Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 2:3 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Ottawa 6:3 (kon.) | Detroit – Florida 3:4 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Anaheim – Tampa 1:2 (po pr.) | Dallas – Montreal 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 3:4 (kon.) | Calgary – San Jose 8:5 (kon.) | Chicago – Boston 2:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Boston Bruins
Úterý 01.01.2019, 19:15 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám vás u přenosu, který v Americe zastavuje čas v ostatních sportech. První den v roce 2019 patří Winter Classic, které si letos zahrají Chicago Blackhawks a Boston Bruins.
     
    Tradiční Winter Classic uvidí diváci na stadionu univerzity Notre Dam, který pojme 80 tisíc diváků. Svátek hokeje přivítá Indiana. Speciální duel by z českého a slovenského pohledu měli prožít David Kämpf (CHI), Davidové Krejčí a Pastrňák, Zdeno Chára a Jaroslav Halák (všichni BOS).
     
    BOSTON BRUINS

    Medvědi se propadli až na devátý flek Východní konference. Během devětatřiceti duelů se jim povedlo získat 46 bodů. Bostonští den před Silvestrem přerušili sérii dvou porážek, v prodloužení vyhráli na ledě Buffala 3:2. I přes slušnou papírovou sílu v útoku mají Bruins jeden z nejhorších útoků v konferenci.

    Poslední tři duely Bostonu
    Buffalo 2:3p. Boston
    Boston 2:5 New Jersey
    Carolina 5:3 Boston

    Nejproduktivnější hráči týmu
    David Pastrňák – 39 zápasů, 48 bodů (23+25)
    Brad Marchand – 38 zápasů, 41 bodů (12+29)
    Patrice Bergeron- 23 zápasů, 31 bodů (12+19)

    Československá stopa v týmu
    Jaroslav Halák – 22 zápasů, 92,8% zákroků
    Zdeno Chára – 20 zápasů, 4 body (3+1)
    David Pastrňák – 39 zápasů, 48 bodů (23+25)
    David Krejčí – 39 zápasů, 30 bodů (7+23)
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Indiáni ze Chicaga neprožívají úplně povedenou sezónu, aktuálně jsou na třináctém fleku Západní konference, ale z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát vyhráli! Naposledy se jim to povedlo v utkání s Coloradem (3:2p.), předtím porazili trápící se Minnesotu (5:2). Tým táhne Patrick Kane, který byl dokonce vyhlášen první hvězdou NHL posledního týdne.

    Poslední tři duely Chicaga
    Colorado 2:3p. Chicago
    Chicago5:2 Minnesota
    Chicago 3:6 Florida

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Patrick Kane – 40 zápasů, 50 bodů (22+28)
    Jonathan Toews – 41 zápasů, 35 bodů (16+19)
    Alex DeBrincat – 41 zápasů, 33 bodů (18+15)

    Československá stopa v týmu
    David Kämpf – 37 zápasů, 12 bodů (3+9)
     
    WINTER CLASSIC

    Půjde již o jedenáctý duel Winter Classic. Počtvrté si ho zahrají hokejisté Chicaga Blackhawks, Boston čeká vystoupení číslo tři. Tým Jonathana Toewse je nejčastějším týmem hrající novoroční duel a pod širým nebem dosud neuspěl, Bruins jednou vyhráli a jednou prohráli.

    2009 – Detroit 6:4 Chicago
    2010 – Philadelphia 1:2p Boston
    2015 – Chicago 2:3 Washington
    2016 – Montreal 5:1 Boston
    2017 – Chicago 1:4 St. Louis

    Letos se hraje na stadionu univerzitního fotbalu, Notre Dame Stadium leží v Indianě a je otevřen od roku 1930. Aktuálně by měl pojmout 77 622 diváků a hlediště bude klasicky rozděleno na polovinu.
    Notre Dame Stadium, kde se odehraje jedenácté Winter Classic

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: C. Ward (Delia) – E. Gustafsson, Keith, Seabrook, Forsling, C. Murphy, Dahlström – Kahun, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, Anisimov – Sikura, Kämpf, DeBrincat – Martinsen, Krüger, Perlini.

