Arizona – Vegas 1:5 (kon.) | Washington – Nashville 3:6 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:0 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Pondělí 31.12.2018, 19:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Prudential Center v Newarku uvidí poslední utkání domácího New Jersey v kalendářním roce 2018. Devils od 19:00 středoevropského času přivítají hokejisty Vancouveru, přejeme příjemné počtení!
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Kosatky se musí v závěru roku obejít bez své arény, kde probíhá juniorské mistrovství světa v ledním hokeji. Vancouver prožívá asi lepší sezónu, než se očekávalo a aktuálně je na devátém fleku Západní konference s tím, že poslední dva venkovní duely vyhrál. Canucks vyhráli na ledě silného Calgary a předtím také nad Edmontonem. Kanadský celek je efektivní na venkovních kluzištích, kde získal již 23 bodů.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Elias Pettersson – 35 zápasů, 39 bodů (19+20)
    Bo Horvat – 41 zápasů, 35 bodů (17+18)
    Brock Boeser – 28 zápasů, 26 bodů (14+12)
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Devils se po poslední výhře nad Carolinou odlepili ode dna Východní konference a přeskočili hned tři celky. New Jersey se v posledních zápasech musejí obejít bez lídra útoku Taylora Halla či švédského křídelníka Marcuse Johanssona. Devils i díky skvělým výkonu nováčka Mackenzieho Blackwooda v brance naskočili na vítěznou vlnu a i oni vyhráli poslední dva duely. Triumfovali na ledě Bostonu (5:2), doma naposledy přehráli Carolinu (2:0).

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Taylor Hall – 33 zápasů, 37 bodů (11+26)
    Kyle Palmieri – 37 zápasů, 34 bodů (19+15)
    Nico Hischier – 33 zápasů, 26 bodů (10+16)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Vatanen, Santini, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Quenneville, Zajac, Coleman – Wood, Zacha, Noesen – Boyle, Seney, Stafford.

    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Ch. Tanev, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot, Gudbranson – Eriksson, Horvat, Virtanen – Goldobin, Pettersson, Boeser – Bärtschi, M. Granlund, Leivo – Roussel, Beagle, Motte.

    Rozhodčí: O'Rourke, MacDougall – Tobias, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí se hned dostali do útoku a z pravého kruhu se pokoušel prosadit John Quenneville, ale jeho svižná rána skončila na chráničích pozorného obránce Canucks.
     
    01:19
    Ben Hutton na druhé straně zavezl puk do pásma a od levého mantinelu nahazoval. Mackenzie Blackwood ale centrovaný kotouč vyrazil hokejkou do rohu kluziště.
     
    02:30
    Od úvodní vhazování se dosud nepřerušovalo a hraje se spíše ve střední třetině. Oba celky se pokouší něco vymyslet, ale zatím k ničemu velkému nedošlo.
     
    02:56
    Jesper Bratt zavezl kotouč po levé straně do pásma, ale zakončoval jen vedle branky. Rána Lovejoye od modré čáry následně skončila v lapačce Nilssona.
     
    03:16
    Po vhazování pokračovala aktivní hra domácího celku a Nico Hischier střílel od modré čáry. Jeho rána šla k levé tyčce, ale puk nakonec skončil na zadním mantinelu.
     
    03:36
    Následně se hra přerušila a opět se vhazovalo po pravici švédského brankáře. Vancouver sice buly vyhrál, ale bránící hráči kanadského celku vyhodili jen na icing.
     
    04:03
    O další střelecký pokus se postaral domácí Drew Stafford. Zkušený útočník Devils zakončoval po přejetí modré čáry, jeho pokus šel vedle branky, ale Nilsson puk i tak schoval v lapačce.
     
    04:45
    Domácí celek pokračoval ve snažení v útoku, ale zakončit se mu nepovedlo. Do útoku se tak dostal Vancouver, ale Bo Horvat z úhlu Blackwooda nepřekonal.
     
    04:58
    Právě Bo Horvat byl následně faulován a Will Butcher inkasuje dvě minuty za hákování. Po pěti minutách se tak poprvé v utkání vylučuje.
     
