Jokerit – Kazaň 2:3 (kon.) | Soči – Nižněkamsk 0:1 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 4:3 (kon.)
Viťaz – N.Novgorod 0:6 (kon.)
konec
Spartak Moskva
4:3 (2:3, 2:0, 0:0)
Severstal Čerepovec
Středa 23.01.2019, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Julius Hudáček (SPM) v čase 18:11 střídal, 3 inkasované branky
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:43 (19:50:03)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:21.
    Zblokované střely – 5:6.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 1/3.
    Vhazování – 33:19.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí vítězstvím Spartaku Moskva, který svého soupeře porazil poměrem 4:3. Moskevský celek sice po druhé třetině prohrával o jednu branku, avšak během krátkého časového sledu převrátil stav na svojí stranu. Poslední perioda nabídla hodně vyrovnanou podívanou, přičemž se Severstal odhodlal ke hře bez brankáře, což sice přineslo kýžený tlak, avšak k vyrovnávací brance nakonec nedošlo. Dva body tak zůstávají v Moskvě!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Jeden z domácích vypálil těsně vedle branky!
     
    59:12
    Tlak Čerepovce stále sílí, avšak před malým momentem se nepodařilo přesně zamířit Lapenkovovi.
     
    58:30
    Hosté hrají v šesti!
     
    58:02
    Na modré čáře dostal nabito Kalinin, jehož rána přinesla před brankou menší závar, avšak puk nakonec neskončil za brankovou čárou. Štěstí pro Severstal, zachráncem byl Kinrade.
     
    57:01
    Artamkin musel čelit dvěma pokusům. Oba obstaral lotyšský forvard Daugavinš, jehož první rána směřovala vedle, ta druhá do výstroje brankáře.
     
    56:11
    Čerepovci se ihned po vhazování podařilo vyhodit puk podél mantinelu. Následně ho zavezl zpět o pásma Daugavinš, který za pomoci hrazení předal Maxwellovi.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ilja Chochlov – 2 min., podrážení).
     
    55:17
    Přichází další ofsajdové postavení Severstalu, je tak po menším náporu. Hra se bude stěhovat do středního pásma, na led se dostala Hanzlova formace.
     
    54:20
    Leščenko se pomalým najetím dostal až k modré čáře, odkud před brankou hledal Zlobina. Do přihrávky vložil hůl Sizov, jenž vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    53:14
    Nikoncev se prodral podél pravého hrazením, avšak další souboj o puk lépe zvládl soupeř, kterému se ale nepodařilo vyvézt hrací předmět do bezpečí.
     
    52:13
    U zadního hrazení se strhla menší přetahovaná o puk, kterou lépe zvládl Čerepovec. Hosté se ale k ničemu nedostalo, na druhé straně Spartak nevyužil přečíslení.
     
    51:10
    Bespalov zkušeně přihrál za sebe, kde se nacházel osamocený obránce Grišin. Ten se pokoušel nastartovat Maxwella, který měl k puku o něco daleko.
     
    49:10
    Poté se před Bespalovem utvořil menší závar, nicméně domácí hráči dokázali odklidit puk do bezpečí. Udělali to tak šikovně, že z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    48:25
    Lekomcev kroužil kousek od modré čáry, soupeř ho ale nedokázal zastavit. Posléze to kostrbatým zakončením zamýšlel Geraskin, jenž ale narazil pouze na beton brankáře.
     
    47:18
    Maxwell zkoušel nahozením přinést před brankou zmatek, což se moc nepovedlo. Artamkin totiž sevřel puk do své náruče, následuje komerční přestávka.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 10. Cyplakov, 12. Zlobin (Karsums), 36. Karsums (Daugavinš), 37. A. Osipov (Maxwell, Truňov) – 13. Trubačjov, 17. Gračjov (I. Zacharčuk), 19. Markovin (Kinrade)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (19. Bespalov) – Grišin, Kulik, Grigorjev, Dyblenko, Kalinin (C), Gončarov, A. Osipov – Truňov, Maxwell, Daugavinš – Talalujev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (A), R. Hanzl, Leščenko – Cyplakov, Karsums, Zlobin.
    Severstal Čerepovec: Korobov (12. Artamkin) – Sizov, Kinrade, Glazkov, Lekomcev (A), Chochlov, Megalinskij, Kudako, A. Kulda (A) – Lapenkov, Jakimov, Monachov – Vovčenko, Trubačjov (C), Geraskin – Markovin, Kodola, Petunin – Gračjov, I. Zacharčuk, J. Bodrov.

    Rozhodčí: Morozov, Bondar – Viljugin, Stroganov
    thejrc.org