Litoměřice – Kladno 2:5 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 0:1 (kon.) | Třebíč – Havířov 5:2 (kon.)
Vsetín – Motor ČB 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 12.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezkou sobotu ze zasněženého Vsetína. Chance liga uzavře v sobotu svou třetí čtvrtinu a pro Vsetín to znamená jediné, na domácím Lapači se postaví soupeři, proti kterému jako jedinému v dosavadním průběhu sezony nebodoval. Na Valašsko si najde cestu českobudějovický Motor, který by rád vsetínský tým zdolal i potřetí.
     
    ČEZ Motor České Budějovice: Motor aktuálně drží 4.místo v tabulce Chance ligy a jedno je před sobotním utkáním jisté, ať totiž dopadne jakkoliv, Motor bude čtvrtý i nadále, neboť ztráta na duo Kladno – Vsetín činí již čtyři body, Jihočechy pak stejná míra náskoku drží před Havířovem a Prostějovem. Jenže čtvrtá pozice určitě není vysněným cílem Motoru a Jihočeši budou určitě na Lapači usilovat o potřebné tři body, které by je znovu vrátili do hry o špičku tabulky.

    Aktuálně nejproduktivnějším hráčem Motoru je s třiatřiceti body Martin Novák a společně s Davidem Gilbertem se dělí také o pozici nejlepšího střelce jihočeského mužstva, oba borci mají na svém kontě po třinácti trefách. Produktivní duo doplňuje Lukáš Endál, jenž nasměroval České Budějovice k vítězství při posledním vzájemném měření sil na Lapači, momentálně si havlíčkobrodský odchovanec vede s bilancí (12+15).

    Za zmínku pak stojí bilanci českobudějovického obránce Pavla Pýchy, jenž dokázal nastřílet deset branek a na stejný počet asistoval. Nejproduktivnějším obránce českobudějovického týmu je však Žiga Pavlín (6+16). Jasnou jedničkou Českých Budějovice je Jan Strmeň, ve třiceti duelech si vychytal úspěšnost zákroků na úrovni 91,56% a průměrně inkasoval 2,13 branky na zápas.
     
    VHK ROBE Vsetín: Vsetín se bude v domácím prostředí znovu opírat o mimořádnou podporu svých fanoušků, ovšem českobudějovického soupeře i vzhledem k jeho aktuální formě rozhodně podcenit nechce. Ke šlágru se zodpovědně dívá i centr čtvrté formace: „Na tohle se nemůžeme koukat, jestli se soupeři daří nebo ne. Pořád je to Motor, a ten tým má neskutečnou kvalitu. K tomu zápasu musíme přistoupit na 100 %. Hrát zodpovědně zezadu a využívat šance, které se naskytnou,“ vyhlíží sobotní utkání Šilhavý.

    Valaši mají ve svých řadách tři z pěti nejproduktivnějších hráčů soutěže. Českobudějovický odchovanec v barvách Vsetína Luboš Rob prožívá doposud vynikající sezonu a tabulku střelců vede s úctyhodnými třiceti trefami. V elitní pěti pak najdeme také Antonína Pechance či Víta Jonáka, všichni borci zatím naplňují předsezonní očekávání a jsou velkými posilami valašského týmu. Ovšem o vítězství v Přerově se významně zasloužila také čtvrtá formace zelenožlutých ve složení Vítek – Šilhavý – Hořanský. Vůbec všechny formace podaly na Hané vyrovnaný výkon, který by mohl být i receptem na silného soupeře z jihu Čech.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Vydarený (C), Fillman, Plášil, M. Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Čermák (A), Doktor, Heřman.

    Rozhodčí: Doležal, Barek – Votrubec, Ševic.
     
    Ještě jednou hezký podvečer z Valašska. Zdravíme fanoušky jak vsetínského tak i českobudějovického hokeje. Vsetínský stadion je již solidně zaplněn a dnes můžeme očekávat opravdu vysoké číslo návštěvnosti. Máme zprávy, že dnešní přenos bude dokonce sledován až z dalekého Thajska, tímto zdravím i hokejové fanoušky do daleké Asie.
     
