Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Slovensko – Finsko 1:5 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
Švédsko – USA 5:4 (po pr.)
konec
Kanada
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Česko
Neděle 30.12.2018, 02:08 • Rogers Arena • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:01 Morgan FROST - 5:1
     
    49:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po pár vteřinách využívá Kanada přesilovou hru a vede už o čtyři branky. Nick Suzuki ukázal velký přehled ve hře, když dlouho naznačoval střelu, ale nakonec našel volného MORGANA FROSTA, který zakončoval do zcela odkryté klece. Asistence: Nick Suzuki, Ty Smith.
    34:41 MacKenzie ENTWISTLE - 4:1
     
    34:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy zkrátka dokážou využít své příležitosti a nyní zvyšují už na 4:1. Od mantinelu našel Joe Veleno MACKENZIE ENTWISTLEHO, který naznačil přihrávku a pokořil Pateru střelou na přední tyč. Asistence: Joe Veleno, Jack Studnicka.
    16:39 Alexis LAFRENIERE - 3:1
     
    16:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada poprvé v zápase odskakuje na rozdíl dvou branek. Ideálně nabito dostal mladíček ALEXIS LAFRENIERE a rychlou střelou z první poslal kotouč za Paterova záda. Platnost branky ještě ověřil sudí u videa. Asistence: Jack Studnicka, Josh Brook.
    11:32 Brett LEASON - 2:1
     
    11:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy dlouho otálely se střelbou, ale nakonec našly vhodný okamžik a vrací se zpátky do vedení. Od modré natáhl Ty Smith a před Paterou šikovně tečoval BRETT LEASON. Asistence: Ty Smith, Morgan Frost.
    06:40 Ondřej MACHALA - 1:1
     
    06:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělé, máme srovnáno! Češi vyrazili do přečíslení dva na jednoho, přičemž Jan Jeník zachoval chladnou hlavu, přihrál na volného ONDŘEJE MACHALU, na jehož střelu neměl DiPietro šanci dosáhnout. Asistence: Jan Jeník.
    06:03 Maxime COMTOIS - 1:0
     
    06:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rogers aréna je na nohou, protože domácí celek se ujímá vedení. Rychlík Owen Tippett zavezl kotouč do útočné třetiny. Když se dostal až za branku, tak poslal zadovku na MAXIMA COMTOISE, jenž vystřelil na zadní tyč a od zad Martina Kauta se kotouč odrazil do české branky. Asistence: Owen Tippett.
    Marken.cz

    Filip Kortus

    Branky a nahrávky: 7. Comtois (Tippett), 12. Leason (Smith, Frost), 17. Lafreniere (Studnicka, Brook), 35. Entwistle (Veleno, Studnicka), 50. Frost (Suzuki, Smith) – 7. Machala (Jeník)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Bouchard, Phillips, Brook, Mitchell, Smith, Dobson – Tippett, Glass, Comtois – Suzuki, Anderson-Dolan, Bowers – Leason, Hayton, Frost – Studnicka, Entwistle, Veleno – Lafreniere.
    Česko: Patera (41. Škarek) – J. Galvas, Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, Šalda, F. Král, Bukač – M. Kaut, Nečas, Hrabík – Lauko, Kern, Zadina – Pour, Kondelík, Pekař – Jeník, Hladonik, Machala – Plášek ml..

    Rozhodčí: Anderson (USA), Heikkinen (FIN) – Goljak (BLR), Nikulainen (FIN)
    ocianews.com