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Chára (C), J. Moore, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Forsbacka-Karlsson, Krejčí, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Heinen – Acciari, Cave, Donato.

    Rozhodčí: Francis Charron, Eric Furlatt – Bryan Pancich, Matt MacPherson.
     
    Dobrý večer u netradičního utkání, tedy Winter Classic. Začátek utkání se trochu posouvá, ale doufejme, že duel brzy začne. Zatím se na stadionu promítají obrázky předchozích zápasů, které se odehrály první den v roce.
     
    Ještě před začátkem samotného střetnutí dostanou pocty i potlesky fanoušků legendy obou klubů.
     
    Oba celky již míří na stadion. Vlajkonoši dovedou hráče na střídačky a ti potom zamíří na modré čáry, odkud vyslechnou hymny. Poté by už všechno mělo směřovat k netradičnímu utkání.
     
    Stíhačky proletěly nad stadionem, vše je přichystáno! Pojďme na to, pojďme se bavit hokejem!
     
    Čestné vhazování dnes vhodí Tim Brown, k tomuto muži už přijeli Jonathan Toews a Zdeno Chára. Pořadatelé zabalí červený koberec a přijde na řadu opravdové úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Patrice Bergeron, a tak Boston rychle míří do útočného pásma. Nahození od modré čáry bylo ale zablokované.
     
    00:45
    Přihrávkou za obranu dával Jakob Forsbacka-Karlsson , jenž hledal elitního centra Bostonu. Ovšem přihrávka zamířila jen k zadnímu mantinelu. Poté si před branku nabruslil David Krejčí, jenž bekhendový blafákem neuspěl.
    00:45 Šance Krejčího
     
    01:50
    Blackhawks se pokusili přejít přes střední pásmo, což se nepovedlo, a tak se budou bránit Ovšem ani Bruins se nyní střeleckého pokusu nedočkali, jelikož přihrávka po mantinelu byla zastavena.
     
    02:40
    Aktuálně se hraje v rohu útočného pásma domácího celku. Ovšem souboj u hrazení vyhrál domácí hráč, jenž posunul hru do středního pásma.
     
    03:34
    Chicago se pokusilo o dlouhou přihrávku po levé straně, ale kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce Cama Warda.
     
    03:59
    Hostující hráči se pokusili o přihrávku zpoza branky, která mířila do střelecké pozice. Ovšem Chicago si osu hrací plochy pohlídalo a puk zastavilo.
     
    04:48
    Další akcí se prezentoval Chicago, střelecký pokus z levého kruhu byl sražený do pomyslné ochranné sítě.
     
    05:18
    Od levého mantinelu na druhé straně střílel Alex DeBrincat, jehož zakončení vyrazil finský brankář ve službách Bruins. Hraje se velmi rychlé utkání.
     
    05:34
    Další snažení hostujícího celku končí končí ofsajdem. Hra se vrátí do neutrální zóny.
     
    05:52
    Mezi kruhy si najel Dominik Kahun, jehož pokus z jedné zamířil jen doprostřed branky. Tuukka Rask byl připravený a připisuje si další zákrok do statistik.
     
    05:52
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., držení).
     
    06:13
    Alex DeBrincat se pokusil o přihrávku, kterou zachytila obrana Bostonu. Kotouč okamžitě letí přes všechny čáry a hosté míří na střídačku.
     
    06:55
    Od modré čáry vystřelil Erik Gustafsson, jenž trefil bránícího hráče. Poté si střeleckou pozici hledal ještě Patrick Kane, jenž osy hrací plochy trefil ruku finského gólmana.
     