    Za pískotu vsetínských tribun nastupuje na ledovou plochu hostující tým ČEZ Motor České Budějovice.
     
    A nyní již drtivá většina osazenstva zimního stadionu Na Lapači vítá domácí tým, který nastupuje jak jinak než za doprovodu slavné klubové hymny.
     
    Začátku utkání již nic nestojí v cestě, šlágr 45. kola za malou chvilku odstartuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Souboj Vsetína s Motorem byl zahájen, na úvodním vhazování úspěšnější domácí Kucharczyk proti Gilbertovi.
     
    00:40
    Vsetín dostal kotouč do útočného pásma, kde se mu po soubojích s hostujícími obránci daří držet.
     
    01:03
    Motor se ovšem rychle vymanil z vlastní třetiny a zaútočil, kotouč do předbrankového prostoru směřoval Doktor, ale nikdo z Budějovických se k němu nedostal.
     
    01:25
    Nyní to zkusil střelou z levého kruhu hostující Dančišin, Gába úspěšně vyrazil.
     
    01:46
    České Budějovice si zahrají první přesilovou hru dnešního utkání, dvě minuty za podrážení v útočném pásmu obdržel Luboš Rob.
     
    02:07
    Gilbertův pokus o nahození kotouče byl zablokován, nicméně domácím se v souboji o kotouče nepodařilo osvobodit.
     
    02:16
    Motor vykázán do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    02:24
    Vsetín se zásluhou Kopty osvobozuje, Motor musí začít od vlastní branky.
     
    03:03
    Novák dostal nabito od Plášila, jeho ránu dokázal Gába pohotovým betonem vyrazit.
     
    03:46
    Přesilovka Motoru je u konce a nyní si početní výhodu zkusí domácí tým, dvě minuty za krosček fasuje Martin Beránek.
     
    03:46
    Krušné chvíle pro Motor, ten doplácí na nové pravidlo o opakovaném vykázaní na buly, dvě minuty míří odsedět Jakub Babka a Vsetínu se celkem laciným způsobem naskýtá dvouminutová dvojnásobná přesilová hra.
     
    04:22
    Nyní se doslova vyznamenal hostující brankář Strmeň! Pechanec poslal křižnou přihrávku na Luboše Roba, na elitního střelce soutěže zívala prázdná branka, ovšem českobudějovický brankář dokázal na poslední chvíli situaci zachránit svou pohotovou lapačkou!
     
    04:52
    Mikuš vypálil od modré čáry, před Strmeněm ještě clonil Kucharczyk, ovšem hostující brankář zachoval klid a kotouč uklidil ve své výstroji.
     
    04:57
    Motoru se podařilo vyhodit.
     
    05:17
    Mikuš nabil Vávrovi, jeho projektil vyrazil Stmeň betonem.
     
    05:35
    Vávra si připsal další dva střelecké pokusy, ovšem obranu Motoru v čele se Strmeněm se mu prostřelit nepodařilo.
     
    05:46
    Motor dokázal ubránit dvojnásobnou přesilovou hru Vsetína a nyní již hraje v plném počtu.
     
    06:22
    Robovo nahození bylo hostujícím obráncem sraženo na Jonáka, ten se snažil svými hbitýma rukama procedit kotouč za Strmeně, ovšem českobudějovický brankář se štěstím ustál i tuto situaci.
     
    06:47
    Vsetín aktivní v útočném pásmu, třetí formace domácích zamkla hosty a snaží se vytvořit brankovou příležitost.
     
    07:26
    Motoru se zatím při plném počtu hráčů nedaří přechod do útočného pásma, Vsetínští likvidují jakékoliv pokusy o dlouhodobější pobyt hostů před brankářem Gábou.
     
    08:28
    Vsetín znovu doráží na branku Motoru, na modré čáře napřáhl Hryciow, ovšem jeho střela branku minula a pouze se odrazila od zadního mantinelu na hůl hostujících obránců.
     
    09:10
    Vsetínští obránci svádějí v obranném pásmu souboje u mantinelu o kotouč, Motor se snaží poprvé v utkání prodloužit svůj pobyt v útočné třetině.
     