    05:34
    Elias Pettersson se na levém kruhu dostal ke svižnému zakončení, ale pokus pod víko vytěsnil nad branku Mackenzie Blackwood. Následně se domácím povedlo vyhodit.
     
    06:09
    A při zpětném získání útočné třetiny byli hosté neúspěšní a New Jersey opět poslalo kotouč mimo obranné pásmo. Přesilovka kanadského celku se krátí.
     
    07:00
    Alexander Edler v posledních sekundách přesilovky nahazoval od modré čáry na branku, ale kotouč byl bránícím hráčem Devils sražen do ochranné sítě. Přerušuje se a bude se pokračovat před Blackwoodem po komerční přestávce.
     
    07:58
    Dlouho se hrálo spíše ve střední třetině. Nakonec se dostal kotouč k brance Devils, kde nahozený pokus Blackwood udržel v lapačce a hra bude pokračovat po jeho pravici.
     
    08:13
    Po levé straně se až do zakončení dostal Miles Wood, který nabral neuvěřitelnou rychlost a zblízka zakončoval. Anders Nilsson ale skvěle zakročil a branka nepadá!
     
    09:59
    Elias Pettersson se dostal v útočné třetině ke střele a zakončoval po odrazu od levého mantinelu z kruhu. Po ledě střílel k bližší tyčce, ale Mackenzie Blackwood pozorně zakročil a vysloužil si potlesk domácích tribun.
     
    10:39
    Hosté následně rozehrávali zpoza své branky, ale nahození po levé straně nikdo nezachytil a píská se icing. Vhazuje se tak v útočné třetině Devils, po levici Nilssona.
     
    10:50
    Hned po vhazování se do útoku dostali Canucks a Bo Horvat svižně střílel ze středního pásma. Kotouč ale skončilo v lapačce připraveného Blackwooda, jenž hru raději přerušil.
     
    11:23
    Domácí se následně dostali do útoku a po nahození a šťastném odrazu se kotouč dostal na hranici brankoviště, kde byl zakončovat osamocený Blake Coleman. Ten ale zblízka minul!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:03
    Devils právě vstřelili branku!
    Následně se Devils dostali do útoku a dočkávají se první branky v utkání! Brett Seney se v útočném pásmu otočil a zakončoval do betonů Nilssona, s dorážkou ovšem čekal BRIAN BOYLE, který zblízka propasoval kotouč mezi betony Nilssona a posílá domácí celek do jednobrankového vedení. Asistence: Drew Stafford a Brett Seney
    12:03 Brian BOYLE - 1:0
     
    12:40
    V další akci New Jersey nahazoval na branku Steven Santini, ale jeho pokus se do branky nakonec nedostal. Ke kotouči se dostali hosté, kteří jdou do útoku.
     
    13:19
    Markus Granlund byl následně na konci aktivní kombinace Canucks, kterou zakončoval od modré čáry střelou z nápřahu. Spíše tak do kotouče plácnul a ten skončil na zadním mantinelu.
     
    14:07
    Následně byla hra přerušena a pokračovat se bude po komerční přestávce. Devils v patnácté minutě vedou o jednu branku, ale jinak sledujeme vyrovnaný duel.
     
    14:45
    Individuálně si do útočné třetiny najel hostující bek Ben Hutton, který mezi kruhy svižně zakončoval, ale branku svým pokusem nakonec minul. Následně se ke kotouči dostali domácí.
     
    15:35
    Mackenzie Blackwood si připsal v pokračujícím snažení kanadského celku zákrok betonem. Derrick Pouliot zakončoval od modré čáry po ledě, ale domácí brankář byl pozorný.
     
    16:44
    Tlak Vancouveru končí u skvělého Blackwooda! Jake Virtanen to zkoušel od pravého mantinelu, Ben Hutton zase od levého. Celou akci zakončoval jeden z hostů od modré, ale kanadský mladík nadále stoprocentní.
     
    17:06
    Brett Seney se následně pokoušel projít přes Horvata, který jej ale u modré čáry poslal k ledu a dostane dvě minuty za podražení. Přesilovku si tak zahrají i domácí.
     