    07:42
    Chicago se opět musí vracet až do středního pásma. Je jasné, že tato početní výhoda stav zápasu nezmění.
     
    08:30
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka netradičního střetnutí! David Krejčí nedokázal vyhodit, a tak se k nepřesné střele dostal Dylan Sikura. Poté kotouč přihrál mezi kruhy David Kämpf, jenž našel osamoceného BRENDANA PERLINIHO, jenž propálil Tuukka Raska. Asistence: David Kämpf a Dylan Sikura.
    08:30 Brendan PERLINI - 1:0
     
    09:14
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostal Brandon Saad, který na nic nečekal a vystřelil. Jeho pokus ale skončil v moci finského brankáře. Bude se po reklamní přestávce vhazovat před brankou Bostonu.
     
    Střely na branku: 7:6.
     
    09:26
    Do rohu hrací plochy dojel jako první Chris Wagner, který okamžitě přihrával na hranici brankoviště. Ovšem Boston se k zakončení nedostal a kotouč zamířil k druhému mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:27
    Už to vypadalo, že si za obranu najede David Pastrňák, ovšem český reprezentační útočník v pravém kruhu černou gumu nezpracoval.
     
    11:04
    Cink! Dylan Sikura našel z pravé strany na druhém kruhu spoluhráče. Connor Murphy mířil do protipohybu brankáře, ale kotouč zamířil do břevna, od kterého puk zamířil před branku.
     
    12:05
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Arťom Anisimov – 2 min., podrážení).
     
    Střely na branku: 7:6.
     
    12:18
    Přihrávku podél mantinelu zachytila domácí obrana, která bez váhání vyhazuje puk do útočného pásma.
     
    12:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Další branka s českou stopou a je vyrovnáno! Nahození Patrice Bergerona vyrazil Cam Ward před sebe, kde si kotouč stáhl DAVID PASTRŇÁK, jenž poté zamířil nad ruku domácího gólmana. Asistence: Patrice Bergeron.
    12:38 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    13:41
    Z levé strany mířili přihrávka na zadní tyč, kde se nacházel Sean Kuraly. Ovšem hostující útočník uklouzl, a tak odkrytou část branku netrefil.
     
    14:19
    Brent Seabrook uklouzl ve vlastní třetině, a tak se k puku dostal Noel Acciari. Ovšem jeho snažení zastavil za brankou druhý z obránců Chicaga.
     
    14:53
    Cam Ward si připisuje další zákrok, když si počíhal na zakončení z hole Brada Marchanda. Domácí brankář hru opět přerušuje a následuje další reklamní pauza.
     
    Střely na branku: 7:10.
     
    15:02
    Na modré čáře zastavil vyhození Brad Marchand, který si poté najel do kruhu pro vhazování. Známý provokatér ale zakončil jen do hrudi domácího gólmana.
     
    15:32
    David Pastrňák se pokusil o přihrávku zpoza branky, na kterou si najel Brad Marchand. Jeho pokus po ledě vyrazil Cam Ward, a tak je stav stále nerozhodný.
     
    16:31
    Z pravé strany vystřelil do obránce Sean Kuraly, jehož snažení mohl dokonat Chris Wagner. Ovšem kotouč letěl jen vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    17:03
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:50
    Neskutečné co Blackhawks neproměnili! V předbrankovém prostoru se k přihrávce dostal Dylan Strome, jenž na zadní tyči viděl spoluhráče. Ovšem Alex DeBrincat v jasné příležitosti selhal.
     
    19:17
    Blíží se konec úvodní dvacetiminutovky, Boston se ale opět k vyhození.
     