    09:43
    Vsetín se ovšem znovu dokázal ubránit a z protiútoku pálil na branku Mikuš, jeho střela však skončila ve skrumáží hráčů před českobudějovickou svatyní.
     
    09:56
    Motor si zahraje podruhé v utkání v početní výhodě, dvě minuty za podrážení tak zní verdikt pro Michala Hryciowa.
     
    10:09
    Od modré čáry napřáhl Pýcha, Gába úspěšně vyrazil.
     
    10:29
    Gilbertovi nyní rána z hranice pravého kruhu vůbec nesedla, ba co hůř, hostující útočník si zlomil hůl a musel urychleně střídat.
     
    11:03
    Ostrá rána z voleje v podání Plášila, Gába kotouč vyrazil až do stropu vsetínského stadionu a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    11:25
    Kombinaci hostujících hráčů se snažil přesnou střelou zakončit Novák, ovšem rána mu vůbec nesedla a Gába neměl problém kotouč vyrazit, nicméně Jihočeši jsou nadále usazeni v útočném pásmu.
     
    11:52
    Vsetín se osvobozuje.
     
    11:56
    Valaši hrají v plném počtu.
     
    12:31
    Pechanec ve středním pásmu předložil kotouč Jonákovi, ten se kličkou snažil dostat za českobudějovickou obranu, byl však faulován a Vsetín momentálně hraje ve signalizované výhodě.
     
    12:38
    Nyní už se vylučuje, hříšníkem se stává Jakub Doktor, dvě minuty za sekání.
     
    12:43
    Fillman ve spolupráci s Gilbertem okamžitě osvobozují svůj tým.
     
    13:24
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru! Kombinaci Vsetína nyní měli na svědomí dva borci, TOMÁŠ VÁVRA nejprve nabil na střelu obránci Mikušovi, jehož střela orazítkovala tyčku českobudějovické branky, z následné dorážky pak zmiňovaný Vávra uklidil kotouč do branky. Asistence: Peter Mikuš, Roman Rác.
    13:24 Tomáš VÁVRA - 1:0
     
    14:08
    Frolo nyní atakoval u mantinelu hostujícího Karabáčka, Valaši se snaží pokračovat ve zodpovědné obraně.
     
    14:47
    Nepřesná rozehrávka Vsetína končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Gábu.
     
    14:53
    Krátce po vhazování napálil kotouč na vsetínskou branku Vydarený, Gába měl zakrytý výhled a až na poslední chvíli si všiml puku, který dokázal s menšími problémy odvrátit od své branky.
     
    15:37
    Kombinace druhé vsetínské formace, Rob poslal kotouč do mezikruží Pechancovi, ten ještě vylepšil pozici pro Jonáka, jenž se formoval k zakončení z bezprostřední blízkosti, v poslední chvíli mu však kotouč sjel z čepele, ovšem Valaši se nyní lehce dostávají do útočného pásma.
     
    16:13
    Nyní se ovšem podařilo Motoru pozdržet svou hru ve v obranném pásmu Valachů, nicméně střelecký pokus se neuskutečnil.
     
    16:33
    V závěru první třetiny si zahraje Vsetín další přesilovou hru, dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Václav Karabáček.
     
    16:57
    Pechanec nyní poslal kotouč před branku, kde stál nikým nekrytý Teper, vsetínský obránce se snažil pouze změnit směr kotouč, který zamířil mezi betony brankáře Strmeně, ten však na poslední chvíli dokázal zaklapnout mezírku mezi svými betony.
     
    17:29
    České Budějovice nyní dokázaly vyhodit kotouč a ten dojížděl Beránek, pomoci domácím hráčům musel brankář Gába, jenž vyjel daleko z branky a odpálil kotouč mimo ledovou plochu za přispění hostujícího hráče.
     
    17:58
    Motor opět vyhazuje.
     
    18:33
    Motor hraje v plném počtu.
     