    17:45
    Domácím se ale zatím nepovedlo udržet se v útočné třetině a Vancouver již třikrát vyhodil mimo obranné pásmo. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    18:12
    Devils právě vstřelili branku!
    Ale nakonec se domácí celek prosazuje a využívá hned svou první početní výhodu v utkání! MILES WOOD dostal přihrávku od Vatanena na pravý kruh a svižnou střelou do levé šibenice navyšuje vedení svého týmu na 2:0. Asistence: Sami Vatanen a Jesper Bratt.
    18:12 Miles WOOD - 2:0
     
    18:58
    Domácí pokračují v aktivní hře a pořádně zatápějí defenzívě Canucks. Anders Nilsson musel řešit další pokus zblízka, Devils jsou ovšem i nadále u kotouče a chtějí s ním třetinu dohrát.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetinu je u konce a vyhrál ji efektivnější tým. Devils vedou 2:0 po brankách Briana Boyla a Milese Wooda. Vancouver byl střelecky aktivnější, ale všech dvanáct pokusů skončilo na skvěle chytajícím Blackwoodovi. Devils využili přesilovku, což se soupeři nepovedlo.

    Střely na branku: 7:12
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:03
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Třetina začala domácím ofsajdem a následně se spíše hrálo za brankou Vancouveru, který se pokouší vymyslet něco směrem do útoku. Zatím se mu to ale nedaří.
     
    22:21
    Jesper Bratt si najel po pravé straně do útoku a přihrávkou na levý kruh oslovil Stefana Noesena, jenž hned z první zakončoval. Jeho rána ale skončila na betonech přesouvajícího se Nilssona!
     
    23:53
    První přerušení druhé třetiny, Mackenzie Blackwood si připsal velký zákrok! Domácí brankář čelil Markusi Granlundovi, jenž zakončoval mezi kruhy. Na kanadského brankáře ale nevyzrál!
     
    25:17
    Brett Seney přijal na modré čáře přihrávku a hned zakončoval na vzdálenější tyčku a Anders Nilsson se musel činit. Jeho pokus ale nakonec zachytil a u kotouče jsou Canucks.
     
    26:00
    Na druhé straně musel řešit pokus od modré čáře a následně také ránu zblízka Mackenzie Blackwood. Ten je ale v posledních dnech téměř nepřekonatelný a i nyní chytá!
     
    27:18
    Hosté pokračovali v aktivní kombinaci a opět několikrát zaměstnali domácího brankáře, který se opravdu činí. Následně si kanadský tým vybojoval přesilovku, Damon Severson bude pykat za podražení.
     
    27:41
    Brock Boeser se pokoušel na pravém kruhu prostřelit všechno před sebou, ale jeho svižná rána byla zblokována a Devils následně vyhodili kotouč mimo pásmo.
     
    28:45
    Canucks se následně pokoušeli něco vymyslet, ale nic z toho nebylo. Devils pokračují v dobrém bránění a opět se jim povedlo poslat kotouč mimo obranné pásmo.
     
    29:18
    Domácí v plném počtu.
     
    31:03
    Po dlouhé době byla přerušena hra, která v posledních chvilkách byla celkem rozháraná. Ani jeden celek se do ničeho nemohl dostat, nakonec se píská icing hostů.
     
    32:45
    Pokračuje se v takovém bojovném duelu, kterému chybí v posledních minutách střelecké pokusy a šance. Nyní se hra přerušuje a pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    33:27
    Podél levého mantinelu si až do zakončení najel hostující Elias Pettersson, který to zkoušel po ledě. Mackenzie Blackwood ale hokejkou pohotově zakročil a u kotouče jsou domácí.
     
    34:52
    Anders Nilsson špatně rozehrál zpoza branky a Kyle Palmieri zakončoval z úhlu do odkryté branky, kterou ale nakonec netrefil! Následně domácí střelec upadl a svíjel se na ledě, nejspíše ale bude v pořádku.
     
    35:40
    Následně Erik Gudbranson zakončoval od modré čáry, ale tvrdě zakončil jen do nohy Bretta Seneyho, který s bolestivou grimasou opustil ledovou plochu.
     
    36:50
    Druhé dějství je opravdu celkem nudné. Ani jeden celek se do ničeho nedostává, střelecké pokusy nepřicházejí a hraje se spíše ve středu ledové plochy.
     
