Česko – Čína 0:3 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Čína
Čtvrtek 24.01.2019, 17:15 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Odsud z Kalich Areny je to ale ode mne již vše. Přeji hezký zbytek večera. (19:12:49)
     
    Proti seniorskému výběru Číny se představily dva, téměř nové reprezentační výběry a řada hráček ukázala trenéru Zuziakovi, že může počítat s jejich kvalitním výkonem a že si jistě zaslouží příležitost v dalších bojích směrem k dalšímu mistrovství světa.
     
    I druhé vzájemné utkání mezi českou juniorskou reprezentací žen a čínským kvalifikačním výběrem seniorských žen je u konce. I v tomto utkání se mohou radovat čínské hráčky, ovšem i nyní Češky s nimi držely po celou dobu herní krok. Bohužel ale ne výsledkový a po úvodní prohře českého týmu 1:5, musí nyní čítat další, tentokrát 0:3. Za český tým se jako jediná střelecky prosadila teprve dvanáctiletá Tereza Plosová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Číňanky tak dohrávají utkání v přesilovkovém presu před Daleckou a nic už nemůže ohrozit jejich výhru.
     
    58:27
    V samém závěru se utkání ještě vyostřuje. Navíc do podoby prvního vyloučení. Adriana Dubová si dokouká zbytek utkání z trestné lavice díky dvouminutovému trestu za napadení.
     
    57:37
    Lucie Gruntová nakonec stihla kotouč před icingem, čímž se před českým týmem otevřela další akce před brankou. Ani tu ale nedokázaly Češky patřičně využít a z pásma byly vytlačeny.
     
    56:13
    Česká gólmanka pokračuje ve svých povedených výkonech i nadále. Tentokrát zlikvidovala dvě rychle čínské střely, každou z opačného úhlů. Díky tomu se Češkám uvolnil opět prostor k průniku, který také patřičně využily.
     
    55:26
    Naiyuan se snažila probít přes Viktorii Chladovou. Česká obránkyně se držela zuby nehty, přesto nakonec Naiyuan neuchránila. Celou akci ale přesto úspěšně uhasila Barbora Dalecká.
     
    54:24
    Další obrovský pokus z české strany! Li Jiaxin muela čelit opravdu enormnímu množství střeleckých pokusů o různé intenzitě a z různých úhlů. Na všechny ale dokázala vyzrát, buď vyražením kotouče, nebo v poslední chvíli jeho přikrytím lapačkou.
     
    52:55
    Těžiště hry se ale nadále drží před Jiaxin. Nic na tom nezměnil ani samostatný průnik Naiyuan, které se navíc nepodařilo přejít přestři protihráčky. České hráčky se tudíž nadále pokoušejí alespoň o vstřelení kontaktní branky.
     
    51:30
    Čína právě vstřelila branku!
    Vzápětí ale musela čelit dalšímu rychlému protiútoku z čínské strany. Bez jakékoliv české kontroly si to šinula po levé straně QIAN XINTONG, která si navíc vyčkala před brankovištěm na přesun Dalecké a pohotovou střelou vymetla horní růžek její branky. Asistence: Chi Zhang.
     
    50:46
    V trojnásobném oslabení uhájila Tian Naiyuan za brankou českého celku kotouč na holi a vyhodila jej podél mantinelu směrem do středního pásma. Tím ale nevědomky otevřela stavědla pro českou bárku, která ihned vyjela z domovského přístavu.
     
    49:31
    V rohu kluziště vybojovala kotouč Brichová. Posléze jej propustila dopředu k Dubové, ovšem ta si s jeho zpracováním nedokázala poradit. Čínské hráčky tak vyjely opět proti Dalecké, opět neúspěšně.
     
    48:22
    Číňanky to zkoušely ve čtyřech. Proti útočné letce se ale v souboji Davida s Goliášem postavila Lucie Eignerová, která soupeře přelstila a kotouč si ukořistila pro sebe. Už s ním ale příliš vzruchu v útočném pásmu nenadělala a Číňanky se tudíž vrátily před Daleckou.
     
    47:19
    Podél pravého mantinelu si křižmo směrem ke středu najížděla Karolína Veverková. Už to vypadalo, že vypálí na Jiaxin. Ovšem v klíčovém momentu se proti ní postavily další dvě hráčky v čínských dresech, které spolehlivě celou akci ku prospěchu svého týmu zarazily.
     
    46:36
    Zhang Mengying tentokrát nepřešla před Karolínu Veverkovou. Díky tomu se české hráčky odhodlaly k další útočné akci se zakončením do náručí Li Jiaxin.
     
    45:24
    Čínské hráčky se následně vrátily před vlastní branku, kde se zformovaly a vydaly se na útočnou výpravu. I nyní ale narazily na předem připravenou Daleckou, která rychlým zhoupnutím mezi betony po ledě kotouč dokázala zbrzdit a vyrazit mimo vlastní ohrožení.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 37. Kexin (Yingying, Naiyuan), 39. Mengying (Zhang, Rui), 52. Xintong (Zhang)


    Česko: Dvořáková (31. Dalecká) – Habartová (A), Chladová (A), Hanzlíková (C), Veverková, Václavková, Czerwerková – Bartáková, Gruntová, Brichová, Pavlasová, Dubová, Trnková, Mazancová, Eignerová, Dýcková.
    Čína: Jiaxin (Yue) – Di, Yuzi, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang, Xiaoxue, Shuang, Mengying, Zhang, Naiyuan, Yingying, Kexin, Xintong, Rui, Xinyu.

    Rozhodčí: Růžičková – Hryzáková, Pipková
    thejrc.org