    19:13
    Hostům se nyní daří bránit modrou čáru a Valaši se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    19:40
    Nepřesná rozehrávka Plášila zavede hru před Strmeně, vhazuje se po pravici hostujícího brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina utkání mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi. Po úvodních dvaceti minutách mohou být spokojeni domácí Valaši, kteří zásluhou Tomáše Vávry využili přesilovou hru. Přesilové hry měl k dispozici také Motor, ale ani jednu ze svých tří početních výhod nedokázal využít. Valaši pak hned v úvodu odehráli kompletní přesilovou hru v pěti proti třem, kde i díky brankáři Strmeňovi neslavili úspěch. Vsetín měl však v úvodní periodě více ze hry a vytvořil si více šancí. Druhá třetina utkání odstartuje na Lapači 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Vsetínští úspěšnější na úvodním vhazování a okamžitě se s kotoučem stěhují do útočného pásma.
     
    20:42
    Vávra se u mantinelu vymotal s kotoučem, zbavil se hostujícího obránce a nahodil na branku, kde Strmeň vyrazil a k dorážce se snažil dostat Kucharczyk.
     
    21:55
    Dančišin chyboval na útočné modré čáře a do přečíslení se málem dostal Rob s Jonákem, ovšem přihrávka na druhého jmenovaného nebyla přesná, Vsetín však vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    22:45
    Doležal napřáhl na modré čáře, jeho ostrou ránu však zablokoval bránící Jeřábek.
     
    23:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor srovnává stav utkání! Vydarený napálil kotouč do skrumáže hráčů před Gábou, puk se odrazil na hůl JAKUBA DOKTORA a ten dokázal prostřelit vsetínského brankáře. Asistence: René Vydarený, Martin Novák.
    23:38 Jakub DOKTOR - 1:1
     
    24:39
    Druhá formace Vsetína si nyní poradila s kotoučem v útočném pásmu a do slibného úniku se hnal Pechanec, klička mezi českobudějovickými obránci mu však nevyšla podle představ a hráči Motoru vsetínského hráče odzbrojili včas.
     
    25:29
    Motor je ve druhé třetině mnohem odvážnější, co se týče útočných akcí a Vsetínští musejí mnohem častěji snášet přítomnost soupeře ve své obranné třetině.
     
    26:13
    Motor v náporu, od modré čáry nyní vypálil Vydarený, Gába kotouč pohotově vyrazil a Vsetínští se až nyní dostávají do středního pásma.
     
    26:41
    Valaši byli blízko ke vstřelení druhé branky! Odražený kotouč nedokázal do odkryté branky uklidit Ondřej Kopta, toto byla obrovská příležitost Vsetína.
     
    27:19
    Po levém křídle vedl kotouč do útočné třetiny hostující Karabáček, mohl ještě vylepšit pozici pro Beránka, ale zvolil individuální zakončení, které však postrádalo přesnost a vsetínskou branku minulo.
     
    28:06
    Vsetín se po delší době snaží usadit v útočném pásmu, kotouč na modrou čáru dostal Mikuš, ale jeho nahození nebylo přesné a Motor vykazuje Valachy z obranného pásma.
     
    29:34
    Valachům se nyní nedaří přechod přes střední pásmo, hráči Motoru eliminují pokusy zelenožlutých, ovšem sami se do útočných akcí nedostávají.
     
    30:03
    Zakázané uvolnění Motoru.
     
    30:25
    Obrana Motoru nyní aktivně přistupuje k útočícím hráčům Vsetína, ti tak mají velmi složité založit kombinaci před brankou soupeře, pokus o opětovný návrat do útočného pásma končí ofsajdem.
     
    31:04
    Ovšem aktivní forčeking hostů nyní přinutil domácího obránce Hryciowa odehrát kotouč až na zakázané uvolnění, vhazuje se po pravici brankáře Gáby.
     
    31:42
    Čermák zastavil kotouč na modré čáře, odkud se snažil prostřelit vsetínského brankáře Gábu, ten měl na jeho pokus dokonalý výhled a bez problému kotouč zachytil ve své lapačce.
     
    32:29
    Obrany obou týmu nyní pracují efektivně a nepouštějí útočníky přes modrou čáru, výsledkem je hra nahoru dolů.
     
