Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 05.01.2019, 19:09 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:10 Mark STONE - 3:4
     
    50:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A v koncovce zápasu máme na drama zaděláno! Od pravého mantinelu vystřelil nepřesně Cody Ceci, jehož pokus tečoval MARK STONE. Po teči zamířil kotouč pod rukou hostující brankáře až do sítě. Asistence: Cody Ceci a Christian Wolanin.
    46:07 Zach PARISE - 2:4
     
    46:07
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild už odskakují do dvoubrankového trháku! Z levé strany vystřelil do betonu brankáře Luke Kunin. Puk se poté odrazil k pravé tyči, kde už číhal ZACH PARISE, jenž zapisuje třetí kanadský bod v zápase. Asistence: Luke Kunin a Charlie Coyle.
    36:31 Jared SPURGEON - 2:3
     
    36:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak ani toto se švédskému brankáři moc nepovedlo! Z pravé strany střílel JARED SPURGEON, který zkoušel nutnou dávku štěstí, která přišla. Kotouč zůstal totiž ležet na betonu Anderse Nilssona, jenž si puk za brankovou čáru srazil sám. Asistence: Charlie Coyle a Zach Parise.
    34:10 Jordan GREENWAY - 2:2
     
    34:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tentokrát Ottawa nechala švédského brankáře na holičkách! Mikael Granlund přihrál před branku, kde třikrát dorážel JORDAN GREENWAY, jenž dostrkal černou gumu po ledě do brány. Anders Nilsson dělal všechno možné, ale nyní by puk před brankou neudržel, ani kdyby se rozkrájel. Asistence: Mikael Granlund a Eric Staal.
    28:08 Ryan DZINGEL - 2:1
     
    28:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že Minnesota vyveze hru ze své třetiny. Tu ale výborně zavřel Dylan DeMelo, jenž našel Bobbyho Ryana. DOmácí útočník zvedl hlavu a přihrál k levé tyči, odkud se rychlým zakončením prezentoval RYAN DZINGEL, jenž vrací Ottawu do vedení. Asistence: Bobby Ryan a Dylan DeMelo.
    20:41 Jared SPURGEON - 1:1
     
    20:41
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlé vyrovnání na startu druhé dvacetiminutovky! Luke Kunin našel najetého JAREDA SPURGEONA, který si před brankou přehodil puk z forhendu na bekhend a zasunul jej po ledě za brankovou čáru. Asistence: Luke Kunin a Zach Parise.
    19:06 Matt DUCHENE - 1:0
     
    19:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět se potvrdilo otřepané nedáš – dostaneš! Jonas Brodin od levého mantinelu přihrával před branku, kde puk usměrnil vedle brány Zach Parise. Poté se puku zmocnil Zack Smith, jenž našel najetého MATTA DUCHENA, jenž naskočil z trestné lavice. Domácí útočník se vydal do úniku a ač byl atakován, obhodil si Devana Dubnyka a zakončil do prázdné branky. Asistence: Zack Smith.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Duchene (Z. Smith), 29. Dzingel (B. Ryan, DeMelo), 51. Mark Stone (Ceci, Wolanin) – 21. Spurgeon (Kunin, Parise), 35. Greenway (Mikael Granlund, E. Staal), 37. Spurgeon (Coyle, Parise), 47. Parise (Kunin, Coyle)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – Ceci, Wolanin, DeMelo, Harpur, Jaroš, Borowiecki – Lajoie, Mark Stone, White – B. Tkachuk, B. Ryan, Duchene – Dzingel, Bødker, Z. Smith – Batherson, Tierney, Pääjärvi.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Seeler, R. Murphy – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise – Niederreiter, M. Koivu, Greenway – J.T. Brown, Fehr, M. Foligno – Hendricks.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Nansen, Murray

    Diváci: 14 124
    thejrc.org