Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 2:3 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Ottawa 6:3 (kon.) | Detroit – Florida 3:4 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Anaheim – Tampa 1:2 (po pr.) | Dallas – Montreal 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 3:4 (kon.) | Calgary – San Jose 8:5 (kon.) | Chicago – Boston 2:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Boston Bruins
Úterý 01.01.2019, 19:15 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:28 Brad MARCHAND - 2:4
     
    59:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND stvrzuje triumf Bostonu v utkání brankou do prázdné klece! Hosté se po buly vydali do útoku, přesněji to byl David Krejčí, jenž byl ovšem faulován. Právě Marchand se ale volného kotouče zmocnil a dojel s ním do branky. Asistence: David Krejčí.
    59:21 Šance Kanea
     
    59:21
    Hned po vhazování dostal přihrávku mezi kruhy Patrick Kane, jenž měl na hokejce vyrovnávací branku. Tuukka Rask ale předvedl další luxusní zákrok a hra bude pokračovat po timeoutu Bostonu.
     
    58:24
    V momentě, kdy Cam Ward opustil branku, se ke střele mezi kruhy dostal Jonathan Toews, který svižně zakončoval k levé tyčce. Jeho rána nakonec skončila na brankové konstrukci!
     
    57:14
    Sean Kuraly mohl rozhodnout, ale v samostatném úniku se mu nepovedlo prostřelit připraveného Warda v brance!
     
    51:39
    Mezi kruhy si sjel Erik Gustafsson, jenž tvrdě zakončoval. Tuukka Rask byl ovšem připraven a i přes bránící hráče se mu povedlo přidat důležitý zákrok utkání!
    50:20 Sean KURALY - 2:3
     
    50:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se poprvé v utkání dostává do vedení a necelých deset minut před koncem třetí třetiny jde do trháku! Čtvrtá lajna byla nyní skvělá. SEAN KURALY se před brankou dostal k dorážce a Warda bekhendovým pokusem po ledě dokázal překonat. Asistence: Chris Wagner a Matt Grzelcyk.
     
    48:31
    Patrick Kane se následně dostal po pravé straně do útoku a připravil gólovou akci pro Dylana Stroma. Ten střílel do odkryté branky, ale ležícího Raska trestuhodně nepřekonal!
     
    44:56
    Boston si zahraje další přesilovku, to je hrozná nedisciplinovanost od domácích. Gustav Forsling zahákoval za brankou Kuralyho a je tu další početní výhoda.
     
    43:15
    Patrice Bergeron zakončoval od modré čáry a Brad Marchand dorážel před brankou, ale Cam Ward neinkasoval! Za potlesku tribun pak domácí celek vyhodil.
     
    41:42
    A další trest, Boston bude hrát přesilovku 5 na 3! Kevan Miller udělal neskutečnou práci a vybojoval druhý faul na svoji osobu, nyní je podrazil Arťom Anisimov.
     
    41:03
    Patrick Kane se pokoušel dostat přes bránícího Millera, ale toho nakonec zasáhl hokejkou do obličeje a píská se hra vysokou holí. Síly na ledě se tak vyrovnají.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., hákování).
     
    39:36
    O rychlou odpověď se mohl postarat u pravé tyčky Arťom Anisimov, který se pokoušel přehodit beton Raska, ale jeho snad tři pokusy byl nakonec neúspěšné!
    38:48 Patrice BERGERON - 2:2
     
    38:48
    Bruins právě vstřelili branku!
    David Kämpf nejdříve nevyužil kvůli skvělé obranné práci Bergerona únik a přišel trest na druhé straně. Právě PATRICE BERGERON se dostal mezi kruhy ke střele a bekhendem zakončil pod víko branky Cama Warda! Asistence: David Pastrňák a Torey Krug.
     