    33:32
    Motor nyní operoval s kotoučem v útočném pásmu, ovšem rozhodčí přerušují hru, protože branka Vsetína vypadla ze svého postavení.
     
    33:42
    Gilbert nyní najel s kotoučem mezi kruhy, odkud vystřelil Gába puk vyrazil do skrumáže hráčů před jeho brankou, kde se jej ujímají hráči Motoru a nadále drží Valachy sevřené ve vlastním pásmu.
     
    34:44
    Vsetín ovšem vyrazil do rychlého protiútoku a nahození Theoreta se snažil za Strmeňova záda usměrnit Kucharczyk.
     
    35:35
    Jenáček nyní nepřesně rozehrál, z čehož těží hostující Pavlín a Motor kombinuje před brankou Vsetína.
     
    36:13
    Valachům se nyní nedaří odzbrojit hráče Motoru, ti nadále krouží v útočném pásmu.
     
    36:25
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor otáčí skóre zápasu! Dlouhodobý nápor Jihočechů dokázal ve vedoucí branku přetavit KAREL PLÁŠIL, když střelou zápěstím z mezikruží s pomocí horní tyče zavěsil. Asistence: Zdeněk Doležal, Martin Heřman.
    36:25 Karel PLÁŠIL - 1:2
     
    37:20
    Vsetín se okamžitě snaží zaútočit, ale jeho pobyty v útočném pásmu mají minimální trvanlivost, Jihočeši okamžitě posouvají do středního pásma.
     
    38:27
    Pohledná akce v podání domácích, Jonák poslal kotouč Frolovi, jenž dokázal pěknou kličkou obejít bránícího hráče Motoru, měl už před sebou pouze brankáře Strmeně, který této pohledné souhře vystavil stopku.
     
    38:56
    Zakázané uvolnění Motoru, které se vůbec nelíbilo Novákovi, ten měl totiž pocit, že bruslařský souboj s Hryciowem vyhrál, ovšem rozhodčí své rozhodnutí nemění a hra se stěhuje před Strmeně.
     
    39:18
    Doležal nyní vystihl kombinaci Vsetína a upaloval do přečíslení dva na jednoho společně s Jandusem, prvně jmenovaný vzal koncovku na sebe, ovšem nebyl zdaleka přesný a Valaši krizový moment ustáli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Motoru se podařilo ve druhé třetině přidat na aktivitě a odměnou mu bylo nejprve srovnání v čase 23:38, které obstaral přesnou střelou Jakub Doktor. Další průběh prostředního dějství nabídl poměrně vyrovnanou hru, to však platilo pouze do času 36:25, kdy se Jihočechům podařilo uzamknout Valachy v obranném pásmu a Karel Plášil přesnou střelou otočil stav utkání. Vsetín tak bude v kabině určitě přemýšlet o tom, jak s nepříznivým vývojem zatočit, naopak České Budějovice budou ladit taktiku, která by je mohla dovézt ke třetímu vítězství nad valašským sokem v letošním ročníku. Třetí třetina odstartuje na vsetínském Lapači v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetina odstartovala, na úvodním vhazování znovu úspěšnější Kucharczyk.
     
    40:22
    Kadeřábek nyní poslal přihrávku Gilbertovi, jenž se snažil z ostrého úhlu zaskočit Gábu, ten měl však bližší tyč pokrytou a kotouč se odráží za vsetínskou branku.
     
    41:00
    Rychlý protiútok Vsetína v podání Slováčka a Jonáka končí zatáhnutím za záchranu brzdu v podání Pavla Pýchy, ten fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    41:10
    Motor zásluhou Janduse vyhazuje.
     
    41:39
    Jonákovu střelu se snažit tečovat Teper, ovšem kotouč letí mimo hostující branku, Vsetín nadále v pásmu.
     
    42:00
    Slováček předložil kotouč Jonákovi, ten z voleje vypálil a Strmeň musel pohotově zasáhnout.
     
    42:18
    Hostující Heřman se vydal s kotoučem na zteč a po přejetí modré čáry přinutil k zásahu i brankáře Gábu.
     