    19:42
    Dvě obrovské šance české dvojice! Nejprve David Krejčí přihrál na levý vrchol kruhu, odkud jeho pokus z jedné vyrazil domácí brankář. Poté přihrávkou Krejčí uvolnil znovu Davida Pastrňáka, jenž byl blízko brankáři, a tak puk po ledě do branky nezasunul.
    19:42 Šance Stromea a Pastrňáka
     
    19:54
    Tak ještě jedna šance v první periodě, o kterou se postarali domácí. Pohybem si o přihrávku za obranu řekl Patrick Kane, jenž mířil mezi betony Tuukky Raska. Ovšem neúspěšně, navíc si finský gólman pohlídal i rychlou dorážku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní třetině jsme sledovali zajímavou podívanou, která nám přichystala spousty šancí. Do vedení se dostalo Chicago, když David Kämpf našel mezi kruhy Brendana Perlina, jenž otevřel stav zápasu. Jenže o čtyři minuty později se mezi střelce zapsal také David Pastrňák, jenž srovnal. Český dvojice na straně Bostonu měla další dvě obrovské příležitosti, ale selhala. Jelikož akce střídala akci, tak se ještě do samostatného úniku hnal Patrick Kane, který neprostřelil finského gólmana.

    Střely na branku: 12:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Connor Murphy středem projel do útočného pásma, ale jeho zakončení od modré čáry bylo nepřesné. Poté ještě akce domácího celku pokračovala, ale další střela nepřišla.
     
    20:48
    Blackhawks vyhodili puk s tečí soupeře, a tak se zakázané uvolnění nepíská.
     
    21:23
    Z levého kruhu vystřelil jediný český hráč na straně Chicaga. Pokus Davida Kämpfa zamířil jen do hrudi hostující brankáře, který byl dobře postaven.
     
    21:55
    Alex DeBrincat nahodil puk za branku, jenž se od zadního mantinelu odrazil před branku. S pukem si chvíli ještě hrál David Kämpf, jenž se dostal pod tlak a přišel o něj.
     
    22:23
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., držení).
     
    23:06
    Šikovný Alex DeBrincat si nabruslil do pravého kruhu pro vhazování, odkud střelou těsně nad ledem trefuje beton Tuukky Raska.
     
    24:14
    Od modré čáry se napřáhl Brent Seabrook, jehož pokus letěl k levé tyči. Ovšem finský brankář si na střelu počíhal, i když musel počítat s tečí, která nakonec nepřišla.
     
    24:49
    Z levé strany se snažil proháčkovat ke střele David Pastrňák, ovšem český útočník byl zezadu atakován, a tak černou gumu ke vzdálenější tyči nezasunul.
     
    25:54
    Chicago se hnalo do útočné třetině, ale přechod přes modrou čáru se nepodařil. Pro ofsajd se vrací hra do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    26:45
    Ve hře se objevilo několik nepřesností, za domácí brankou nejprve přišel o kotouč Sean Kuraly. V dalším útoku uklouzl na levé pravé straně Chris Wagner.
     
    27:20
    Mezi kruhy se zjevil Brandon Saad, jenž také dostal přihrávku. Jeho pokus vyrazil Tuukka Rask. Ovšem snažení domácího celku dále pokračuje.
     
    27:52
    Finský brankář si pohlídal další střelecký pokus, po kterém se hra přerušuje. Po reklamní přestávce se bude vhazovat před brankou Bostonu.
     
    Střely na branku: 19:16.
     
    28:05
    Z levé strany vystřelil na první tyč Arťom Anisimov, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Tuukka Rask si musel počíhat i na další střelu, po které se hra opět přerušuje.
     
    29:42
    Oba celky volí nahození za branku, což zatím moc úspěchů neslaví. Hra se neustále vrací do středního pásma.
     
    30:00
    Na pravé straně se ocitl Jake DeBrusk, který z ničeho nic vystřelil. Jeho pokus si Cam Ward pohlídal a vyrazil do bezpečného místa.
     
    31:06
    Slovenský obr Zdeno Chára se snažil přihrát o mantinel, jenže kotouč zamířil na zakázané uvolnění. Hra se přesune po levici finského gólmana.
     
