Arizona – Vegas 1:5 (kon.) | Washington – Nashville 3:6 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:0 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Pondělí 31.12.2018, 19:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:31
    Jesper Bratt se podél pravého mantinelu dostal až do brankoviště, kde se mu ale zakončit nepovedlo. Z levého úhlu dokončoval jeho akci Kyle Palmieri, kterému se ale pátý zářez přidat nepovedlo!
     
    55:15
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Brett Seney – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    53:47
    Jake Virtanen se po levé straně dostal až do zakončení a před brankovištěm zakončoval na vzdálenější tyčku. Jeho rána ale nakonec orazítkovala brankovou konstrukci!
     
    51:11
    Velká šance Devils! Blake Coleman ujel po levé straně a dostával se do přečíslení, u pravé tyčky měl Stafforda, kterému přihrával. Útočník Devils ale zblízka beton nepřehodil!
     
    49:27
    Travis Zajac se dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu, ale jeho rána do levé šibenice byla Nilssonem vyražena nad branku!
     
    48:52
    Canucks hrají tvrdě. Antoine Roussel nyní poslal Seversona na Blackwooda a následně jej začal na ledě mlátit. Domácí celek si zahraje další přesilovku, francouzský hráč inkasuje také desetiminutový trest.
     
    48:24
    Blake Coleman se po pravé straně dostal do útoku a svižně zakončoval z pravého kruhu. Nilssonovi kotouč vypadl, ale k dorážce se nikdo nedostal a Canucks vyhodili.
    43:27 Pavel ZACHA - 4:0
     
    43:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Krásná akce domácího celku, která znamená čtvrtou branku a střelcem je český útočník PAVEL ZACHA! Český útočník dostal zadovku od Stefana Noesena a dělovkou k pravé tyčce propálil bezmocného Nilssona v brance Canucks. Asistence: Stefan Noesen a Steven Santini.
    41:31 Sami VATANEN - 3:0
     
    41:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Nejdříve zakončoval od modré Butcher, ale jeho rána do branky neprošla. V další akci si najel do útoku Miles Wood, který přenechal puk SAMI VATANENOVI. Ten se do puku opřel a pokusem na zadní tyčku propálil Nilssona jako třetí hráč v utkání. Asistence: Miles Wood a Damon Severson.
     
    39:47
    Vylučuje se až po zákroku před brankou Blackwooda, kde byl Hischier podruhé faulován. Markus Granlund inkasuje dvě minuty za podražení a síly na ledě se srovnají.
     
    38:16
    V oslabení se povedlo zakončit Pavlu Zachovi, který z levého kruhu zakončoval pod víko. Nilsson si ale s jeho pokusem poradil a puk vyrazil ramenem!
     
    38:07
    V závěru druhé třetiny se bude vylučovat a opět jdou na trestnou lavici domácí hráči. Blake Coleman zasáhl ramenem obránce Huttona a inkasuje dvě minuty za hru loktem.
     
    34:52
    Anders Nilsson špatně rozehrál zpoza branky a Kyle Palmieri zakončoval z úhlu do odkryté branky, kterou ale nakonec netrefil! Následně domácí střelec upadl a svíjel se na ledě, nejspíše ale bude v pořádku.
     
    27:18
    Hosté pokračovali v aktivní kombinaci a opět několikrát zaměstnali domácího brankáře, který se opravdu činí. Následně si kanadský tým vybojoval přesilovku, Damon Severson bude pykat za podražení.
     
    26:00
    Na druhé straně musel řešit pokus od modré čáře a následně také ránu zblízka Mackenzie Blackwood. Ten je ale v posledních dnech téměř nepřekonatelný a i nyní chytá!
     
    23:53
    První přerušení druhé třetiny, Mackenzie Blackwood si připsal velký zákrok! Domácí brankář čelil Markusi Granlundovi, jenž zakončoval mezi kruhy. Na kanadského brankáře ale nevyzrál!
     
    22:21
    Jesper Bratt si najel po pravé straně do útoku a přihrávkou na levý kruh oslovil Stefana Noesena, jenž hned z první zakončoval. Jeho rána ale skončila na betonech přesouvajícího se Nilssona!
    18:12 Miles WOOD - 2:0
     
    18:12
    Devils právě vstřelili branku!
    Ale nakonec se domácí celek prosazuje a využívá hned svou první početní výhodu v utkání! MILES WOOD dostal přihrávku od Vatanena na pravý kruh a svižnou střelou do levé šibenice navyšuje vedení svého týmu na 2:0. Asistence: Sami Vatanen a Jesper Bratt.
     
    17:06
    Brett Seney se následně pokoušel projít přes Horvata, který jej ale u modré čáry poslal k ledu a dostane dvě minuty za podražení. Přesilovku si tak zahrají i domácí.
     
    16:44
    Tlak Vancouveru končí u skvělého Blackwooda! Jake Virtanen to zkoušel od pravého mantinelu, Ben Hutton zase od levého. Celou akci zakončoval jeden z hostů od modré, ale kanadský mladík nadále stoprocentní.
    12:03 Brian BOYLE - 1:0
     
    12:03
    Devils právě vstřelili branku!
    Následně se Devils dostali do útoku a dočkávají se první branky v utkání! Brett Seney se v útočném pásmu otočil a zakončoval do betonů Nilssona, s dorážkou ovšem čekal BRIAN BOYLE, který zblízka propasoval kotouč mezi betony Nilssona a posílá domácí celek do jednobrankového vedení. Asistence: Drew Stafford a Brett Seney
     
    11:23
    Domácí se následně dostali do útoku a po nahození a šťastném odrazu se kotouč dostal na hranici brankoviště, kde byl zakončovat osamocený Blake Coleman. Ten ale zblízka minul!
     
    08:13
    Po levé straně se až do zakončení dostal Miles Wood, který nabral neuvěřitelnou rychlost a zblízka zakončoval. Anders Nilsson ale skvěle zakročil a branka nepadá!
     
    04:58
    Právě Bo Horvat byl následně faulován a Will Butcher inkasuje dvě minuty za hákování. Po pěti minutách se tak poprvé v utkání vylučuje.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 13. Boyle (Stafford, Seney), 19. Wood (Vatanen, Bratt), 42. Vatanen (Wood, Severson), 44. Zacha (Noesen, Santini)


    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Vatanen, Santini, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Quenneville, Zajac, Coleman – Wood, Zacha, Noesen – Boyle, Seney, Stafford.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Ch. Tanev, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot, Gudbranson – Eriksson, Horvat, Virtanen – Goldobin, Pettersson, Boeser – Bärtschi, M. Granlund, Leivo – Roussel, Beagle, Motte.

    Rozhodčí: O'Rourke, MacDougall – Tobias, Cherrey
    bahis siteleri