    43:00
    Motor přečkal oslabení bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    43:39
    Vsetín nyní dokonale rozebral obranu Motoru, Kopta s Pitulem vytvořili prostor pro najíždějícího Jeřábka, jenž však nedokázal střelou z první prostřelit českobudějovického brankáře.
     
    44:04
    Jonák vypálil z levého křídla, Strmeň měl ovšem na jeho pokus pohodlný výhled a stejným způsobem zkrotil kotouč ve své moci.
     
    44:27
    Vsetín se drží v útočném pásmu, ovšem jeho střelecké pokusy se zastavují ve skrumáží hráčů před Strmeněm.
     
    45:05
    Kucharczyk se nyní snažil vzít situaci na sebe a z levého kruhu napřáhl k ostré ráně, kterou musel Strmeň krotit svým ramenem.
     
    45:29
    Vsetín pokračuje v ostřelování hostující branky, rána v podání Jeřábka však skončila mimo, kotouč se však znovu odrazil na vsetínské hole.
     
    46:14
    Motor se až nyní vymanil ze vsetínského sevření, zdá se, že Jihočeši budou čekat na chyby soupeře a zaměří se na obranu hubeného náskoku.
     
    47:22
    Dnešní utkání sleduje 3820 platících diváků.
     
    47:34
    Mikušovi se nyní po přihrávce od Hryciowa podařilo prostřelit skrumáž hráčů před brankou soupeře, nicméně příležitost vsetínského obránce ztroskotala na pohotové vyrážečce brankáře Strmeně.
     
    47:47
    Motoru se nyní podařilo chytře vyhodit kotouč tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, Vsetínští obránci si poté nerozuměli a celou situaci musel vyřešit brankář Gába, když přikryl kotouč pod svou rukavici.
     
    48:10
    Kopta pouze nahodil kotouč na Strmeně, čímž získal vhazování v útočném pásmu, Valaši to ovšem s prosazením se přes úpornou obranu Jihočechů budou mít těžké.
     
    48:20
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Na Lapači je srovnáno! Nejprve Strmeň nejspíš ani netušil, jak vyrazil střelu od mantinelu v podání Pechance, kotouč se pak dostal za branku na hůl LUBOŠE ROBA, jenž se snažil okamžitě zakončit k tyči, napoprvé jej zastavil beton hostujícího brankáře, ovšem napodruhé už se vsetínský kanonýr raduje. Asistence: Antonín Pechanec.
    48:20 Luboš ROB - 2:2
     
    48:56
    Vsetínský Lapač okamžitě ožil a žene své hráče k obratu.
     
    49:24
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši bleskově otáčí skóre a vracejí se do vedení v utkání! Hosté se marně pokoušeli o vyhození kotouče z obranného pásma, ten na modré čáře zachytil Frolo a okamžitě jej napálil na branku, kde stál RADIM KUCHARCZYK a šikovnou tečí poslal kotouč za bezmocného Strmeně. Asistence: Tomáš Frolo.
    49:24 Radim KUCHARCZYK - 3:2
     
    49:47
    Vsetín v další tutové šanci! Pitule doslova naservíroval kotouč Theoretovi, jenž trefil beton brankáře Strmeně. Valaši jsou na koni a s nimi i celý stadion.
     
    50:34
    České Budějovice po delší odmlce v útočném pásmu, střelecký pokus zaznamenal Čermák, ovšem Gába s jeho likvidací neměl velké problémy.
     
    51:03
    Kucharczyk našel přihrávkou přes šíři pásma Slováčka, jeho rána však byla bránícím Plášilem sražena do ochranné sítě.
     
    51:30
    Valaši znovu v útočném pásmu, kde u mantinelu bojují první formace obou týmu o kus černé gumy.
     
    52:06
    Nepřesná rozehrávka Tepera končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Gábu.
     
    52:20
    Babka si najel do střelecké pozice mezi kruhy, jeho pokus Gába vyrazil, ovšem ve skrumáží před vsetínskou brankou hosté bojovali o dorážky, obrana Valachů tento moment ustála, Motor se však rozhodně nevzdává a začal bojovat o srovnání.
     