    31:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vlna radosti na stadionu v Notre Dame, domácí Chicago si bere své vedení v rámci Winter Classic zpátky na své hokejky! Erik Gustafsson posílal kotouč před branku, kde se povedenou tečí prosazuje německý hokejista DOMINIK KAHUN! Asistence: Erik Gustafsson a Jonathan Toews.
    31:24 Dominik KAHUN - 2:1
     
    32:34
    Blackhawks pokračuje v aktivní hře a dostalo se do útočné třetiny, kde se jim ale následně přesněji zakončit nepovedlo. Bostonští jsou ovšem nadále pod tlakem.
     
    33:00
    Po třinácti minutách ze druhé třetiny se přerušuje a pokračovat se bude po komerční přestávce. Němec s českými kořeny Dominik Kahun před chvilkou vstřelil rozdílovou trefu, Chicago vede 2:1!
     
    33:28
    Hned po vhazování se pokoušel Boston dostat do útoku, ale přihrávka zpoza branky nevyšla a píská se icing. Pokračovat se bude po levici Tuukky Raska.
     
    34:06
    Bostonští se přecijen dostali do útoku a od modré čáry to zkoušel obránce Torey Krug, kterému se ale pokusem z dálky nepovedlo překvapit Warda v brance. Pokračuje se akcí Hawks.
     
    35:10
    Noel Acciari nejdříve pokoušel štěstí od levého mantinelu, ale z úhlu se mu nepovedlo dostat kotouč do branky. Následně přišla střela od modré a Brad Marchand před brankou mohl zakončovat, k puku se ale nedostal a přerušuje se. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    35:47
    Do útočné třetiny se podél pravého mantinelu hnal David Pastrňák, ale dostal se jen do ofsajdové pozice. Hra tak bude pokračovat ve střední třetině.
     
    36:21
    Aktivní kombinace domácího celku byla zakončena pokusem z levé strany. Gustav Forsling to zkoušel od mantinelu, ale Tuukka Rask byl připraven a kotouč schoval ve své výstroji.
     
    37:32
    Opět solidní šance domácích. Po střele od modré čáry se dostal v brankovišti k dorážce Arťom Anisimov, kterému se ale kotouč motal kolem bruslí a zakončoval až po dlouhé době, Rask ale opět pozorný.
     
    37:57
    Boston se může dostat zpátky do utkání, Erik Gustafsson totiž inkasuje dvě minuty za hrubost. V souboji u mantinelu zasáhl rukavicí do obličeje Joakima Nordströma.
     
    38:48
    Bruins právě vstřelili branku!
    David Kämpf nejdříve nevyužil kvůli skvělé obranné práci Bergerona únik a přišel trest na druhé straně. Právě PATRICE BERGERON se dostal mezi kruhy ke střele a bekhendem zakončil pod víko branky Cama Warda! Asistence: David Pastrňák a Torey Krug.
    38:48 Patrice BERGERON - 2:2
     
    39:36
    O rychlou odpověď se mohl postarat u pravé tyčky Arťom Anisimov, který se pokoušel přehodit beton Raska, ale jeho snad tři pokusy byl nakonec neúspěšné!
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., hákování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina nabídla po jedné brance a vlastně to bylo z podobných situací. Chicago se opět prosadilo první, Dominik Kahun tečoval za záda Raska nahození obránce Gustafssona. Bostonští odpověděli opět v přesilovce, kdy se prosadil v prostoru před brankou Patrice Bergeron. Do třetí části se tak jde za stavu 2:2!

    Střely na branku: 16:10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:25
    Jonathan Toews se na začátku třetí třetiny při přesilovce svého celku pokoušel prosadit střelou od modré čáry. Centr Hawks mířil do pravé šibenice, ale Rask zakročil.
     
    41:03
    Patrick Kane se pokoušel dostat přes bránícího Millera, ale toho nakonec zasáhl hokejkou do obličeje a píská se hra vysokou holí. Síly na ledě se tak vyrovnají.
     
