Benešov – Dukla Praha 0:5 (kon.) | Bohemians 1905 – Žižkov 2:0 (kon.) | Plzeň – Sokolov 7:2 (kon.)
Sereď – Karviná 0:1 (kon.) | Zlín – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Trenčín – Olomouc 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Dobrovice 10:1 (kon.) | Teplice – Oberlausitz 5:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín B 1:0 (kon.)
Žilina – Opava 0:1 (kon.) | Trenčín – Olomouc 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olympia Radotín 1:0 (kon.)
Cottbus – Sparta 0:2 (kon.) | Slovácko – Žetisu 3:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:0 (2:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 12.01.2019, 10:30 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (12:31:34)
     
    Fotbalisté Bohemians Praha 1905 ve svém prvním přípravném střetnutí přesvědčivě porazili Viktorku Žižkov 2:0. Svěřenci Martina Haška od první minuty určovali tempo a došli si pro snadné vítězství, které určitě mohlo být mnohem výraznější. Klokani měli zejména v první půli spoustu šancí, z nichž se gólově prosadili pouze Jan Vodháněl a Matěj Koubek.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jan Záviška po neškodném centru Halgoše rozjel rychlý protiútok, který také sám zakončoval, ovšem míč poslal nad horní tyč žižkovské branky.
     
    89
    Ještě se kopal rohový kop, který už tak nebezpečný nebyl. Ještě během letu centru byl rozhodčím odpískán útočný faul klokanů.
     
    88
    Naopak málem udeřilo na druhém konci hřiště! Bartek roztáhl hru doprava, odkud Nečas dostal centr na dlouhou nohu a z první napálil břevno!
     
    87
    Ani v sedmaosmdesáté minutě nedostali fanoušci Viktorky důvod k radosti. Střela Halgoše přeletěla zeď, ale s ní i celou Valešovu branku.
     
    86
    Michal Šmíd hasil doutnající požár skluzem pár decimetrů od vlastního vápna. Poslední tým FNL dostává k dispozici nebezpečný přímý kop.
     
    85
    Díky nedovolenému zákroku na Nečase rozehrával standardní situaci veterán Jindřišek. Míč po hlavičce některého hráčů skončil u Nečase, kterému se vůbec nepovedla střela bez přípravy.
     
    84
    David Bartek bojoval o Valešův výkop a přitom se hlavou srazil s protihráčem, který podle názoru rozhodčího fauloval.
     
    83
    Halgoš už mohl střílet zpoza šestnáctky. Místo toho ale centroval a našel hlavu spoluhráče, který zakončil do Valešovy náruče.
     
    82
    O chvíli později i jeden z mála faulů Bohemians. Po něm přiletěl do vápna centr z levé autové čáry, nicméně nebezpečí pro Valešovu branku neznamenal.
     
    81
    Opět se píská proti brance Viktorky. Ve vzdušném souboji inkasoval menší ránu do hlavy s jedenáctkou hrající Matěj Koubek.
     
    79
    A další várka nepřesností na obou stranách. Po neúspěšné standardce a chybě v hostující kombinaci rozehrává Valeš.
     
    78
    Jakub Nečas startoval do velmi rychlého protiútoku, během kterého byl špatně načasovaným skluzem sestřelen kousek za půlící čarou.
     
    77
    Po několika změnách v obou jedenáctkách se ze hry malinko vytratila kvalita. Od žižkovské šance z pětapadesáté minuty se toho moc neudálo.
     
    75
    Dlouhé přenesení hry na levou stranu Viktoriánům úplně nevyšlo Klokanům se ale rovněž nezadařilo a musí znovu pracně bojovat o balón.
     
    74
    Nečas nešetřil se silami a aktivně napadal Žežulku, jehož přihrávku srazil do autu. Vše se ale odehrálo hodně daleko od obou branek.

    Michal Břuchanský

    Branky: 27. Vodháněl, 45. Koubek


    Bohemians Praha 1905: Fryšták (46. Valeš) – Dostál (46. Jindřišek), Hůlka (46. Krch), Pokorný (46. Šmíd), Vondra (46. Bartek) – Reiter (46. Záviška), Švec, Vaníček (81. Vondra), Vodháněl (46. Bederka) – Koubek, Nečas.
    Náhradníci: Valeš – Jindřišek, Bartek, Záviška, Šmíd, Krch, Bederka.

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Antl, Ippolito, Opluštil (65. Šustr), Žežulka – Rothe (70. Vieira) – Bezdička, Batioja (46. Halgoš), Auer (46. Urbanec), Bernardo (46. Stříž) – Zeman (46. Bazal).
    Náhradníci: Soukup – Šubr, Stříž, Kaisler, Halgoš, Urbanec, Vieira, Bazal.

    Rozhodčí: Berka – Koval, Leška

    Diváci: 500
    thejrc.org