    37:57
    Boston se může dostat zpátky do utkání, Erik Gustafsson totiž inkasuje dvě minuty za hrubost. V souboji u mantinelu zasáhl rukavicí do obličeje Joakima Nordströma.
    31:24 Dominik KAHUN - 2:1
     
    31:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vlna radosti na stadionu v Notre Dame, domácí Chicago si bere své vedení v rámci Winter Classic zpátky na své hokejky! Erik Gustafsson posílal kotouč před branku, kde se povedenou tečí prosazuje německý hokejista DOMINIK KAHUN! Asistence: Erik Gustafsson a Jonathan Toews.
     
    24:49
    Z levé strany se snažil proháčkovat ke střele David Pastrňák, ovšem český útočník byl zezadu atakován, a tak černou gumu ke vzdálenější tyči nezasunul.
     
    22:23
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., držení).
     
    19:54
    Tak ještě jedna šance v první periodě, o kterou se postarali domácí. Pohybem si o přihrávku za obranu řekl Patrick Kane, jenž mířil mezi betony Tuukky Raska. Ovšem neúspěšně, navíc si finský gólman pohlídal i rychlou dorážku.
    19:42 Šance Stromea a Pastrňáka
     
    19:42
    Dvě obrovské šance české dvojice! Nejprve David Krejčí přihrál na levý vrchol kruhu, odkud jeho pokus z jedné vyrazil domácí brankář. Poté přihrávkou Krejčí uvolnil znovu Davida Pastrňáka, jenž byl blízko brankáři, a tak puk po ledě do branky nezasunul.
     
    17:50
    Neskutečné co Blackhawks neproměnili! V předbrankovém prostoru se k přihrávce dostal Dylan Strome, jenž na zadní tyči viděl spoluhráče. Ovšem Alex DeBrincat v jasné příležitosti selhal.
     
    17:03
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:41
    Z levé strany mířili přihrávka na zadní tyč, kde se nacházel Sean Kuraly. Ovšem hostující útočník uklouzl, a tak odkrytou část branku netrefil.
    12:38 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    12:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Další branka s českou stopou a je vyrovnáno! Nahození Patrice Bergerona vyrazil Cam Ward před sebe, kde si kotouč stáhl DAVID PASTRŇÁK, jenž poté zamířil nad ruku domácího gólmana. Asistence: Patrice Bergeron.
     
    12:05
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Arťom Anisimov – 2 min., podrážení).
     
    11:04
    Cink! Dylan Sikura našel z pravé strany na druhém kruhu spoluhráče. Connor Murphy mířil do protipohybu brankáře, ale kotouč zamířil do břevna, od kterého puk zamířil před branku.
    08:30 Brendan PERLINI - 1:0
     
    08:30
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka netradičního střetnutí! David Krejčí nedokázal vyhodit, a tak se k nepřesné střele dostal Dylan Sikura. Poté kotouč přihrál mezi kruhy David Kämpf, jenž našel osamoceného BRENDANA PERLINIHO, jenž propálil Tuukka Raska. Asistence: David Kämpf a Dylan Sikura.
     
    05:52
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., držení).
    00:45 Šance Krejčího
     
    00:45
    Přihrávkou za obranu dával Jakob Forsbacka-Karlsson , jenž hledal elitního centra Bostonu. Ovšem přihrávka zamířila jen k zadnímu mantinelu. Poté si před branku nabruslil David Krejčí, jenž bekhendový blafákem neuspěl.

    Michal Luxa

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 9. Perlini (Kämpf, Sikura), 32. Kahun (E. Gustafsson, J. Toews) – 13. Pastrňák (Bergeron), 39. Bergeron (Pastrňák, Krug), 51. Kuraly (Wagner, Grzelcyk), 60. Marchand (Krejčí)


    Chicago Blackhawks: C. Ward (Delia) – E. Gustafsson, Keith, Seabrook, Forsling, C. Murphy, Dahlström – Kahun, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, Anisimov – Sikura, Kämpf, DeBrincat – Martinsen, Krüger, Perlini.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Chára (C), J. Moore, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Forsbacka-Karlsson, Krejčí, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Heinen – Acciari, Cave, Nordström.

    Rozhodčí: Francis Charron, Eric Furlatt – Bryan Pancich, Matt MacPherson

    Diváci: 76 126
    thejrc.org