Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Slovensko – Finsko 1:5 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
Švédsko – USA 5:4 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
5:4 (1:0, 2:0, 1:4 - 1:0)
USA
Neděle 30.12.2018, 04:30 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:51 Adam BOQVIST - 5:4
     
    63:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nakonec vítězí alespoň v prodloužení! Přečíslení 2 na 1 ukázkově sehráli Jacob Olofsson s ADAMEM BOQVISTEM. Prvně jmenovaný Boqvistovi kotouč hned z první vrátil a švédský obránce střílel do prázdné klece. Asistence: Jacob Olofsson.
    59:36 Ryan POEHLING - 4:4
     
    59:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané zvládli něco neuvěřitelného! Za deset minut totiž dokázali stáhnout čtyřbrankové manko! Švédové měli puk na hokejkách, ale ztratili ho a za to přichází tvrdý trest. Joel Farabee našel na pravé straně najetého RYANA POEHLINGA a ten střelou ke vzdálenější tyčce dovršuje čistý hattrick. Asistence: Joel Farabee.
    59:24 Ryan POEHLING - 4:3
     
    59:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Kontaktní branka přichází 36 sekund před koncem! Křížkou přihrávku Quinna Hughese protečoval Oliver Wahlstrom na RYANA POEHLINGA a ten se trefuje do odkryté klece. Asistence: Oliver Wahlstrom a Quinn Hughes.
    53:25 Ryan POEHLING - 4:2
     
    53:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je tu zápletka! Američané sehráli přesilovku až do kuchyně. Oliver Wahlstrom předal puk na levý kruh Alexanderovi Chmelevskimu, který našel na zadní tyčce osamoceného RYANA POEHLINGA a ten puk uklidil do odkryté klece. Asistence: Alexander Chmelevski a Oliver Wahlstrom.
    49:34 Mikey ANDERSON - 4:1
     
    49:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané přesilovku přeci jen využívají a mažou nulu na kontě vstřelených gólů! Hráči USA sehráli rychlou přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci našel Oliver Wahlstrom přesným pasem na pravém kruhu číhajícího MIKEYHO ANDERSONA, jenž z první zamířil mezi betony přesouvajícího se Erssona – 4:1. Asistence: Oliver Wahlstrom a Alexander Chmelevski.
    42:33 Erik BRÄNNSTRÖM - 4:0
     
    42:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pobyt Švédů v útočném pásmu ale pokračoval a je z toho čtvrtý gól v síti USA! Ke kotouči se dostal ERIK BRÄNNSTRÖM, který si z rohu kluziště vykroužil až před branku a bekhendem vymetl levý horní růžek z pohledu Keysera. Asistence: David Gustafsson a Filip Westerlund.
    32:39 Emil BEMSTRÖM - 3:0
     
    32:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Quinn Hughes ztratil ve středním pásmu puk, o který ho obral David Gustafsson. Ten následně poslal do samostatného nájezdu EMILA BEMSTRÖMA, který po bekhendové kličce prostrčil kotouč za brankovou čáru mezi betony amerického brankáře – 3:0. Asistence: David Gustafsson.
    29:27 Rickard HUGG - 2:0
     
    29:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zástupci evropské školy vedou o dva góly! Broberg předal kotouč Emilovi Bemströmovi, který ho z pravého křídla dovezl až před branku. Poté našel RICKARDA HUGGA, jenž se dokázal prosadit přes hůl obránce Millera a puk doskákal až za záda ležícího Keysera. Asistence: Emil Bemström a Philip Broberg.
    04:47 Filip WESTERLUND - 1:0
     
    04:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se Skandinávci prosazují! Samuel Fagemo přenesl v útočném pásmu hru na FILIPA WESTERLUNDA, který vypálil z osy kluziště na lapačku Keysera a ten máchl do prázdna. Asistence: Samuel Fagemo a Lucas Elvenes.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Westerlund (Fagemo, Elvenes), 30. Hugg (Bemström, Broberg), 33. Bemström (Gustafsson), 43. Brännström (Gustafsson, Westerlund), 64. Boqvist (Olofsson) – 50. M. Anderson (Wahlstrom, Chmelevski), 54. Poehling (Chmelevski, Wahlstrom), 60. Poehling (Wahlstrom, Q. Hughes), 60. Poehling (Farabee)


    Švédsko: Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Sandin, Boqvist, Ginning, Lundkvist, Broberg – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hugg (A), Holmberg, Bemström – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Hållander, Bäck, Sveningsson – Södergran.
    USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes (A), M. Anderson (C), Samberg, Kemp, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Cates, Barratt, Madden – Farabee, Norris (A), Robertson – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, Chmelevski, O'Brien.

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Romasko (RUS) – Chaput (CAN), Kovacs (SUI)
    thejrc.org