Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Slovensko – Finsko 1:5 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
Švédsko – USA 5:4 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
5:4 (1:0, 2:0, 1:4 - 1:0)
USA
Neděle 30.12.2018, 04:30 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Přeji Vám krásnou neděli! (07:19:16)
     
    Střely na branku – 33:29 (7:4, 12:8, 13:15 – 1:0)
     
    Utkání mezi Švédskem a USA nakonec nabídlo neskutečný thriller! Ještě v 50. minutě se přitom zdálo, že Tři korunky v pohodě míří za třemi body. Američané se ale ze stavu 0:4 dokázali neuvěřitelně zmátořit. Jejich stíhací jízdu zahájil v přesilovce Mikey Anderson a hrdinou se poté stal Ryan Poehling. Ten nejprve v další přesilové hře snížil na rozdíl dvou branek a v poslední minutě dokázal zásahy v časech 59:24 a 59:36 srovnat skóre. V dramatickém prodloužení pak přeci jen vstřelili vítězný gól Švédové. Ukázkově sehrané přečíslení 2 na 1 zakončil Adam Boqvist.
     
    Nejlepším hráčem Švédska byl vyhlášen brankář Samuel Ersson. Na straně USA tuto cenu logicky dostává střelec hattricku, Ryan Poehling.
     
    Konec zápasu.
    63:51 Adam BOQVIST - 5:4
     
    63:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nakonec vítězí alespoň v prodloužení! Přečíslení 2 na 1 ukázkově sehráli Jacob Olofsson s ADAMEM BOQVISTEM. Prvně jmenovaný Boqvistovi kotouč hned z první vrátil a švédský obránce střílel do prázdné klece. Asistence: Jacob Olofsson.
     
    63:23
    Z pravého kruhu střílel Joel Farebee. Boqvist mu vložil do rány hůl a srazil ji do ochranné sítě.
     
    63:12
    Obrovské šance Švédů! Forhendovou kličku nedotáhl do konce Isac Lundeström a poté se neprosadil ani švédský kapitán Erik Brännström. Ten poté spadl na brankáře Keysera a hra je vykázána do středního pásma.
     
    62:28
    Brännströmova přihrávka hledala před branku najíždějícího Sandina. Josh Norris se stačil vrátit a v pádu přihrávku zablokoval!
     
    61:57
    Střela Fabiana Zetterlunda z levého kruhu minula bližší tyčku Keyserovy branky.
    61:07 Adam Boqvist neproměnil samostatný únik.
     
    61:07
    Adam Boqvist mohl rozhodnout! Dostal se do samostatného úniku a po naznačení kličky do bekhendu si stáhl kotouč na forhend. V rychlosti už ho nezasunul za Keysera.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neskutečné utkání rozhodne až prodloužení! Švédové vedli ještě v 50. minutě 4:0, ale ani čtyřbrankové vedení nedokázali udržet. Americkým hrdinou se stal Ryan Poehling, jenž velel stíhací jízdě čistým hattrickem. Svým třetím gólem vyrovnal pouhých 24 sekund před koncem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:36 Ryan POEHLING - 4:4
     
    59:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané zvládli něco neuvěřitelného! Za deset minut totiž dokázali stáhnout čtyřbrankové manko! Švédové měli puk na hokejkách, ale ztratili ho a za to přichází tvrdý trest. Joel Farabee našel na pravé straně najetého RYANA POEHLINGA a ten střelou ke vzdálenější tyčce dovršuje čistý hattrick. Asistence: Joel Farabee.
     
    59:24
    Následuje americký time-out.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Westerlund (Fagemo, Elvenes), 30. Hugg (Bemström, Broberg), 33. Bemström (Gustafsson), 43. Brännström (Gustafsson, Westerlund), 64. Boqvist (Olofsson) – 50. M. Anderson (Wahlstrom, Chmelevski), 54. Poehling (Chmelevski, Wahlstrom), 60. Poehling (Wahlstrom, Q. Hughes), 60. Poehling (Farabee)


    Švédsko: Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Sandin, Boqvist, Ginning, Lundkvist, Broberg – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hugg (A), Holmberg, Bemström – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Hållander, Bäck, Sveningsson – Södergran.
    USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes (A), M. Anderson (C), Samberg, Kemp, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Cates, Barratt, Madden – Farabee, Norris (A), Robertson – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, Chmelevski, O'Brien.

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Romasko (RUS) – Chaput (CAN), Kovacs (SUI)
    thejrc.org