Everton – Leicester 0:1 (kon.) | Arsenal – Fulham 4:1 (kon.) | Cardiff – Tottenham 0:3 (kon.)
konec
Everton FC
0:1 (0:0)
Leicester City
Úterý 01.01.2019, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:8. (15:22:26)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Leicesteru, který svého soupeře porazil poměrem 1-0. Ve druhém poločase jsme opět sledovali celkem jednostrannou podívanou, avšak Leicester dokázal udeřit z ojedinělé šance. Postupem času si Everton přichystal drtivý tlak, který ale nevedl k žádné brance. Naopak se soupeř snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se mu dařilo natolik dobře, že v závěru utkání ještě mohl navýšit své vedení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Demarai Gray.
     
    90+2
    Z levé strany zahrával rohový kop Digne. Posléze jeden z domácích prodloužil balón na Richarlisona, který ale z úhlu trefil pouze brankáře.
     
    90+1
    Pickford poslal dalekonosný výkop k hranici šestnáctky, kde za sebe prodlužoval Tosun. Obrannou povinnost si ale splnil pozorný Maguire.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Sigurdsson svým centrem našel hlavu prvního protihráče, kterým byl Vardy. Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby.
     
    88
    Bernard se dokázal proháčkovat až do pokutového území, kde jeho přízemní nabídku odklidil jeden z protihráčů. Everton ale bude zahrávat standardku.
     
    86
    Komický moment na druhé straně. Keane si chystal balón k centru, jenomže v poslední fázi se mu sešly dvě myšlenky, přičemž výsledkem je nezdařený centr.
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto! Maguire si nabíhal na další centr k zadní tyči, kde sice nastavil placírku, jenomže míč i přesto skončil vysoko nad brankou.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Everton stále marně usiluje o vyrovnávací branku, v těchto momentech je ale aktivnější soupeř.
     
    83
    Opakovaný záběr skutečně potvrdil hru rukou, pokutový kop se i přesto konat nebude. Lišky zůstávají s hracím předmětem na polovině soupeře.
     
    82
    Albrighton se ujal rozehrávky standardní situace. Jeho padající bochánek nabral pořádnou výšku, na zadní tyči hlavičkoval Maguire, který marně reklamoval hraní rukou.
     
    81
    Tím dalším, kdo obdržel žlutou kartu, je střídající útočník Tosun.
     
    81
    Sympatický výpad podnikl levý obránce Chilwell, který se driblinkem dostal až k opačné šestnáctce, odkud zamířil přímo do rukavic brankáře Pickforda.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Lucas Digne (Everton FC).
     
    80
    Pereira si splnil obrannou povinnost, míč totiž na jistotu odklidil za postranní čáru. Posléze se Bernardovi absolutně nepovedl centr do velkého vápna.
     
    79
    Vardy měl na levém křídle dostatek času na přihrávku, jeho šajtle ale přinesla slaboučký centr, který v poklidu sevřel do svých rukavic Pickford.

    David Suchý

    Branky: 58. Vardy (R. Pereira)

    Karty:   52. A. Gomes (EVE), 80. Digne (EVE), 81. Tosun (EVE) – 75. J. Evans (LEC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:8.
    Everton FC: Pickford – Kenny, M. Keane, K. Zouma, Digne – Gueye, A. Gomes (62. Bernard) – Walcott (70. Tosun), G. Sigurdsson (C), Richarlison – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Y. Mina, Tosun, Bernard, Baines, Davies, Coleman.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Maguire, J. Evans, Chilwell – N. Mendy, Choudhury, Ndidi – R. Pereira, Vardy (90+2. Gray), R. Ghezzal (46. Albrighton).
    Náhradníci: D. Ward – Gray, Albrighton, Fuchs, Okazaki, Maddison, Söyüncü.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Betts

    Diváci: 39052
    bahis siteleri