    41:42
    A další trest, Boston bude hrát přesilovku 5 na 3! Kevan Miller udělal neskutečnou práci a vybojoval druhý faul na svoji osobu, nyní je podrazil Arťom Anisimov.
     
    41:52
    Hosté v plném počtu.
     
    42:25
    Dvojnásobná přesilovka se Bostonu zatím moc nedaří. Chicagu se jednou povedlo vyhodit, poté to z pravého kruhu zkoušel Brad Marchand, který ale klec minul.
     
    43:15
    Patrice Bergeron zakončoval od modré čáry a Brad Marchand dorážel před brankou, ale Cam Ward neinkasoval! Za potlesku tribun pak domácí celek vyhodil.
     
    43:42
    Domácí v plném počtu.
     
    44:56
    Boston si zahraje další přesilovku, to je hrozná nedisciplinovanost od domácích. Gustav Forsling zahákoval za brankou Kuralyho a je tu další početní výhoda.
     
    45:27
    Cam Ward zachytil střelecký pokus Bostonu a Jonathan Toews následně vyvážel kotouč. Přihrávat mohl na Kämpfa, ale místo toho nahodil za branku a odjel střídat.
     
    46:04
    V další akci se domácí celek opět osvobodil a Boston stahuje svou první lajnu, která se dnes postarala o obě branky žlutočerného mužstva.
     
    46:42
    Danton Heinen zakončoval v závěru přesilové hry. Nalezen byl mezi kruhy, odkud zakončoval do levé strany brány. Cam Ward ale chytá parádně a zachytil i tento pokus.
     
    46:56
    Domácí v plném počtu.
     
    47:50
    Bruins pokračovali v aktivní hře v útočné třetině, ale ke střele se nedostali. Nakonec se Chicago osvobodilo, ale ne na dlouho. Pokračuje se ve střední třetině.
     
    48:31
    Patrick Kane se následně dostal po pravé straně do útoku a připravil gólovou akci pro Dylana Stroma. Ten střílel do odkryté branky, ale ležícího Raska trestuhodně nepřekonal!
     
    49:18
    V další akci Bostonu poslal dobrý kotouč od modré čáry obránce Brandon Carlo. K teči před Wardem se dostával Marchand, ale kotouč se mu nakonec nepovedlo zasáhnout a vítěz Stanley Cupu z roku 2006 puk drží.
     
    49:33
    Chicagu se následně nepovedlo ideálně zakombinovat a přihrávku do útoku skončila na icingu. Pokračuje se tak po pravici Cama Warda, který se ve třetí třetině nenudí.
     
    50:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se poprvé v utkání dostává do vedení a necelých deset minut před koncem třetí třetiny jde do trháku! Čtvrtá lajna byla nyní skvělá. SEAN KURALY se před brankou dostal k dorážce a Warda bekhendovým pokusem po ledě dokázal překonat. Asistence: Chris Wagner a Matt Grzelcyk.
    50:20 Sean KURALY - 2:3
     
    51:18
    Dominik Kahun se dostal s kotoučem do útoku a pokoušel se odpovědět na branku hostujícího celku. Jeho rána ale Raska nakonec nepřekonala, hra pokračuje tlakem Hawks.
     
    51:39
    Mezi kruhy si sjel Erik Gustafsson, jenž tvrdě zakončoval. Tuukka Rask byl ovšem připraven a i přes bránící hráče se mu povedlo přidat důležitý zákrok utkání!
     
    53:08
    Dylan Sikura se od levého mantinelu dostal ke střele, která ale nebyla nic moc. Pokus po ledě skončil u připraveného finského brankáře, který hru raději přerušuje.
     
    53:50
    Hra bude pokračovat vhazování ve střední třetině, domácí celek si totiž nyní najel podél mantinelu do ofsajdové pozice. Boston stále vede a jde za první výhrou v roce 2019.
     
