Třebíč – Frýdek-M. 3:2 (3:2 po s.n.) | Motor ČB – Přerov 2:1 (po pr.) | Ústí n/L – Poruba 2011 3:4 (po pr.)
Havířov – Vsetín 5:2 (kon.) | Kladno – Benátky n/J 5:1 (kon.) | Kadaň – Jihlava 0:5 (kon.)
Prostějov – Slavia 6:1 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
HC ZUBR Přerov
Středa 23.01.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:18
    Střely mimo – 16:18
    Zblokované střely – 16:6
    Úspěšnost vhazování – 57%:43%
    Trestné minuty – 8:24 (19:59:07)
     
    Českobudějovickým hráčům se dnes střelecky příliš nedařilo, přesto mohou být rádi za výhru po prodloužení. Jistý výkon dnes předvedl Petr Kváča, jenž několikrát svůj tým podržel. Přerov se dnes na jihu Čech prezentoval sympatickým výkonem, který tedy stačí na bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
    63:24 Zdeněk DOLEŽAL - 2:1
     
    63:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O tom, kde dnes zůstane druhý bod, je rozhodnuto! Roman Přikryl zavezl kotouč od pásma, kde ho poslal na najíždějícího ZDEŇKA DOLEŽALA. Ten se poté se svou střelou do horních pater branky nezmýlil. Asistence: Roman Přikryl.
     
    62:17
    Jaroslav Moučka ujížděl s kotoučem a už to vypadalo, že si připíše střelu. V tom mu ale kotouč parádně vypíchl Pavel Pýcha, jenž tak předvedl parádní defenzivní práci.
     
    61:22
    Zdeněk Doležal si na posledního přerovského obránce nepřišel. Zkoušel přes něj přejít a zakončit, jenže právě hostující bek mu puk vypíchl a k výraznější střele nepustil.
     
    60:39
    Puk se zpoza Kváčovy branky dostal před ní, tedy takřka do ideální pozice pro jednoho z přerovských obránců, který vypálil. Proti jeho pokusu ale Kváča včas zaujal postavení a puk bezpečně drží někde ve výstroji.
     
    60:20
    Prodloužení nám začalo. Jako první jsou na kotouči přerovští hráči, kteří už jsou naskládáni v útočném pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Motor dokázal v poslední třetině vyrovnat. Sám pak mohl v posledních okamžicích utkání rozhodnout, ovšem po Babkově pokusu puk skončil jen na brankové čáře. Uvidíme tedy prodloužení, které začne za malý moment.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Tak nakonec ještě dobrá šance pro Motor! Jakub Babka vypálil na hostující branku. Lukáš Klimeš jeho střelu propustil, ale naštěstí pro Zubry puk skákal jen po brankové čáře, odkud jej nikdo z Jihočechů do branky nedoklepl.
     
    59:12
    Českobudějovičtí se udrželi na kotouči v útočném pásmu a už to vypadalo, že by mohli zaútočit na zisk tří bodů. Vydareného pokus z velké vzdálenosti ale přes obránce neprošel.
     
    58:28
    Tomáš Doležal zůstal po jednom ze zákroků na jeho osobu ležet na ledové ploše. Dlouho se nezvedal, až po chvíli za pomoci svých spoluhráčů odjíždí na střídačku. Snad tedy bude přerovský útočník v pořádku.
     
    57:45
    René Vydarený nakonec těsně neudržel útočné pásmo, tudíž se Přerov dostal do rychlého přečíslení. Jiří Goiš celou akci zakončoval, když se v pravou chvíli ocitl před Kváčou zcela sám. Domácí brankář ale vytáhl přesný zákrok!
     
    56:54
    Přerovští hokejisté vyhazují kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Českobudějovičtí tak mají příležitost, jak se usadit v pásmu a případně se pokusit o kompletní obrat.
    56:21 Martin HEŘMAN - 1:1
     
    56:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom se dočkali domácí fanoušci první trefy svého celku! Pavel Pýcha dostal přihrávku od modré a vypálil. Do jeho pokusu těsně před brankou pohotově sáhl MARTIN HEŘMAN – 1:1. Asistence: Pavel Pýcha, Žiga Pavlin.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 57. Heřman (Pýcha, Pavlin), 64. Z. Doležal (R. Přikryl) – 22. Krisl (R. Černý, Navrátil)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Svach, Prospal ml., Pavlin – M. Novák, Gilbert, R. Přikryl – Heřman, Bradley, Z. Doležal – Doktor, Šimánek, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Krisl, R. Černý, Pala, Zbořil, Malina, M. Novotný – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora, M. Kratochvíl – Goiš, Moučka, Tomi – Gago, F. Dvořák, Vachutka.

    Rozhodčí: Doležal, Valenta – Pechánek, Bohunek
    thejrc.org