    53:11
    Nyní se Valachům daří napadat rozehrávku soupeře, ten se marně snaží najít cestu z obranného pásma.
     
    53:21
    Komplikace pro Motor, zcela zbytečným proviněním proti pravidlům oslabuje svůj tým Martin Heřman na dvě minuty za hrubost.
     
    53:56
    Mikuš nyní ve dvou střeleckých pokusech, u toho prvního se snažil jeho spoluhráč Theoret tečovat, Mikušovi se kotouč záhy vrátil, tentokrát jeho ostrou ránu zablokoval bránící Beránek. Vhazuje se po levici brankáře Strmeně.
     
    54:28
    Slováček vypálil od modré čáry, jeho ránu tečoval Teper těsně nad, Vsetín ždímá Motor v jeho obranném pásmu.
     
    55:01
    Bránící čtveřice Motoru je evidentně unavená, nyní defenzíva Jihočechů odolala střeleckému pokusu v podání Pechance.
     
    55:20
    Až nyní se Motoru podařilo osvobodit.
     
    55:21
    Hosté ustáli krušné chvíle a nyní se znovu v plném počtu mohou soustředit na svou snahu o srovnání stavu utkání.
     
    55:45
    Valaši nepovolují Jihočechům delší pobyt před Gábou, Kucharczyk nyní podporování Frolem vyvezl kotouč a po nahození na hostující branku se opět vhazuje před Strmeněm.
     
    56:11
    Vsetín hraje to, co potřebuje, ve středním pásmu eliminuje snahu soupeře o rychlé protiútoky a okamžitě vrací kotouče do útočné třetiny, kde je nucen brankář Strmeň přerušovat hru.
     
    56:30
    Doležal nyní vyvezl kotouč do vsetínské třetiny, najel si do střelecké pozice mezi kruhy, Gába po delší době musel zasahovat.
     
    57:11
    Motoru se nyní daří držet kotouč v útočné třetině, Valaši se snaží bránit, ale nedaří se jim dostat kotouč do středního pásma.
     
    57:32
    Nyní už se však puk nachází v obranném pásmu Motoru, kde operují Vsetínští.
     
    57:52
    Po přihrávce od Ráce pálil Vávra, Strmeň vyrazil a jeho spoluhráči vyrážejí do útoku.
     
    58:22
    Vsetín sbírá cenné vteřinky v útočném pásmu, Motoru se nedaří zelenožluté borce odzbrojit.
     
    58:53
    Přikryl prověřil Gábu střelou od mantinelu, vsetínský brankář bez problému vyrazil.
     
    59:10
    Motor hraje v šesti!
     
    59:23
    Vsetínu se nyní podařilo chytře vyhodit, zakázané uvolnění se nepíská a čas běží.
     
    59:50
    Karabáček dostal nabito mezi kruhy, jeho střelu ovšem krotí ve své moci Gába a po jeho zákroku se před vsetínskou brankou strhla mela, ve které úřadovali Mikuš s dorážejícím Karabáčkem.
     
    59:50
    Oba hříšníky čeká minimálně desetivteřinový pobyt na trestné lavici, tresty jsou dvouminutové za hrubost.
     
    59:50
    Lapačem se nese vysoký jalovec, Motor jde do hry znovu v šesti.
     
    Konec zápasu.
     
    Vsetínský Lapač slaví, domácí tým poprvé v sezoně poráží českobudějovický Motor, když dokázal ve třetí třetině otočit nepříznivý stav ve svůj prospěch. Můžeme konstatovat, že vítězství Vsetína je zcela zasloužené. Motor v závěrečné fázi hry působil až příliš pasivně a nechal se dostat pod tlak domácího týmu. Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. (19:47:49)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 14. Vávra (Mikuš, Rác), 49. Rob (Pechanec), 50. Kucharczyk (Frolo) – 24. Doktor (Vydarený, M. Novák), 37. Plášil (Z. Doležal, Heřman)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Vydarený (C), Fillman, Plášil, M. Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Čermák (A), Doktor, Heřman.

    Rozhodčí: Doležal, Barek – Votrubec, Ševic

    Diváci: 3820
    thejrc.org