Znojmo – Linz 5:8 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
5:8 (1:3, 2:3, 2:2)
Steinbach Black Wings Linz
Úterý 01.01.2019, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a příjemný zbytek večera. (19:39:19)
     
    Linz si v přímém souboji o šestou příčku a tím i přímý postup do play-off odváží ze Znojma veledůležité tři body za vítězství 8:5. Hosté vedli už 6:1, poté domácí vyprodukovali čtyři trefy za sebou, jenže podobně jako s Fehérvárem za jednobrankového rozdílu opět dvakrát inkasovali. Domácí tým na domácím ledě trápí v posledních utkáních velmi špatná defenziva, v posledních 4 duelech před svými fanoušky inkasovalo hrozivých 25 branek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Puk v rohu znojemského obranného pásma, gólově už se nic nestane.
     
    57:36
    Linz čeká v pěti hráčích na své modré a posouvá puky dále od vlastní branky. Důležité tři body si dnes odveze domů.
     
    56:18
    Ofsajd Orlů, kteří už na zvrat nejspíš nebudou mít čas ani síly.
     
    54:16
    Další brejk dvou na jednoho, další gólová šance Linze, tentokrát ale Wogerovu střelu do odkryté branky fantasticky likviduje lapačkou Halász.
     
    53:21
    Euforie domácích z před pár minut je pryč, na jejich kontě inkasovaných branek svítí osmička. Zápas má podobný průběh jako ten poslední domácí proti Fehérváru, kdy Orli podlehli 5:7.
     
    52:02
    Linz právě vstřelil branku!
    Pět znojemských hráčů se sjelo v rohu obranného pásma a hosté toho náležitě využili. Přihrávku Schofielda přes osu hřiště dostal na hůl Brocklehurst, najel si zcela osamocený před Halásze, našel ještě zcela volného DANA DASILVU, a ten mohl jen doklepnout do prázdné branky. Asistence: Arron Brocklehurst, Rick Schofield.
     
    51:03
    Linz právě vstřelil branku!
    Studená sprcha na znojemský tlak. Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho, ANDREAS KRISTLER si s pukem na holi vybruslil do mezikruží a přesným švihem překonává Halászovu lapačku. Asistence: Aaron Brocklehurst, Gerd Kragl.
     
    49:51
    Oddechový čas pro Linz.
     
    49:51
    Orli právě vstřelili branku!
    Tak to jsou věci, už je to jen o gól. Drtivý tlak Znojma končí pátou brankou, poté co nahození od modré tečuje před Ouzasem mimo jeho dosah clonící RADIM MATUŠ. Po neproměněné šanci před chvílí tak může zvednout ruce nad hlavu a s ním i celý stadion. Asistence: Nicolas Hlava, Erik Němec.
     
    49:27
    Matuš ve velké šanci z mezikruží míjí, Orli dále u puku a Linz neví, kam dřív skočit.
     
    48:38
    Luciani masírovaný na hranici pravidel u zadního mantinelu se hodně rozčiluje, Znojmo zůstává u puku a zápas teď nabral ohromné tempo.
     
    47:27
    Vainonen dostal k bližší tyči přihrávku od zadního mantinelu, ale Ouzase neprostřelil.
     
    47:19
    McPherson vyvezl kotouč až do útočného pásma a prudkým švihem donutil Ouzase k zákroku vyrážečkou.
     
    46:30
    Orli vyhazují až k Ouzasově brance.
     
    46:04
    Znojmo zahrozilo i ve čtyřech, Kruckovyč na modré napřáhl, ale branku netrefuje.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 7. Lattner (Hlava, Němec), 39. Němec (McPherson, Vainonen), 40. Stretch (Luciani, Lattner), 44. Vainonen (McPherson), 50. Matuš (Hlava, Němec) – 12. Kapstad (Umicevic, Lebler), 14. Lebler, 19. DaSilva (Schofield, Davies), 27. Kearns (Lebler, Rutkowski), 36. Lebler (Locke), 36. Schofield (Rutkowski, Davies), 52. Kristler (Brocklehurst, Kragl), 53. DaSilva (Brocklehurst, Schofield)


    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (36. Halász) – Lattner, Sedlák, Vainonen, Kruckovyč, Jonáš, Stehlík – Kalus, Kujawinski, McPherson – Novák, Stretch, Luciani – Hlava, Matuš, Němec – Špaček, Oščádal, Bulín.
    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Kickert) – Brocklehurst, Matzka, Rutkowski, Kapstad, Kragl, Kail, Freunschlag, Korecký – Lebler, Locke, Umicevic – Davies, Schofield, DaSilva – Kristler, Kearns, Brucker – Ober, Gaffal, Woger.

    Rozhodčí: Gruber, Ofner – Gatol, Soos
    ocianews.com