    55:05
    Arťom Anisimov se dostal v útoku mezi kruhy a dost možná byl faulován, David Krejčí ale na trestnou lavici nepůjde a domácí publikum pořádně bučí.
     
    56:00
    Gustav Forsling se na levé straně dostával do dobré střelecké pozice, ale zakončit se mu nepovedlo. Bek Blackhawks šel do kličky a hned byl zablokován.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    56:53
    Dominik Kahun si najel do útoku a po otočce u pravého mantinelu nahodil do brankoviště, kde si Tuukka Rask připsal pohotový zákrok. Hra se přerušuje a pokračovat se bude po komerční přestávce, Hawks mají tři minuty na srovnání stavu letošního Winter Classic.
     
    57:14
    Sean Kuraly mohl rozhodnout, ale v samostatném úniku se mu nepovedlo prostřelit připraveného Warda v brance!
     
    58:24
    V momentě, kdy Cam Ward opustil branku, se ke střele mezi kruhy dostal Jonathan Toews, který svižně zakončoval k levé tyčce. Jeho rána nakonec skončila na brankové konstrukci!
     
    58:58
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:15
    Bojovalo se u levého mantinelu a kotouč nakonec skončil mimo ledovou plochu. Rozhodčí hru přerušili a dlouho přemýšleli, kde se bude vhazovat. Nakonec to bude po pravici Raska.
     
    59:21
    Hned po vhazování dostal přihrávku mezi kruhy Patrick Kane, jenž měl na hokejce vyrovnávací branku. Tuukka Rask ale předvedl další luxusní zákrok a hra bude pokračovat po timeoutu Bostonu.
    59:21 Šance Kanea
     
    59:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND stvrzuje triumf Bostonu v utkání brankou do prázdné klece! Hosté se po buly vydali do útoku, přesněji to byl David Krejčí, jenž byl ovšem faulován. Právě Marchand se ale volného kotouče zmocnil a dojel s ním do branky. Asistence: David Krejčí.
    59:28 Brad MARCHAND - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Winter Classic 2019 je u konce a má vítěze, Boston Bruins otočil duel a získává dva body! Chicagu se pod otevřeným nebem nadále nedaří, opět prohráli a ukončili sérii dvou výher v řadě. Domácí celek v utkání dvakrát vedl, ale pokaždé své vedení ztratil. V poslední desetiminutovce se pak prosadil Sean Kuraly a výhru potvrdil do prázdné branky Brad Marchand.

    Střely na branku: 38:36
    Diváci: 76 126
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. David Pastrňák (BOS) 1+1
    2. Cam Ward (CHI) 32 zák., 3 góly, 91,4%
    3. Patrice Bergeron (BOS) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:12
    David Pastrňák (BOS) 1+1, 6 střel, čas na ledě 19:44
    David Krejčí (BOS) 0+1, 3 střely, čas na ledě 17:15
    David Kämpf (CHI) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:49
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a dobrou noc. (22:18:37)

    Michal Luxa

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 9. Perlini (Kämpf, Sikura), 32. Kahun (E. Gustafsson, J. Toews) – 13. Pastrňák (Bergeron), 39. Bergeron (Pastrňák, Krug), 51. Kuraly (Wagner, Grzelcyk), 60. Marchand (Krejčí)


    Chicago Blackhawks: C. Ward (Delia) – E. Gustafsson, Keith, Seabrook, Forsling, C. Murphy, Dahlström – Kahun, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, Anisimov – Sikura, Kämpf, DeBrincat – Martinsen, Krüger, Perlini.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Chára (C), J. Moore, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Forsbacka-Karlsson, Krejčí, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Heinen – Acciari, Cave, Nordström.

    Rozhodčí: Francis Charron, Eric Furlatt – Bryan Pancich, Matt MacPherson

    Diváci: 76 126
    thejrc.org