Amiens – PSG 0:3 (kon.) | Guingamp – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 12.01.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:00:11)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:12. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:17.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Nice a Bordeaux moc zajímavých momentů nenabídlo. Ke střelám se oba týmy občas dostávaly, jenže drtivá většina z nich letěla o pořádný kus mimo tři tyče. O tříbodovém zisku pro Nice tak rozhodl nešikovný faul v pokutovém území od Jovanoviće, který z penalty potrestal Saint-Maximin. Svěřenci Patricka Vieiry tak můžou slavit první vítězství od pětadvacáté listopadu a posun vyrovnanou tabulkou na šesté místo, odkud už mají na dohled místa zaručující evropské poháry. Plašilovo Bordeaux naopak v lize prohrává poprvé od 28. října a po dnešních duelech mu bude patřit třináctá příčka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Asi poslední žlutou kartu dostal Youcef Attal, který dávno po odpískání malinko nesportovně odkopl míč tak, aby hosté nemohli postupovat vpřed.
     
    90+3
    Eddy Sylvestre byl po odehrání míče faulován Poundjém, který přitom sám inkasoval nějakou tu bolístku. Walter Benítez určitě nebude pospíchat s rozehrávkou.
     
    90+2
    Hosté po ztrátě míče zůstali natlačení u pokutového území a v jeho blízkosti míč znovu získali. Dlouhé pasy před branku však obrana Nice s přehledem likviduje.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. To se úplně nelíbí domácím fanouškům, kteří by si přáli okamžitý konec zápasu.
     
    90
    Briand si našel vysoký nákop z hloubi pole. Hlavičkoval ale ze záklonu a vyprodukoval naprosto propagační střelu, která nemohl Beníteze zaskočit.
     
    89
    Sabaly si naběhl na velmi rychlou rozehrávku standardní situace. Finální přihrávka z pravého kraje velkého vápna však neprošla přes balík domácích obránců.
     
    88
    Youcef Attal ve sprintu ustál souboj a postaral se o přenesení hry na levou stranu, kde byl velezkušený Jallet, jenže nestihl přihrát ani odcentrovat do šestnáctky.
     
    87
    Menší trable s kotníkem měl Sabaly, který upadl v souboji s Walterem. I přes bolest se ale musel ihned zvednout, aby neztrácel čas zbývající na vyrovnání.
     
    85
    Costil velmi dobře přečetl hru a vystartoval proti nákopu, u kterého byl o dost dříve než sprintující Allan Saint-Maximin.
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Basím Srarfí, přichází Christophe Jallet.
     
    83
    Basím Srarfí je znovu v nefotbalové pozici. Opět se drží za levé rameno, které si pochroumal při dopadu po skluzu Koundého. Možná bude muset chvíli po nástupu opustit hrací plochu.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá posledních deset minut. Koncovka je stále poměrně otevřená, nicméně Bordeaux potřebuje akutně zpřesnit zakončení, která létají všude možně kolem Benítezovy brány.
     
    81
    Na druhé straně Kamano postupoval po koncové čáře vstříc Benítezovi a vybojoval aspoň roh. Po něm zaúřadoval zkušený Dante, jenž vyhlavičkoval centr z levé strany.
     
    80
    Standardní situaci z levé strany rozehrál Cyprien, který zřejmě zkoušel z nulového úhlu zakroutit míč přímo do branky, ovšem tu o kousek minul.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Saint-Maximin (pen.)

    Karty:   22. Hérelle (NIC), 90+4. Attal (NIC) – 26. Kalu (BOR), 63. Bašić (BOR), 79. Koundé (BOR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:12. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:17.
    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Attal, Cyprien, Sylvestre, Tameze, Saint-Maximin – Makengo (66. Walter), Sacko (76. Srarfí, 84. Jallet).
    Náhradníci: Clementia – Burner, Jallet, Danilo, Boscagli, Srarfí, Walter.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Jovanović, Poundjé – Plašil (60. Kamano), Otávio, Bašić (67. Lerager) – Karamoh (75. Cornelius), Briand, Kalu.
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Palencia, Lerager, Cornelius, de Préville, Kamano.

    Rozhodčí: Rainville – Aube, Boutry
    thejrc.org