení navýšili. Domácí hráči měli několik příležitostí ke snížení a dostat se na kontaktní branku, ale nestalo se tak. Ve třetí třetině mají ještě šanci a uvidíme, zda se ještě vrátí zpět do zápasu. Třetí dějství začne přibližně v 18:40.
     
    Střely na branku: 21 – 21
     
    Utkání sleduje 9 742 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hosté vyhráli vhazování v úvodu třetí třetiny a hned šli do útočné akce. Čiliak musel řešit další situaci v brankovišti, když zastavil střelu O´Neilla.
     
    40:42
    Sersen vybojoval u modré čáry kotouč a poslal ho směrem dopředu, ale jeho spoluhráči ho nezachytili a do akce před Kalninšem se nedostali.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Casey Bailey – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:38
    Grant od vlastní branky zakládal akci Jokeritu, ale ve středním pásmu ho zastavila obrana Slovanu, která je o šanci proniknout před jejich branku, připravila.
     
    41:53
    Další napadání ve středním pásmu ze strany Bratislavanů a ti se po zisku kotouče dokázali osvobodit a vyhodili kotouč až před Kalninše.
     
    42:13
    A před ním se poté i vhazovalo, neboť se domácí hráči dostali do šance ve vlastním oslabení a Kalninš raději hru přerušil.
     
    42:51
    Chipchura se dostal do samostatného úniku před branku hostů, ovšem nakonec ho dojel obránce Jokeritu a jeho akci zastavil obranným zákrokem.
     
    43:28
    Slovan je v plném počtu.
     
    43:51
    Slovanisté se opět natlačili před Kalninše, Jeglič hledal svou přihrávkou Tomáše Hrnku, který ale na puk nedosáhl, neboť ho měl na dlouhou hůl.
     
    44:40
    Marek Čiliak za vlastní brankou chtěl rozehrát puk, nakonec o něj přišel a musel se vracet zpět do branky. Následně pak střílel Manninen a orazítkoval břevno jeho klece!
     
    45:19
    Moses vytáhl kotouč z obranné třetiny a do akce tak míří znovu hráči Jokeritu.
     
    45:45
    Po jejich střele vyrazil puk do rohu kluziště Marek Čiliak, který tak znovu pomohl svému týmu dalším pozorným zákrokem.
     
    46:06
    Tommi Kivistö srazil Chipchuru, který poté ztratil kontrolu a letěl přímo na mantinel, kde narazil hlavou. Vypadalo to hodně nepříjemně, ale domácí hráč by měl být v pořádku.
     
    46:06
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:35
    Mäkiho střelu srazil Grman do bezpečí a domácí poté získali puk, se kterým zamířili před branku Jokeritu. Před Kalninšem však nevyslali střelu, která by ho příliš ohrozila.
     
    47:28
    Bačik nastřelil puk od modré čáry, hosté však dokázali zakročit a jeden z beků Jokeritu ho zastavil v prostoru mezi kruhy.
     
    48:03
    Buc podpořil akci Luntera, který ji táhl podél pravého mantinelu, ale znovu se Slovan nedostal do vážnějšího ohrožení hostující branky.
     
    48:43
    Domácí chvíli operovali před brankou Jokeritu, znovu se však nezrodila žádná nebezpečná střela. Obrana hostů tak otáčí hru na druhou stranu.
     
    50:05
    Jsme za polovinou třetí třetiny a hosté mají stále dvoubrankový náskok. Nyní jsou u kotouče domácí hráči a míří do útočné akce.
     
    50:32
    Sami Lepistö vyslal od modré čáry pumelenici směrem k domácí brance, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče.
     
    51:51
    No zatím to ze strany domácího Slovanu nevypadá moc dobře. Hosté začínají své vedení bránit a do šanci tak svého soupeře moc nepouštějí.
     
    52:46
    Gelinas nahodil puk do středního pásma, to bylo ze strany Bratislavanů opět vše. Do toho útočného se vůbec nedostali a hosté si tak mohli v klidu převzít kotouč.
     
    53:32
    Žiga Jeglič uvolnil Jeffa Taffeho a nyní už z toho byla dobrá šance. Druhý jmenovaný těsně před Kalninšem zakončoval z bekhendu, ale brankář Jokeritu včas zakročil. Hra je přerušena.
     
