Dánsko – Česko 0:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstán 4:1 (kon.) | Rusko – Kanada 2:1 (kon.)
USA – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Kazachstán
Úterý 01.01.2019, 00:40 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:28
    Tak pozor, výhoda Kazachstánu bude dvojnásobná! Rasmus Sandin se pokoušel zpoza branky vyhodit kotouč do útočné třetiny, místo toho jej ale poslal mimo hrací plochu a inkasuje trest!
     
    52:55
    Mimo hru si počínal nedovoleně švédský útočník Lucas Elvenes, který za podražení inkasuje dvě minuty a Kazaši se mohou dostat na dostřel. To by asi nečekal opravdu nikdo.
     
    48:32
    David Gustafsson následně naprosto zbytečně sekl jednoho z hráčů Kazachstánu a je dalším vyloučeným hráčem tohoto duelu. Kazaši mají přesilovku.
     
    27:07
    Následně si Kazachstán zahraje druhou přesilovku v utkání. Samuel Fagemo inkasuje za zbytečné podražení dvě minuty a asijský celek to vyzkouší v početní výhodě.
     
    18:21
    Emil Bemström prověřil kazašského brankáře pokusem z levé strany, Karatajev si ale s jeho střelou na vzdálenější tyčku poradil. Ve stejný čas byl vyloučen Erik Brännström za nesportovní chování.
     
    13:33
    Batyrlan Muratov se pokoušel zastavit pronikajícího Holmberga, kterého ale nakonec hokejkou zasáhl do obličeje a inkasuje dvouminutový trest. Švédsko si zahraje přesilovku.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Bemström (Bäck, Sandin), 13. Sandin (Lundeström), 17. Lundkvist, 60. Sandin (Gustafsson) – 50. B. Muratov (Orechov, Samat Danijar)


    Švédsko: O. Eriksson Ek (Ersson) – Brännström, Westerlund, Sandin, Boqvist, Lundkvist – Olofsson, Lundeström, Zetterlund – Holmberg, Bäck, Bemström – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hållander.
    Kazachstán: Karatajev (Jeremejev) – Samat Danijar, Orechov, Musabajev, Chripkov, D. Muratov, Šinkareckij, A. Koroljov – Gaťjatov, Sajan Danijar, B. Muratov – Musorov, Mitěnkov, Vereščagin – Bojko, Bujalskij, Ďomin – Gusejnov, Treťjakovskij, Žorabek – Makuckij.

    Rozhodčí: Anderson, Ansons – Nikulainen, Šišlo
    thejrc.org