    37:13
    Miles Wood následně ujel po pravé straně a zakončoval na přední tyčku. Anders Nilsson byl ovšem pozorný a kotouč se mu povedlo zachytit, pokračovat se bude po jeho levici.
     
    37:37
    Od pravého mantinelu to poté zkoušel Jake Virtanen, ale jeho rána z úhlu nakonec v brance neskončila a puk se dostal mimo ledovou plochu. Pokračuje se po levici Blackwooda.
     
    38:07
    V závěru druhé třetiny se bude vylučovat a opět jdou na trestnou lavici domácí hráči. Blake Coleman zasáhl ramenem obránce Huttona a inkasuje dvě minuty za hru loktem.
     
    38:16
    V oslabení se povedlo zakončit Pavlu Zachovi, který z levého kruhu zakončoval pod víko. Nilsson si ale s jeho pokusem poradil a puk vyrazil ramenem!
     
    39:20
    Přesilovky hostujícího celku jsou nadále špatné a Nico Hischier se po pravé straně dostal do útoku a dokonce vystřelil. Nilsson si připsal zákrok a švýcarský útočník byl následně dohrán, toto ale sudí nepotrestali.
     
    39:47
    Vylučuje se až po zákroku před brankou Blackwooda, kde byl Hischier podruhé faulován. Markus Granlund inkasuje dvě minuty za podražení a síly na ledě se srovnají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce a změnu skóre nám nepřinesla. Viděli jsme vyrovnaných dvacet minut, které moc šancí nenabídlo. Hrálo se spíše ve střední třetině. Pokud už se někdo ke střele dostal, tak úřadovali brankáři. Především Mackenzie Blackwood je i dnes v brance Devils neskuteční.

    Střely na branku: 13:21
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Domácí celek naskočil do třetí třetiny přesilovkou. Kyle Palmieri dostal nabito na levý kruh, ale jeho rána z voleje se do branky nevešla. Rána byla zblokována.
     
    41:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Nejdříve zakončoval od modré Butcher, ale jeho rána do branky neprošla. V další akci si najel do útoku Miles Wood, který přenechal puk SAMI VATANENOVI. Ten se do puku opřel a pokusem na zadní tyčku propálil Nilssona jako třetí hráč v utkání. Asistence: Miles Wood a Damon Severson.
    41:31 Sami VATANEN - 3:0
     
    42:42
    Anders Nilsson musel být následně připraven na nahození, které k němu letělo ze střední třetiny. Pokračovat se bude vhazováním před brankou Canucks, nejdříve si ale domácí Mackenzie Blackwood vymění nože.
     
    43:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Krásná akce domácího celku, která znamená čtvrtou branku a střelcem je český útočník PAVEL ZACHA! Český útočník dostal zadovku od Stefana Noesena a dělovkou k pravé tyčce propálil bezmocného Nilssona v brance Canucks. Asistence: Stefan Noesen a Steven Santini.
    43:27 Pavel ZACHA - 4:0
     
    44:41
    Domácí celek je na konci a na startu třetí periody vlastně rozhodl o své výhře. Čtyřbodový náskok je téměř nedosažitelný. Nyní se bude vhazovat před Blackwoodem, Devils vyhodili na icing.
     
    45:14
    Stejným prohřeškem se nyní provinili také hokejisté Vancouveru. Pokračovat se bude tak hrou v útočné třetině New Jersey, vhazuje se po levici Nilssona.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    45:51
    Jeden z hostů prošel do útoku a levého kruhu zakončoval na přední tyčku, ale branku se mu nakonec nepovedlo trefit. Pokračuje se snažením Canucks.
     
    46:26
    Devils následně vyhodili na icing a pokračovalo se po pravici Mackenzieho Blackwooda. Ten dnes stále drží čisté konto, bylo by to už druhé v řadě!
     
    47:49
    Kanadský celek pokračoval v aktivní hře, která byla zakončena nahozením od levého mantinelu. Alexander Edler ale našel jen lapačku Blackwooda, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    48:24
    Blake Coleman se po pravé straně dostal do útoku a svižně zakončoval z pravého kruhu. Nilssonovi kotouč vypadl, ale k dorážce se nikdo nedostal a Canucks vyhodili.
     