    53:32
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:37
    V pásmu hostů operovali zase hráči Slovanu Bratislava, z prostoru mezi kruhy pálil Adam Jánošík, ovšem neúspěšně. Domácí ne a ne trefit kontaktní branku, která by je jistě vrátila zpět do hry.
     
    54:49
    Klok vyslal kolmici na spoluhráče, ale ten na kotouč nedosáhl. To je voda na mlýn hostům, kteří získávají puk na svojí stranu a spěchají do útoku.
     
    55:23
    A hosté se dostali do šance, po které klidně mohli vést o tři branky. Jenže Joensuu střílel v ofsajdové pozici a i kdyby vstřelil branku, nemohla by platit. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    56:02
    Zakázané uvolnění hostů stěhuje hru do obranného pásma Jokeritu a domácí tak získali zadarmo útočné pásmo. Vhazuje se po pravé ruce Kalninše.
     
    56:18
    Jeglič svou aktivitou vybojoval puk a dostal se do mezikruží, ovšem jeho pokus srazila obrana Helsinek do bezpečí.
     
    56:45
    Buc s Gelinasem si vyměnili kotouč a ten získal prvně jmenovaný, jenž ale zakončil jen do boční konstrukce hostující branky.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Nicklas Jensen – 2 min., podrážení).
     
    57:13
    Jokerit si bere oddechový čas.
     
    57:13
    Čiliak je na střídačce a domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:45
    Domácí měli tlak před brankou Jokeritu, jeho hráči získali puk a vyhodili ho až před branku domácích, která je nadále prázdná.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Další vyhození kotouče až před domácí klec, hosté tak šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    58:33
    Další vteřiny získali hosté, kteří se po zisku puku znovu osvobodili a poslali ho až na zadní mantinel na opačné straně kluziště.
     
    59:13
    Jokerit je v plném počtu.
     
    59:24
    Lauridsen chtěl poslat puk na prázdnou branku, ten zachytil jeden z domácích a vrací hru do útočného pásma.
     
    59:41
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Ovšem hosté se dostali k puku a dokázali ho dostat do středního pásma. Poté ho Manninen poslal do míst, kde si najížděl NICKLAS JENSEN a ten poté z pravé strany poslal kotouč do prázdné branky – 0:3. Je hotovo. Asistence: Sakari Manninen.
    59:41 Nicklas JENSEN - 0:3
     
    59:48
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Max Wärn – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Lukáš Klok – 2 min., hrubost).
     
    59:56
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen domácí hráči dočkali alespoň čestné branky, kterou dává KYLE CHIPCHURA. Ten si sjel z pravé strany a dostal se na tu levou, odkud pak zasunul puk do odkryté Kalninšovy klece – 1:3. Asistence: Mário Grman.
    59:56 Kyle CHIPCHURA - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté dokázali sebrat Slovanu oba dva body a potřetí v sezóně jsou tak proti bratislavskému soupeři úspěšní. Domácí bojovali o dobrý výsledek, hosté ale byli proti a žádné drama nedopustili. V posledním utkání v tomto kalendářním roce se tak radují z výhry na ledě soupeře. Domácí naopak odešli s prázdnou.
     
    Střely na branku: 34 – 27
     
    Česká stopa v utkání

    Lukáš Klok (SBA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:11
    Rudolf Červený (SBA) 0+0, 5 střel, čas na ledě 21:14
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:20:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 60. Chipchura (Grman) – 19. Joensuu (A. Grant, Norman), 28. Manninen (Platt, Lepistö), 60. Nicklas Jensen (Manninen)


    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Jánošík, Sersen (C), Grman, Klok, Gelinas, Bačik, Baranov – Rau, Taffe (A), C. Bailey – Lunter, Sukel', Červený – Lamper, Buc, Chipchura – Jeglič, Hrnka, M. Sloboda.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Lepistö (A), Kivistö, A. Grant, Stollery, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Lööv – O'Neill, Norman, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Manninen, Vesalainen – Moses, Regin (C), Platt – Wärn, Pihlström, Mäki.

    Rozhodčí: Naumov, Lavrentěv – Sadovnikov, Sazonov

    Diváci: 9 742
    thejrc.org