    48:52
    Canucks hrají tvrdě. Antoine Roussel nyní poslal Seversona na Blackwooda a následně jej začal na ledě mlátit. Domácí celek si zahraje další přesilovku, francouzský hráč inkasuje také desetiminutový trest.
     
    49:27
    Travis Zajac se dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu, ale jeho rána do levé šibenice byla Nilssonem vyražena nad branku!
     
    50:31
    Tato početní výhoda se ale domácímu celku nedaří a Vancouver bude brzy v plném počtu. New Jersey se do ničeho nedostalo, ale vedení má už nyní dost vysoké.
     
    50:52
    Hosté v plném počtu.
     
    51:11
    Velká šance Devils! Blake Coleman ujel po levé straně a dostával se do přečíslení, u pravé tyčky měl Stafforda, kterému přihrával. Útočník Devils ale zblízka beton nepřehodil!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:45
    Vancouver se sice pokouší něco vymyslet, ale domácí celek dobře brání a nepouští kanadského soupeře do ničeho nebezpečného. Nyní se píská domácím icing.
     
    53:47
    Jake Virtanen se po levé straně dostal až do zakončení a před brankovištěm zakončoval na vzdálenější tyčku. Jeho rána ale nakonec orazítkovala brankovou konstrukci!
     
    55:15
    Duel se spíše dohrává, především domácí celek se do ničeho nežene. New Jersey aktuálně vyhodilo na icing a hra bude pokračovat po pravici Mackenzieho Blackwooda.
     
    55:15
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Brett Seney – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    56:10
    Vancouver má za sebou minutu přesilové hry, která ale nepřinesla vůbec nic. Kanadský celek se neudržel ani v útočné třetině a dneska to není jejich den.
     
    57:05
    Nikolaj Goldobin to zkoušel od modré čáry, ale úspěšný nebyl. Pavel Zacha se následně dostal ke kotouči a poslal jej mimo obranné pásmo až k Nilssonovi.
     
    57:15
    Domácí v plném počtu.
     
    57:31
    Jesper Bratt se podél pravého mantinelu dostal až do brankoviště, kde se mu ale zakončit nepovedlo. Z levého úhlu dokončoval jeho akci Kyle Palmieri, kterému se ale pátý zářez přidat nepovedlo!
     
    58:55
    Utkání se dohrává a je jasné, že skončí výhrou domácího celku. New Jersey už bojuje jen o čisté konto pro Mackenzieho Blackwooda, které by bylo druhé v řadě.
     
    59:17
    Stefan Noesen se po odpískání dostával před Gudbransona a zakončoval, nejspíše ale nevěděl o přerušené hře. Oba hráči se pak dostali do křížku, ale nic většího z toho nebylo.
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední utkání roku 2018 pro oba celky je u konce. New Jersey poráží Vancouver jasně 4:0 a připisuje si další dva body do ligové tabulky. Gólově se dnes prosadili Brian Boyle, Miles Wood, Sami Vatanen a Pavel Zacha. Velkým mužem ale byl dnes i brankář Mackenzie Blackwood, jenž při svém čtvrtém startu v NHL vychytal již druhé čisté konto.

    Střely na branku: 23:25
    Diváci: 15 772
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mackenzie Blackwood (NJD) 25 zák., 0 gólů, 100%
    2. Miles Wood (NJD) 1+1
    3. Sami Vatanen (NJD) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 1+0, 2 střely, čas na ledě 19:20
     
    Ode mě je to všechno. Děkuji za pozornost a v roce 2019 zase někdy u online přenosů na počtěnou! (21:35:35)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 13. Boyle (Stafford, Seney), 19. Wood (Vatanen, Bratt), 42. Vatanen (Wood, Severson), 44. Zacha (Noesen, Santini)


    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Vatanen, Santini, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Quenneville, Zajac, Coleman – Wood, Zacha, Noesen – Boyle, Seney, Stafford.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Ch. Tanev, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot, Gudbranson – Eriksson, Horvat, Virtanen – Goldobin, Pettersson, Boeser – Bärtschi, M. Granlund, Leivo – Roussel, Beagle, Motte.

    Rozhodčí: O'Rourke, MacDougall – Tobias, Cherrey
    bahis siteleri